18 Μαρτίου 2015

Ανοικτή επιστολή π. Σαρ. Σαράντου προς Αρχιεπίσκοπο, Μητροπολίτες και την Ιερά Κοινότητα του Αγ. Όρους για την Κάρτα του Πολίτη.

Μαρούσι 12-3-2015
Κάρτα του Πολίτη.

Μακαριώτατε,
Ευλαβώς ασπάζομαι την Δεξιάν Σας.

Η παρούσα κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα, άμα τη αναλήψει των νομοθετικών καθηκόντων της θέλει να τιμήσει ή να τιμωρήσει τον ελληνικό λαό, για την τιμή που παρέσχε στο κόμμα του, φέρνοντας την Κάρτα του Πολίτη (ΚτΠ);

Βέβαια η συγκίνηση του πρωθυπουργού κατά την πρώτη ομιλία του στην ελληνική Βουλή, μας συνεκίνησε, όταν τόνισε την αξία της μακραίωνης ιστορίας μας, του υψηλού διαχρονικού πολιτισμού μας και της ολοζώντανης και εκφραστικότατης γλώσσας μας. Έκανε μάλιστα ιδιαιτέρα εντύπωση, όταν ισχυρίστηκε ότι ούτε λέξη δεν πρέπει να χαθεί από το πλουσιώτατο δυναμικό της ελληνικής γλώσσας. Πράγματι, χωρίς την ειδοποιό συνύφανση της ιστορίας μας, της γλώσσας μας και του πολιτισμού μας με τη ζωο­ποιό δύναμη της ορθοδόξου θείας Χάριτος, δεν θα επιζούσαν ιστορία, γλώσσα και πολιτισμός μέχρι σήμερα, μετά από τόσους απηνείς πολέμους και διωγμούς ανά τους αιώνες.

Καί τώρα, ανακοινώνει η κυβέρνηση ότι βιάζεται να φέρει την ΚτΠ για το καλό των πολιτών που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας ή και κάτω από αυτό. Η ΚτΠ θα πιστώνεται με 100€ το μήνα για να αγοράζουν οι φτωχοί με αυτήν λίγες τροφές, για να μην πεθάνουν από την πείνα και με 150€ το πολύ για επιδότηση ενοικίου. Αυτό μας φαίνεται τραγικότερο, κρισιμότερο και πιο υποτιμητικό για τον Έλληνα πολίτη. Ταπεινώς εκτιμούμε ότι ο λαός μας δεν έχει χάσει τελείως το μυαλό του για να πιστεύει τόσο αφελώς, ότι με την ΚτΠ και μετά από έξι χρόνια δεινής οικονομικής κρίσεως, θα αντιμετωπισθεί σοβαρά και υπεύθυνα η φτώχεια του. Ποιά κρατική υπηρεσία ασχολήθηκε μέχρι τώρα με τη φτώχεια, με ποιό τρόπο και με πόσα χρήματα θα αντιμετωπισθούν οι αδυσώπητες ανάγκες του λαού;

Η μέχρι τώρα φοροεισπρακτική τακτική προς τον έλληνα πολίτη υπήρξε ανήλεη. Επομένως μέσω της Κάρτας, όχι μόνο θα ελέγχονται τα «παχυλά» εισοδήματα του δύστυχου έλληνα πολίτη, αλλά αμέσως θα απορροφώνται και όσες ελάχιστες οικονομίες είναι κατατεθειμένες, για να μην υπάρχει καμιά ανακούφιση. Θα αναμένονται μάλιστα οι αποδοχές, μισθός ή συνταξούλα του επομένου μηνός για να απορροφηθούν και αυτά για να αποπληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ, αφού δεν καταργείται άμεσα, αλλά επιζητούνται αγωνιωδώς έσοδα από τον ελληνικό λαό, για να μπορέσουμε να πάρουμε την επόμενη δόση από τους Ευρωπαίους. Θα μπεί τώρα ο έλληνας φορολογούμενος στη φοροτανάλια της Νέας Εποχής για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των φίλων εταίρων μας.

Μακαριώτατε,
Πριν από τριάντα χρόνια άρχισε η ενημέρωση και ο πνευματικός αγώνας του ελληνικού λαού κατά της ΚτΠ με άριστα αποτελέσματα μέχρι σήμερα. Έχουν ερευνηθεί όλες οι παράμετροι της ΚτΠ και το γενικό συμπέρασμα είναι ότι δεν είναι μια απλή πιστωτική κάρτα ή ταυτότητα, αλλά είναι εργαλείο παρακολούθη­σης του πολίτη και ένταξής του στο παγκόσμιο κράτος της Νέας Εποχής.

Ευσεβάστως καταθέτουμε προς ενημέρωσή Σας αναλυτική έρευνα του κ. Στάθη Αδαμόπουλου, οικονομολόγου και ειδικού Συμβούλου μας στα ως άνω θέματα.

Ταπεινώς φρονούμε ότι η Νέα Εποχή είναι τόσο αχόρταγη και αιμοχαρής, που θέλει όχι μόνο την οικονομική εξαθλίωση του λαού μας, αλλά να έχει στο χέρι της άπαντα τα δεδομένα του, για να τον διαφεντεύει βάναυσα και να τον απειλεί όχι μόνο γενικά και αόριστα με τους βαρύτατους νόμους, αλλά και άμεσα και ατομικά μέσω ανάγνωσης του προσωπικού προφίλ που με την αφθονία των δεδομένων του θα ενημερώνει τους άρχοντες της Νέας Εποχής. Προβλεπόμενες και απρόβλεπτες θα είναι οι συνέπειες στον απείθαρχο, κατ’ αυτούς, στα κελεύσματα και πιστεύματά τους, λαό μας.

Μακαριώτατε,
Όχι μόνο η ταπεινότητά μας και οι εν Χριστώ συνεργάτες μας ασχολήθηκαν καθηκόντως με το πρόβλημα της Κάρτας του Πολίτη, αλλά και πολλοί άλλοι φορείς, τόσο φίλα προσκείμενοι προς την ορθόδοξη πίστη και ζωή, όσο και πλείστοι άλλοι (π.χ. ΙΝΚΑ με εκατό χιλιάδες μέλη), που βλέπουν το θέμα καθαρά από κοινωνικής και ανθρωπιστικής και διοικητικής πλευράς, έχουν διατυπώσει εντονότατες αντιδράσεις, λόγω του ολοκληρωτικού χαρακτήρα της ΚτΠ.

Γιατί τώρα ολιγωρώντας και εφησυχάζοντας να εγκλωβιστούμε στην επερχόμενη τυραννία της;

Στο διαδίκτυο, στο «Ορθόδοξο Παρατηρητήριο», έχουν συγκεντρωθεί πάνω από εκατό χιλιάδες (100.000) υπογραφές πολιτών που αρνούνται να παραλάβουν την ΚτΠ.

Ιδιαιτέρως, στις 5-5-2011 η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους με ανακοίνωσή της είχε δηλώσει την αντίθεσή της στη θέσπιση της ΚτΠ.

Εξαιρετικά όμως είναι όσα αναφέρει για την Κάρτα στο ιδιόχειρο κείμενό του «Τα σημεία των καιρών» ο εσχάτως αγιοκαταταχθείς άγιος Παΐσιος, με κορυφαία επισήμανση το δυσώνυμο αριθμό 666, κωδικό του αντιχρίστου, τον οποίο απαραιτήτως δεν θα πρέπει να παραλάβουμε, ούτε μέσω της ΚτΠ, ούτε φυσικά ως χάραγμα οιασδήποτε μορφής στο χέρι μας ή στο μέτωπό μας. Αυτά και κατά τον άγιο Παΐσιο αναμένονται κατά τους εσχάτους χρόνους, σύμφωνα με την Αποκάλυψη του αγίου Ευαγγελιστού Ιωάννου.

Ταπεινώς φρονούμε και ταπεινώς παρακαλούμε να λάβετε υπ’ όψιν Σας τις πολλές φωνές, έγκριτες ή απλοικότερες του λαού μας, ο οποίος κατάφερε την τελευταία τριακονταετία να ματαιώσει τις βουλήσεις όλων των προηγηθέντων συνεργατών της Νέας Εποχής.
Θα είναι τραγικό μετά από τόση έρευνα και ευλογημένο πνευματικό αγώνα, να παραδοθούμε άνετα και αδιαμαρτύρητα στις πολιτικές σκοπιμότητες της Νέας Εποχής. Η εκκλησιαστική ιστο­ρία θα καταγράψει με μελανά χρώματα την ολιγωρία μας και την αδράνειά μας στο θέμα αυτό της υποχρεωτικής πολιτογραφήσεώς μας στο παγκόσμιο κράτος της Νέας Εποχής.


Η υποχρεωτική ή μη, η εκούσια ή μη πολιτογράφησή μας σ’ αυτό το παγκόσμιο αντίχριστο κράτος, θα είναι άνευ συνεπειών για την αιώνια σωτηρία μας και μακαρία ένταξή μας στη Βασιλεία των Ουρανών;

Θα αφήσουμε τους πιστούς μας, έστω τους πένητες, να διακυβεύσουν την ελευθερία τους ή ακόμα και τη σωτηρία τους για εκατό Ευρώ τρόφιμα και εκατόν πενήντα επιδότηση ενοικίου… και όλοι μας, ως εν Σώμα Χριστού, να διακινδυνεύσουμε την αιώνια εν Χριστώ ζωή μας;

Μετά βαθυτάτου σεβασμού 
Διά την Εστία Πατερικών Μελετών

ΣΧΟΛΙΟ
Οσοι επιθυμούν να γράψουν σχόλιο στην δημόσια διαβούλευση για την Ηλεκτρονική Κάρτα ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.