31 Ιανουαρίου 2015

ΤΙ ΕΣΤΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;

Γράφει η Μαίρη Καρά

Η ΤΑΣΗ του Έλληνα να κοιτάζει ψηλά, να ανυψώσει την ανθρώπινη ύπαρξή του, να προάγει τον Πολιτισμό, τον σεβασμό στις ανθρώπινες ΑΞΙΕΣ, είναι πηγαία, νομοτελειακή κι αποδεικνύεται μέσα απ' την ιστορική συνέχειά της. Ο άνθρωπος είναι σωστό να ζει σε αρμονία με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, ώστε η ΑΝΑΠΤΥΞΗ του να "ακουμπήσει" ολοκληρωτικά όλους τους τομείς της ζωής του. Μπορεί δε να εκδηλωθεί ταυτόχρονα και διαχρονικά στην οικονομική, τεχνική, τεχνολογική, κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική εξέλιξη κάθε ΛΑΟΥ. Αυτονόητο είναι πως μπορεί να υπάρξει, μόνο όταν τελείται σε διαλεκτική αρμονία και με σεβασμό στις προαιώνιες ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ Αξίες του ανθρώπου. Όπως ακριβώς αναπτύχθηκε ο Ελληνικός Πολιτισμός ειρηνικά και δημιουργικά  μέχρι… την θανάσιμη στιγμή, που ξύπνησε το… ΘΗΡΙΟ! 

Η εύρυθμη λειτουργία του Ελληνικού Κράτους δέχτηκε τις πρώτες επιθέσεις στις ρίζες του πολιτισμού του, όταν το διεφθαρμένο μυαλό του εβραιοσιωνιστικού κτήνους αποφάσισε να "επέμβει" στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ! Ο λόγος αυτής της πρωτοφανούς επίθεσης αποδείχτηκε εκ των υστέρων, πως εκπορευόταν απ' το θανάσιμο προαιώνιο μίσος του για την Ελληνική ΦΥΛΗ. Εκδηλώθηκε δε με έναν οικονομικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας, δεδομένης της ανάγκης της για ΔΑΝΕΙΣΜΟ, την οποία όμως οι ίδιοι δημιούργησαν. Γνωστή η συμμετοχή των δοσίλογων πολιτικών, όχι όμως και του ΛΑΟΥ, ο οποίος ούτε ρωτήθηκε, ούτε ενημερώθηκε γι' αυτή την  απόφαση της Κυβέρνησης, η οποία υπερέβη το ΔΙΚΑΙΟΝ! 

Το ΔΙΚΑΙΟΝ είναι το σύνολο των υποχρεωτικών κανόνων, οι οποίοι ρυθμίζουν τις σχέσεις ανάμεσα στο Κράτος και τον λαό. Η λέξη προέρχεται από το ουδέτερο του επιθέτου ΔΙΚΑΙΟΣ, που σημαίνει αυτόν του οποίου οι πράξεις συμβαδίζουν με τις επιταγές της Δικαιοσύνης, της Ορθότητας και της Λογικής. Το Δίκαιον είναι μια μορφή ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ και επιδιώκει την συμμόρφωση των πολιτών στο σύστημα ΑΞΙΩΝ και στον τρόπο συμπεριφοράς κι ενέργειάς τους. Αυτά τα χαρακτηριστικά δηλαδή που πρέπει να επιδεικνύει μια σωστή και ΔΙΚΑΙΗ διακυβέρνηση μιας ευνομούμενης Πολιτείας. (Σίγουρα όχι όμως της Ελληνικής, τουλάχιστον των τελευταίων μνημονιακών χρόνων).

Το φυσικό ΔΙΚΑΙΟ πηγάζει από τις ανάγκες του ανθρώπου ως φυσικου όντος, το ΗΘΙΚΟ έχει πηγή την Ηθική Συνείδηση του ανθρώπου κι αφορούν άγραφους κανόνες. Το ΘΕΤΟ ή ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ είναι το Δίκαιο των κοινωνιών κι αφορά στο ΔΗΜΟΣΙΟ, που ρυθμίζει τις δημόσιες σχέσεις των ανθρώπων και στο ΙΔΙΩΤΙΚΟ, που ρυθμίζει τις ιδιωτικές σχέσεις. Η τήρηση του Δικαίου έχει μεγάλη σημασία, γιατί προστατεύει και την Πολιτεία και τον Πολίτη από αυθαιρεσίες και υπερβάσεις των ορθών κανόνων. Διασφαλίζει δηλαδή την ΤΑΞΗ, την ομαλή κοινωνική συμβίωση, την εύρυθμη λειτουργία των ΘΕΣΜΩΝ και προστατεύει τα αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως είναι της Ελευθερίας και της Αξιοπρέπειας των πολιτών.  

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ είναι η σταθερή και διαρκής θέληση του ανθρώπου, να αποδίδει στον καθένα αυτό που του ανήκει, σύμφωνα με τους γραπτούς ή άγραφους (ηθικούς) νόμους. Από παλαιοτάτων ετών η Δικαιοσύνη απέρρεε απ’ την ανάγκη αρμονικής συμβίωσης των ατόμων σε μια κοινωνία, ανάγκη που εξασφαλίζεται με τον σεβασμό των δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου. Αυτό ήταν το νόημα της Δικαιοσύνης, η λειτουργία της οποίας εξαρτιόταν από την Εξουσία. Σήμερα η απονομή της έχει ανατεθεί σε ιδιαίτερο κλάδο της Εξουσίας, τον ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ο οποίος δικάζει τις παραβάσεις των Νόμων και λειτουργεί ανεξάρτητα απ’ τη Νομοθετική κι Εκτελεστική Εξουσία. Η απονομή της Δικαιοσύνης δεν αφορά μόνο τον εκπρόσωπο της Δικαστικής Εξουσίας, αφού οριοθετείται σε συγκεκριμένα αποδεκτά πλαίσια, η δράση των πολιτών και του Κράτους.

Αντίθετα, κάθε πράξη που έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τους γραπτούς ή άγραφους Νόμους, που βλάπτει την ύπαρξη του άλλου, ή που εμπεριέχει τα κίνητρα της ιδιοτέλειας και της μεροληψίας, λέγεται ΑΔΙΚΙΑ. Η σωστή τήρηση των Κανόνων της Δικαιοσύνης περιορίζει την διάθεση των πολιτών  για περιφρόνηση και καταπάτηση των Νόμων. Κρατά την συνείδηση των ανθρώπων πάντα άγρυπνη σε πράξεις που αντιμάχονται την Δικαιοσύνη, αφού ο τρόπος της ζωής τους είναι εναρμονισμένος με τις επιταγές της. Με την Δικαιοσύνη εξαφανίζεται η Διχόνοια και η Αντιπαλότητα και επικρατούν η Ειλικρίνεια, η Εμπιστοσύνη, η Ισονομία και η Αξιοκρατία. Επίσης συντελεί στην εξομάλυνση της αμοιβαίας καχυποψίας, που χαρακτηρίζει τις σχέσεις Κράτους και Πολιτών. Έτσι μόνο νοείται σωστή Δικαιοσύνη και πρέπει να υπηρετείται ανελλιπώς απ' τους ταγμένους ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ της!

Σήμερα όμως για ποια ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ μπορούμε να μιλάμε, όταν εκπρόσωποί της διορίζονται απ' τους εκπροσώπους της Εξουσίας κι αποφασίζουν σύμφωνα με τις εντολές της; Ευτυχώς βέβαια που υπάρχουν κι έντιμοι ΔΙΚΑΣΤΕΣ ακόμα και παραμένουν αδιάφθοροι παρόλες τις πολιτικές πιέσεις. Χάρις σ' αυτούς τους σύγχρονους ΗΡΩΕΣ καταφέρνει ακόμα ο Λαός να κρατά ψηλά το ηθικό του και να αντέχει στα άδικα κυβερνητικά μέτρα, που τον οδηγούν στην εξαθλίωση. Κατάσταση τραγική που βίωνε ο Λαός απ' την συγκυβέρνηση Σαμαροβενιζέλων, τουλάχιστον μέχρι τις πρόσφατες ΕΚΛΟΓΕΣ. Με τη νέα Κυβέρνηση που έφερε την ΕΛΠΙΔΑ για τον Λαό… ίσως οι Δικαστικοί Λειτουργοί αλλάξουν νοοτροπία και ξαναθυμηθούν τον πραγματικό λόγο, για τον οποίο διορίστηκαν!

Μέχρι νεοτέρας… διαταγής λοιπόν εμείς οι πολίτες αυτού του διαλυμένου Κράτους κάνουμε υπομονή κι αναμένουμε να δούμε το νέο Πρόσωπο της Δικαιοσύνης, που δεν θα εξαρτάται από μισθολογικές μεταβολές και θα φροντίζει απερίσκεπτα για το ΔΙΚΑΙΟ του Λαού. Αν και μόνο λίγες μέρες πέρασαν απ' την ανάληψη της νέας Κυβέρνησης… αναμένουμε απάντηση στην εύλογη απορία μας: Τώρα που δεν επανεξελέγησαν βουλευτές, αυτοί που πρόδωσαν την πατρίδα μας…δεν υπάρχει ένας συνειδητοποιημένος Εισαγγελέας να ασκήσει δίωξη εναντίον τους; Για να δικαιωθεί επιτέλους και ο αδικοχτυπημένος ΛΑΟΣ;




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.