2 Ιανουαρίου 2015

Ποιός ανέλαβε υπηρεσιακός Υπουργός Εσωτερικών;

Σύμφωνα με καταγγελία δικαστικού, και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μιχάλης Θεοχαρίδης, αποδεικνύεται λαμόγιο της κυβέρνησης Σαμαρά. Προφανώς μέλος κι αυτός της «δεξιάς και θρήσκας» συνιστώσας της Δικαιοσύνης, παρέα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη

Άλλωστε ο Μιχάλης Θεοχαρίδης διορίστηκε πρόεδρος του Αρείου Πάγου πριν από 10 μήνες περίπου, «μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών που διεξήχθησαν στο Υπουργικό Συμβούλιο» της κυβέρνησης Σαμαρά.

Στην καταγγελία της η δικαστικός Ευαγγελία Γεωργίτση, πρόεδρος του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, μιλάει για παρέμβαση και πιέσεις του προέδρου του Αρείου Πάγου Μιχάλη Θεοχαρίδη (μέχρι και «γελοία» την αποκάλεσε), ώστε η δικαστικός να μειώσει τη χρηματική ποινή που πρότεινε εις βάρος του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, στα πλαίσια της καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Πάνου Καμμένου.

Αντιγράφουμε από το zougla.gr που έβγαλε στη δημοσιότητα την καταγγελία της δικάστικού: 

Η Πρόεδρος Πρωτοδικείου Ευαγγελία Γεωργίτση που εκδίκασε την αγωγή του Π. Καμμένου σε βάρος του Α. Γεωργιάδη, για συκοφαντική δυσφήμηση, όσον αφορά στην υπόθεση του σκάφους Iliatoras, καταγγέλλει -μέσω αναφοράς- την παρέμβαση και τις πιέσεις του προέδρου του Αρείου Πάγου ώστε να μειώσει τη χρηματική ποινή ειδάλλως θα τιμωρούνταν με. πειθαρχικό παράπτωμα και ως εκ τούτου δεν θα προαγόταν. 

Σύμφωνα με την αναφορά-σοκ της προέδρου του δικαστηρίου η οποία εστάλη στον Υπουργό Δικαιοσύνης, με αριθμό πρωτοκόλλου 1605/24-04-2014, και κοινοποιήθηκε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η καταγγέλλουσα δικαστικός τονίζει ότι δέχτηκε πιέσεις και απειλές για πρόωρο τερματισμό της πορείας της στο δικαστικό σώμα. 

Όπως αναφέρει στην καταγγελία της: «Κλήθηκα από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Κατά την επίσκεψή μου στον τέταρτο όροφο του Αρείου Πάγου διαπίστωσα ότι ο κ. Πρόεδρος είχε δεχθεί προηγουμένως σε ακρόαση και τους τρεις συνέδρους της συνθέσεώς μου. Κατά την είσοδό μου στο γραφείο του κ. Προέδρου δέχτηκα, αιφνιδιαζόμενη, τις αυστηρές επιπλήξεις του, χωρίς καν να ακουστώ, για το έντονο ύφος με το οποίο είχα διατυπώσει την άποψή μου κατά τον χρόνο της προσδιάσκεψης»

Όπως αναφέρει η δικαστικός άκουγε έκπληκτη τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και απάντησε ότι δεν είχε γίνει καμία διάσκεψη! Διαπίστωσε δε, από όσα της είπε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ότι είχε προηγηθεί διάσκεψη των υπόλοιπων μελών του δικαστηρίου εν αγνοία της και ουσιαστικά είχε ληφθεί απόφαση! 

«Ο πρόεδρος συνέχιζε να με επιπλήττει, θεωρώντας απαράδεκτες τις συστάσεις μου προς τα μέλη της συνθέσεως, οι οποίες, κατά την άποψή του, "με καθιστούν γελοία", συνέχισε δε διατυπώνοντας την άποψή του ότι δεν έχω αντιληφθεί σοβαρά τον ρόλο μου ως δικαστικός λειτουργός", ότι "εκθέτω με την συμπεριφορά μου αυτή το δικαστικό σώμα", ότι του θυμίζω "ένα δικαστή από τη Θεσσαλονίκη που νόμιζε ότι ήταν αυτός ο μόνος έντιμος με αποτέλεσμα να μην τον συναναστρέφεται κανένας συνάδελφός του και να απομονωθεί"», σημειώνει στην αναφορά. 

Για την ουσία της υπόθεσης αναφέρουμε ότι και οι υπόλοιποι δύο δικαστές οι οποίοι δίκασαν την υπόθεση συμφώνησαν με την καταδικαστική απόφαση εναντίον του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη διαφωνώντας μόνον ως προς το ύψος της χρηματικής ποινής. Εκατό χιλιάδες ευρώ είχε προτείνει η κυρία Γεωργίτση, δεκαπέντε εκείνοι με το επιχείρημα ότι το πρόστιμο ήταν δυσανάλογο των εισοδημάτων του, όταν για αντιδικίες μισθοσυντήρητων πολιτών (συκοφαντική δυσφήμιση), επιδικάζονται καθημερινά πρόστιμα των 30 και 50 χιλιάδων ευρώ… 

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, δεν υπήρξε έντονη αντίδραση από την πλευρά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. 

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου ο οποίος δήλωσε ότι  «είμαι ενήμερος για το θέμα. Έχω διαβάσει την αναφορά της Προέδρου Πρωτοδικών και θα εξετάσω την υπόθεση». 

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε στην εφημερίδα μας ότι «η πρόεδρος Πρωτοδικών στο δικαστήριο δεν με άφησε να μιλήσω σχεδόν καθόλου. Δεν γνωρίζω για την αναφορά που έχει κάνει και είμαι έτοιμος να προχωρήσω σε μηνύσεις». 

Ενήμερος για την υπόθεση αυτή είναι και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μιχάλης Θεοχαρίδης ο οποίος δεν θέλησε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο λόγω του θεσμικού του ρόλου. 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την αναφορά-καταγγελία

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Καλά μετά από αυτό να είστε σίγουροι ότι θα είναι δίκαιες και αδιάβλητες δημοκρατικές εκλογές όπου ο ελληνικός λαός θα εκφράσει την θέλησή του....
Ηδη τα έχουμε πει δεκάδες φορές για την ηλεκτρονική νοθεία που είναι πολύ εύκολο να γίνει... (δείτε ΕΔΩ)

Αν συνυπολογίσουμε και το παραδικαστικό κύκλωμα που έχει πολλές φορές απασχολήσει τα ΜΜΕ αλλά και το διαδίκτυο με την περίεργη στημένη προφυλάκιση των μελών της Χρυσής Αυγής (δείτε ΕΔΩ) ή με τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο... κλπ τότε ένα είναι το σίγουρο...

Τα εκλογικά αποτελέσματα το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου θα μοιάζουν σαν των προηγουμένων εκλογικών αναμετρήσεων με τα Ποτάμια να φτάνουν το 7% και τις Ρίζες και τις Ελιές να μπαίνουν στην Βουλή...
Η ΝΔ που προ του ΕΝΦΙΑ πήρε στις ευρωεκλογές 22% στις στημένες δημοσκοπήσεις μετά τον ΕΝΦΙΑ λαμβάνει 25% και βάλε!!!!!

Η πλάκα πάει σύννεφο....
Οταν είμασταν μαθητές στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο που ψηφίζαμε για προεδρία κλπ... μερικές φορές όταν τα αποτελέσματα που έβγαζε η εφορευτική επιτροπή ήταν παράξενα ρωτούσαμε τους διπλανούς μας και τους γύρω μας "τι φήφισαν" να καταλάβουμε τι γινόταν...

Στις περασμένες εκλογές έτσι από περιέργεια (μπορεί να το κάνατε και μερικοί από εσάς) ρώτησα γνωστούς και φίλους για παράδειγμα αν ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή Ποτάμι....
Θα πρέπει να ρώτησα πάνω από 100 άτομα ετερόκλητης πολιτικής ιδεολογίας...
ΟΛΟΙ με διαβεβαίωσαν ότι δεν ψήφισαν κανένα από τα 3 κόμματα (για να πω την αλήθεια νομίζω ότι 1 ή 2 μου είπαν ότι μπορεί να ψηφίσουν Ποτάμι) ...
Ομως η ΝΔ πήρε 30% και το ΠΑΣΟΚ 12,2 %...!!!!!!!!!!!!!
Που σημαίνει ότι 4ο στους 100 των ψηφοφόρων ψήφισαν αυτούς τους 2....
Εγώ ρώτησα 100 τυχαίους ανθρώπους κι όλοι αρνήθηκαν και μάλιστα οι περισσότεροι τους έβριζαν κιόλας....
Βγάλτε λοιπόν τα συμπεράσματά σας....

Ακόμα και να φοβούνται και να κρύβονται αυτοί που μετά από όλα αυτά τα αίσχη και την προδοσία συνεχίζουν να ψηφίζουν τα αποβράσματα, πόσοι να είναι αυτοί ρε παιδιά;

Και μην νομίζετε ότι οι καταγγελίες για νοθεία είναι σπάνιες....
Υπάρχουν συνεχείς καταγγελίες αλλά τα Πρωτοδικεία το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να εξετάζουν κατά περίπτωση κάθε καταγγελία που αφορά συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα...

Δεν υπάρχει εκλογικός ανεξάρτητος μηχανισμός που να ελέγχει παράλληλα ηλεκτρονικά τα αποτελέσματα με δικά του τερματικά και με ειδοποίηση απευθείας από τα εκλογικά τμήματα κι όχι από το Υπουργείο Εσωτερικών και την Singular...

Μια από τις σημαντικότερες καταγγελίες έρχεται κι από τα πλέον επίσημα χείλη του καθηγητή Ιωάννη Κόντου Επιτιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Πληροφορικής.... (Δείτε ΕΔΩ την φετινή του παρέμβαση)



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.