29 Δεκεμβρίου 2014

Ανοιχτή Επιστολή Στον Κύριο Κλικλίκο Της Digea Και Λοιπούς Ακόλουθους...

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης.
Αγαπητέ μου κύριε Κλικλίκο της διάσημης πλέον οικογένειας Κλικλίκου της Digea ( πολύ πετυχημένη και προβεβλημένη η διαφήμιση, δεν μπορώ να μην το πω). 

Από καιρό ήθελα να σου γράψω δύο λόγια για την πολυδιαφημισμένη Digea, το ψηφιακό σήμα με την HD ανάλυση και την αγορά των αποκωδικοποιητών Mpeg4... και να που ήρθε η ευκαιρία. 
Καταρχήν θέλω να σε ρωτήσω αν η οικογένειά...
σου ( οικογένεια κλικλίκουυυυ) και εσύ,  θεωρείς ότι η Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και μερικές ακόμη μεγαλουπόλεις είναι η Ελλάδα.
Καταννοώ ότι πρέπει από αυτές τις πόλεις, εφόσον ζει το μεγαλύτερος μέρος του πληθυσμού της χώρας, να ξεκινήσει και εδραιωθεί η ψηφιακή τηλεόραση, όμως στον χάρτη υπάρχουν και άλλες πιο "μικρές κουκίδες"... 

Αυτό το λέω γιατί εφόσον μεταβήκαμε πλέον, υποχρεωτικά, στην ψηφιακή εποχή της τηλεόρασης, τα προβλήματα που υπάρχουν στις άλλες τις μικρές κουκίδες του χάρτη είναι πάμπολλα.

Για παράδειγμα στην Κόνιτσα και τα χωριά της, από εχθές το απόγευμα έως και αυτή τη στιγμή, 29-12-2014 και ώρα 13:30 , κύριε Κλικλίκο, δεν εκπέμπεις σήμα. 

Γνωστό το πρόβλημα του κέντρου αναμετάδοσης του Βασιλικού. 
Προ-υπήρχε, δεν είμαι άδικος. 
Όμως στην παλιά την εποχή... αυτήν του αναλογικού σήματος, το κάθε κανάλι ήταν υπεύθυνο για τον αναμεταδότη του και αναλόγως την οικονομική του ευχέρεια είχε, σε περίπτωση βλάβης, άμεση ή έμμεση τεχνική υποστήριξη. 
Έτσι λοιπόν αν χαλούσε ένα κανάλι έπαιζε ένα άλλο, και πολύ σύντομα, λόγω ανταγωνισμού, όλα. 

Αλλά για ποιόν ανταγωνισμό να μιλήσουμε εδώ, εφόσον κύριε Κλικλίκο κάποιοι φρόντισαν να είσαι μονοπώλιο στην ενημέρωση των πολιτών. 
Γιατί περί αυτού πρόκειται.

Στην πολυδιαφημιζόμενη "νέα εποχή" του ψηφιακού σήματος και δεδομένου ότι κάθε μήνα γεμίζεις τις τσέπες σου με τριχίλιαρα ευρώπουλα από τα επαρχιακά τηλεοπτικά κανάλια, δεν θα έπρεπε, λέω εγώ τώρα, να έχεις άμεση τεχνική υποστήριξη;
Αφού δεν εκπέμπεται κανένα αναλογικό σήμα και όλα περνούν από το δικό σου "διακόπτη", έχεις το μονοπώλιο της ενημέρωσης των πολιτών.

Πες μου κύριε Κλικλίκο... 
Έπειτα από την παχυλή είσπραξη, δεν θα μπορούσες να δώσεις εργασία σε ένα κάτοικο της περιοχής που τόσο μαστίζεται από την ανεργία, όπως και σε όλη την υπόλοιπη χώρα εξάλλου, και να τον έχεις συνεχώς standby, εφόσον γνωρίζεις τα προβλήματα του κέντρου αναμετάδοσης του Βασιλικού; 
Έτσι θα "βούλωνες" και μερικά στόματα κακεντρεχών, όπως ίσως με χαρακτηρίσεις... 

Εκτός και αν δεν σε ενδιαφέρει η  ενημέρωση και επομένως η ύπαρξη  6000 πολιτών στην περιοχή της Κόνιτσας. 

Έχω όμως να σου πώ πως αυτές οι οικογένειες αγόρασαν αποκωδικοποιητή. 
Τό "έσκασαν" λοιπόν το 20ευρω, στη φθηνότερη περίπτωση... 

Και μιας και μιλάμε για τους αποκωδικοποιητές, θέλω να σε ρωτήσω... 
μήπως έκανες εσύ, ή η οικογένειά σου, όλη την εισαγωγή των μηχανημάτων για την Ελληνική αγορά; 
Λέω εγώ τώρα με το μυαλό μου... 

Και βέβαια,  καλό είναι να πέσουν χρήματα στην αγορά είτε με τους αποκωδικοποιητές είτε με κανούργιες τηλεοράσεις. Ακόμη και εν καιρώ κρίσης αλλά και πολλαπλών εξόδων για τους πολίτες.
Κύκλος να γίνεται το χρήμα. 
Αρκεί κάποιοι να μην πλουτίζουν από αυτήν την ιστορία.
Δεν πιστεύω να είσαι ένας από αυτούς κύριε Κλικλίκο; 
Και για να τελειώνω.
Ναι στην επιχειρηματικότητα.
Ναι στην τεχνολογία.
Ναι στην ψηφιακή εποχή ( εξάλλου πρώτος της "οπαδός" είμαι και εγώ.)
Ναι στην διευκόλυσνη του τρόπου ζωής των πολιτών.


Αλλά...
Χωρίς πονηριές.
Χωρίς κερδοσκοπίες.
Χωρίς επιλεκτική επιλογή.

Με σεβασμό σε όλους τους πολίτες αυτής της έρμης χώρας, σε όποια "κουκίδα" του χάρτη και να ζούνε. 
Γιατί κανείς δεν πρέπει να είναι "πίσω από τον ήλιο", όπως λένε και στο χωριό μου. 


Αυτά τα ολίγα κύριε Κλικλίκο.
Φιάξε το κέντρο αναμετάδοσης του Βασιλικού. 
Και πάλι εδώ θα είμαστε,  να τα ξαναπούμε... 




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.