26 Νοεμβρίου 2014

Τα προτερήματα και τα ελαττώματα των Ελλήνων.

Γράφει η Μαίρη Καρά

Τα προτερήματα του Ελληνα

Ο Έλληνας είναι από την φύση του ΕΝΤΙΜΟΣ άνθρωπος και διακατέχεται από Πνευματική Ανωτερότητα. Στο διάβα των αιώνων και κάτω από επιρροές συνύπαρξης με άλλους λαούς, μόνο στο ελάχιστο διαφοροποιήθηκε το περιεχόμενο του εσωτερικού του κόσμου. Όταν όμως απελευθερωνόταν, επανερχόταν στις βασικές ΑΞΙΕΣ της Φυλής του, οι οποίες παρέμεναν στο D.NA του. Η ακεραιότητα του χαρακτήρα του και ο τρόπος σκέψης και πράξης του στηρίζονταν πάντα στην ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ του. Η λέξη προέρχεται από το επίθετο τίμιος (και την παραγωγική κατάληξη -ότητα). Στην σημερινή εποχή κρίσης Αξιών και Θεσμών κι απουσίας Ιδανικών, η Τιμιότητα φαίνεται να αποτελεί είδος «εν ανεπαρκεία», γιατί προϋποθέτει ψυχική γενναιότητα, βαθιά καλλιέργεια κι εμπιστοσύνη στον άνθρωπο.

Σαν έντιμος άνθρωπος ενεργεί στο φως του ήλιου με διαφάνεια και δεν συμμετέχει σε ένοχες συναλλαγές και σε ύποπτες ενέργειες. Οι εξαιρέσεις αφορούν μόνο τους ελληνόφωνους ανθέλληνες πολιτικούς, που έκαναν τον λαό να πιστεύει πως η Τιμιότητα δεν είναι εφικτή σε μια διεφθαρμένη κοινωνία. Μα θα ήταν ταυτολογία η αναζήτηση της τιμιότητας σε μια Δίκαιη και Ευνομούμενη κοινωνία. Γι’ αυτό κάθε σοβαρός άνθρωπος πρέπει να επιβεβαιώνει την ΑΞΙΑ της Τιμιότητας, βάζοντας το δικό του λιθαράκι στην διεύρυνση αυτής της Αρετής, σε μια εποχή που ταυτίζεται με την ΑΓΝΟΙΑ και την ΑΝΟΗΣΙΑ. Κι αν αυτά τα χαρακτηριστικά του Έλληνα ήταν αυτονόητα στην ΠΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (π.μ.) εποχή, τι γίνεται τώρα που οι επίορκοι πολιτικοί μάς αναγκάζουν να ανεχόμαστε τις παρανομίες τους; Εδώ σε θέλω ΕΛΛΗΝΑ να καθαρίσεις…

Ένα ακόμα προτέρημα του Έλληνα που τον προφυλάσσει από πολλούς κινδύνους, είναι η μεγάλη ΥΠΟΜΟΝΗ του. Δηλαδή η ΗΡΕΜΙΑ και η ΚΑΡΤΕΡΙΑ με τις οποίες αντιμετωπίζει τις δυσκολίες, αποκτώντας την δυνατότητα αναμονής της βελτίωσής τους.
Η λέξη προέρχεται από το ρήμα υπομένω, που σημαίνει αντέχω, υπομένω. Σε αντιδιαστολή υπάρχει η ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ, που είναι το μειονεκτικό συναίσθημα που προέρχεται από την καθυστέρηση της εκπλήρωσης προσδοκιών και επιθυμιών και προσπαθεί να βιάσει την εξέλιξη των πραγμάτων. Η λέξη είναι σύνθεση και προέρχεται από το επίθετο ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΣ (στερητικό α(ν) και Υπομονή. Ο άνθρωπος οφείλει να περιμένει στην ζωή του, για να πετύχει αυτό που επιθυμεί, υπερνικώντας τις προσωρινές δυσχέρειες.

Η βιασύνη και οι σπασμωδικές ενέργειες δεν λύνουν τα προβλήματα, αντίθετα τα οξύνουν επικίνδυνα. Η Υπομονή είναι σημαντικό προτέρημα, γιατί στηρίζεται στην ισχυρή βούληση, στην πίστη, στην ελπίδα, στην ψυχική αντοχή. Και μόνο μ’ αυτά τα εφόδια ο άνθρωπος μπορεί να βάλει τις βάσεις της επιτυχίας στους στόχους του, έστω κι αν οι προσωρινές δυσκολίες τον απογοητεύουν, με κίνδυνο να παραιτηθεί από τις επιδιώξεις του. Γι’ αυτό ο δυναμικός Έλληνας αντιμετωπίζει με Υπομονή την ΜΕΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ εποχή (μ.μ.) και περιμένει την βελτίωση της ζωής του. Και η ΥΠΟΜΟΝΗ ανταμείβει...


Επίσης ο Έλληνας είναι υπεύθυνος πολίτης, γιατί τις σκέψεις και τις πράξεις του τις χαρακτηρίζει η ΕΥΘΥΝΗ. Δηλαδή  με τις επιλογές του αναλαμβάνει και τις συνέπειες των πράξεών του, βάζοντας έτσι τα θεμέλια της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ του. Θεωρεί Ηθική και Νομική υποχρέωσή του, να λογοδοτεί για τις πράξεις του. Η ΕΥΘΥΝΗ στηρίζεται πάνω στην ελευθερία της βούλησης και στον σεβασμό των δικαιωμάτων του άλλου. Για να είναι κανείς υπεύθυνος, πρέπει να είναι ελεύθερος να δρα και να σκέφτεται. Χωρίς ελεύθερη σκέψη και βούληση, δεν προάγεται η σωστή ενημέρωση. Απόδειξη οι προσκυνημένοι δημοσιογράφοι στα εξαρτημένα Κανάλια από την πολιτική διαπλοκή.
Γνωστή  η παραπληροφόρησή τους και η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ με την οποία υπηρετούν τους επικυρίαρχους. Η ευθύνη τους δεν είναι μόνο ΑΤΟΜΙΚΗ αλλά και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και προπάντων ΗΘΙΚΗ. Γιατί φορτώνουν στον ΛΑΟ τις συνέπειες των ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΤΟΥΣ!

Υ.Γ Προνομιούχοι κάτοχοι αυτών των  ΑΞΙΩΝ είναι οι αληθινοί Έλληνες κι όχι όσοι καπηλεύονται τον τίτλο και το όνομα!

Τα ελαττώματα των Ελλήνων

Εχει η Ελληνική Φυλή ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ;  Υστερεί δηλαδή σε Πνευματική και Ηθική εξέλιξη; Ελλείψεις που της προσδίδουν μειονεκτικά χαρακτηριστικά; Αν ναι, μήπως δεν οφείλονται στην μη αναγνώριση από τους άλλους λαούς αλλά στην ψυχοσύνθεση των ατόμων της; Μήπως από την ίδια εξαρτάται, αν θα αναγνωρίσει και θα αποδεχτεί τα ελαττώματά της, ώστε να τα… εξαφανίσει; Σίγουρα η Ελληνική Φυλή το έχει πετύχει αυτό, αφού στηριζόταν πάντα στα υπαρκτά προτερήματά της. Έτσι ξεπέρασε τις αδυναμίες της και κατάφερε να διατηρηθεί σαν ΛΑΟΣ. Αυτός είναι ο λόγος που ο Έλληνας ξεχωρίζει ανάμεσα στους λαούς της Ανθρωπότητας.


Η λέξη προέρχεται από το ρήμα ελαττώ (-όω), που σημαίνει μειώνω. Τα  ανθρώπινα ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ έχουν πηγή προέλευσης την έλλειψη ισχυρής βούλησης και την απουσία ψυχοπνευματικής καλλιέργειας. Μελανό παράδειγμα οι επαγγελματίες πολιτικοί που μετέρχονται όλων των «Μέσων», προκειμένου να ικανοποιήσουν τις κούφιες φιλοδοξίες τους. Πρόκειται για μια μερίδα ελληνόφωνων με Πνευματικά (περιορισμένη αντίληψη της κρίσης και της νόησης), Ψυχικά (έλλειψη ψυχικής ισορροπίας, φόβος, δειλία) και Ηθικά ελαττώματα (Ψευδολογία, ανεντιμότητα, φθόνος, ματαιοδοξία, υπεροψία, αλαζονεία) κι όχι για την πλειοψηφία των Ελλήνων.

Τα ελαττώματα αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα, για την εξέλιξη ενός ΕΘΝΟΥΣ. Δεν είναι φρόνιμο να κυβερνάται ένα Κράτος από ελαττωματικά άτομα, με κίνδυνο για την ίδια την υπόσταση της Πολιτείας. Μα επειδή δεν υπάρχουν άνθρωποι χωρίς ελαττώματα, θα λογιζόταν σαν τέλειος, εκείνος που έχει τα λιγότερα. Κι επειδή δεν μπορεί ένας ολόκληρος λαός να είναι ελαττωματικός… ίσως η εξαίρεση να είναι μια μειοψηφία ανάξιων πολιτικών, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ως εκ τούτου οι ενεργοί πολίτες ενός Κράτους οφείλουν να εκλέγουν αναγνωρισμένου κύρους προσωπικότητες για ΗΓΕΤΕΣ.

Ο ΦΘΟΝΟΣ  είναι η ιδιότητα του ανθρώπου, που όχι μόνο δεν χαίρεται για τις επιτυχίες των συνανθρώπων του, αλλά λυπάται που δεν τις απολαμβάνει ο ίδιος. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ανταγωνιστικής ανθρώπινης φύσης κι έχει αιτία ένα συναίσθημα κατωτερότητας κι έλλειψη πνευματικής και ψυχικής καλλιέργειας. Ο άνθρωπος που φθονεί δεν έχει νηφάλια κι αντικειμενική σκέψη. Είναι έρμαιο στα πάθη και τις αδυναμίες του. Γι’ αυτό δύσκολα θα γνωρίσει την ΕΥΤΥΧΙΑ.

Η ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ είναι η επίμονη επιδίωξη πρόσκαιρης Δόξας και συνεχές κυνήγι της προβολής με κάθε μέσο. Η λέξη προέρχεται από το επίθετο ματαιόδοξος (επίθετο μάταιος και ουσιαστικό δόξα), που σημαίνει αυτόν που αρέσκεται σε μια μορφή φιλοδοξίας, αλλά άμετρη και χωρίς όρια. Η Ματαιοδοξία έχει τις ρίζες της στην κακή ανατροφή και στις επιρροές που δέχτηκε το άτομο στην ενηλικίωσή του από το κοινωνικό περιβάλλον του.

Αυτές οι παράμετροι διαμόρφωσαν μια προσωπικότητα, που πάντα υπερεκτιμούσε τις ικανότητές της και δεν γνώρισε την απόρριψη και την Αυτοκριτική. Η ματαιοδοξία είναι σημαντικό ελάττωμα, γιατί αναστέλλει τις δημιουργικές δραστηριότητες του ατόμου και το προσανατολίζει σε μια στείρα και φλύαρη επιδεικτικότητα. Οι ανασταλτικοί παράγοντες της Ματαιοδοξίας είναι η Αυτοκριτική, η Αίσθηση του μέτρου και των ορίων, όταν τους διαθέτει ένας άνθρωπος.


Η ΚΑΚΙΑ  είναι η τάση να επιθυμεί κάποιος να πράττει το κακό, ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με κάθε έννοια Αγαθού και Δικαιοσύνης. Ο κακός άνθρωπος προκαλεί την αντιπάθεια, γιατί είναι και φαύλος και πονηρός. Οι αιτίες της Κακίας είναι οι Αδυναμίες, τα Πάθη, ο Φθόνος, η Πλεονεξία, η Ματαιοδοξία, η Εγωπάθεια, η έλλειψη Παιδείας και Αυτογνωσίας.

Οι συνέπειες της Κακίας είναι ότι διαστρέφει κάθε έννοια Δικαιοσύνης. Ότι υποβαθμίζει τον άνθρωπο ως ανώτερο ον. Ότι είναι πηγή δυστυχίας τόσο γι’ αυτόν που είναι κακός, επειδή η κακία είναι εσωτερικό βάσανο, όσο και για τους άλλους, που γίνονται αποδέκτες της κακής συμπεριφοράς. Ότι δημιουργεί μίση και εχθρότητες. Ότι υπονομεύονται οι άξονες της φιλαλληλίας, της αλληλεγγύης. Και κάθε αναγνώριση πολιτικών και παρατρεχάμενων… είναι απλή διατύπωση στην ιστορική εποχή της… νεοταξικής ΣΥΜΠΤΩΣΗΣ!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.