27 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Της ΜΑΙΡΗΣ ΚΑΡΑ 

Οι σύγχρονοι Έλληνες (κατ' όνομα) πολιτικοί θα ήταν σίγουρα καλύτεροι αν γνώριζαν το ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ. Το πολίτευμα της Αθήνας όπως διαμορφώθηκε μετά τις ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις του Περικλή, του Σόλωνα και του Κλεισθένη ήταν η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Βουλευτές και άρχοντες εκλέγονταν με κλήρωση από όλους τους πολίτες πλούσιους ή φτωχούς. Οι 500 Βουλευτές έπαιρναν μια ελάχιστη αποζημίωση 3 οβολών την ημέρα, ενώ σήμερα η βουλευτική αποζημίωση είναι σκανδαλώδης, όπως σκανδαλώδες είναι το γεγονός ότι δεν φορολογείται παρά μόνον μερικώς. Μεγάλη πρόκληση βεβαίως αποτελούν στη σύγχρονη Ελλάδα και τα γνωστά βουλευτικά προνόμια.

Την κυβέρνηση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας αποτελούσε η Πρυτανεία με 50 μέλη που κληρώνονταν από τους 500 βουλευτές. Η κυβέρνηση αυτή διοικούσε για διάστημα όχι μεγαλύτερο των 35 ημερών. Ως πρωθυπουργός λειτουργούσε ο Γραμματέας της Βουλής, που ορίζονταν για μια δυο μέρες από τα 50 μέλη της Πρυτανείας. Κάτι ήξεραν στην Αρχαία Ελλάδα για τους κινδύνους που εγκυμονεί η μακρόχρονη παραμονή στην Εξουσία. Στην σύγχρονη Ελλάδα αυτό όχι απλώς δεν αποτελεί κίνδυνο, αλλά πλασάρεται και ως μέγα επίτευγμα και αναγνώριση της πολιτικής ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ! 

Για κάθε Βουλευτή ή Άρχοντα στην Αρχαία Αθήνα καταγραφόταν όλη η προσωπική και οικογενειακή του περιουσία. Για κάθε απόφασή του με την οποία ζημιωνόταν το Κράτος, γινόταν κατάσχεση της περιουσίας του (σήμερα;) Του έπαιρνε ακόμα και τα σανδάλια που φορούσε. Όσο για την ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ όπως  προκύπτει από το πλαίσιο, το οποίο όριζε την συγκρότηση, δομή και λειτουργία της, ελάχιστες ήταν οι πιθανότητες εξαγοράς της από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Δηλαδή οι πολιτικοί στην σύγχρονη Ελλάδα, δεν θα είχαν κανένα μέλλον στο πολίτευμα της Αρχαίας Αθήνας.

Εύλογο βεβαίως προκύπτει το ερώτημα, γιατί ενώ αυτή  είναι η κληρονομιά μας ως προς το Πολίτευμα, δεν την τιμούμε ακολουθώντας τις βασικές της ΑΡΧΕΣ; Η απάντηση βρίσκεται στην πνευματική υποδούλωση του Ελληνισμού στην Δύση. Μαγευτήκαμε από τον ευρωπαϊκό ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ και αποτύχαμε στην δημιουργία του δικού μας ελληνότροπου Διαφωτισμού. Θαυμάσαμε την πρόοδο στον χώρο της Επιστήμης, της Φιλοσοφίας και της Κοινωνίας, αλλά υποτιμήσαμε την δική μας κληρονομιά. Η συνάντηση του Ελληνισμού με την Δύση κατέληξε στην δουλική πρόσδεση της Ελλάδας στο άρμα της Δύσης. Μετά τον θάνατο του Καποδίστρια - του πρώτου Κυβερνήτη που είχε συνείδηση ελληνική - την οργάνωση της Κοινωνίας και του Έθνους, την ανέλαβαν οι ερχόμενοι Βαυαροί.

Οι Έλληνες που συνεργάστηκαν μαζί τους και τοποθετήθηκαν σε δεσπόζουσες θέσεις του Κράτους, αγνοούσαν την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά ή την απέρριπταν φανατικά.

Έτσι, η Οικονομία, η Παιδεία, ο Στρατός, η Διοίκηση, η Οικογένεια, η Δημοσιονομία, το Φορολογικό Σύστημα, η Νομοθεσία διαμορφώθηκαν και επιβλήθηκαν δυτικότροπα. Ως αποτέλεσμα, το κράτος γίνεται απόλυτα γραφειοκρατικό και συγκεντρωτικό για να εξυπηρετήσει το σύστημα και δεν εκπροσωπεί πλέον τους πολίτες. Εκφραστές του πολιτικού βίου έγιναν τα κόμματα, τα οποία από την αρχή γίνονται όργανα και εκφραστές της ξένης επιρροής με χαρακτηριστική την ΑΡΧΟΜΑΝΙΑ των ηγεσιών τους. Αυτό κι αν είναι ελληνικό χαρακτηριστικό!

Οι δυτικίζοντες κατά κανόνα πολιτικοί παίρνουν στα χέρια τους την τύχη της Πατρίδας.
Πολλοί μάλιστα από αυτούς ετοιμάζονταν για την αποστολή τους από τις ξένες Δυνάμεις.

Από την αρχή στον κομματικο-πολιτικό βίο επικρατούν η απεριόριστη κομματική συναλλαγή, το ρουσφέτι, οι τυφλοί φανατισμοί, η φαυλότητα, οι εκλογικές νοθείες. Κι έτσι φτάσαμε σε ένα φαύλο Κράτος, που έχει εκπαιδευτεί να εξαπατά τον πολίτη, για χάρη όσων υπηρετούν πιστά το σύστημα αναπαραγωγής του.

Το πως αυτοί αντλούν την δύναμη τους από το σύστημα που υπηρετούν, σε βάρος των υπόλοιπων πολιτών περιγράφεται πολύ παραστατικά από τον Σόλωνα. Είπε ο Σόλων: «Ο νόμος μοιάζει με τον ιστό της αράχνης. Τα μικρά και τα αδύνατα πιάνονται σ αυτόν, ενώ τα ισχυρά τον σχίζουν και περνούν». Ακόμα ένα δείγμα ευθύτητας και παρρησίας, χαρακτηριστικών του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος, που εγκληματικά ξεχνάμε, με κίνδυνο να το χάσουμε τελικά. Και το ΠΝΕΥΜΑ μας είναι το τελευταίο οχυρό μας... κι αυτό για το οποίο δεχόμαστε τον ανηλεή πόλεμο από τους σατανικούς παγκοσμιοποιητές.

Αυτούς που έχουν με δόλιους τρόπους επιβάλει το δικό τους κυβερνητικό σύστημα…

Αυτό το σύστημα που μας έχει καθυποτάξει και μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ! Αυτό το σχέδιο δηλαδή που προωθούν τόσο ξεδιάντροπα οι δήθεν σύμμαχοί μας οι Ευρωπαίοι, εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους.

Και καλά αυτοί κοσμοκράτορες θέλουν να γίνουν και το προσπαθούν με όλα τα άτιμα μέσα που διαθέτουν. Εμείς τι κάνουμε; Τα δεχόμαστε όλα αδιαμαρτύρητα συμβιβαζόμενοι, μόνο για να μη  χάσουμε την βολή μας; Αυτό θα έκαναν οι δοξασμένοι πρόγονοί μας; Όχι βέβαια...

Έλληνα αγωνιστή, αν νοιώθεις υπερηφάνεια για τους προγόνους σου, μη στερήσεις αυτήν τη δυνατότητα και από τους απογόνους σου... Όταν ένα Έθνος βρίσκεται σε πτώση, όταν μια κοινωνία καταρρέει, μια παράμετρος μπορεί να βρεθεί πάντα: έχουν ξεχάσει από πού έρχονται. Έχουν χάσει επαφή με αυτό που τους ένωσε στην αρχή... "Έμφυτος πάσιν ανθρώποις ο της Ελευθερίας πόθος..." Κανένας δεν μπορεί να είναι εντελώς ελεύθερος, αν δεν είναι όλοι ελεύθεροι. Κανένας δεν μπορεί να είναι εντελώς ηθικός, αν δεν είναι όλοι ηθικοί. Κανένας δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος, αν δεν είναι όλοι ευτυχισμένοι. Από την Ελευθερία δεν μπορείς να κόψεις ούτε ένα κομματάκι, γιατί αμέσως όλη η Ελευθερία συγκεντρώνεται  μέσα σ’ αυτό το κομματάκι... Η Ελευθερία είναι κάτι που πεθαίνει, αν δεν χρησιμοποιείται... Η Ελευθερία δεν δίνεται ποτέ εθελοντικά από τον καταπιεστή.
Πρέπει να κατακτηθεί από τον καταπιεζόμενο!!!

Έλληνα πατριώτη θυμήσου τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη «Αυτοί που δεν κινούνται, δεν προσέχουν τις αλυσίδες τους» και πράξε κατά συνείδηση ΩΣ ΕΛΛΗΝ.

Αρκεί να ξεπεράσεις την αδράνειά σου και να πάρεις ΑΠΟΦΑΣΗ να πολεμήσεις τους Δυνάστες σου... τώρα έχεις την ευκαιρία σου. Τώρα που βιώνεις την ΚΡΙΣΗ, την πολιτική, την οικονομική, την ηθική, την κοινωνική αλλά προπάντων την προσωπική σου. 

ΕΛΛΗΝΕΣ: ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΘΕ !!!.... 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.