24 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί κάθε επίσκεψη του Α.Σαμαρά στο εξωτερικό καταλήγει σε "ναυάγιο" για τα εθνικά θέματα;

Σε ναυάγιο για τα εθνικά ζητήματα καταλήγει πλέον κάθε επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο εξωτερικό. Εκτός από τη «σφαλιάρα» που έφαγε ο Α. Σαμαράς από την Α. Μέρκελ για το θέμα του χρέους ήρθε να προστεθεί και η ανυπαρξία του στην υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας, επιτρέποντας στους Σκοπιανούς να αποκαλούν τα Σκόπια «Μακεδονία» και τη Γερμανίδα Καγκελάριο να αποδέχεται την ονομασία. 

Απίστευτο. Ο κ. Σαμαράς είχε την ευκαιρία να βάλει στη θέση τους τουλάχιστον τους Σκοπιανούς και να κερδίσει πόντους από την επίσκεψη του στο Βερολίνο και αντί να το πράξει, ως όφειλε ως Έλληνας πρωθυπουργός, έσκυψε το κεφάλι σε μια νέα αλυτρωτική πράξη από τους Σκοπιανούς και έφυγε σας κυνηγημένος ή ένοχος που η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. 

Στο τέλος της  συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με την Γερμανία Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ μετά το πέρας της κατ΄ ιδίαν συνάντησής τους μια Γερμανίδα δημοσιογράφος από το αποκαλούμενο «σλαβομακεδονικό» τμήμα της Deutsche Welle ρώτησε απευθυνόμενη στον Α. Σαμαρά είπε: 

«Εσείς που είσαστε της Ε.Ε. και δεδομένου ότι οι ευρωπαϊκές αξίες είναι σημαντικές για την Ελλάδα δεν έχετε την αίσθηση ότι μπλοκάρετε την ένταξη της «Μακεδονίας» σε αυτή;». 

Στην προκλητική αυτή δήλωση της δημοσιογράφου, η Γερμανίδα Καγκελάριος πήρε το λόγο απατώντας  ότι δεν συζητήθηκε το θέμα της ονομασίας, μιλήσαμε κυρίως για διμερή θέματα και για θέματα που αφορούν την κατάσταση της Ελλάδας». 

Το θέμα βέβαια δεν είναι η απάντηση της Α. Μέρκελ στην ερώτηση αυτή, αλλά η μη απάντηση και ο πλήρης αιφνιδιασμός σε ένα σχεδόν «υπνωτισμένο» και «κοιμώμενο» Έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος όχι μόνο δεν διόρθωσε τα περί «Μακεδονίας» της δημοσιογράφου αλλά δεν είπε απολύτως τίποτα και για το μπλοκάρισμα της ένταξης των Σκοπίων λέγοντας "δεν έχω να προσθέσω τίποτα" αποχωρώντας στη συνέχεια ως κυνηγημένος ή ένοχος!

Η αντίδραση του Α. Σαμαρά στην ερώτηση που δέχθηκε από το αποκαλούμενο «σλαβομακεδονικό» τμήμα της Deutsche Welle ότι, «η Ελλάδα μπλοκάρει την είσοδο της “Μακεδονίας” στην Ε.Ε.» ήταν μία παγίδα που στήθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό και εκείνος έπεσε μέσα χωρίς να καταλάβει τι έγινε. 

Δεν είναι δυνατόν σε μία τέτοια συνάντηση, όπως αυτή μεταξύ Μέρκελ και Σαμαρά, να μην είναι γνωστές οι ερωτήσεις τουλάχιστον στους φιλοξενούντες. Γνώριζαν οι Γερμανοί πώς θα γίνει αυτή η ερώτηση, κάτι μάλλον που δεν γνώριζε ο κ. Σαμαράς όπως φάνηκε από την αντίδραση του. Με άλλα λόγια τον οδήγησαν σε μία καλοστημένη παγίδα.

Ήταν υποχρέωση της ελληνικής πλευράς να γνωρίζει όλες τις ερωτήσεις πριν αυτές υποβληθούν στον κ. Σαμαρά, αλλά το σημαντικότερο είναι, πώς ο κ. Σαμαράς ως Έλληνας πρωθυπουργός όφειλε να βάλει τους Σκοπιανούς και τους Γερμανούς στη θέση τους υπερασπιζόμενος τα εθνικά δίκαια και όχι να φύγει ως κυνηγημένος λέγοντας πώς «δεν έχει να προσθέσει κάτι», όταν, επί της ουσίας η κ. Μέρκελ είχε αποδεχθεί το όρο «Μακεδονία».

Το φιάσκο αυτό με τα Σκόπια θυμίζει το «καζάν-καζάν» του Ρ.Τ. Ερντογάν για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, όταν οι Τούρκοι με μία ερώτηση παγίδευσαν τον Α. Σαμαρά, ο οποίος εμφανίστηκε να αποδέχεται συνδιαχείριση του Αιγαίου. 

Ούτε τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε το σθένος και την ετοιμότητα να απαντήσει στην Τουρκική μπαμπεσιά και να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, δημιουργώντας την αίσθηση(;) στους Τούρκους πώς «μαζί» θα προχωρήσουμε στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων εντός της ελληνικής ΑΟΖ. 

Η ελληνική κυβέρνηση έχει άλλωστε παράδοση να μην αντιδρά στις προκλήσεις είτε αυτές προέρχονται από την Τουρκία, όπως το «καζάν-καζάν» του Ερντογάν, αλλά και τις κρουαζιέρες στα νησιά του Αιγαίου και μέχρι τα παράλια της Αττικής, είτε αυτές προέρχονται από τα Σκόπια ή το ΝΑΤΟ. 

Πριν από μερικές ημέρες η Συμμαχία εξευτέλισε την Ελλάδα, υποδεχόμενη τον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών ως τον «υπουργό Εξωτερικών της Μακεδονίας». Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Φ. Ράσμουνσεν στο άκουσμα της υβριστικής φράσης για την Ελλάδα χαμογέλασε πλατιά και υποδέχθηκε με θερμή χειραψία τον Σκοπιανό, όπως έπραξε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον.

Την πρόκληση αυτή, που επί της ουσίας συνιστά μία επιχείρηση του ΝΑΤΟ να βάλει τα Σκόπια στη Συμμαχία από το «παράθυρο», την έκαναν «γαργάρα» τόσο ο κ. Σαμαράς, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος που αρκέστηκαν να χαρακτηρίσουν ένα «εθνικό σκάνδαλο» ως λάθος του τελετάρχη. 

Αλήθεια, ποιος ήταν ο τελετάρχης στα τέλη του Ιανουαρίου όταν βουλευτής των Σκοπίων αποκαλούσε τα Σκόπια «Μακεδονία» και μάλιστα περισσότερες από δύο φορές μέσα στην ελληνική Βουλή; Μήπως ο κ. Βενιζέλος που ήταν παρόν και δεν αντέδρασε, ο κ. Τραγάκης που προήδρευε και έκανε πώς δεν άκουσε ή ο κ. Μειμαράκης, πρόεδρος της Βουλής που ούτε αυτός πήρε χαμπάρι τι έγινε;

Φαίνεται πώς η κυβέρνηση του άλλοτε «σκοπιανοφάγου πατριώτη» Α. Σαμαρά ξεπουλά και το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Η στάση του ιδίου και της κυβέρνησης του, ειδικά του «κολλητού» του Ε. Βενιζέλου, αυτό δείχνει. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΣΧΟΛΙΟ
Εντάξει το καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι αδυνατούν να πιστέψουν ότι έχουν να κάνουν με ενσυνείδητους προδότες της Ελλάδας....
Και κάθε φορά απορούν με την συμπεριφορά του Σαμαρά και των υπολοίπων προδοτικών ανδρείκελων....
 
Δεν είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι ο ευφυέστατος ετοιμόλογος και λαλίστατος κ. Σαμαράς δεν κατάλαβε την ερώτηση-παγίδα... 

Αρα κι εφόσον κι ο ελαχιστότερος Ελληνας πατριώτης θα σταματούσε την Μέρκελ από το να απαντήσει και θα έβαζε στην θέση της την γερμανίδα δημοσιογράφο.... λέγωντας της ότι δεν υπάρχει τέτοια χώρα... και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να καπηλεύεται το ελληνικό όνομα της ελληνικής Μακεδονίας, αυτό σημαίνει ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν ενσυνείδητο προδότη των ιερών και των οσίων του Εθνους μας....

Τι να τις κάνω τις ανασκαφές και τις βιτρίνες...;
Εγώ θέλω να έχω έναν πρωθυπουργό Ελληνα σε κάθε περίσταση... που θα βάζει στην θέση του οποιονδήποτε λέει στημένες ανακρίβειες και βλακείες για την χώρα μας.

Το κακό είναι ότι από πίσω έρχεται ο Τσίπρας που είναι ακόμα χειρότερος...
Αυτός θα συμφωνεί κιόλας και θα τα λένε όλοι μαζί "Μακεδονία" ...
Μην ξεχνάμε ότι ο SYRIZA είναι υπέρ του αυτοπροσδιορισμού των λαών....
Αμα θέλουμε μπορούμε να λέμε ότι είμαστε και Κινέζοι...
Τι επειδή δεν έχουμε σχιστά μάτια;

Εδώ οι βουλγαροσκοπιανοί κατέβηκαν στα Βαλκάνια πριν 1300 χρόνια και το συγκεκριμένο κρατίδιο φτιάχθηκε μετά το 1944, κι έγινε ανεξάρτητο πριν 20 χρόνια και θέλουν να σφετεριστούν το όνομα και την ιστορία της ελληνικής Μακεδονίας πριν 3000 χρόνια και βάλε... 
Μην κολλάμε σε λεπτομέρειες.....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.