26 Αυγούστου 2014

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στηρίζει το αντιρατσιστικό!!!!! (άραγε συμφωνεί όλη η Ιεραρχία;)

Παρά τις αντίθετες φωνές από πολλούς Μητροπολίτες, η Εκκλησία της Ελλάδος στηρίζει το αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, «συνήλθε σήμερα Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Αύγουστο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η γενική άποψη του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Συνοδικών Αρχιερέων και η εκτίμηση αυτών περί των επιδιωκομένων σκοπών του Νομοσχεδίου είναι ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης και όλων ανεξαιρέτως των προσώπων η ομάδων προσώπων, τα οποία προσδιορίζονται με βάση την φυλή, το χρώμα, την θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή, και ευρίσκονται εντός των ορίων της χώρας μας.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος έχει δεινοπαθήσει από διωγμούς αλλοθρήσκων, αλλά και από κηρύγματα μίσους προερχόμενα από αντορθόδοξα θρησκευτικα μορφώματα γνωστών αιρετικών προπαγανδών, που προσπαθούν με μύριες παράνομες μεθόδους να αποσπάσουν τους ορθοδόξους Χριστιανούς από την Μητέρα Εκκλησία, η οποία κηρύσσει επί αιώνες, αλλά και τώρα, την αγάπη, την ειρήνη και την συνεργασία μεταξύ των λαών, χωρίς να ενοχλή κανένα.

Η Εκκλησία της Ελλάδος επί χρόνια τώρα βοηθεί και περιθάλπει χιλιάδες νομίμων και παρανόμων μεταναστών, ανεξαρτήτως θρησκευτικής πίστεως και φυλετικής καταγωγής, ακόμη και σήμερα εν μέσω της οικονομικής κρίσεως.

Επιπλέον, διδάσκει όχι απλώς την ανοχή απέναντι στον «άλλον», όπως επιδιώκεται με το νομοσχέδιο, αλλά – πολύ περισσότερο – την έμπρακτη αγάπη προς τον πλησίον.

Θα πρέπει επίσης να υπογραμμισθή, προς πάσα κατεύθυνση, ότι η Ιερά Σύνοδος ήδη από τον Μάρτιο του 2011 παρακολουθεί την πορεία διαμορφώσεως του νομοσχεδίου και έχει υποβάλει προς την Πολιτεία αναλυτική επιστολή με προτάσεις βελτιώσεως της αρχικής του μορφής, οι οποίες έχουν συνεκτιμηθή και γίνει δεκτές στο παρόν νομοσχέδιο, προς την κατεύθυνση της εκλογικεύσεώς του, ώστε να μην ποινικοποιηθή η ελευθερία δημόσιας εκφράσεως.

Στο υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου, θεσπίζεται, μεταξύ άλλων (άρθρο 2), ότι όποιος με πρόθεση, δημόσια αποδοκιμάζει, ευτελίζει η κακόβουλα αρνείται την σοβαρότητα εγκλημάτων, γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέμου κατά της ανθρωπότητος, του Ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων ναζισμού, και η συμπεριφορά αυτή στρέφεται κατά ομάδος ανθρώπων κατά τρόπο που μπορεί να υποκινήσει βία η μίσος η ενέχει απειλή η εξύβριση, υπόκειται σε ποινική δίωξη.

Στο σημείο αυτό η Ιερά Σύνοδος εκφράζουσα το κοινόν αίσθημα του Ελληνικού Λαού και την απαίτηση των αρχών του δικαίου και του ίσου σεβασμού της ιστορικής μνήμης των θυμάτων γενοκτονιών, προτείνει όπως μετά την αναφορά του φρικτού Ολοκαυτώματος στο νομοσχέδιο, προστεθούν με σχετική ρητή και ειδική μνεία και οι τελεσθείσες γενοκτονίες σε βάρος των Ελλήνων Ποντίων και των Χριστιανών της Μικράς Ασίας και αναμένει την υλοποίηση της σχετικής πρόσφατης διαβεβαιώσεως του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης προς αυτή την κατεύθυνση.

Το κριτήριο της ως άνω προτάσεως, που την καθιστά έγκυρη και δικαία, είναι ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο νομοθετεί στην Ελλάδα και για όλους τους Έλληνες κατά τρόπο δίκαιο και δημοκρατικό χωρίς διακρίσεις.

Η Εκκλησία προσφέρει την ειρηνική συμβολή της και εύχεται για την βελτίωση και ευόδωση του νομοθετήματος επ ὠφελείᾳ του κοινωνικού συνόλου.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, τέλος, έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου”

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Ρε παιδιά ή εγώ δεν ξέρω ελληνικά ή είμαι πολύ κουτός για να να καταλάβω τις λένε οι Ιεράρχες μας...
Αφού τα λένε όλα καλά κι όλα ωραία και εμφανώς χριστιανικά... αποφεύγοντας φυσικά με τρόπο να μιλήσουν για την ομοφυλοφιλία στην οποία αναφέρεται το νομοσχέδιο... λένε ότι η Ιερά Σύνοδος από τον Μάρτιο του 2011 έχει υποβάλει παρατηρήσεις επί του νομοσχεδίου έτσι "ώστε να μην ποινικοποιηθή η ελευθερία δημόσιας εκφράσεως.".. κοινώς να μην ποινικοποιηθεί η Ελευθερία του λόγου...

Και στην ακριβώς επόμενη παράγραφο η ίδια ανακοίνωση λέει: ότι όποιος με πρόθεση, δημόσια αποδοκιμάζει, ευτελίζει η κακόβουλα αρνείται την σοβαρότητα εγκλημάτων, γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέμου κατά της ανθρωπότητος, του Ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων ναζισμού, και η συμπεριφορά αυτή στρέφεται κατά ομάδος ανθρώπων κατά τρόπο που μπορεί να υποκινήσει βία η μίσος η ενέχει απειλή η εξύβριση, υπόκειται σε ποινική δίωξη. ... κοινώς αν βγω δημόσια και αποδοκιμάσω το Ολοκαύτωμα των Εβραίων κάηκα και μαζί με εμένα και η ελευθερία του λόγου....

Φάσκει κι αντιφάσκει δηλαδή....

Δηλαδή με λίγα λόγια εγώ γράφω ένα άρθρο για την τρομερή αμαρτία του κιναιδισμού... κοινώς κατά της ομοφυλοφιλίας και στο οποίο αναφέρομαι στο γιατί θεωρείται από την Εκκλησία μας ως αμαρτία και το πόσο αισχρή είναι για τον άνθρωπο. Το διαβάζει ένας ψυχάκιας και βγαίνει στον δρόμο κι αρχιζει να ξυλοφορτώνει όποιον "κουνιστό" βλέπει... Και αφού τον συλλάβουν λέει ότι διάβασε το κείμενό μου και του άναψαν τα λαμπάκια...
Θα είμαι για τα σίδερα ναί ή όχι;

Αλλά εδώ το πάει κι ακόμα παραπέρα....
Δεν χρειάζεται ο ψυχάκιας για να πάω μέσα... αρκεί που έγραψα το άρθρο διότι θα σου πει ο δικαστής... "Εντάξει μπορεί να το έγραψες απλά, αλλά μπορεί να το διαβάσει κανένας ψυχάκιας και να αρχίσει να τους καθαρίζει..." άρα πάλι φταίς...
Αρα να μην το γράψεις καθόλου....
Κράτα το μέσα στο κεφάλι σου και το πολύ πολυ να το ψιθυρίσεις σε κανένα αυτί κι όχι δημόσια.... εννοείται. Γιατί μπορεί να σε δει και κανένα μάτι και να σου πει "Επ, τι ψιθυρίζεις εκεί;" και αν μετά εσύ πεις την αλήθεια για το τι ψιθύριζες... πάλι μέσα!!!!

Μια φορά πρέπει να είμαστε περήφανοι διότι σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο μπορούμε ελεύθερα να σκεφτόμαστε ότι θέλουμε αρκεί να το κρατάμε για τον εαυτό μας...

Και ένα τελευταίο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου κι όσο προλαβαίνω...
Οι Μασώνοι Σιωνιστές θέλουν να καταλάβουν την παγκόσμια εξουσία και να κάνουν κουμάντο στις ζωές μας καταργώντας την πρώτη κι ενοχλητικότερη πίστη. Την Ορθοδοξία. Οπου τους ανακαλύψετε εξοντώστε τους....

Ουφ πρόλαβα...

Και μια απορία:
Είμαι αναρχοαριστερός και μεγάλος προοδετικοκουλτουριάρης και θέλω π.χ. να μιλήσω κατά των χρυσαυγητών και η συμπεριφορά μου αυτή στρέφεται κατά ομάδος ανθρώπων κατά τρόπο που μπορεί να υποκινήσει βία η μίσος η ενέχει απειλή η εξύβριση, είμαι παράνομος ναί ή όχι γιατί με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν μπορώ να το καταλάβω....

Και δεύτερη απορία:
Αργεί το ψήφισμα της Ιεράς Συνόδου για τους αποκεφαλισμούς των Ορθοδόξων αδερφών μας στην Συρία; Γιατί ακόμα το περιμένουμε από το 2012 που ξεκίνησε ο πόλεμος....
Μόλις βγήκε και πριν καν ψηφιστεί αυτή η φασιστική αηδία (το λεγόμενο αντιρατσιστικό) από την βουλή έσπευσε η Ι.Σ. να το εγκρίνει!!!!

(Για τους νεότερους αναγνώστες κι επισκέπτες να διευκρινήσω ότι σέβομαι κι αγαπώ την Εκκλησία μας και θεωρώ τον εαυτό μου ενεργό μέλος της. Κι όταν λέω την Εκκλησία μας εννοώ ότι και όλοι μας οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Την Κεφαλή μας τον Κύριο Ιησού Χριστό, τους Αγίους μας, τους μάρτυρές μας, τους Πατέρες μας και τους Γεροντές μας, τους σεβάσμιους Ιεράρχες μας (έχουμε και τέτοιους ευτυχώς) και όλους τους αδερφούς μας Ορθοδόξους Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο.)



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.