27 Αυγούστου 2014

Παρακαλώ περάστε από εδώ …ξεκίνησε ήδη το ¨ Παγκόσμιο Μακελειό¨…

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Φώτο από pentapostagma. 

«Θα προσπαθούν να το λύσουν με την πένα (διάλογο), μα δεν θα μπορούν, 99 φορές με τον πόλεμο και μία φορά με την πένα»!
ΠΑΤΡΟ- ΚΟΣΜΑΣ 

Και που είμαστε ακόμα !!!


Από και εδώ και πέρα πολλές φορές θα έρχεται στο μυαλό μας το έργο του Λέων Νικολάγιεβιτς  Τολστόι ¨Πόλεμος και Ειρήνη¨. 

Και ποιος λογικός δεν θέλει την πολυπόθητη Ειρήνη; 

Μήπως οι τέτοιου είδους συναντήσεις κορυφής των εμπλεκομένων μερών είναι για ¨τα μάτια του κόσμου¨; 

Τι έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης στο κρύο Μίνσκ της Λευκορωσίας;Παγωμένες χειραψίες που έμοιαζαν με ¨κεφαλοκλειδώματα¨ και υπομειδιάματα ¨να δεις τι θα σου κάνω εγώ¨. 

¨Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης η κατ ιδίαν συνάντηση των προέδρων Ρωσίας και Ουκρανίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Πέτρο Ποροσένκο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κρεμλίνου. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πολύπλευρες διαπραγματεύσεις όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. 

Η κ. Αστον, που έλαβε μέρος στις διαπραγματεύσεις, είπε ότι έθεσε ως προτεραιότητα την κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία, την αποτελεσματική διαχείριση των συνόρων Ρωσίας – Ουκρανίας, την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ουκρανία στη βάση της πλήρους συμμόρφωσης με το διεθνές δίκαιο και την επίλυση των εσωτερικών διαφορών της Ουκρανίας μέσω της διπλωματικής οδού. 

Από  την πλευρά του, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, η χώρα του οποίου φιλοξενεί τις συνομιλίες χαρακτήρισε τις συνομιλίες «δύσκολες». http://www.pentapostagma.gr/Posted: Αυγούστου 27, 2014 at 12:23 πμ 

Ο κ. Ποροσένκο διαφώνησε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν ως προς το μελλοντικό οικονομικό καθεστώς της χώρας του, λέγοντας ότι ο ίδιος θα ήθελε να διατηρηθούν και τα δύο προνομιακά καθεστώτα, τόσο με την Τελωνειακή, όσο και με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως ξεκαθάρισε ο Β.Πούτιν κάτι τέτοιο είναι αδύνατο και η Ουκρανία αναπόφευκτα θα πρέπει να χάσει τις προνομιακές σχέσεις, που είχε στο εμπόριό της με τη Ρωσία και τις άλλες πρώην σοβιετικές Δημοκρατίες και να αναζητήσει άλλες λύσεις στα οικονομικά της προβλήματα.

Αμέσως μετά τα Ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια έδειχναν πλάνα της συνέντευξης του κ. Πούτιν σχετικά με τα αποτελέσματα των συζητήσεων. Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Πούτιν  ήταν φειδωλός σαν ¨τις Σφίγγες της Αμφίπολης¨ .

Αλλά αμέσως μετά τα τηλεοπτικά πλάνα των Ρωσικών καναλιών μετέφεραν την ¨ζοφώδη¨εικόνα του  φετινού Ουκρανικού χειμώνα που πιθανώς και μάλλον είναι σίγουρο  ότι θα στερηθεί το πολύτιμο Ρωσικό Φυσικό Αέριο. Έτσι απαντούσαν  οι Ρώσοι με τηλεοπτικές  εικόνες  αντί του Πούτιν.. για το τι θα επακολουθήσει.

Για αυτό τρέχουν σήμερα οι Δυτικοί  να καλύψουν τις συνολικές και επαυξημένες  ενεργειακές ανάγκες του Ουκρανικού Λαού φοβούμενοι ¨μήπως αυτομολήσει¨ εν μέσω χειμώνα σαν τους Ουκρανούς στρατιώτες στην πλευρά της Ρωσίας;

Και τότε που θα βρει ο ¨ βασιλιάς της σοκολάτας¨ πρόεδρος Ποροσένκο ψηφοφόρους για να κάνει εκλογές τον κρύο Ουκρανικό Οκτώβρη; 

H Μέση Ανατολή  συμπεριλαμβανομένων και των ενεργειακών κοιτασμάτων της Μεσογειακής Λεκάνης αλλά και ο υποθαλάσσιος ορίζοντας της Αρκτικής είναι οι μόνες εναλλακτικές και αξιόπιστες πηγές για την Ουκρανία που σε λίγες μέρες θα στεγνώσει από ενέργεια αλλά και  για την Κεντρική Ευρώπη που παίρνει σειρά αναμονής. 

Όταν  μάλιστα βλέπουμε τον ¨φιλήσυχο ¨μέχρι σήμερα Καναδά να κάνει ¨πολεμικές δηλώσεις¨ φαίνεται ότι τα πράγματα ζορίζουν για όλους μας διεθνώς.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών του Καναδά, John Baird, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Δανίας «Berlingske» δήλωσε:

Ότι η Οτάβα «προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για διεκδίκηση μέρους της  Αρκτικής, και εάν θεωρηθεί απαραίτητο θα προβεί σε χρήση βίας». http://english.pravda.ru 

Η Οτάβα παρατηρεί μια επέκταση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στην Αρκτική, αφού έχει ανακοινώσει σχέδια για την κατασκευή ενός κέντρου εκπαίδευσης και διάνοιξη τοποθεσιών για κατασκευή ναυτιλιακών υποδομών.

Από το 2008, ο Καναδάς διεξάγει τακτικές ασκήσεις στην Αρκτική με τις ένοπλες δυνάμεις, παρουσιάζοντας τη θέλησή του να προστατεύσει την κυριαρχία της χώρας σε τμήμα της Αρκτικής που θεωρείται πλούσιο σε κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου. Με τις ασκήσεις προσπαθεί να αποτρέψει κάθε δυνατότητα ευελιξίας στη Ρωσία, σημειώνει το δημοσίευμα. 26/08/2014
Πηγή:Pravda.Ru 

Πριν από μήνες γράψαμε ότι ¨το γεωπολιτικό μονοπάτι¨ των Ρώσων ξεκινάει από την Αρκτική περνάει από τα Στενά και καταλήγει στην Μέση Ανατολή και ειδικότερα στην διώρυγα του Σουέζ.

Ας αναρωτηθούμε σήμερα τι γίνεται ήδη σε αυτή την ¨κατεβασιά¨ ;

Ένα  γεγονός παρατηρούμε ότι ¨το κακό από επάνω¨ συγκλίνει με το ¨κακό από κάτω¨ στην επίκαιρη για πολλούς λόγους  περιοχή των Στενών του Βοσπόρου. 

Το ¨Ρήγμα της Ανατολίας¨ πρέπει εμάς τους Έλληνες να μας κρατά εν εγρηγόρσει λόγω του φετινού κρύου Ουκρανικού χειμώνα που μπαίνει οσονούπω και θα σαρώσει  πολλά πράγματα από την αμέριμνη ζωή μας.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.