23 Ιουνίου 2014

ΣΟΦΙΑ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΣΟΥ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 
www.apostoloupanos.gr 
egerssi@otenet.gr 
twitter: @egerssi 

H Σοφία Βούλτεψη, ήταν μια μαχόμενη δημοσιογράφος που αντιπολιτευόταν με επιχειρήματα τα τρισκατάρατα Μνημόνια. Την εποχή εκείνη, είχε γίνει ιδιαίτερα αγαπητή στους άγρια δεινοπαθούντες Έλληνες πολίτες, όταν  από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alter συμμετείχε πολλές φορές ως σχολιάστρια της επικαιρότητας και ήταν με τα σχόλιά της καταπέλτης των πολιτικών εφαρμογών και των αποτελεσμάτων των Μνημονίων. Ταυτόχρονα, διατηρούσε στο διαδίκτυο ιστοσελίδα με την ονομασία «Ελεύθερη Σκέψη» και στην οποία καταχωρούνταν εκτός από τα δικό της καθημερινό άρθρο και πολλά άλλα σημαντικά – ενημερωτικά άρθρα. Είχα δε, την τύχη να δημοσιευθούν και αρκετά δικά μου άρθρα, κυρίως πατριωτικού και αντιμνημονιακού χαρακτήρα. Έτσι, η «Ελεύθερη Σκέψη» καθημερινώς αναγνωριζόταν από περισσότερους πολίτες και είχε φτάσει σε υψηλά στάνταρ αναγνωσιμότητας.

Όμως, παρ΄ όλα ταύτα, η Σοφία Βούλτεψη ήταν έξω από τον αρεστό περίγυρο του αντιμνημονιακού τότε, Αντώνη Σαμαρά και έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες προσέγγισής του. Την εποχή εκείνη ο σημερινός Πρωθυπουργός ηρνείτο πεισματικά να τη δει. Όμως ο πάγος «έσπασε» μετά από ένα ραντεβού στο οποίο παραβρέθηκε και ο υπογράφων, με συγγενικό πρόσωπο του Σαμαρά, στα μέσα Ιουνίου 2011, στο JK café στο Κολωνάκι και ο οποίος έκλεισε την καθοριστική συνάντηση Βούλτεψη-Σαμαρά!

Ωστόσο, παρ΄ ότι το Νοέμβριο του 2011, ο Αντώνης Σαμαράς για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης αποδέχθηκε ως «αναπόφευκτη» τη δανειακή σύμβαση και συμφώνησε στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τον Γιώργο Παπανδρέου – ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Καρατζαφέρη –ΛΑΟΣ, εγκαταλείποντας τη μέχρι τότε αντιπολιτευτική – αντιμνημονιακή τακτική του, δήθεν για να ξεπεραστεί η κρίση, υποτασσόμενος απόλυτα στα Μνημόνια, η Σοφία Βούλτεψη συνέχισε βέβαια, σε χαμηλότερους τόνους, αυτήν την αντιμνημονιακή – πατριωτική ρητορική και γραφή. Έχει αξία να σημειωθεί πως Πρωθυπουργός αυτής της κυβέρνησης συνεργασίας διορίστηκε ο Λουκάς Παπαδήμος, πρώην διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) επί πρωθυπουργίας του τρισκατάρατου Σημίτη και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Αυτό το πιστό όργανο της Νέας Τάξεως Πραγμάτων, γρανάζι της μηχανής που επιβουλεύεται την εγκαθίδρυση στον πλανήτη της Παγκόσμιας Κυβέρνησης, αυτό το πειθήνιο όργανο του παγκόσμιου τραπεζικού – τοκογλυφικού κατεστημένου, το «στόλιζε» καταλλήλως η Σοφία Βούλτεψη σε κάθε ευκαιρία. 

Στο κάδρο των καταγγελλομένων της μαχητικής Σοφίας Βούλτεψη, βρέθηκε και ο Γκίκας Χαρδούβελης, όταν ανέλαβε διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Λουκά Παπαδήμου. Που να φανταζόταν η Σοφία Βούλτεψη πως μετά από μερικά χρόνια με τον Γκίκα Χαρδούβελη – σημερινό υπουργό Οικονομικών – θα κάθονταν στο ίδιο οβάλ κυβερνητικό τραπέζι, συναποφασίζοντας έτι περεταίρω την εξαθλίωση του λαού μας; Ναι μαζί με τον Γκίκα Χαρδούβελη, που δεν είναι καθόλου τυχαίο πρόσωπο. Είναι ο άνθρωπος του τραπεζικού κεφαλαίου - πρώην Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου της Eurobank – καθώς επίσης άσπονδος φίλος – πολλές φορές αντάλλασαν πολιτικοοικονομικές απόψεις - του καταδικασμένου μιζαδόρου του Δημοσίου χρήματος και παρ΄ ολίγον Πρωθυπουργού της χώρας, Άκη Τσοχατζόπουλου. Μέλος της λέσχης Bilderberg (2011). Ανήκει και αυτός στην ομάδα του «εκσυγχρονιστή» Σημίτη. Γιαυτό αξίζει να θυμηθούμε ένα απόσπασμα του άρθρου της Σοφίας στις 9 Ιανουαρίου 2012 με τίτλο: «Βρισκόμαστε στο 1922 και όχι στο 1999, κ. Χαρδούβελη…», όπου οι χαρακτηρισμοί που απεύθυνε στο σημερινό Τσάρο της Οικονομίας μας ήταν βαρύτατοι ως εξευτελιστικοί.

«Από εκβιασμό σε εκβιασμό φθάσαμε και στο τελευταίο στάδιο του ραγιαδισμού. Στο σφάξε με αγά μου, ν΄ αγιάσω. Όπου και να στραφείς, πάντα πάνω σε κάποιον εθελόδουλο θα πέσεις, έτοιμο να εξηγήσει, να δικαιολογήσει, να ταυτιστεί με τη γνώμη των δανειστών. Από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό των Οικονομικών ως τους αρμόδιους (λέμε τώρα) υπουργούς, γενικούς γραμματείς, πρώην και επίδοξους καταστροφείς της χώρας. Σα να μην μας έφθαναν όλοι αυτοί, τελευταίως προστέθηκε και καινούργιος “αναλυτής” των ψυχαναγκαστικών προβλημάτων των δανειστών μας. Πρόκειται για τον διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του κ. Παπαδήμου, Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος στα διαλείμματα προσφοράς των υπηρεσιών του μεταξύ Σημίτη και Παπαδήμου (πάντα από το ίδιο πόστο), κάνει και τον καθηγητή στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς…. Αν και οικονομολόγος, αποδέχεται δηλαδή ότι η χώρα στραγγαλίζεται καθαρά για λόγους παραδειγματισμού, για να τιμωρηθεί δηλαδή, να εξουθενωθεί και να μηδενιστεί, να μην υπάρξει η παραμικρή περίπτωση να συνέλθει. Κάνει, όμως, ένα λάθος. Επειδή η δική του ζωή δεν έχει καθόλου επηρεαστεί από την άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και επειδή συνέχισε να παρέχει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο τις «υπηρεσίες» του εδώ κι εκεί χωρίς ποτέ να χρειαστεί να μας εξηγήσει τι διάβολο συμβούλευε τον κ. Σημίτη της λεγόμενης “Ισχυρής Ελλάδας” και των swaps, νομίζει πως διαρκεί ακόμη εκείνη η “χρυσή εποχή” των απευθείας αναθέσεων στα εξοπλιστικά και των πανάκριβων υπογραφών με τη Ζήμενς.

Πιστεύει δηλαδή πως η χώρα θα οδηγηθεί στην απόλυτη φτώχεια και στην (αναπόφευκτη) χρεοκοπία, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι….. Πολύ περισσότερο που αν δεν βάλει το μυαλό του να δουλέψει προς κάποια πιο επιστημονική λύση από αυτήν της τιμωρίας, το μεν καινούργιο του αφεντικό θα φύγει νύχτα – έχοντας λάβει και αυτός μέρος στην εθνική προδοσία – ο δε ίδιος θα δυσκολευτεί να βρει τράπεζα να τον (ξανα)μαζέψει, αφού η χώρα θα έχει οδηγηθεί στην άτακτη χρεοκοπία.

Επειδή, λοιπόν, τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά, καλά θα κάνει ο κ. καθηγητής και μόνιμος σύμβουλος πρωθυπουργών – διεκπεραιωτών, να αποφύγει στο μέλλον τις σειρήνες της δημοσιότητας και να σταματήσει τις γελοίες δηλώσεις περί «μεγάλων τιμωρών», διότι και αυτοί (οι γελοίοι τιμωροί) γνωρίζουν πως αν πέσει η Ελλάδα, θα τους πάρει ο διάολος όλους μαζί. Ας φροντίσει επίσης τόσο ο ίδιος – όπως και κάποιοι άλλοι που έχουν αναλάβει να μας τρομοκρατήσουν, καθηγητές, επικεφαλής τραπεζών και άλλοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού….. Ας φροντίσει να μην μας εκνευρίσει ξανά, διότι θα θυμηθούμε πως ήταν μέλος της περίφημης επταμελούς επιτροπής καταγραφής του ελλείμματος, που τον Οκτώβριο του 2009 διόρισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να δημιουργηθεί η νομιμοποιητική βάση για να οδηγηθεί η χώρα στο Μνημόνιο. Για να εξυπηρετήσουν την κυβέρνηση Παπανδρέου και για να διευκολύνουν το δίδυμο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου στα σχέδιά τους, τα μέλη της επιτροπής εξέδωσαν τον Φεβρουάριο του 2012 πόρισμα με το οποίο παρουσίαζαν την Ελλάδα με τα πιο μελανά χρώματα. Και επειδή δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε – διότι θα έλθει η ώρα της Δικαιοσύνης για όλους και ο καθένας θα κληθεί να απολογηθεί για τον ρόλο .… ειδικά ο κ. Χαρδούβελης, αντί να προσπαθεί να μας πείσει ότι πρέπει να δεχθούμε την τιμωρία μας από τους ανίκανους εκπροσώπους των δανειστών μας, να φροντίσει να κόβουμε εισιτήρια στα μουσεία μας, όπου παραμένουν όσα εκθέματα μας επέτρεψαν να κρατήσουμε στη χώρα μας οι αρχαιοκάπηλοι «μεγάλοι τιμωροί».

Υ.Γ. Αν είναι μαζοχιστής και του αρέσουν οι τιμωρίες, κάτι θα βρεθεί και γι΄ αυτόν»ΕΔΩ 

Ειλικρινά πιστεύω, πως δεν μπορεί να υπάρξει περισσότερο ατιμωτικό κείμενο για ένα πρόσωπο που σήμερα ορίσθηκε από τον Πρωθυπουργό μας να διαπραγματευθεί με την τρόικα τα οικονομικά της πατρίδας μας. Και όμως, τις πράξεις αυτού του προσώπου που πριν δυόμιση χρόνια τόσο απαξιωτικά αποκήρυσσε η Σοφία Βούλτεψη, καλείται σήμερα από τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου, να υπερασπισθεί!

Αλήθεια, η πατριωτική και αντιμνημονιακή ευαισθησία της Σοφίας Βούλτεψη, εξαντλήθηκε στην άρνησή της να είναι υφυπουργός υγείας – κάτω από τον ακροδεξιό Άδωνη Γεωργιάδη - της κυβερνήσεως Σαμαρά στον πρώτο ανασχηματισμό στις 24 Ιουνίου 2013;

Είναι δυνατόν Σοφία, η Εξουσία να σε μεταβάλλει σε εθελόδουλό της; Είναι δυνατόν να συνεργάζεσαι με πρώην και επίδοξους καταστροφείς της χώρας; Με αυτούς που επένδυσαν στην χρεοκοπία μας; Με αυτούς που έλαβαν μέρος στην εθνική προδοσία της πατρίδος μας; Είναι δυνατόν να έχεις μεταβληθεί σε ένα ακόμη νόθο τέκνο αυτού του πολιτικού προδοτικού Συστήματος που διαλύει τις ζωές των παιδιών μας; Είναι δυνατόν να έχεις αναγκάσει αυτούς που σε αγάπησαν, να πιστεύουν πως και εσύ, ήσουν ένας χαμαιλέοντας, ένας γυμνοσάλιαγκας που μετάλλαξε την ιδεολογία του με την κατάκτηση της Εξουσίας και προς εξυπηρέτηση των μωροφιλοδοξιών του; Διότι, όπως είπες Σοφία, «θα έλθει η ώρα της Δικαιοσύνης για όλους και ο καθένας θα κληθεί να απολογηθεί για τον ρόλο του»!!!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.