11 Μαΐου 2014

«Προς ευλαβείς, πλήν όμως, τουλάχιστον αφελείς, υποψηφίους». Το ακούτε κ. Κων. Χολέβα;

Μερικοί επώνυμοι, αλλά αφελείς χριστιανοί, δελεάστηκαν από την πρόταση κάποιων κομμάτων και βάζουν υποψηφιότητα για τις Ευρωεκλογές, για μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο. Πήγαν μάλιστα και πήραν ευχές από Μητροπολίτες και τον Αρχιεπίσκοπο. 

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, τι πάτε να κάνετε εκεί, απαντούν ότι πάνε να επηρεάσουν τα πολιτικά, θεσμικά, κοινωνικά και θρησκευτικά πράγματα της Ευρώπης προς το χριστιανικότερο…

Πρωτίστως μεταφέρω επί λέξει από πολύ επίκαιρο σχόλιο άλλης ιστοσελίδας, ελάχιστα τροποποιημένο, τα εξής: 

ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ή ΓΝΗΣΙΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ;;; 

Ορισμένοι κληρικοί τελείως απερίσκεπτα "πατάνε τη μπανανόφλουδα" και υποδέχονται και φωτογραφίζονται προεκλογικά με τους πολιτικούς που ευθύνονται για την σημερινή κατρακύλα, συμμετέχοντας έτσι στο προεκλογικό τους παιχνίδι και στο ξεπούλημα της πατρίδας μας:

Ξέχασαν πολύ γρήγορα φαίνεται:

- τα ανθελληνικά σχολικά βιβλία,
- την κατάργηση της εξομολόγησης και την απαγόρευση εισόδου ιερέων στα σχολεία,
- την μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε προαιρετικό και θρησκειολογικό,
- τις προεκλογικές υποσχέσεις για την επαναφορά του θρησκεύματος στις ταυτότητες (τόσος αγώνας από τον Μακαριστό Χριστόδουλο, δείχνει να πήγε χαμένος),
- την προδοσία σε ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα εθνικά θέματα (Σκοπιανό, Αιγαίο, ΑΟΖ, Β.Ήπειρος, Θράκη) και
- την υπογραφή μνημονίων που μας δεσμεύουν για δεκαετίες και ξεπουλάνε την πατρίδα μας.

Όμως πάντα υπήρχαν όμως και συνεχίζουν να υπάρχουν και σήμερα φωνές αγνών κληρικών που δεν φοβούνται να μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας.

Κατά τα άλλα οι εν λόγω υποψήφιοι κυριολεκτικά «ζούνε στον κόσμο του καλού παγωτού»! 

Α]  Σχόλια: 

Αν όμως η Εκκλησιαστική Διοίκηση είχε από πρίν μια πιο δυναμική τοποθέτηση και πιο ελεγκτική γλώσσα απέναντι στην επίθεση στο λαό μας με τη μνημονιακή πολιτική, κανένας δε θα τολμούσε να πάει «να πάρει ευχή» και εκκλησιαστική δήθεν σφραγίδα,  για να νομιμοποιηθεί να εκπροσωπίσει ένα τέτοιο ολέθριο κόμμα, δεδομένης και υπάρχουσας μιας  αυστηρής εκκλησιαστικής κριτικής.

Δεν λένε όμως τίποτε αυτοί οι υποψήφιοι, ποιον πάνε να εκπροσωπήσουν εκεί στην Ευρωβουλή; Ποιος τους επέλεξε και τους αποστέλλει; Ασφαλώς ο λαός έχει τον τελικό λόγο, αλλά με ποια ταμπέλλα ζητείς την ψήφο του «πάντοτε ευκολόπιστου και πάντοτε προδομένου λαού»; Για να συνεχισθεί μια αναποτελεσματική μη αναστρέψιμη οικονομική πολιτική;

Αλήθεια, τι τους άγγιξε περισσότερο για να δεχθούν την «τιμητική» πρόσκληση;
Προφανώς δεν τους άγγιξε η κρίση και προφανέστατα δεν είδαν από κοντά τη φτωχοποίηση ενός ολόκληρου λαού ή δεν άκουσαν για τις αυτοκτονίες, ανεργία απολύσεις, λουκέτα… Μήπως τους άγγιξε ή τους θάμπωσε κάτι άλλο;

Επίσης δεν τους έκανε εντύπωση η ανακολουθία κυρίως των κυβερνητικών σχημάτων, των οποίων οι ιθύνοντες έχουν κατά κόρον πεί, ότι θα συνεργάζονταν ακόμη και με το διάβολο, για κάποιο σοβαρό σκοπό; Πως μαζεύτηκαν, παρά τις αρχικές τους περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, σ΄ αυτά τα κόμματα - και στη συγκυβέρνηση - όλα τα πλέον ετερόκλητα και μέχρι πρίν αντίπαλα πρόσωπα και στελέχη, και μάλιστα κατέλαβαν και θώκους; Αυτό δεν τους ξυνίζει κάπως;

Κι αν όλα τα παραπάνω δεν τους προβληματίζουν, υπάρχει και κάτι άλλο: πως αυτοί χριστιανοί πάνε και συμμετέχουν και βάζουν τη χριστιανική τους ταυτότητα κάτω από κόμματα που κατάργησαν την Κυριακή αργία και ψήφισαν στην ευρωβουλή την ομοφυλοφιλία και δεν επιτρέπουν τις χειροτονίες ιερέων, με αποτέλεσμα να μένουν τα χωριά μας αποίμαντα και ιερατικές κλήσεις ανεκπλήρωτες; 

Β] Παρατηρήσεις: 

Αλήθεια, τι είπανε θα πάνε να κάνουν στην Ευρώπη; Να την κάνουν χριστιανικότερη; Ας  γελάσουμε… Στο Σύνταγμά της η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δέχτηκε για τον εαυτό της τον όρο «χριστιανικές ρίζες και αρχές», παρά μόνο θρησκευτικές, για να μη δυσαρεστήσει τους μουσουλμάνους, που την κατηγορούν για «κλειστό χριστιανικό κλάμπ».

Η ΕΕ,  μέρα με τη μέρα, όλο και πιο πολύ, εξισλαμίζεται και σε πολλές περιοχές της σε λίγο θα επικρατεί πλέον ο μουσουλμανικός νόμος Σαρία. Μάλιστα απαγορεύεται να φοράνε σταυρό εμφανώς οι χριστιανοί ή να γιορτάζουν Χριστούγεννα ή να κάνουν δημόσια το Σταυρό τους εξαιτίας των αλλοθρήσκων. Αυτά είναι ψηφισμένα και δεδομένα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει παραβεί πολλές, αν όχι όλες τις εντολές του Ευαγγελίου.

Κατήργησε την Κυριακή, ενέκρινε την ομοφυλοφιλία, κράτη της έχουν ψηφίσει με τα κοινοβούλιά τους την κτηνοβασία και την παιδεραστία, άλλαξαν τον χαρακτήρα της χριστιανικής οικογένειας, εισήγαγαν τη γυναίκα στα ιερατεία τους.

Η ΕΕ εμπνέεται από τον Πάπα και τον Λούθηρο στην πλειοψηφία της. Ασπάζεται τον Δαρβινισμό  και τον Φροϋδισμό, εμμέσως και τον Νιτσεϊσμό. Ακολουθεί την παναίρεση του Οικουμενισμού και τον Συγκρητισμό. Ασφαλώς δέχεται και το «σωματίδιο» του Θεού, δήθεν ότι το βρήκε, και από την άλλη μεριά δέχεται με τα λόμπυς των αθεϊστών της και τον «θάνατο» του Θεού.

Η ΕΕ η σημερινή δεν η Ευρώπη των λαών, αλλά η Ευρώπη των αγορών, του κεφαλαίου, των πολυεθνικών, των σιωνιστών, της Ν. Εποχής και του ΝΑΤΟ, της αιρέσεως και των βομβαρδισμών. 

Γ] Γνώμες Αγίων: 

Λέγει ο άγιος Ιουστίνος ο Πόποβιτς:

«Που είναι ό Χριστός της Ευρώπης; Που θα γεννηθεί ό Χριστός; Μήπως στην ατσαλένια κονίστρα πού γεννήθηκε το γερμανικό βρέφος, ό ευρωπαϊκός πόλεμος; Χριστιανισμοί εδώ, χριστιανισμοί εκεί, στην έρημο και στις πόλεις, στα κανόνια και στους φόνους, μα ό Χριστός πουθενά!»

Λέγει ο Άγιος Νικόλαος ο Βελιμίροβιτς:

«Εάν θα είχε μείνει η Ευρώπη χριστιανική, θα εκαυχάτο δια τον Χριστόν και όχι για τον πολιτισμόν της. Και οι μεγάλοι λαοί της Ασίας και της Αφρικής, αβάπτιστοι μεν, αλλά με έφεσιν και τάσιν πνευματικήν, θα ηδύναντο να κατανοήσουν τούτο και να το εκτιμήσουν.

Διότι και οι λαοί αυτοί καυχώνται έκαστος δια την πίστιν του, δια την θεότητά του, δια τα θρησκευτικά βιβλία του... Μόνον οι λαοί της Ευρώπης δεν καυχώνται δια τον Χριστόν και δια το Ευαγγέλιόν Του, αλλά δια τας επικινδύνους μηχανάς των και τα ευτελή προϊόντα των χειρών των, δηλαδή δια τον πολιτισμόν και την κουλτούραν των. Εκτός του Χριστιανισμού η Ευρώπη δεν έχει τίποτε δια να καυχηθή. Χωρίς τον Χριστόν η Ευρώπη είναι ο πτωχότερος επαίτης και ο πλέον αναίσχυντος εκμεταλλευτής του κόσμου τούτου.

Η σημερινή Ευρώπη δεν είναι πλέον ούτε παπική ούτε λουθηρανική. Είναι υπεράνω και εκτός τούτων. Είναι ολοτελώς επίγειος, χωρίς έστω και τον πόθον να ανεβαίνη εις τον ουρανόν, είτε με το διαβατήριον του αλαθήτου πάπα είτε πάλιν δια της κλίμακος της προτεσταντικής σοφίας. Αρνείται εντελώς το ταξίδιον εκ του κόσμου τούτου. Επιθυμεί να παραμείνη εδώ. Επιθυμεί να είναι ο τάφος της όπου και το λίκνον της. Δεν γνωρίζει περί άλλου κόσμου. Δεν αισθάνεται την ουράνιον ευωδίαν. Δεν βλέπει εις τον ύπνον της τους Αγγέλους και τους Αγίους. Δια την Θεοτόκον δεν θέλει να ακούση. Η ακολασία την στερεώνει εις το μίσος κατά της παρθενίας.

Κάποιοι ασιατικοί και αφρικανικοί λαοί ονομάζουν την Ευρώπην «Λευκήν Δαιμονίαν.

«Λευκήν», ένεκα του χρώματος του δέρματος, «Δαιμονίαν» δε, ένεκα της μελανότητος της ψυχής της...»

Χριστιανική Εστία Λαμίας
το είδαμε ΕΔΩ


ΣΧΟΛΙΟ
Εχω την μεγάλη ατυχία να γνωρίζω προσωπικά έναν από αυτούς τους υποψηφίους (που μπήκε στην λίστα του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ) στους οποίους αναφέρεται το εξαιρετικό άρθρο της ΧΕΛ.
Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και πολύ καλός αρθρογράφος που πάντα στα άρθρα του υποστήριξε την Εκκλησία και το Εθνος μας και για τον λόγο αυτό σχεδόν πάντα τα αναδημοσίευα...

Κι όμως έπεσε στην παγίδα των προδοτών και των απατεώνων και λυπάμαι ιδιαιτέρως γι αυτό...
Προσωπικά είμαι πλέον σε πολύ μεγάλο δίλημμα αν θα ξαναδημοσιεύσω κάποιο άρθρο του καθότι θα φαντάζει ειρωνεία, υποκρισία και δούλεμα όλων μας....

Οπότε θα του απευθύνω μόνο ένα τραγικό ερώτημα:

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΧΟΛΕΒΑ;



Share

2 σχόλια:

Πέτρος Δ. είπε...

Το έκανε γιατί αυτός είναι ο κ. Χολέβας... εσείς γιατί τον είχατε για άλλον;
Να θυμηθούμε… 30 Ιανουαρίου 2012, από άρθρο του Κωνσταντίνου Χολέβα “Επί τέλους, κάποιος να ζητήσει συγγνώμην!” http://www.antibaro.gr/article/4073 :
“Ακούμε κυβερνητικά στελέχη να παραδέχονται την αποτυχία του Μνημονίου. Και οι αποκαλύψεις καθημερινά συνεχίζονται.
Φυσικά δικαιώνεται ο Αντώνης Σαμαράς που από την αρχή δήλωσε ότι συμφωνεί με τους στόχους, διαφωνεί όμως με τα μέτρα και τις μεθόδους που προβλέπει το περιβόητο Μνημόνιο. Απορώ, όμως, γιατί δεν έχουμε ακούσει ακόμη μία έκφραση συγγνώμης, δεν έχουμε διαβάσει ούτε μία παράγραφο αυτοκριτικής από εκείνους που φανατικά στήριξαν και προπαγάνδισαν το Μνημόνιο.
Επί μήνες βλέπαμε δημοσιογράφους, αναλυτές και Πανεπιστημιακούς, λίγους πάντως όχι πολλούς, να παρουσιάζουν ως μάννα εξ ουρανού τα αντιλαϊκά μέτρα του Μνημονίου, τα οποία τελικά αποδείχθηκαν και αναποτελεσματικά. Όλοι αυτοί είναι σήμερα υπερήφανοι; Πιστεύουν ότι ενημέρωσαν σωστά την κοινή γνώμη; Θεωρούν ότι εξεπλήρωσαν με κοινωνική ευαισθησία το ακαδημαϊκό, πολιτικό ή δημοσιογραφικό λειτούργημά τους; Δεν έχουν ούτε καν τη διάθεση να ψελλίσουν μία συγγνώμη;”...

Το μνημόνιο λοιπόν εφαρμόζεται από τον Σαμαρά κατά γράμμα “με τα μέτρα και τις μεθόδους εκείνων που το στήριξαν και το προπαγάνδισαν φανατικά” και ο Σαμαράς ήταν εκείνος που νομιμοποίησε “τα αντιλαϊκά μέτρα του Μνημονίου, τα οποία τελικά αποδείχθηκαν και αναποτελεσματικά”.
Στο “μαστίγωμα” των “άλλων” ήταν ανελέητος. Τώρα που είναι στους “άλλους”, δεν του είναι εύκολο το αυτομαστίγωμα, η έκφραση συγγνώμης ή αυτοκριτικής… Τουλάχιστον, ως περήφανος, ας κάνει στην άκρη και ας μην προκαλεί, ο Πολιτικός Επιστήμονας κ. Κωνσταντίνος Χολέβας."

Αυτό ήταν ένα σχόλιό μου από το Νοέμβριο του 2012. Τώρα, το 2014, ο Πολιτικός Επιστήμονας κ. Χολέβας, όχι μόνο δεν ζητάει συγγνώμη, αλλά προκαλεί πολιτευόμενος με το Σαμαρά, ζητώντας την ψήφο των πολιτών που εξαπάτησε ο Σαμαράς και στη συνέχεια εφάρμοσε τα αντιλαϊκά μέτρα - όπως λέει κι ο ίδιος ο κ. Επιστήμων.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φιλε μου Πετρο πολυ σωστες οι παρατηρησεις σου...
Εχω στείλει ηδη σχολιο στο λινκ που παρεθεσες... κι αναμενει εγκριση..

Χρωσταει πλεον συγνωμη σε όλους μας...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.