30 Νοεμβρίου 2013

Μια άποψη για το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομοφυλοφίλων...

Από την εφημ. Δημοκρατία 

Μέσα στην κρίση, στην κατήφεια, υπό συνθήκες πλήρους διάλυσης της οικονομίας, οι πολιτικές δυνάμεις κατορθώνουν να επικεντρώνουν την προσοχή τους σε ζητήματα που δεν αφορούν το κοινό μέλλον, αλλά τις επιδιώξεις καλά οργανωμένων μειονοτήτων. Ενα από τα ήσσονος πρακτικής σημασίας θέματα είναι το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο, ως δυνατότητα, εισέρχεται και εξέρχεται του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου εν ριπή οφθαλμού. Η δυνατότητα σύναψης «επίσημης» και νομικά «αποδεδειγμένης» σχέσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου υφίστατο σε μια τροπολογία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Αρχικά προοριζόταν να συζητηθεί κανονικά, αλλά για την ώρα φαίνεται να «παγώνει», μάλλον υπό το βάρος εσωκομματικών αντιδράσεων. Το σύμφωνο συμβίωσης μπορεί να εγκρίνεται και να προωθείται από τους θεσμούς της Ε.Ε. και η Ελλάδα να έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επειδή δεν το έχει νομοθετήσει, αλλά σε αμιγώς ιδεολογικό και θεωρητικό επίπεδο είναι απαράδεκτο.

Νομοθετεί και καθιστά κοινωνικά αποδεκτή μια συμπεριφορά η οποία δεν συνάδει με τις παραδοσιακές αξίες και τον τρόπο ζωής που ασπάζεται και προκρίνει ως χρηστή και φυσιολογική η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού. Οι ομοφυλόφιλοι έχουν όλα τα δικαιώματα που προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους, αλλά δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επιδιώκουν να επιβάλουν ως ορθό τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους.

Φυσικά, η Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ προωθούν μετά πάθους το θέμα. Η άκριτη αποδοχή όλων των ιδεολογημάτων της νεοταξικής πολιτικής ορθότητας από τούτες τις πολιτικές δυνάμεις είναι αναμενόμενη.

Οι υπαναχωρήσεις και οι αμφισημίες που εκπέμπονται από την πλευρά της νομοθετικής εξουσίας -και δη από τη Ν.Δ.- δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Η Ν.Δ., το κόμμα που ψηφίζεται από την κραταιά συντηρητική μερίδα του λαού μας, δεν θα έπρεπε να επιδεικνύει αντιφατική συμπεριφορά επάνω σε αυτό το ψευδεπίγραφο δίλημμα. Σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών και Ορθοδοξία δεν μπορούν να συμβαδίσουν. Ούτε η υπεράσπιση του θεσμού της οικογένειας με την προπαγάνδιση της ομοφυλοφιλίας.

Απλά τα πράγματα...



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι ομοφυλόφιλοι στην Ελλάδα δεν έχουν τα ίδια δικαιωματα με όλους τους υπόλοιπους και για αυτό το λόγο γίνεται όλη η φασαρία. Εσύ λοιπόν θεωρείς ότι είσαι υπεράνω των θεσμών της ΕΕ και του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κρίνεις ότι οι ομοφυλόφιλοι θα πρέπει να συνεχίσουν να ζουν στη χώρα μας στην αφάνεια και στα σκοτάδια, με λιγότερα δικαιωματα απο τους υπόλοιπους αλλα με τις ίδιες υποχρεώσεις. Ποιος είσαι εσύ που αποφασίζεις για τις ζωές των άλλων?

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Αν και το αρθρο δεν ειναι δικο μου....

Επειδη θα μπορουσε να ηταν θα σου απαντησω εγω.

Η γνωμη μου εχει εκφρασθει σε πληθος και δικων μου αρθρων μεσα στο ιστολογιο μας αλλα θα σου απαντησω οπως ειπα στην απορία σου για την οποία ελπιζω να μην την εκανες ... ετσι απλα για να την κανεις... αλλα διοτι πραγματικα επιθυμεις τον διάλογο.

Καταρχην δεν κανονιζω την ζωη κανενος. Την ζωη την κανονιζει ο Θεός και ο ελεύθερος άνθρωπος με την δική του βουληση...

Φυσικα όταν αγνοεί την βουληση του Θεού (και μαλιστα με αλαζονικο τροπο όπως οι περισσοτεροι ομοφυλοφιλοι) οδηγείται στον ολεθρο... όχι γιατι ο Θεός είναι εκδικητικός αλλα γιατι ο άνθρωπος είναι αυτοκαταστροφικος...

Ο Θεός θεσπισε τους νόμους της δημιουργίας του και τους έμαθε στον άνθρωπο με δύο τρόπους...
Πρωτον με την συνείδηδη η οποία όταν ειναι καθαρή κι όχι πορωμενη ελεγχει πραγματικά τον άνθρωπο και με την διδασκαλία Του την οποία μας έφερε ο Υιός Του και οι Αγιοι ανθρωποι Του.

Φυσικα αν εισαι αθεος αυτα ολα πανε περιπατο και δεν εχεις κανενα προβλημα γενικώς...
Που σημαίμει ότι μπορεις ακομα και να σκοτωσεις ανθρωπο αρκει το εγκλημα να είναι "τελειο" και να μην ανακαλυφθείς από την ανθρωπινη δικαιοσυνη... Για την ουσια του φονου δεν τρεχει τιποτα για τον άθεο...

Ας ερθουμε λοιπον τωρα στους θεσμους της ΕΕ και του Ευρωπαικου Δικαστηρίου...
Ξεκιναμε πρωτον απο το οτι δεν ειναι Ελληνες...
Δευτερον δεν ειναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι...
Αρα εχουμε ήδη 2 θεματα σημαντικα για μας τους Ελληνες...
Και τριτον απαρτιζονται από άθεους ως επι το πλείστον...
Συνεπως ότι εκδικαζουν ή αποφασιζουν με βρισκει παγερα αδιαφορο...

Ας ερθουμε τωρα στο θεμα του αν πρεπει να ζουν οι ομοφυλοφιλοι στην αφάνεια...
Σαφως και ναι...
Εγω επειδη ουτε κρυβομαι ουτε και υπεκφευγω στις απαντησεις μου κι ουτε μου αρεσει σε μερικα θεματα η δπλωματια και η διγλωσσία το λεω ευθαρσως...
Είμαι Ελληνας και Χριστιανός Ορθόδοξος...
Η ζωή του ομοφυλοφιλου δεν συνάδει με καμια απο τις δυο ιδιοτητες που χαρακτηρίζουν την ζωή μου...
Και θα μου πεις επειδη δεν συναδει αυτοι οι ανθρωποι πρέπει να ζουν στην αφανεια;

ΝΑΙ...
Διότι στην αφανεια θελω να ζω κι εγω ο ιδιος όταν με τρωει η αμαρτία και το αισχος...
Πως δηλαδη αφου δεν ανεχομαι τον ιδιο μου τον εαυτο όταν αμαρτανει να ανεχθω τον άλλο και μαλιστα να μου το διατυμπανιζει κιολας μεσα στην μουρη αντι να δινει σιωπηλα τον αγωνα του οπως όλοι μας να απαλλαγη απο το ανωμαλο παθος του;

Κι ερχομαστε λοιπον σε αυτο που σου ειπα πριν...
Στην αλαζονεια των ομοφυλοφίλων...
Αλλος ειναι κλεφτης άλλος είναι απατεωνας αλλος είναι δολοφονος, ο κ;θενας μας εχει ελαττωματα και διαπραττει καθημερινα αμαρτίες...
Ολοι ομως (ή τουλαχιστον οι περισσοτεροι) εχουμε συναίσθηση
των πραξεων μας και μας διακατεχει φοβος και συστολή...
Μονο οι σεξοπρνοδιαστροφικοι ανωμαλοι θελουν να κανουν παρελάσεις!!!!!!

Δηλαδη φαντασου να μαζεύονταν οι κλεφτες και να κανανε πορείες για τα δικαιώματα τους και για το δικαίωμα στην ληστεία....

Αλλωστε θεωρω ότι αν ενδώσει η κοινωνια μας στους ομοφυλοφιλους σειρά πέρνουν οι παιδόφιλοι, οι κτηνοβάτες κλπ... αποβρασματα.

Αυτα...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.