15 Σεπτεμβρίου 2013

Θάνατος μέσω… φίμωσης της Βορείου Ηπείρου.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Διαβάζοντας τακτικά το ιστολόγιο του φίλου Τρύφωνα Τιπούρτη  ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ, με βάση του τα Ιωάννινα και συνεργαζόμενος μαζί του, όλη  τη χρονιά πέρυσι στο ART tv και την εκπομπή μου Τα Πάντα Ρει όπου μας είχε πολλές φορές δώσει σημαντικά ρεπορτάζ, δεν είχα καμία αμφιβολία ότι οι περιοχές της Βορείου Ηπείρου και οι Βορειοηπειρώτες που παραμένουν εκεί, δέχονταν την αφόρητη πίεση του καθεστώτος με στόχο την εξαφάνισή τους.

Τις προάλλες, διάβασα με μεγάλη προσοχή μιαν ανάρτηση η οποία δεν με αιφνιδίασε αλλά με εντυπωσίασε για την «ουσιαστική» παρέμβαση των όποιων «αρχών» της γειτονικής χώρας Αλβανίας, μέσω … ηλεκτρονικού αποκλεισμού.

Οι Αλβανοί, που τόσα χρόνια δεν τους «έπιανε το μάτι μας»  έχουν κάνει πολλά βήματα προόδου. Και μπορεί αρκετοί από τους Έλληνες «άρχοντες» να τους θεωρούν απλώς «κατσαπλιάδες», η ουσία όμως είναι ότι αυτό που έχουν αποφασίσει να κάνουν – να εξαφανίσουν από προσώπου γης τη Βόρειο Ήπειρο και τους Βορειοηπειρώτες- το κάνουν καλά και φαίνεται ότι επιτυγχάνουν αυτό που επιδιώκουν.

Η Ελλάδα απλώς παρακολουθεί. Αν παρακολουθεί κι όλας. Πάντως είτε έτσι, είτε αλλιώς, δεν κάνει τίποτα. Σαν να τους φοβάται τους Αλβανούς. Σαν να τρέμει την κυβέρνηση στα Τίρανα. Σα να έχει αποφασίσει ότι Βόρειος Ήπειρος ούτε υπήρξε ποτέ, ούτε θα υπάρξει και ότι οι Βορειοηπειρώτες είναι απλά ένας … λαός, κάτι σαν τους «Λαιστρυγόνες» και τους «Κύκλωπες» που κάποτε υπήρξαν αλλά δεν υπάρχουν πια.

Προσέξτε τι έγραφε ο Τρύφων Τιπούρτης:
- «Έκλεισαν" Βορειο- Ηπειρωτικό ιστολόγιο με την απειλή του αφορισμού!
- Προσπαθούν με κάθε  τρόπο να φιμώσουν τη φωνή  των ΒορειοΗπειρωτών.
- Μετά το "Βορειοηπειρώτης" ανέστειλε τη λειτουργία του  και το "Όραμα".
- Βαριές κατηγορίες από το "ΑντιΠαρακμή" για την  Μητρόπολη Αργυροκάστρου.

Και στη συνέχεια το σχολίαζε:
«Σάλο έχει προκαλέσει η "εξαναγκαστική" αναστολή λειτουργίας του δεύτερου, κατά χρονική σειρά, Βορειο-Ηπειρωτικού ιστολογίου. Είναι φανερό πως επιχειρείται εκκαθάριση του Ελληνικού στοιχείου, έπειτα μάλιστα και από όλα τα τελευταία συμβάντα στη Βόρειο Ήπειρο.

Αιτία (τουλάχιστον φανερή) στάθηκε δημοσίευση του ιστολογίου "Το Όραμα" με τίτλο "Ο παπα-Μήτσος, τα παπα-γαλάκια και ο αριστερός  ψάλτης".

Βέβαια η διαμάχη είχε ξεκινήσει προ πολλού, έπειτα από την άρνηση Ιερέα να τελέσει μνημόσυνο στη μνήμη του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα. Είχε ακολουθήσει "ομηρία" του Ιερέα έως ότου τελικά να γίνει τρισάγιο. Η πράξη του Ιερέα να αρνηθεί να τελέσει μνημόσυνο θεωρήθηκε "εντολή εκ των άνωθεν" δηλαδή από την Μητρόπολη Αργυροκάστρου.

Και αυτό γιατί στο ετήσιο μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα, ο μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος, είχε διακόψει την Θεία Λειτουργία και αποχώρησε από τον ναό επειδή στο προαύλιό του είχε τοποθετηθεί η προτομή του Αριστοτέλη Γκούμα. 

"Μέχρι να απομακρυνθεί η  προτομή, ο ναός αυτός δεν  θα ξαναλειτουργήσει" είχε δηλώσει  τότε ο Μητροπολίτης.

Όλα τα παραπάνω στάθηκαν αφορμή να δημοσιεύσει "Το Όραμα" άρθρο για το οποίο  και πιέστηκε να κλείσει. Και μάλιστα με την απειλή του αφορισμού».

Τι είχε γράψει το «Αντιπαρακμή»; Διαβάστε:

«Ως Αντιπαρακμή, πάντα είμασταν πιστά  μέλη της Ορθόδοξης εκκλησίας. Αλλά όπως συνέβαινε ανέκαθεν, υπάρχουν πάντα κάποιοι αθεόφοβοι (συχνά  ρασοφόροι), που θέλουν να αντικαταστήσουν την ζεστασιά στο χώρο της εκκλησίας, με δριμύ ψύχος. Αυτά που συμβαίνουν στην μητρόπολη Αργυροκάστρου, ξεπερνούν κάθε όριο και κάθε φαντασία.
- Πέρα από τις πολυετείς  ευθείες πολιτικές παρεμβάσεις  της Μητρόπολης και των ανθρώπων  της, στα πολιτικά δρώμενα στο  χώρο της Β.Ηπείρου (πχ τα  στελέχη του κόμματος ΚΕΑΔ, που πρόσφατα ανακήρυξαν ότι πλέον είναι "Μόνον Ευρωπαίοι", είναι ταυτόχρονα και έμμισθα στελέχη της Μητρόπολης Αργυροκάστρου)

- Πέρα από την πριν μόλις ένα μήνα άρνησή της Μητρόπολης Αργυροκάστρου, να  τελέσει μνημόσυνο εις μνήμην του εθνομάρτυρα Αριστοτέρη Γκούμα, κάτι πρωτοφανές για στην Ορθόδοξη παράδοση

- Πέρα την άρνηση να  διαβαστεί ο λόγος εκπροσώπου των συγγενών, εντός του ναού,

- Πέρα από την απαίτησή της να αποσυρθεί η προτομή του ήρωα από το προαύλιο  του ναού και την οριστική διακοπή τέλεσης Θείας Λειτουργίας τον Αύγουστο 2011, τώρα έχουμε και ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ σε γεροντάκια που σχετίζονται με την εφημερίδα της Βορείου Ηπείρου "Το Όραμα" και με το ομώνυμο ιστολόγιο.

Να επισημάνουμε ότι και  δεύτερο αγωνιστικό ιστολόγιο,από το χώρο της Β.Ηπείρου, ο "βορειοηπειρώτης", επίσης ανέστειλε την λειτουργία του πριν 2 μήνες.

Απ ότι φαίνεται κάποιοι θέλουν η ενημέρωση από το χώρο της Β.Ηπείρου, να γίνεται αποκλειστικά από πρώην στελέχη του Ενβέρ  Χότζα (και από κάποια άλλα που  σχετίζονται με το Ελληνικό Υπ.Εξ).

Το ότι δεν αποκαλύψαμε τόσα χρόνια τον άθλιο και ανθελληνικό  ρόλο που παίζει ο μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος, ήταν για να μην σκανδαλίσουμε τους ασθενείς στην πίστη, βορειοηπειρώτες  αδερφούς μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε ποια πρόσωπα επέλεξε ο μητροπολίτης, τι ήταν όλοι αυτοί στον καιρό του Χότζα, τι συκοφαντίες εξαπολύει ο μητροπολίτης κάθε φορά που τον επισκέπτεται γκρουπ Ελλαδιτών προσκυνητών από την ελεύθερη Ελλάδα, τους αποσχηματισμούς και τις πολύμηνες αργίες σε ιερείς που έχουν μέσα τους Χριστό και Ελλάδα, τις απολύσεις από ιδρύματα της μητρόπολης όσων βορειοηπειρωτών στηρίζουν το κόμμα των Ελλήνων MEGA, τους εκβιασμούς σε συζύγους και συγγενείς ιερέων….»

Μέχρι εδώ φτάνει για να αντιληφθείτε ότι ΚΑΤΙ συμβαίνει στυ Βόρειο Ήπειρο, κάτι πολύ σοβαρό, κάτι που τέλος πάντων θα πρέπει τουλάχιστον να ερευνηθεί από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο είναι κατηγορούμενο από το «ΠΑΡΑΚΜΗ».

Θα το κάνει; Αν όχι, θα συνεχίσουμε  να το ψάχνουμε εμείς.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.