30 Σεπτεμβρίου 2013

Από τη Χρυσή Αυγή στο Μαύρο Σκοτάδι… Τα προβλήματα όμως ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ.

“Η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύτηκε τον άνεμο της συγκυρίας πλέοντας ολοταχώς προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τα κριτήρια όμως της μελλοντικής παραμονής της σε αυτό θα είναι εντελώς διαφορετικά, πολυδιάστατα και πολύ πιο απαιτητικά.” έτσι έκλεινα ένα κείμενό μου τις παραμονές των εκλογών της 6ης Μαΐου σχετικά με το αν η ραγδαία άνοδος της Χρυσής Αυγής ήταν τυχαία. 

του Στρατή Μαζίδη 

Από τα διψήφια ποσοστά της τρίτης θέσης και κατά πολλούς σύντομα δεύτερης, στο πέρασμα πίσω από τα κάγκελα. Εντυπωσιακή ανατροπή. Κι όσο και αν κάποιοι μιλούν για μια στημένη παγίδα, το θέμα είναι πως κι αυτό να ισχύει, η Χ.Α. έπεσε μέσα όσο καλύτερα μπορούσε και αυτό δεν είναι δύσκολο να εξηγηθεί.

Η Χρυσή Αυγή όπως σημείωνα τότε, δεν προέκυψε γιατί ξαφνικά οι Ελληνες έγιναν ναζιστές ή νοσταλγοί του Χίτλερ τον οποίο πολέμησαν. Η ελληνική κοινωνία αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα για τα οποία μόνο ο λαϊκός σύνδεσμος έκανε συζήτηση. Λαθρομετανάστευση κι εγκληματικότητα ήταν οι δύο βασικοί τροχοί που την πήγαν καρότσι στο κοινοβούλιο. Επίσης ο πατριωτικός χώρος δεν είχε επίσημη εκπροσώπηση. Το ΠΑΣΟΚ μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου το μόνο που δεν υποστήριζε είναι πως η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες ενώ η Νέα Δημοκρατία επί Καραμανλή ήταν αυτή που “έσερνε το κάρο της Τουρκίας στην Ευρώπη” ατενίζοντας τις τουρκικές φρεγάτες στα ανοικτά της Αττικής. Το χώρο αυτό ήρθε να σκουπίσει ο ΛΑ.Ο.Σ. ο οποίος χάρη στις θεαματικές κωλοτούμπες του αρχηγού του κατάφερε να εξαφανιστεί αντί να αναπτυχθεί.

Το κενό λοιπόν καλύφθηκε από τη Χρυσή Αυγή.
Μάλιστα συνέβη και το τραγικό, η λέξη πατριωτισμός και τα εθνικά μας σύμβολα να ταυτιστούν με τη Χρυσή Αυγή και να ποινικοποιηθούν από τη φασιστική πλευρά της απέναντι όχθης, πράγμα απαράδεκτο.

Οι τσαμπουκάδες της Χρυσής Αυγής και όλες οι ασυνήθιστες πρακτικές κατάφεραν να τη βάλουν στη Βουλή. Εκεί όμως χρειαζόταν άλλη αντιμετώπιση. Η Χρυσή Αυγή απέτυχε να μετετραπεί από αυτό το κάτι που ήταν, σε ένα μεγάλο πατριωτικό κόμμα. Δεν επιχείρησε να αλλάξει τη φιλοσοφία της ούτε στο ελάχιστο. Ακόμη και η τρομακτική όψη ορισμένων βουλευτών παρέμεινε ως είχε. Τα φραστικά επεισόδια έγιναν συχνό φαινόμενο με τους καθωσπρέπει φασίστες. Τα μυαλά της ηγετικής ομάδας φούσκωσαν με αέρα θεωρώντας πως η μαγκιά και οι αγριάδες θα την πάνε ακόμη πιο ψηλά. Και η συνταγή αυτή φάνηκε μέσα από τις δημοσκοπήσεις να πετυχαίνει, μέχρι που ξαφνικά ένας Ρουπακιάς έσκασε το μπαλόνι και βγήκε ο αέρας. Τι απέγινε η μαγκιά μόλις περάστηκαν οι χειροπέδες;

Κι αν δεν ήταν ο Ρουπακιάς θα ήταν κάποιος άλλος σε διαφορετικό τόπο και χρόνο διότι αυτά είναι τα φυσικά επόμενα όταν οι τοπικές στελεχώνονται με τυχοδιώκτες ρουπακιάδες που στα 45 τους το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι ένα μαχαίρι. Αυτή είναι η αναμενόμενη συνέπεια όταν εκφραστές ενός κόμματος γίνονται τετράγωνοι στο σώμα και όχι μόνο, άνθρωποι.

Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τη Χρυσή Αυγή αλλά ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί την πιο ακραία έκφραση των κομματικών στρατών. Διότι ας μην πλανόμαστε, το μαύρο σκοτάδι που διαδέχθηκε τη Χ.Α. δεν είναι το αποτέλεσμα της δημοκρατίας. Αν ήταν έτσι, τότε θα είχαμε δει κι άλλες συλλήψεις άλλων ανθρώπων που είτε περιοδεύουν στο Αιγαίο κάνοντα διακοπές είτε κυβερνούν! Ο φόνος του Παύλου Φύσσα ήρθε λουκούμι σε ένα σύστημα που ήθελε πάση θυσία τις ψήφους της Χρυσής Αυγής η οποία μάλιστα εξετάζει το ενδεχόμενο να αβαντάρει αυτό που και καλά πολεμάει, παραιτούμενη από τη βουλή. Άλλωστε ποιοι είναι οι δημοκράτες; Οι ακροαριστεροί που έχουν πλακώσει κι αυτοί κόσμο; Ο Σαμαράς που το 1983 συμμετείχε κι αυτός σε τσαμπουκάδες ως βουλευτής όπως διαβάσαμε χθες ή μήπως ο γνωστός βουλευτής και τέως υπουργός με το τσεκούρι όταν κάποτε ήταν στην ΕΠΕΝ; Η Νέα Δημοκρατία πάλι δε σκότωσε δια της ΟΝΝΕΔ τον Τεμπονέρα; Αυτοί λοιπόν θα μιλήσουν για δημοκρατία και φασισμό;

Αυτό όμως που αδυνατεί να αντιληφθεί το συνταγματικό τόξο είναι πως το τέλος της Χρυσής Αυγής δε συνεπάγεται και το τέλος των προβλημάτων που τη γιγάντωσαν. Προβλήματα τα οποία αυτοί δημιούργησαν. Τα 2.000.000 των λαθρομεταναστών, οι εθνικές νίλες και ταπεινώσεις, τα ατιμώρητα σκάνδαλα (τι απέγινε κε Σαμαρά η εξεταστική για το μνημόνιο και τα δικαστήρια που θα έστηνες;), η ανεργία, η αδικία και η πείνα ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ.

Το 1-1.500.000 ψηφοφόροι της Χ.Α. που προέρχονται από όλους τους χώρους, δεν είναι απαραίτητο να επαναπατρισθούν εκεί από όπου έφυγαν. Άλλωστε δεν αποχώρησαν χωρίς συγκεκριμένους λόγους.

Η απουσία ενός αξιόπιστου πολιτικού χώρου που θα εκπροσωπήσει τους έλληνες οι οποίοι αναζητούν εθνική αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και ελπίδα για το αύριο δίνοντας λύσεις στα παραπάνω ζητήματα είναι κι αυτή υπαρκτή όπως και τα προβλήματα. Μόνη λύση θα μπορούσε να είναι η ανάδειξη μιας μεγάλης αριστερής πατριωτικής (και όχι παγκοσμιοποιημένης γιαλατζί) δύναμης που θα σήκωνε την Ελλάδα υπεύθυνα στις πλάτες της. Πώς όμως και με ποιους…

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.