29 Ιουλίου 2013

Αντίσταση τώρα ή τελειωτική καταστροφή.

Γράφει ο Στέλιος Παπαθεμελής, Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης

Διαδραματίζονται αυτόν τον καιρό ραγδαίες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στον ζωτικό περιβάλλοντα χώρο μας. Το ερώτημα είναι κατά πόσον η επίσημη Ελλάς παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς ερμηνεύει σωστά και παρεμβαίνει καίρια ή πάντως είναι έτοιμη να παρέμβει για την κατοχύρωση και προώθηση
των εθνικών μας συμφερόντων.


Μείζονα ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής αφήνονται συχνά στον αυτόματο πιλότο. Σερνόμαστε πίσω από τις πρωτοβουλίες των άλλων. Δεν παράγουμε δυναμική εξωτερική πολιτική.
Τα γεγονότα στην Τουρκία σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή απομυθοποίησαν μάλλον αμετάκλητα τον Ερντογάν. Οι περιφερειακές ονειρώξεις της Άγκυρας, έχουν ναυαγήσει, οι κομπασμοί για χώρα με μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες διαψεύστηκαν. Ο ρόλος του τάχα κομβικού κράτους – παίκτη που θα διευθετούσε ανοιχτές πληγές, (Συρίας, Ιράν κ.λ.π.), είναι διάτρητος.

Τώρα έχουν αφυπνισθεί και οι αμερικανικοί αναλυτές, που έσπρωχναν τα ατλαντικά κέντρα αποφάσεων να εμπιστεύονται τυφλά τις μεγαλοστομίες Ερντογάν – Νταβούτογλου. Ο αμερικανικός παράγων, πολιτικά αφελής και παθολογικά φιλότουρκος, παρά τις κατά συρροήν διαψεύσεις των προσδοκιών του από την Άγκυρα, επέμεινε λόγω προφανών συμφερόντων των μηχανισμών που τον επηρεάζουν να αγνοεί και να υποτιμά, ακόμη και να δικαιολογεί τουρκικές συμπεριφορές, βαθύτατα προσβλητικές και πολλαπλά επιζήμιες γι’ αυτόν.

Τα παραδείγματα ουκ ολίγα:
- Η άρνηση του Ερντογάν να χρησιμοποιηθεί το τουρκικό έδαφος για διέλευση των αμερικανοβρετανικών στρατευμάτων στον πόλεμο του Ιράκ (2003). Κόστος βαρύτατο.
- Η τουρκο-ισραηλινή ρήξη, όταν ακρογωνιαίος λίθος της αμερικανικής πολιτικής στην Εγγύς Ανατολή θεωρείται μία αιώνια τουρκο-ισραηλινή συμμαχία.
- Η ακατανόητη στήριξη από Άγκυρα στη Συρία, του επιτόπιου βραχίονα της Αλ Κάιντα (Αλ Νάσρα).
- Σειρά άλλων πράξεων και παραλείψεων.

Να προσθέσουμε ακόμα την οικτρή διάψευση των ΗΠΑ στην εκτίμησή τους, ότι ο νεοοθωμανισμός Ερντογάν – Νταβούτογλου συνιστά το ιδανικό μοντέλο ήπιου πολιτικού Ισλάμ, εξαγώγιμο, ευπώλητο εις πάσαν την γην. Οδυνηρή η εμπειρία της «Αραβικής Άνοιξης». Ο νεοοθωμανός πόνταρε πολύ στο ισλαμικό πείραμα της Αιγύπτου. Η ανατροπή Μόρσι του αποστερεί την αυταρέσκεια του εξαγωγέα μοντέλου. «Υπεροψίαν και μέθην θα είχεν ο Δαρείος». Η διαρκώς κλιμακούμενη αστυνομική βία και η εκχειλίζουσα ήδη κατάσταση καταπίεσης περνούν το καθεστώς και τον ηγέτη του από τον θαυμασμό και την αγάπη του λαού στην αντιπαράθεση μαζί του.

Και ο Φετουλάχ Γκιουλέν παράτησε τον Ερντογάν, υπέρ του Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στην Τουρκία ο αγγλοαμερικανικός παράγων απεργάζεται για Κύπρο «λύση» τύπου Ανάν και έτι χειρότερη.

Με πρόσχημα την αξιοποίηση του φυσικού αερίου της Μεγαλονήσου έχουν εξαπολυθεί λυτοί και δεμένοι, με αρχιτέκτονα τον Αμερικανό ΥΠ.ΕΞ. Τζον Κέρι, να σύρουν την Κύπρον επί σφαγήν. «Σαν έτοιμος από καιρό» φέρεται ο αμετανόητος ανανιστής Πρόεδρος Αναστασιάδης. Ευλόγως τον εξεθείασε ο Νταβούτογλου: «… Δεν κληρονομεί ένα περιβάλλον τού «όχι» και είναι κάποιος που το 2004 είπε «ναι», άρα μπορεί ευθέως να δηλώσει ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει»! Το παραπλανητικό, πλην βλακώδες επιχείρημα των πρόθυμων ενδοτικών είναι ότι, αν αποδεχθούμε το νεοανανικό σχέδιο, θα αποκατασταθεί η τραυματισμένη αξιοπιστία της Κύπρου, θα αναβαθμιστεί η πολιτική και οικονομική στήριξη από την Ε.Ε. – την βλέπουμε στην Ελλάδα! – και θα γεμίσει ιδιωτικές επενδύσεις!!

Υπό τις παρούσες ελλαδικές και κυπριακές συνθήκες κάθε ιδέα έναρξης διαπραγματεύσεων, υπέρ της οποίας κόπτονται οι εχθροί μας είναι άκρως επικίνδυνη.

Προέχει να ανατάξουμε τις δυνάμεις μας και την αυτοπεποίθησή μας. Να επωφεληθούμε από τη συγκυρία της τουρκο-ισραηλινής ρήξης, απαιτώντας από το Ισραήλ, που έχει υπαρξιακή ανάγκη Κύπρου – Ελλάδος, να θέσει το πανίσχυρο λόμπυ του στην υπηρεσία των ελλαδοκυπριακών συμφερόντων. Οι Ισραηλινοί άλλοτε χάριν της Τουρκίας εξηφάνισαν από τη διεθνή ατζέντα τον όρο Αττίλας – Κατοχή. Μπορούν τώρα να επιβάλουν τον όρο: Αντικατάσταση Αττίλα από Ευρωπαϊκή Δύναμη.

Πρέπει παντί σθένει να ματαιωθεί το αγγλοαμερικανοτουρκικό σχέδιο μεταφοράς του φυσικού αερίου Κύπρου – Ισραήλ μέσω Τουρκίας, για να μη καταστούμε ενεργειακοί όμηροι της Τουρκίας.
Αντισταθείτε! Είναι το μόνο όπλο των λαών. 


πηγή
το είδαμε στο Λόγια του Αέρα



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.