24 Φεβρουαρίου 2013

ENERGA - HELLAS POWER: Ο Α.Φλώρος εγκέφαλος για το κόλπο – Στους λογαριασμούς του τα λεφτά του Δημοσίου ! ! !

Αναδημοσίευση από το Ksipnistere. 

Kουμπάροι, ξαδέλφια.... και καταγωγή άπαντες από τα Ιωάννινα !

Ένα αποκαλυπτικό  ρεπορτάζ για τον Α. Φλώρο που αποδεικνύεται ως ο εγκέφαλος της σπείρας στην υπόθεση ENERGA-HELLAS POWER φιλοξενεί στην σημερινή έκδοσή του το «ΘΕΜΑ».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που υπογράφει ο Δ. Μαρκόπουλος, μέσα από ένα δαιδαλώδες δίκτυο λογαριασμών και offshore επιχειρήσεων οι στενοί συνεργάτες και φίλοι του κ. Aρη Φλώρου, οι κύριοι Στέφανος Σιαφάκας, Νίκος Δεκόλης και Χαράλαμπος Σμυρλιάδης, διοχέτευσαν στο εξωτερικό τα χρήματα της ΔΕΗ και του ΔΕΣΜΗΕ σε χρόνο μετά την πώληση της εταιρείας στις 14/11/11 στη ρωσικών συμφερόντων Worldwide Energy Ltd.

Πρόκειται για 78 εκατ. ευρώ, τα οποία ενώ έπρεπε να αποδοθούν στο κράτος πήγαν στους προσωπικούς λογαριασμούς τους μετά την πώληση της εταιρείας, και..... ειδικότερα μέσα στους πρώτους μήνες του 2012.

Την ίδια στιγμή, ο άλλος κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση, ο κ. Βασίλης Μηλιώνης, φέρεται βάσει των στοιχείων να έχει λάβει 20 εκατ. ευρώ σε έναν λογαριασμό στην EFG (Eurobank) Monaco ακριβώς μετά την πώληση της εταιρείας του Hellas Power (σ.σ.: είναι το συμφωνηθέν με τους Ρώσους τίμημα), τα οποία πιστώθηκαν στις 22/11/2011. Οι κινήσεις λογαριασμών προς τις ελβετικές τράπεζες φαίνεται να έγιναν μετά την αποχώρησή του και την ανάληψη της διοίκησης της Hellas Power από τον κ. Δεκόλη, έναν άνθρωπο που συνδέεται με τον κ. Αχιλλέα Φλώρο μέσω του εξαδέλφου του κ. Σιαφάκα, ο οποίος υπήρξε συμμαθητής του Αχιλλέα Φλώρου και συντοπίτης του στα Γιάννενα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η νέα διοίκηση (Φλώρος, Σιαφάκας, Δεκόλης και Σμυρλιάδης) πραγματοποιεί διασπορά των κρατικών χρημάτων σε λογαριασμούς και offshore επιχειρήσεις. Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι οι κατηγορούμενοι, οι κύριοι Αχιλλέας και Αρης Φλώρος, Σιαφάκας, Δεκόλης και Σμυρλιάδης, έχουν κοινούς δεσμούς (κουμπάροι, ξαδέλφια και καταγωγή άπαντες από τα Ιωάννινα).

Η πορεία των εμβασμάτων, λοιπόν, όπως αποκάλυψε η έρευνα, έχει ως εξής: Στις 2/5/2011 ο κ. Αρης Φλώρος ως ιδιοκτήτης της Energa Power Trading μεταβίβασε για λογαριασμό της εταιρείας του στον λογαριασμό της ελβετικής τράπεζας Clariden Leu από την ελληνική EFG Eurobank το ποσό των 390.000 ευρώ. Το εν λόγω έμβασμα πήγε σε λογαριασμό με δικαιούχο τον ίδιο και με αριθμό IBAN CH94 0506 5162 6242 52000. Την επόμενη μέρα έγινε η ίδια διαδικασία για ποσό 176.000 ευρώ από τη Eurobank, ενώ πάλι στις 3/5/2011 από τη Millennium Bank πηγαίνουν στην ελβετική τράπεζα και στον ίδιο λογαριασμό 12.260.000 ευρώ!

Μέχρι και το τέλος του 2011, λίγο πριν από την εξαγορά από τα ρωσικά κεφάλαια, με αυτόν τον τρόπο ο ιδιοκτήτης της Energa έβγαλε εκτός Ελλάδος ποσό 44.701.000 μέσω δέκα διαφορετικών εμβασμάτων – τα ποσά που αφορούσαν τις επιστροφές χρημάτων στο Ελληνικό Δημόσιο.

Σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι πως τα χρήματα που μεταβιβάστηκαν στην ελβετική τράπεζα από την έτερη εξαγορασθείσα από τους Ρώσους επιχείρηση, την Hellas Power, δηλαδή, βγήκαν όπως φαίνεται όταν τη διοίκηση ασκούσε ο στενός φίλος του κ. Αχιλλέα Φλώρου, ο κ. Δεκόλης.


Σύμφωνα λοιπόν με τη δικογραφία, ο κ. Δεκόλης έδωσε εντολή να πάει έμβασμα από τη Marfin Bank στις 5/12/2011, ύψους 30.092.000 ευρώ, στην Clariden Leu και σε λογαριασμό με αριθμό ΙΒΑΝ CH94 0506 5135 8396 42000. Υστερα από εννέα ημέρες ακολούθησε κι ένα δεύτερο, πολύ μικρότερο, έμβασμα ύψους 3,3 εκατ. ευρώ.

Από τις 2/12/2011 κι ενώ πλέον οι Energa και Hellas Power έχουν πουληθεί, μετακινούνται 40.041.998 ευρώ από τον λογαριασμό της Hellas Power στην ελβετική τράπεζα Clariden Leu παράλληλα με κατάθεση του συγκατηγορούμενου κ. Σμυρλιάδη και της εταιρείας Global Power Systems, η οποία συνεργαζόταν με τον κ. Αρη Φλώρο.

Από εκεί και πέρα ξεδιπλώνεται ένα απίστευτο γαϊτανάκι offshore εταιρειών και λογαριασμών μεταξύ Νήσων Μάρσαλ, Χονγκ Κονγκ, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και εταιρικών σχημάτων όπως οι International Electricity Traders, Neptune International Ltd, WWE, Κύπρος Ανάκριση Εταιρείες, Hector International Ltd, στις οποίες διαχειριστές είναι άτομα φιλικά στον κ. Αρη Φλώρο.

Η επιστροφή των χρημάτων προς το Ελληνικό Δημόσιο έπρεπε να γίνει στα τέλη του 2011. Η Hellas Power φαινόταν να έχει τραπεζικά διαθέσιμα 31,2 εκατ. ευρώ σε ελληνικές τράπεζες, καθώς και μηδενικό δανεισμό όταν πουλήθηκε. Στο υπ’ αριθμ. 996/2012 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αναφέρεται πως η πώληση της Hellas Power A.E. έλαβε χώρα με διαφανείς διαδικασίες και με πληρωμή των σχετικών φόρων στην αρμόδια ΔΟΥ. Εν τούτοις, η απόδοση των χρημάτων στο κράτος δεν έγινε ποτέ.

πηγή Ξυπνήστε ρε!

ΣΧΟΛΙΟ
Ενημερώνουμε ότι οποιοσδήποτε από τους παραπάνω θιγόμενους μέσα από την αναδημοσίευση του άρθρου, επιθυμεί να αναρτηθεί η δική του άποψη, μπορεί ελεύθερα να μας στείλει κείμενο του στο email του ιστολογίου μας koukthanos@gmail.com και δεσμευόμαστε να το αναρτήσουμε εφόσον το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης...



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.