15 Φεβρουαρίου 2013

Απλά Ελληνικά και απλή αριθμητική κάνατε στο σχολείο κύριε Στουρνάρα;

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Λοιπόν, εντάξει. Οκτώ πρώην στελέχη του ΟΤΕ καλούνται από τους τρεις ανακριτές, Μαρία Νικολακέα, Ι. Φιοράκη και Νίκο Πιπιλίγκα, που διερευνούν το σκάνδαλο της Siemens, για να απολογηθούν. Προσέξτε: «για ΝΑ απολογηθούν».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν – εδώ που τα λέμε οι πληροφορίες υπάρχουν εδώ και πολύν καιρό αλλά μόλις τώρα αποφάσισαν αυτοί που αποφασίζουν να τις θεωρήσουν αρκετές και ισχυρές για να προχωρήσει η υπόθεση-  ο ένας από αυτούς έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος, ενώ οι άλλοι διετέλεσαν μέλη Επιτροπών του ΟΤΕ την επίμαχη περίοδο των προμηθειών του Οργανισμού από τη γερμανική εταιρεία.

Σε τέσσερις από αυτούς εντοπίστηκε- όχι βάσει «πληροφοριών- , την επίμαχη περίοδο, μεγάλη δραστηριότητα σε επενδύσεις σε ακίνητα ενώ ερευνώνται- εδώ και πόσο καιρό άραγε;- και τρεις λογαριασμοί σε αυστριακή τράπεζα.

Διαβάζω ότι εντοπίστηκε επίσης και «ύποπτο έμβασμα» - χωρίς να μας λένε ποια είναι τα στοιχεία που το κάνουν «ύποπτο» και χωρίς να μας αποκαλύπτουν  το όνομα του κατηγορουμένου- απευθείας από τα «μαύρα ταμεία» ( δηλαδή τα γνωστά «ταμεία Παναγιά μου βόηθα») της εταιρείας, που κατέληξε σε συγκεκριμένο κατηγορούμενο. Όλοι τους κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με βάση την δικαστική έρευνα που γίνεται στην χώρα μας και αφορά τη σύμβαση 8002 ΟΤΕ - Siemens. Με τις οκτώ κλήσεις σε στελέχη του ΟΤΕ οι υπάλληλοι του Οργανισμού που κατηγορούνται για την υπόθεση είναι συνολικά 16.

Ένα ακόμη πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω. Υπάρχουν κάποια πολύ συγκεκριμένα δεδομένα:
  1. Τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.
  2. Οι κατηγορίες είναι βαρύτατες. Παθητική δωροδοκία, ξέπλυμα, λογαριασμοί σε ξένες τράπεζες, αγορές ακινήτων…
  3. Όλα αυτά είναι  πράξεις που αποτελούν την επιτομή της διαφθοράς στη χώρα και που μας οδήγησαν εδώ που μας οδήγησαν. Κι αυτά γινόντουσαν χρόνια.
  4. Συνεπώς τι κάναμε ως κράτος, ως δικαιοσύνη, ως κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια; Ποιοι γνώριζαν; Διότι αν δεν γνώριζαν κι άλλοι, υψηλότερα ιστάμενοι, τίποτε δεν θα είχε γίνει. Γιατί τους καλύπτουμε; Τόσα χρόνια γιατί τους καλύπτουμε και ποιοι τους καλύπτουν; 
Γνωρίζετε βέβαια από την  ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών ότι έναν απλό Έλληνα υπάλληλο, συνταξιούχο, μαγαζάτορα, ελεύθερο επαγγελματία που χρωστάει 3000 ευρώ στην εφορία, τον απειλούν ευθέως ότι αν δεν τα πληρώσει ή αν δεν κάνει κάποια ρύθμιση θα του κατάσχουν το σπίτι ή θα μπουν στον τραπεζικό του λογαριασμό και θα του πάρουν με το έτσι θέλω το μισθό ή τη σύνταξη. Πρώτα-πρώτα, καταλαβαίνουμε γιατί αποφασίστηκε πριν από 1-2 χρόνια όλες οι συναλλαγές αλλά και όλες οι καταβολές μισθών,  συντάξεων, επιδομάτων κλπ  να γίνονται μέσω Τραπέζης. Για να μπορέσουν να μας βάλουν όλους μέσα στην ίδια «παγίδα» και να τα παίρνουν απ΄ ευθείας από την πηγή.
 
Τη στιγμή λοιπόν που κάποιοι  θα χάσουν το σπίτι τους ή θα τους κατάσχουν τη σύνταξη, όλοι αυτοί  - ανεξάρτητα αν πρόκειται γι αυτούς της Siemens ή για άλλους που δεν πλήρωναν εισφορές, ΦΠΑ, εφορία κλπ-  που βεβαιωμένα «τσάκισαν» το Δημόσιο μην πληρώνοντας ΤΙΠΟΤΑ,  όντας μάγκες, όλα αυτά τα χρόνια ξεκοκάλιζαν τα κλεμμένα και κάλυπταν τα ίχνη τους.

Μην αναρωτιέστε λοιπόν ποιος  φταίει. Και μην ακούτε αυτούς που  επιμένουν να λένε ότι «μαζί τα φάγαμε». Μαζί τα ΦάγαΝΕ.

Αναμένουμε. Ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα, συλλήψεις, δικαστήρια γι αυτούς τους κυρίους του της Siemens, του ΟΤΕ και όλους τους άλλους, Ο χρόνος περνάει. Η κλεψύδρα αδειάζει. Βιαστείτε. Γιατί όσο αδειάζει η κλεψύδρα, τόσο βράζει το νερό στην κατσαρόλα. Το νερό που βράζει, είναι η υπομονή μας.

Πείτε μας τι γίνεται. Τώρα. Και για να ξεκινήσουμε, παρακαλούμε  να μάθουμε ποιος είναι αυτός ο 61χρονος Έλληνας τον οποίο η αστυνομία χαρακτηρίζει ως υπαίτιο λαθρεμπορίας τσιγάρων και τον συνέλαβε  για μη καταβολή σ το δημόσιο οφειλών  173.285.554,33 ευρώ. Ποιος είναι; Τι θα γίνει; Που είναι τα λεφτά; Τι θα πληρώσει; Επίσης: Ποια είναι  η 39χρονη που χρωστάει περισσότερα από 3,6 εκατομμύρια ευρώ και συνελήφθη  στη Θεσσαλονίκη; Που είναι τα λεφτά; Τι θα πληρώσει; Ποιος είναι ο 70χρονος έμπορος φωτογραφικών ειδών που συνελήφθη στην Βούλα για χρέη προς το δημόσιο που φτάνουν τα 53.392.394,73 ευρώ; Πλήρωσε; Θα πληρώσει; Τι είναι αυτά τα πρόστιμα των 258 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκε ότι επέβαλε το ΣΔΟΕ μέσα σε ένα μήνα, τον Ιανουάριο, και σε ποιους και πόσα απ΄ αυτά τα εκατομμύρια εισπράχθηκαν;

Όλα αυτά, είναι των τελευταίων 3-4 ημερών.
Και το τελευταίο και χειρότερο:  Τι γίνεται με τη δημοπράτηση των αδειών τηλεοπτικών συχνοτήτων, οι οποίες περιλαμβάνονται στα έσοδα του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων; Υπολογίστηκαν τα  έσοδα σε 2 δισ. για το 2013; Ο φόρος διαφημίσεων των 200 εκατ. Ετησίως; Θα τα τηρήσετε; Θα τα πληρώσουν οι εκδότες; Κι αν δεν θελήσει να βάλει «χέρι» στα Media ο υπουργός Οικονομικών, από πού θα τα βρει τα 2 δισ.; Από «άλλες πηγές εσόδων»; Ποιες; Από « νέες περικοπές δαπανών αντίστοιχου ύψους ώστε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις» Ποιες περικοπές;

Αυτά είναι απλά Ελληνικά και απλή αριθμητική. Τα κάνατε αυτά τα μαθήματα στο σχολείο και στα  μεταπτυχιακά σας κύριε Στουρνάρα, δεν τα κάνατε;



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.