26 Φεβρουαρίου 2013

Έλληνες, ιδού ο εχθρός!!!

Γράφει ο Οδυσσέας Τηλιγάδας 

Και όταν, το πρωί της Κυριακής του Θωμά, την 27η Απριλίου 1941, η ανοχύρωτη Αθήνα ξυπνούσε τρομαγμένη και τα εχθρικά σιδηρόφρακτα στρατεύματα εισέβαλαν στα σπλάχνα της, ο πρώτος αρχιεκφωνητής του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών Κώστας Σταυρόπουλος, μπροστά στο μικρόφωνο του ελεύθερου ακόμη ραδιοφώνου από τον ραδιοθάλαμο του Ζαππείου, επιχειρώντας να δώσει κουράγιο στους θλιμμένους Αθηναίους που παρακολουθούσαν με ανησυχία και συντριβή μέσα από τα μισόκλειστα παράθυρα των σπιτιών τους το δράμα που μόλις άρχιζε, με φωνή που έπαλλε από συγκίνηση, εκφωνούσε τις τελευταίες ελεύθερες φράσεις που σκόρπιζαν συγκίνηση και δάκρυα στους Αθηναίους:

«Εδώ ελεύθεραι ακόμα Αθήναι…

Έλληνες! Οι Γερμανοί εισβολείς ευρίσκονται εις τα πρόθυρα των Αθηνών.
Αδέλφια! Κρατήστε καλά μέσα στην ψυχή σας το πνεύμα του μετώπου.
Ο εισβολεύς εισέρχεται με όλας τας προφυλάξεις εις την έρημον πόλιν με τα κατάκλειστα σπίτια.
Έλληνες! Ψηλά τις καρδιές!
Προσοχή!
Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών ύστερα από λίγο δεν θα είναι ελληνικός. Θα είναι γερμανικός και θα μεταδίδει ψέματα! Έλληνες! Μην τον ακούτε!
Ο πόλεμός μας συνεχίζεται και θα συνεχισθεί μέχρι της τελικής νίκης!
Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων!» 

Την ίδια ώρα που ακούγονταν τα λόγια αυτά και το, για τελευταία φορά, ανάκρουσμα του Εθνικού μας Ύμνου, στις 08:00 το πρωί, οι Γερμανοί εισβολείς της Βέρμαχτ με την ναζιστική φάλαγγα της 2ας Τεθωρακισμένης Μεραρχίας εισέρχονταν στην πρωτεύουσα και έφθασαν στην Ακρόπολη. Ένα απόσπασμα, με επικεφαλής κάποιον ίλαρχο Γιακόμπι, ανέβηκε μολύνοντας τον Ιερό Βράχο. Ο φρουρός της γαλανόλευκης, Κώστας Κουκίδης, διαταχθείς να την υποστείλει γιά να ανυψωθεί η ναζιστική σημαία με τη σβάστικα των βαρβάρων Ούννων, αυτοκτόνησε εκείνη την ώρα, πέφτοντας απ' τον βράχο της Ακρόπολης, τυλιγμένος με την σημαία.

Στην Κηφισιά, η Πηνελόπη Δέλτα, γιαγιά του ανεκδιήγητου Αντώνη Σαμαρά που παριστάνει τον πρωθυπουργό, αποπειράται να αυτοκτονήσει παίρνοντας δηλητήριο και τελικά φεύγει από τη ζωή πέντε ημέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου 1941. 

Τα γερμανικά βαμπίρ τα υποδέχτηκαν με ζητωκραυγές οι υπάλληλοι της γερμανικής πρεσβείας μαζί με κάποιους Έλληνες προδότες που εξελίχτηκαν σε κουκουλοφόρους καταδότες και δωσίλογους. 

Ήδη η Ελλάδα έχει περάσει πλέον σε μιά άλλη κρίσιμη περίοδο της ιστορίας της. Στην κατοχή. Θα ζήσει τα μερόνυχτα της θλίψης και του θανατικού. Οι Γερμανοί της Βερμαχτ και των Ες Ες κατέλαβαν την πατρίδα μας, άρπαξαν τον πλούτο της και επιτάξανε τα αποθέματα τροφίμων οδηγώντας τον λαό μας στον λιμό. Ἐκαψαν ολόκληρα χωριά και εκτέλεσαν χιλιάδες Έλληνες σε αντίποινα επειδή ήθελαν να ζήσουν ελεύθεροι. Φτώχια, πείνα και ολοκαυτώματα σε όσους αντιστέκονταν στον κατακτητή και κρεματόρια σε όσους δεν τους άρεσαν. 

Και ερχόμαστε στο 2010 που τα στρατεύματα κατοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου καταλαμβάνουν για δεύτερη φορά μέσα σε 72 χρόνια την πιό όμορφη και ιστορική χώρα του κόσμου, την Ελλάδα. 

Τα σύνορα αυτή τη φορά τα άνοιξε ένας Γενίτσαρος, ένας επίορκος, ένας προδότης, ένα υποχείριο του διεθνούς σιωνισμού που ανέλαβε να θέσει σε εφαρμογή το βρώμικο σχέδιο του διαχρονικού εχθρού της Ελλάδος που ευαγγελίζεται τον διαμελισμό της. 

Ο Εφιάλτης της σύγχρονης  ιστορίας, ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, έγινε ο θανατηφόρος ιός για την Ελλάδα. Είναι αυτός που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό με ψεύτικες και παραπλανητικές υποσχέσεις, με συνυπεύθυνους όμως όλα τα άλλα  καθάρματα της βουλής που χειροκροτούσαν τις όποιες ανερμάτιστες αποφάσεις του και έβαλαν τις υπογραφές της συνυπευθυνότητάς τους στα διάφορα μνημόνια και πρωτόκολλα εκχωρήσεως της εθνικής μας κυριαρχίας οδηγώντας την χώρα στον εμπαιγμό των βαρβάρων τρωγλοδυτών και στην καταστροφή. 

Υποδέχτηκαν και αυτοί την στρατιά του Χιτλερισμού υπό τον φύρερ Ράϊχενμπαχ μετά βαΐων και κλάδων καθώς και με θερμές ομιλίες στη Βουλή όπως αυτή του κυρίου Ευάγγελου Βενιζέλου που δήλωσε ευτυχής που τους φέραμε εδώ να μας σώσουν από τη χρεοκοπία, που αυτοί οι ίδιοι με δόλο δημιουργήσανε. Η νέα γερμανική κατοχή αποτελεί πλέον γεγονός. Τέτοιον εθνικό ξεπεσμό ουδέποτε κατά το παρελθόν γνωρίσαμε. 

Ο διοικητής των δυνάμεων κατοχής, ο ύπατος αρμοστής της Ελλάδος, που μεταβάλλει τη χώρα μας σε γερμανική αποικία, έχει λόγο για τα πάντα και τίποτε δεν γίνεται εν αγνοία του. Η «Λεγεώνα των Ξένων» (Γερμανοί-Γάλλοι) κατέλαβε όλα τα υπουργεία και τις υπηρεσίες και ουσιαστικά αυτοί κυβερνούν. Βούλησή τους είναι να υπάρχει ένα υποζύγιο, μιά αχυρένια «ελληνική κυβέρνηση» για τους τύπους η οποία θα παίζει τον ανθελληνικό ρόλο των κατοχικών, δωσιλογικών κυβερνήσεων των Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλου και Ράλλη. 

Οι μνημονιακοί ολετήρες που μας παρουσιάζονται για σωτήρες, σπεύδουν να περάσουν ταχύτατα πληθώρα επαίσχυντων νομοσχεδίων για να μας αλυσοδέσουν. Μας καταστρέψανε τη ζωή αλλά δεν θα μας πάρουν την ψυχή. Όλα μπορούν να τα πουλήσουν, δεν θα πουλήσουν όμως και την ψυχή μας. Αποτελεί όνειδος για μια χώρα σαν την Ελλάδα, να ξευτελίζεται διεθνώς με το να μετατρέπεται όχι μόνο σε διεθνή επαίτη αλλά και σε παγκόσμιο παράδειγμα προς αποφυγή. Και τούτο δεν τους ενοχλεί. Όλα όμως αυτά είναι πράξεις εθνικής προδοσίας και κάποιοι, κάποτε θα λογοδοτήσουν . 

Η φωνή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη έρχεται από τις σελίδες της Ιστορίας, σαν προειδοποίηση προς τους μνημονιακούς προσκυνημένους των χαλεπών ημερών μας... Σε επιστολή του προς την προσωρινή κυβέρνηση που είχε εκλεγεί για να ασκήσει εξουσία, μέχρις ότου έλθει ο Καποδίστριας, θέλησε να θέσει τους βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους, και τόνιζε: «Χάνεται ο λαός τον οποίον αντιπροσωπεύετε, ο λαός του οποίου την σωτηρίαν πρέπει να έχετε πρώτον ως ουσιώδες αντικείμενον. Χάνεται ατίμως κάτω από τα ερείπια της ελευθερίας του, όχι από έλλειψιν προθυμίας του, αλλά από το ότι η κυβέρνησις εξέλαβεν ως πάρεργον τον χαμόν του... Κύριοι αντιπρόσωποι του λαού! Διά τον Θεόν, διά την αγάπην της πατρίδος, λάβετε μέτρα σωστικά δι’ αυτήν...». Και ο Γέρος του Μωριά κατέληγε την επιστολή του με αυτά τα λόγια: «Θα δώσετε λόγον εις τον Θεόν και στην αδέκαστον Ιστορίαν...». 

Το 4ο Ράιχ επέστρεψε στον Ιερό τούτο τόπο γιά να πάρει εκδίκηση για την ήττα της Χιτλερικής Γερμανίας. Οι Ναζί επέστρεψαν με τις ίδιες αντιλήψεις περί αφανισμού των Ελλήνων. Απλώς τη μέθοδο τροποποίησαν. Αυτό το πνεύμα της «ρεβάνς» πληρώνουμε τώρα και δεν χρειάστηκε η αναβίωση του γερμανικού ναζιστικού στρατού για να υποδουλώσει ξανά την Ελλάδα. Φτάνουν τα πλοκάμια του διεθνούς σιωνισμού, οι τράπεζες, οι τοκογλύφοι, οι σκοτεινές στοές, η «λέσχη Μπίλντεμπεργκ», οι Ιλουμινάτι και η Λερναία Ύδρα της «τρόικα». 

Έτσι σήμερα αντί να κάψουν οι Ναζί τα σπίτια των Ελλήνων, τα αρπάζουν μέσω των τραπεζών γιατί οι Έλληνες δεν έχουν πλέον να πληρώσουν τη δόση του δανείου και αντί τα Ες Ες να στήσουν εκτελεστικά αποσπάσματα και να ξεφορτωθούν με μια σφαίρα τους Έλληνες, διαμελίζουν την ηθική υπόσταση του ανθρώπου και τον πατριωτικό ενθουσιασμό τους, ακυρώνουν την ανθρώπινη ύπαρξή τους εξοντώνοντάς τους με την ανεργία, κόβοντας μισθούς και συντάξεις και υποχρεώνουν πολλές χιλιάδες ανέργους να ψάχνουν στα σκουπίδια να βρούνε κάτι που να τρώγεται να μη πεθάνουν από την πείνα. Το κακό είναι πως δε μας φτωχύναμε, αλλά μας φτηνύναμε και αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό που μας έκαναν. Εξευτέλισαν έτσι την προσωπικότητά μας για να μπορέσουν ευκολότερα να μας κατακτήσουν. 

Οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας αντιστάθηκαν με ηρωισμό στις κατακτητικές ορέξεις των Γερμανών με τους δύο παγκόσμιους πολέμους που αιματοκύλησαν την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο και με την υποστήριξή τους στην γενοκτονία και στον εξανδραποδισμό από τους Τούρκους, των Αρμενίων και των Ελλήνων από τα πατροπαράδοτα εδάφη της Μικράς Ασίας. 

Τώρα οι χιτλερικοί δήμιοι του Ράϊχενμπαχ εισέβαλαν στην Ελλάδα και όπως γράφει η γαλλική «Moντ»: «Η Ελλάδα έγινε προτεκτοράτο και κυβερνήσεις γίνονται τα διοικητικά συμβούλια των αγορών». Τόνισε ακόμη ότι Ελλάς και Ιταλία «έχουν δικτατορικές κυβερνήσεις», ενώ η «Τριμπιούν» αποκαλύπτει ότι: «Η Μέρκελ θέλει να υποθηκεύσει όλο τον πλούτο της Ελλάδος προς το συμφέρον της Γερμανίας...». Πλήρης δηλαδή γερμανική επικυριαρχία στην πολιτική και οικονομική ζωή της πατρίδος μας. Μένει μόνο να μάθουμε αν θα υψώσουν και τον αγκυλωτό σταυρό στην Ακρόπολη... 

Δεν υπήρξε όμως ραδιόφωνο, εφημερίδα ή τηλεοπτικός δίαυλος που οι δημοσιογράφοι τους να προειδοποιήσουν τον λαό για την επερχόμενη καταιγίδα γιατί κι’ αυτοί ήσαν μέσα στο ανθελληνικό σχέδιο, πλήν ελαχίστων που ακόμα αντιστέκονται. 

Καμιά φωνή πιά δεν παροτρύνει τους Έλληνες να  έχουν «ψηλά τις καρδιές»! Και οι Έλληνες δεν αντιστέκονται γιατί τους παραλύει ο τρόμος. Φοβούνται μήπως η χώρα βγει από το ευρώ, μήπως παγώσουν οι πληρωμές των μισθών και των συντάξεων, μήπως οι άρρωστοι δεν έχουν φάρμακαΤο φρόνημά τους καταπατήθηκε, η ψυχή τους είναι δέσμια και έρμαιο των ΜνημονίωνΤο «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» των βουλευτών ήχησε απειλητικό σε κάθε γωνιά της χώρας και σπάρθηκε ο φόβος!! Ο φόβος, ο φόβος κατασυντρίβει την κοινωνία και την χώρα: Τι συνέβη και η πατρίδα έφθασε στο σημείο να λοιδορείται σε παγκόσμιο επίπεδο και οι Έλληνες να αυτοκτονούν αντί να ορμήσουν να βγάλουν τα μάτια των ορνέων με τα νύχια, αντί να ξεσκίσουν τα αιμοσταγή τέρατα με τα δόντια; Σήμερα, η Ελλάδα χρεοκοπημένη εξακολουθεί να αναρωτιέται πώς συνέβη αυτό; 

Οι πολιτικές συμμορίες  των, Παπανδρέηδων, Σημίτη, Καραμανλή, Παπαδήμου, Πικραμένου και των τρικολόρε κυβερνήσεων [Σαμαρά, Καρατζαφέρη, Βενιζέλου και Κουβέλη] φέρανε την Ελλάδα στην κατάντια του σήμερα και ο Έλληνας ακόμα ελπίζει. Όταν όμως χαθεί η ελπίδα και εξαντληθεί η υπομονή του κανένας δεν μπορεί να προβλέψει την αντίδρασή του και πολλοί από τους υπαίτιους της συμφοράς του θα βρεθούν στην κρεμάλα πριν προλάβουν να τους σώσουν οι προστάτες τους. 

Καιρός πλέον είναι να αντισταθούμε σε όλους όσους επιβουλεύονται την ελευθερία μας, την αξιοπρέπειά μας και το μέλλον μας σα χώρα για το καλό των επερχόμενων γενεών. Με στεντόρεια λοιπόν φωνή διακηρύττουμε: «Έλληνες, ιδού ο εχθρός!! Ο εχθρός είναι εδώ!! Εδώ στην κατεχόμενη Ελλάδα είναι παρόντες οι Γερμανοί εισβολείς! Προσοχή! Προσοχή! Οι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί, οι τηλεοπτικοί δίαυλοι και ο τύπος δεν είναι πλέον ελληνικά. Είναι γερμανικά και μεταδίδουν ψέματα! Έλληνες! Μην τους ακούτε! Μην τους διαβάζετε! Ο πόλεμός μας συνεχίζεται και θα συνεχισθεί μέχρι της τελικής νίκης!! Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων!! Ζήτω η Ελλάς!!!» 

Εμείς, έστω και λίγοι, δεν θα μείνουμε σιωπηλοί και απαθείς μπροστά σε αυτό το ανοσιούργημα που συντελείται εις βάρος του Έθνους μας. Εδώ συντελείται η μεγαλύτερη γενοκτονία εν καιρώ ειρήνης. Εδώ δολοφονείται εν ψυχρώ ένα ολόκληρο Έθνος και ΟΥΔΕΙΣ συγκινείται. Υπάρχουμε όμως εμείς που θα αγωνιστούμε να φέρουμε, την ημέρα της ελευθερίας, την ημέρα της τιμής, την ευλογημένη ημέρα της ανατάσεως του Γένους μας. Εμείς θα αναστήσουμε τη δοξασμένη μητέρα των εθνών Ελλάδα. Ο εχθρός μπορεί να πατήσει τη στεριά, τη θάλασσα, τα κάστρα, τα νεκρά και άψυχά μας σώματα. Την ψυχή μας όμως, δεν θα την πατήσει. Ας μείνει ο εχθρός κυρίαρχος με τη βία και την υλική του υπεροχή. Εμείς, οι πολιορκημένοι, είμαστε μαχητές επειδή η ψυχή μας είναι ελεύθερη. Και την ψυχή αυτή την προσφέρουμε θυσία προς την μεγάλη μας πατρίδα και την αποθέτουμε αδέσμευτη και καθαρή στα χέρια της μένοντας όλοι μαζί ενωμένοι στην ιστορία σαν τους μυθικούς εκείνους ήρωες του Μεσολογγίου με ένα όνομα: «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» έχοντας στα χείλη μας τους στοίχους  του μεγάλου εθνικού μας ποιητή: 

«Είν’ έτοιμα στην άσπονδη πλημμύρα των αρμάτων
δρόμο να σχίσουν  τα σπαθιά κ’ ελεύθεροι να μείνουν,
εκείθε με τους αδελφούς, εδώθε με το χάρο.» 

Οδυσσέας  Τηλιγάδας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.