28 Ιανουαρίου 2013

Καλά ρε Κουράκη εσείς οι νεοταξίτες αριστεροί δεν φαγωθήκατε να μην υπάρχει το θρήσκευμα στις ταυτότητες; Τώρα πρέπει να αναγράφεται στις φορολογικές δηλώσεις;

Η είδηση: 

Την κατάργηση της μισθοδοσίας των ιερέων από το κράτος,όπως και την επιβολή φόρου υπέρ της Εκκλησίας που θα επιβάλλεται μόνο στους πολίτες που..... οικειοθελώς θα δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, πρότεινε σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσος Κουράκης.

 Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε τα παραπάνω κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με θέμα: «Εκκλησία και Αριστερά» που έγινε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.
 
«Ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε αναφέρει και στο πρόγραμμά μας ότι είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός της εκκλησίας με το κράτος και σε θεσμικό επίπεδο», ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Κουράκης και συνέχισε κάνοντας αναδρομή σε ευνοϊκά φορολογικά προνόμια που διατηρεί η Εκκλησία με αποφάσεις επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέχρι σήμερα.
 
«Το ερώτημα είναι πόσα έσοδα χάνονται από το Δημόσιο από τη διατήρηση αυτών των σκανδαλωδών και καταφανώς άδικων προνομίων», σημείωσε σχετικά, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά προτάσεις για διάλογο αναφορικά με την Εκκλησία και την αντιμετώπισή της από το κράτος.
 
Δύο από τις προτάσεις είναι οι εκκλησίες και οι ενορίες να μετατραπούν σε πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, αλλά και να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος.
 
«Είναι προφανές ότι αυτό προκύπτει με τον διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος.  Εάν αυτό είναι δύσκολο να γίνει, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε, την επιβολή ειδικού φόρου σε όσους πολίτες δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και ο οποίος θα αποδίδεται στην Εκκλησία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης.

ΣΧΟΛΙΟ
Κουράκη σας έχουμε καταλάβει....
Πρώτα θέλατε να "προστατέψετε" άθεους, εβραίους και αλλόθρησκους (και καλά) από "ρατσιστικές" διακρίσεις.... κατόπιν εντολής που πήρε ο φίλος σου ο Σημίτης από το αμερικανοεβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ....
Φαγωθήκατε λοιπόν να απαλείψουμε οι Ορθόδοξοι Ελληνες, το θρησκευμά μας από τις αστυνομικές ταυτότητες παρόλο που 3 εκατομμύρια ζητήσαμε να γίνει δημοψήφισμα και να είναι τουλάχιστον προαιρετική η αναγραφή....
Τώρα ζητάς προαιρετική αναγραφή στις φορολογικές δηλώσεις.... γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι ο λαός μέσα στην γενική φτώχεια που τον οδήγησαν οι δικοί σου νεοταξίτες αφέντες (κι ας το παίζεις αντίθετος) θα δηλώνει οτιδήποτε άλλο εκτός από Χριστιανός Ορθόδοξος για να αποφύγει τον φόρο....
Και τότε θα βγούν όλα τα ανθρωπάκια να κραυγάζουν για το ποσοστό των Ελλήνων Ορθοδόξων....

Ρεμάλια, ανθέλληνες αντίχριστοι....
Σας έχουμε πάρει χαμπάρι...

Κι εγώ προτείνω να πληρώνουν φόρο όλοι οι ψηφοφόροι του Σύριζα για να πληρώνεται ο μισθός σου.... κι όλων των υπολοίπων με τις ίδιες ιδέες...
Να δούμε πόσοι θα δηλώνουν στις φορολογικές δηλώσεις ψηφοφόροι του Σύριζα....

Γιατί η Εκκλησία παρέδωσε στο κράτος εκατοντάδες ακίνητα στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη για να αναλάβει το κράτος την μισθοδοσία των κληρικών...
Αυτό ξέχασες να το αναφέρεις στο σεμινάριο;...

Κουράκη προχωράς όπως ακριβώς σε έχουν διατάξει οι παγκοσμιοποιημένοι νεοταξίτες αφέντες σου...
Αλλοτε δυναμώνουν τον "αντιμνημονιακό" Σύριζα με ψευτικές δημοσκοπήσεις κι άλλοτε τον αποδυναμώνουν πάλι με ψευτικες δημοσκοπήσεις αλλά και με κάτι τύπους σαν κι εσένα που βγαίνουν και λένε ότι τους καπνίσει....

Αυτή είναι φίλοι μου η κακή μας τύχη....
Την χώρα μας κυβερνάει ένας προδοτικός συρφετός που λαμβάνει εντολές από την τρόϊκα και τους ξένους και την ίδια στιγμή το "αντίπαλον δέος" η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αυτά τα αποβράσματα.... της αποδόμησης και την εθνοκτονίας.... που παίρνουν εντολές από την αντίχριστη Νέα Τάξη.

Δεν θα τους περάσει....



Share

3 σχόλια:

cummulus είπε...

Ἔπειτα αὐτή ἠ νεοταξική ἀριστεράντζα θά ζητήσει νά μήν χτυποῦν οἱ καμπάνες. Ἄλλά ἐν πάσει περιπτώσει, ἄς μᾶς ἐιστρέψουν πίσω αὐτά πού καρπώνεται τό κράτος, καί τότε συζητᾶμε εὐχαρίστως τήν μισθοδοσία τῶν ἱερέων.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με την προταση Κουρακη αλλα βιαζεται πολυ, αυτο για να γινει προυποθετει πληρη διαχωρισμο Κρατους και Εκκλησιας που ειναι ζητουμενο πολλων χρονων για αυτη τη χωρα.

Προσωπικα ελπιζω καποτε να επιτευχθει.

Για την ισοτητα των οπλων οριστε η πληρης δηλωση του Τ.Κουρακη:

«Προτείνουμε να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος. Είναι προφανές ότι, όταν ζητούμε τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, δεν νοείται μισθοδοσία ιερέων οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος από την Πολιτεία. Θα έλεγα ότι εάν αυτό είναι δύσκολο να γίνει, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια εναλλακτική πρόταση. Η εναλλακτική πρόταση είναι να επιβληθεί ειδικός φόρος σε όσους πολίτες δηλώνουν κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και ο οποίος θα αποδίδεται στην εκκλησία. Σε αυτή την περίπτωση οι πολίτες θα πρέπει να είναι απολύτως ενημερωμένοι ότι η δήλωσή τους ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι συνεπάγεται την επιβολή αυτού του φόρου. Πρέπει να σας πω ότι αυτή η λύση δεν είναι καινοφανής, δεν την ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάρα πολλές αστικές δημοκρατίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μισθοδοτούν τους κληρικούς. Πιο συγκεκριμένα, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία) δεν τους μισθοδοτούν διόλου, έχουν όμως επιβάλει τον λεγόμενο «εκκλησιαστικό φόρο» που τον καταβάλλουν οι δεδηλωμένοι πιστοί και τον αποδίδει το κράτος στις αντίστοιχες Εκκλησίες. Πρέπει να σας πω ότι η Αγγλία περιορίζεται αποκλειστικώς και μόνο στο να συντηρεί με κρατική δαπάνη τους ναούς που έχουν χαρακτηριστεί ιστορικά μνημεία. Στη δε Γαλλία όχι μόνον δεν μισθοδοτούνται οι κληρικοί, αλλά και η πάσης φύσεως επιχορήγηση προς τις Εκκλησίες απαγορεύεται ρητά από το Σύνταγμα»

Και στο κατω κατω,
αλλωστε αποτελεί ευκαιρία να αποδειχτεί και στη πράξη εάν όντως –όπως ισχυρίζονται οι ταγοί των απανταχού αμνοεριφίων- το 90% και βάλε είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φιλε ανωνυμε σε ευχαριστω που εβαλες ολοκληρη την δηλωση του Κουρακη κι ετσι ειμαστε πληρως ενημερωμενοι για το τι ειπε....
Ξεχασε να μας πει ομως ο κ. Κουρακης σε ποιες ευρωπαικες δημοκρατίες δηλωνουν οι πιστοί στην φορολογικη τους δηλωση το θρησκευμα τους....
Κι αν αυτο επιτρέπεται στην Ευρωπαικη Ενωση και δεν εμποδιζεται απο την αρχη προσωπικών δεδομενων γιατι τοτε ολοι αυτοι οι αριστεροκουλτουριαρηδες φαγωθηκανε το 2000 να εξαφανίστει από την ταυτοτητα μας το θρησκευμα...

Και βλεπω οτι την αναρτηση και το σχολιο μου μαλλον δεν τα διαβασες γιατι δεν βλεπω να κανεις λογο πουθενα για τα ακινητα της Εκκλησιας που καρπωθηκε το κρατος για να ααναλαβει την μισθοδοσία των κληρικών....

Και φυσικα οπως το περιμενα αναφερεις και το χαζο επιχειρημα οτι ετσι θα δουμε ποσοι ειναι οι πιστοί Ορθοδοξοι στην Ελλαδα...

Να σου πω αν φορολογηθουν οι οπαδοι του Συριζα μεσω των φορολογικων δηλωσεων ποσοι νομιζεις οτι θα δηλωσουν ψηφοφοροι;

Λες να ειναι κατω απο 3% και ο Συριζα να βρεθει κι εκτος κοινοβουλιου;

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.