27 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτοφανές "φακέλωμα" - Θα ξέρουν όλες μας τις συναλλαγές, τις καταθέσεις, θυρίδες, πόσο πληρώνουμε για ρεύμα και τηλέφωνο.


- "Μεγάλος αδερφός" σε όλες μας τις δαπάνες για να πιάσουν τη φοροδιαφυγή
- Ζητούν από όλες τις επιχειρήσεις, ακόμη και από νοσοκομεία τις συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί
- Οι τράπεζες πρέπει να στείλουν τις καταθέσεις, συναλλαγές, και δάνεια
- Θα ξέρουν ποιοι έχουν θυρίδες και ποιοι έχουν αγοράσει χρυσές λίρες
- Ξεκινούν αυστηροί έλεγχοι σε γιατρούς και δικηγόρους που δεν κόβουν αποδείξεις
 
Τελευταία προθεσμία στις 20 Ιανουαρίου έχουν όλες οι επιχειρήσεις προκειμένου να διαβιβάσουν στο υπουργείο Οικονομικών όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το 2011. Στη συνέχεια σύμφωνα με την εφημερίδα "6 μέρες" θα γίνει το μεγαλύτερο "φακέλωμα" στην ιστορία της Ελλάδας με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.
Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί μία γιγαντιαία βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων όπου θα είναι καταγεγραμμένες όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούμε, οι καταθέσεις μας, οι λογαριαμοί σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ καθώς και οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας.
Η διαδικασία ολοκληρώνεται  στις 20 Ιανουαρίου μετά από παράταση ενός μήνα που δόθηκε.

Τι στοιχεία ζητούν και από ποιους;

- Από τις τράπεζες ζητούν όλα τα στοιχεία για τα δάνεια που εκταμιεύτηκαν και με λεπτομέρειες όπως το είδος του δανείου, το ποσό και την ημερομηνία εκταμίευσης και τι πληρωμές έχουν γίνει καθώς και τις καταθέσεις. Ακόμη ζητούν τα στοιχεία για το ποιοι διατηρούν τραπεζικές θυρίδες και αν έχουν πραγματοποιηθεί αγορές χρυσών λιρών.
- Από όλες τις εταιρέιες που πραγματοποιούν συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες να αποστείλουν όλες τις συναλλαγές, την αξία και την ημεροιμήνια ανά αριθμό πιστωτικής κάρτας και ανά ΑΦΜ διακιούχου.
- Από όλα τα δημόσια και ιδιωτικά θεραπευτήρια να αποστείλουν στοιχεία για τους συνεργαζόμενους γιατρούς και τις πράξεις που αυτοί εκτελούν.
- Από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες ζητούν τα στοιχεία των πελατών που έχουν υπογράψει ασφαλιστήρια συμβόλαια.
- Από ασφαλιστικά ταμεία ζητούν να αποστείλουν τα ποσά των εισφορών που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι.
- Από εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας ζητούν το ύψος των λογαριασμών ακόμη και στοιχεία για τα καρτοκινητά τηλέφωνα.
- Απο ΔΕΗ και εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας ζητούν την κατανάλωση σε κιλαβατώρες και σε ευρώ το ίδιο και από ΕΥΔΑΠ και εταιρείες ύδρευσης.
 
Πρόκειται για κανονικό "φακέλωμα" ώστε να παρακολουθούνται όλες οι δαπάνες και οι αποταμιεύσεις των πολιτών και στη συνέχεια να συγκρίνονται με το δηλωθέν εισόδημα. Τέλος, προαναγγέλεται αναδρομικός έλεγχος για όασους στο παρελθόν απέκρυψαν στοιχεία που αποτελούν τεκμήριο όπως η αποπληρωμή των δανείων. ¨οπως διαβάσουμε στην εφημερίδα "6 μέρες", όποιος εντοπιστεί να μην έχει αναγράψει στη φορολογική του δήλωση τα ποσά που κατέβαλε στις τράπεζες θα κληθεί να κάνει τροποποιητική δήλωση και θα πληρώσει το ανάλογο πρόστιμο αλλά και τον ανάλογο πρόσθετο φόρο που προκύπτει.
 
Στο μεταξύ οι τροϊκανοί πιέζουν όλο και περισσότερο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής κι έτσι ξεκινούν έλεγχοι σε ελεύθερους επαγγελματίες κυρίως γιατρούς και δικηγόρους.

Πηγή: newsit.gr
το είδαμε στο secnews
Ποσειδώνας

ΣΧΟΛΙΟ
Με πρόφαση την πάταξη της φοροδιαφυγής η αντισυνταγματική ληστρική κυβέρνηση επιχειρεί το οικονομικό (και όχι μόνο) φακέλωμα των Ελληνων....
Και πραγματικά το να φακελωθεί η περιουσία όλων των πλουσίων Ελλήνων (ας πούμε για παράδειγμα όσων βγάζουν πάνω από 100.000 ευρώ τον χρόνο) δεν είναι κάτι μεμπτό εφόσον αυτοί είναι οι κύριοι ύποπτοι για φοροδιαφυγή....
Αλλά να φακελωθούν τα εκατομμύρια μισθωτών και συνταξιούχων που έχουν ως μοναδική πηγή εισοδήματος τον πενιχρό μισθό ή την σύνταξη και δεν τους είναι δυνατή η φοροδιαφυγή είναι κάτι που μας βάζει σε υποψίες......

Και αν κρίνουμε τις ενέργειες του ανθελληνικού κράτους όλα τα προηγούμενα χρόνια και το ποιούς συμπολίτες μας ευνόησε φορολογικώς, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ζοφερά για όλους μας, καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι το εν λόγω ηλεκτρονικό φακέλωμα προφανέστατα έχει στόχο την παραπέρα εξαθλίωση του φτωχού λαού μας.....
Εχει στόχο εμάς τους ίδιους....

Αλλωστε όλα αυτά τα 3 τελευταία χρόνια πιστεύω ότι όλοι μας πλέον έχουμε καταλάβει ποια συμφέροντα εξυπηρετούν και οι τροϊκανοί.... και τι εννοεί η προδοτική κυβέρνηση όταν μιλάει για ανάπτυξη....
(Εννοεί σαφέστατα κι απροκάλυπτα την "ανάπτυξη" που έρχεται μέσα από ξένες επενδύσεις σε ένα εργασιακό καθεστώς μεσαίωνα. Δηλαδή οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι)....

Αυτός είναι κι ο λόγος που ενώ μειώνονται θεαματικά μισθοί και συντάξεις, δεν πέφτουν οι τιμές των προιόντων και των υπηρεσιών και το κόστος ζωής των Ελλήνων. Γιατί πολύ απλούστατα επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι η εξαθλίωση των πολιτών ώστε και μέσα σε ένα καθεστώς τεράστιας ανεργίας και φτώχειας όταν ο πλούσιος εργοδότης θα σου ζητάει να δουλεύεις 10 ωρες την ημερα για 250 ευρώ να λες κι ευχαριστώ...  και αν τολμήσεις να φέρεις την παραμικρή αντίρρηση να υπάρχουν πίσω σου στρατιές πεινασμένων ανέργων ώστε να "σουτάρει" εύκολα (και με όσο το δυνατόν μικρότερη αποζημίωση)...
 
.... και τότε θα έχει έρθει επιτέλους η πολυπόθητη για τον κ. Σαμαρα και τους υπολοίπους, "ανάπτυξη".



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς κε Θάνο, δεν είναι μόνο όσοι δηλώνουν 100 χιλιάρικα και οι κύριοι ύποπτοι για φοροδιαφυγή....
Είναι και όσοι δηλώνουν 5, 10, 15 χιλιαρικάκια, αλλά στην πραγματικότητα έχουν κέρδη 100 χιλ. και πάνω... Με αυτούς τί γίνεται; γιατί γι αυτούς την πληρώνουμε ολοι

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Καλέ μου φίλε ανώνυμε σωστη η παρατηρηση σου αλλα δεν προσεξες την φραση μου....

Μιλησα για οσους βγαζουν 100.000 ευρω κι οχι οσους δηλωνουν..... οτι να 'ναι...

Οποτε συμφωνουμε απολυτα.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.