25 Νοεμβρίου 2012

Τελευταίο Grand Prix της F1 στην Βραζιλία. Νικητής ο Button και παγκόσμιος πρωταθλητής ο Vettel.

Γράφει η Κωνσταντίνα Φουσιάνη

Σε έναν αγώνα πραγματική διαφήμιση για την Formula 1, ο Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγύρισε στην Βραζιλία τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο στην καριέρα του και έγινε έτσι ο νεότερος πιλότος που καταφέρνει να κερδίσει τρία διαδοχικά πρωταθλήματα.

Ο Γερμανός απέδειξε το οδηγικό του πείσμα καθώς ταλαιπωρήθηκε αρκετά σήμερα, αλλά δεν το έβαλε κάτω, έδωσε συναρπαστικές μάχες, πάλεψε και κατάφερε νε τερματίσει στην έκτη θέση, μία θέση που του χάρισε τον τίτλο. Τη στιγμή που ο φετινός διεκδικητής Φερνάντο Αλόνσο μπορεί να ήταν δεύτερος, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τον Ισπανό αφού ήθελε να τερματίσει ο Φέτελ στην όγδοη θέση και πιο κάτω.

Τρίτος συνεχόμενος τίτλος για τον νεαρό Γερμανό λοιπόν και τρίτο συνεχόμενο νταμπλ για την Red Bull.

Για να το επιτύχει αυτό όμως ο Φέτελ αναγκάστηκε να περάσει σήμερα από συμπληγάδες καθώς ο αγώνας ήταν από τους συναρπαστικούς και απρόβλεπτους της σεζόν. Η βροχή έφερε τα πάνω-κάτω και δημιούργησε πολλές αναπάνταχες εκπλήξεις (δυσάρεστες μεν) για ουκ ολίγους.

Ολα ξεκίνησαν από την εκκίνηση του αγώνα όταν ο Φέτελ μετά από μία επαφή με τον Μπρούνο Σένα, έμεινε τελευταίος, πληγώνοντας την RB8.Δεν πτοήθηκε όμως κι άρχισε όπως στο παρελθόν να περνάει τα πιο αργά μονοθέσια για να βρεθεί έκτος.

Στο μεταξύ ο Αλόνσο με την βοήθεια του Μάσα είχε καταφέρει να βρεθεί τέταρτος, αλλά και πάλι αυτό δεν του ήταν αρκετό. Μπροστά η μάχη δινόταν μεταξύ του Νίκο Χούλκενμπεργκ και των δύο McLaren των Χάμιλτον και Μπάτον.

Η είσοδος του Αυτοκινήτου Ασφαλείας στον 24ο γύρο εκμηδένισε την διαφορά των τριών πρώτων και ο αγώνας ξανάρχισε από την αρχή. Οι τρεις πρώτοι ξαναέφυγαν μπροστά, αλλά το ενδιαφέρον όλων είχε επικεντρωθεί στους δύο διεκδικητές του τίτλου με τον καιρό να κάνει τα δικά του παιχνίδια και την βροχή να σταματάει και να ξαναρχίζει.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Σεμπάστιαν Φέτελ κρατούσε τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο, ήρθε η επαφή των Χουλκενμπεργκ – Χάμιλτον στον 55ο γύρο που έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα και αναπτέρωσε τις ελπίδες της Ferrari για διάκριση. Και αυτό γιατί ο Αλόνσο πέρασε δεύτερος, αφού ο Χούλκενμπεργκ έχασε θέσεις και ο Χάμιλτον εγκατέλειψε.

Το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαρία στον Μπάτον να πάρει την πρωτοπορία στον αγώνα, την οποία είχε στην αρχή αλλά έχασε, ακολουθώντας το ρίσκο επιλογής των σλικ ελαστικών όταν όλοι έμπαιναν στα πιτς για τα ενδιάμεσα. Ενα ρίσκο που τελικά όπως αποδείχθηκε του βγήκε.

Πίσω του ακολουθούσε ο Μάσα που στον 62ο γύρο δέχθηκε την προσπέραση του Αλόνσο. Το θέμα όμως ήταν που βρισκόταν ο Φέτελ μετά από όλα αυτά. Ο Γερμανός στον 53ο γύρο μπήκε για αλλαγή ελαστικών, βάζοντας τη σκληρή γόμα, αλλά όταν η βροχή ξανάρχισε, τον κάλεσε η Red Bull και πάλι (μέσα σε δύο γύρους) για την ενδιάμεση γόμα, με την οποία πήγε μέχρι το τέλος.

Με αυτά και με αυτά έπεσε μόλις 11ος, αναθαρρύνοντας τις ελπίδες της Ferrari και του Αλόνσο για τίτλο. Ο Γερμανος όμως δεν έμεινε εκεί και σταδιακά, παρά την βροχή, ανέβαινε θέσεις για να τερματίσει τελικά στην έκτη. Με αυτό το αποτέλεσμα στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, σκορπώντας θλίψη στο στρατόπεδο της Ferrari, η οποία αρκέστηκε στη δεύτερη θέση στους κατασκευαστές. Η απογοήτευση ήταν διάχυτη στην Scuderia και κορυφώθηκε με τα κλάματα του τρίτου στον αγώνα Μάσα. Τί κι αν η ομάδα του Μαρανέλο τερμάτισε στις δύο θέσεις του πόντιουμ; Το πρωτάθλημα είχε πια χαθεί για μόλις τρεις βαθμούς!

Για την ιστορία στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Τζένσον Μπάτον, χωρίς ωστόσο να πανηγυρίσει την τρίτη φετινή νίκη και πρώτη στην πίστα του Ιντερλάγκος. Ο Βρετανός φρόντισε να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν έτσι όπως την ξεκίνησε, με μία νίκη.

Απογοήτευση ωστόσο για τον Λιούις Χάμιλτον που ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος όλο το τριήμερο και έδειχνε να έχει πιθανότητες για δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία, αλλά δεν τα κατάφερε. Τη στιγμή που ήθελε να ολοκληρώσει την καριέρα του στην McLaren Mercedes με μία νίκη.

Τα ίδια συναισθήματα και για τον Νίκο Χούλκενμπεργκ που κρατούσε στα χέρια του την πρωτιά αλλά ένα μπλοκάρισμα των τροχών σε ένα ντουμπλάρισμα με τον Χάμιλτον επί της Marussia, τον έριξαν πίσω, πέμπτος.

Για την ιστορία τέταρτος ολοκλήρωσε τον επεισοδιακό αγώνα, όπου έναν γύρο πριν το τέλος μπήκε για δεύτερη φορά το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, ο Μαρκ Γουέμπερ. Ο Αυστραλός είχε κι αυτός μία ατυχη στιγμή στο σικέιν Senna S και βρέθηκε 14ος, αλλά στη συνέχεια κατάφερε να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις.

Ο στόχος του Μίκαελ Σουμάχερ έγινε πραγματικότητα αφού κατάφερε να πει το «αντίο» στην Formula 1 με μία θετική εμφάνιση και το κεφάλι ψηλά. Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής τερματισε έβδομος έχοντας πίσω του τον Ζαν-Ερίκ Βερνιέ. Δείγμα του σεβασμού που αποπνέει ο Σουμάχερ μεταξύ των πιλότων ήταν ο εναγκαλισμός του νεότερου Σεμπάστιαν Φέτελ προς τον μέντορα του, όπως τον χαρακτηρίζει, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.

Ο Καμούι Κομπαγιάσι, αν και καρδιοχτύπησε στο τέλος, έμεινε ένατος, χαρίζοντας σημαντικούς βαθμούς στη Sauber, η οποία ωστόσο δεν κατάφερε να «πιάσει»την Mercedes στη βαθμολογία των κατασκευαστών. Σε αυτό συνέβαλε και η εγκατάλειψη του Πέρεθ λίγο μετά την εκκίνηση του αγώνα.

Η Lotus δεν πέρασε ένα θετικό τριήμερο και αυτό επαληθεύτηκε από την δέκατη θέση του Ραϊκόνεν και την εγκατάλειψη νωρίς του Γκροσεάν.

Χαρά ευαγγέλια για την Caterham αφού χάρη στη συνδρομή του Πετρόφ που ετρμάτισε δέκατος, εξασφάλισε την αντίστοιχη θέση στους κατασευαστές από την Marussia. Μία θέση που μεταφράζεται σε σημαντικά οικονομικά οφέλη.

πηγή Ναυτεμπορική

Δείτε την τελική Βαθμολογία ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.