17 Οκτωβρίου 2012

Πολύτιμη νίκη για την Εθνική μας μέσα στην Σλοβακία.

Η Εθνική είχε κακή απόδοση, κινδύνευσε να ηττηθεί από τη Σλοβακία του Χάμσικ, αλλά εν τέλει νίκησε χάρη στο γκολ του Σαλπιγγίδη (1-0). Σπουδαίο διπλό για την ομάδα του Σάντος που παραμένει ισόβαθμη της... πρωτοπόρου, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων, Βοσνίας.

Εικόνα αγώνα:
Ο Σάντος άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόταν η εθνική στα τελευταία ματς, έβαλε πολλούς επιθετικούς αλλά η Ελλάδα δεν έπαιξε επιθετικά. Ο Γκέκας τραβιόταν πολλά μέτρα έξω από την περιοχή για να πάρει μπάλα, ο Σαμαράς βρισκόταν κυρίως σε θέση χαφ και όχι σε αυτή του εξτρέμ, ο Νίνης ήταν κάτι μεταξύ αμυντικού μέσου και δεξιού χαφ και τα γεμίσματα του Κατσουράνη μαζί με κάποιες προσπάθειες του Σαλπιγγίδη από δεξιά ήταν ο μοναδικός τρόπος ανάπτυξης στο πρώτο ημίχρονο.

Οι Σλοβάκοι είχαν κυκλοφορία μπάλας, ο Χάμτσικ με τον Στοχ δημιουργούσαν από τον άξονα και τις πλευρές ρήγματα στην ελληνική άμυνα και ο Καρνέζης αποδείκνυε ότι βρίσκεται σε φοβερή κατάσταση.

Σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, όπου οι ποδοσφαιριστές γλίστραγαν και η μπάλα έπαιρνε τροχιά ανάλογα με τις λακκούβες που έβρισκε στη διαδρομή, το να παιχτεί ποδόσφαιρο δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα. Η πρώτη ευκαιρία ήταν ένα ψιλοκρεμαστό σουτ του Κατσουράνη με τον Κούτσιακ εκτός εστίας. Η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Η Σλοβακία είχε πολύ καλή στιγμή με τον Στοχ, μετά από λάθος του Νίνη στη μεσαία γραμμή, αλλά ο Καρνέζης αντέδρασε σωστά.

Στο δίλεπτο από το 36 έως το 37 η Ελλάδα μπήκε δυο φορές μέσα στην περιοχή του Κούτσιακ από τα δεξιά. Στην πρώτη ο Τοροσίδης σέντραρε με τον Γκέκα να πλασάρει άουτ, ενώ στη δεύτερη ο Σαλπιγγίδης έστρωσε στον Κατσουράνη με τον αρχηγό της εθνικής να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια.

Οι Σλοβάκοι πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους δημιούργησαν δύο καλές ευκαιρίες. Αρχικά ο Χάμσικ με σουτ βρήκε το εξωτερικό δίχτυ και στη συνέχεια ο Μπρέζνανικ σε τετ α τετ νικήθηκε από τον Καρνέζη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα μπήκε με φόρα και μετά από σέντρα του Σαμαρά και κεφαλιά του Σαλπιγγίδη άγγιξε το γκολ. Από εκεί και πέρα οι Σλοβάκοι ξαναπήραν τα ηνία του αγώνα και με βολίδα του Μπρέζνανικ στο 56 έκαναν την πρώτη τους καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος. Ο Καρνέζης, όμως, και πάλι σε σωστή θέση απέκρουσε με γροθιές.
Το κάθετο παιχνίδι των Σλοβάκων δημιουργούσε προβλήματα στην ελληνική άμυνα με τον Παπασταθόπουλο να επεμβαίνει σωτήρια σε αρκετές περιπτώσεις.

Η πρώτη αλλαγή του Σάντος ήταν ο Μήτρογλου, ο οποίος πήρε τη θέση του Γκέκα, ωστόσο η δυσκολία που είχε η ελληνική ομάδα στη μεταβίβαση συνεχίστηκε ενώ Φορτούνης και Καραγκούνης συνέχιζαν το ζέσταμα.

Τελικά, αν και ο τρόπος που αναπτυσσόταν η εθνική δεν έδειχνε ότι οι πιθανότητες για να σκοράρει είναι πολλές, ο Κατσουράνης με ωραίο τρόπο κέρδισε την μπάλα από τα δεξιά, σέντραρε στο πρώτο δοκάρι και ο Σαλπιγγίδης σκόραρε ακόμα ένα κρίσιμο γκολ με τη φανέλα της εθνικής.

Το 0-1 στο 63ο λεπτό έφερε αμέσως αλλαγή από τον Σάντος. Ο Καραγκούνης μπήκε για να κρατήσει μπάλα και να «παγώσει» το ρυθμό ενώ η κακοδαιμονία με τους στόπερ συνεχίστηκε. Ο Σιόβας χτύπησε και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Η συνέχεια γνωστή, με τον Κατσουράνη να περνάει στόπερ και τον Φωτάκη να αντικαθιστά τον τραυματία.

Η Σλοβακία στα τελευταία λεπτά είχε την Ελλάδα στο μισό γήπεδο και στο 88 λίγο έλειψε να κάνει μεγάλη ζημιά. Το διαγώνιο σουτ του Μπρέζνανικ από τη γωνία της μικρής περιοχής σταμάτησε στο δοκάρι του Καρνέζη και η Ελλάδα με μεγάλη δυσκολία και άγχος πήρε μια μεγάλη νίκη.

Για επιμύθιο να τονίσουμε πως η Ελλάδα σκόραρε για 15η φορά στο δεύτερο μέρος σε 18 παιχνίδια με τον Φερνάντο Σάντος στην τεχνική ηγεσία!

MVP:
Ο Σαλπιγγίδης σκόραρε ακόμη ένα καθοριστικό γκολ με τη φανέλα της εθνικής, ωστόσο για να φτάσουμε στο 0-1 είχαν προηγηθεί καταπληκτικές αποκρούσεις του Καρνέζη και φοβερό παιχνίδι από τον Παπασταθόπουλο. Ο τίτλος του πολυτιμότερου πρέπει να μοιραστεί δια του τρία.

Κλειδί αγώνα:
Στο ματς με τη Βοσνία η Ελλάδα δημιούργησε κλασσικές ευκαιρίες και δεν σκόραρε. Στη Μπρατισλάβα χωρίς αντίστοιχες ευκαιρίες ήρθε το γκολ. Η αποτελεσματικότητα της εθνικής μέτρησε και οι τρεις βαθμοί είναι πολύ καθοριστικοί σε αυτή τη φάση των προκριματικών.

Αδύναμος κρίκος:
Οι αμυντικοί της Σλοβακίας χωρίς να δεχθούν πίεση έκαναν λάθη και έχασαν το Σαλπιγγίδη στη φάση του γκολ.

Οι συνθέσεις:
Σλοβακία (Γκρίγκα): Κούτσιακ, Ζαμπάβνικ, Σαλάτα, Σκρτελ, Μπρέζνανικ, Κούτσκα (82' Γκουεντέ), Πετσόβσκι, Σαπάρα, Χάμσικ, Στοχ (69' Βέις), Ντούρις (72' Χολόσκο).
Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Σιόβας (75' λ.τρ. Φωτάκης), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Νίνης (66' Καραγκούνης), Τζιόλης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας (60' Μήτρογλου).


contra.gr



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.