23 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Γράφει ο Δικέφαλος

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ).

- Θα σας πω μερικά μυστικά τα οποία σκοπίμως τα έχουν κρύψει οι τέκτονες πανεπιστημιακοί ιστορικοί ώστε να εξυπηρετηθεί η παγκοσμιοποίηση και να έχει η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΘΡΟΥΣ γύρω της συνεχώς για να φθείρεται.

- Θα τα πω συνεπτυγμένα όσο πιο απλά και κατανοητά γίνεται. Μη μου ζητήσετε να σας παραπέμψω σε πηγές οι οποίες θα με προδώσουν διότι πολλοί λίγοι τις έχουν δει αυτές και πολλές ανασκαφές τις έχουν αποκρύψει σκοπίμως. Θα σας δώσω κάποιες από το διαδίκτυο  απλώς ως τεκμηρίωση ορισμένων γεγονότων.

ΑΛΒΑΝΟΙ.

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ 60% ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞ΄ ΑΙΜΑΤΟΣ; ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.
ΕΞΗΓΩ:

Οι ΑΛΒΑΝΟΙ δεν ζούσαν στην Ιλλυρία  (σημερινή ΑΛΒΑΝΙΑ) αλλά κοντά στην ΚΑΣΠΙΑ.
Μερικές πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ (δεν είναι όλες έγκυρες): 

Η πρώτη κάθοδος των ΑΛΒΑΝΩΝ πραγματοποιήθηκε κατά την κάθοδο του ΑΤΤΙΛΑ. Ο μεγάλος αυτός στρατηλάτης των ΟΥΝΩΝ περνώντας από τον ΚΑΥΚΑΣΟ με πορεία προς την ΕΥΡΩΠΗ υπόταξε πολλούς από αυτούς και τους υποχρέωσε να τον ακολουθήσουν. Ο ΑΤΤΙΛΑΣ διαπίστωσε ότι αυτοί οι άγριοι νομάδες είχαν μεγάλα κοπάδια με ζώα τα οποία τα χρειάζονταν για τον εφοδιασμό του στρατού του. Πριν εισέλθει στην ΙΤΑΛΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ διαπίστωσε ότι το πιο στρατηγικό σημείο που θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει ως βάση ανεφοδιασμού για τον πόλεμο με την ΡΩΜΗ ήταν οι δαλματικές ακτές (Κροατία-μαυροβούνιο-Ιλλυρίαα). Έτσι τους άφησε εκεί με φρουρά με εντολή να τον ανεφοδιάζουν στον πόλεμο.
Γενικές πληροφορίες για την κάθοδο του ΑΤΤΙΛΑ θα βρείτε ΕΔΩ.

Οι ΑΛΒΑΝΟΙ αυτοί δεν ξεπερνούσαν τους 10 με 12 χιλιάδες. Όταν πέθανε ο ΑΤΤΙΛΑΣ και διαλύθηκε το κράτος των ΟΥΝΩΝ οι ΑΛΒΑΝΟΙ αυτοί έμειναν μόνοι τους και έγινε πρόσμιξη με του Ιλλυριούς οι οποίοι είχαν τουλάχιστον 10πλάσιο πληθυσμό.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ:
ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ 10.000 ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ 100.000. ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ
Από την εποχή των ΠΕΛΑΣΓΩΝ στην ΕΛΛΑΔΑ υπήρχε μία πελασγική φυλή η οποία ονομάζονταν ΕΛΕΥΘΕΡΕΙΣ. Αυτή οι φυλή ήταν τυχοδιώκτες και ζούσαν σε διαβάσεις. Η γλώσσα τους ήταν φτωχή σε λεξιλόγιο και δεν είχαν γραφή. Η δουλειά τους ήταν να λεηλατούν καραβάνια και για τον λόγο αυτό ζούσαν σε στενωπούς και διαβάσεις. Αναφέρω μερικές από τις τοποθεσίες που ζούσαν (σημερινές ονομασίες):

-1. Όρια μεταξύ ΑΤΤΙΚΗΣ και ΒΙΩΤΙΑΣ δερβενοχώρια (διάβαση ΚΑΖΑΣ) (Δείτε ΕΔΩ)

-2. Έξω από την ΛΑΡΙΣΑ (Δείτε ΕΔΩ)

-3 Έξω από την ΚΑΒΑΛΑ (Δείτε ΕΔΩ)

ΜΑΛΑΚΑΣΑ, ΚΥΜΗ, ΣΟΥΛΙ (στην ΗΠΕΙΡΟ) και πολλές άλλες τοποθεσίες.

Αυτοί λοιπόν μιλούσαν τα σημερινά ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ διότι (δεν είχαν σχολεία όπως οι υπόλοιποι ΕΛΛΗΝΕΣ) δεν ασχολιόντουσαν καθόλου με την παιδεία με αποτέλεσμα να μιλούν την αρχαϊκή πελασγική διάλεκτο (χωρίς γραφή) των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ.

ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞ΄ ΑΙΜΑΤΟΣ.

Στην εποχή του ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ (ΡΩΜΑΝΙΑΣ) μετά το 7ο αιώνα ονομάζονταν ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ και έκαναν ακόμα την ίδια δουλειά, ήταν τυχοδιώκτες και ζούσαν ακόμα στα ίδια μέρη. Επειδή το ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν έδωσε σημασία μεγάλη στην εκπαίδευση της επαρχίας οπότε  η επαρχία στην ΕΛΛΑΔΑ δεν μιλούσε ΕΛΛΗΝΙΚΑ αλλά ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ διότι ήταν πολύ εύκολη γλώσσα.

Μετά την μάχη του Μάτζικερτ το 1071 και την ήττα των ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ από τους  ΣΕΛΤΖΟΥΚΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ το ΒΥΖΑΝΤΙΟ έχασε πολλά εδάφη και αργότερα ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ακόμα περισσότερα.

Οι ΟΘΩΜΑΝΟΙ ήταν και οι πρώτοι που εφάρμοσαν το παιδομάζωμα δημιουργώντας τους ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ. Οι ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ μην γνωρίζοντας ΕΛΛΗΝΙΚΑ  για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τους ντόπιους στην ΕΛΛΑΔΑ έμαθαν ΑΡΙΣΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ (ΑΡΧΑΪΚΗ ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ).

ΕΔΩ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΚΡΥΨΗ:

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ ΕΓΙΝΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΦΡΟΥΡΑΡΧΟΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΜΩΑΜΕΘ (ΠΟΡΘΗΤΗ). ΑΥΤΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ. ΟΣΟΙ ΕΖΗΣΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΙΛΛΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΙΡΜΑΝΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΕ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ (ΑΛΒΑΝΟΥΣ) ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΠΙΑ. ΣΚΟΠΟΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ (ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΕΓΙΝΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ).

ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΙΛΛΥΡΙΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ (ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ) ΚΑΙ ΠΡΟΣΜΙΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΙΧΑΝ ΑΦΟΜΟΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΣΠΙΑΣ. ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ:

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ 10 ΜΕ 12 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΦΟΜΙΩΣΟΥΝ 100.000 ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ 200.000 ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕ DNA ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΩΝ ΤΗΣ ΚΑΣΠΙΑΣ;

ΟΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟΚΡΥΨΑΝ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΚΑΛΥΠΤΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
1. ΤΟ ΦΙΡΜΑΝΙ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ.
2. ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΗΣ ΡΩΜΑΝΙΚΗΣ (ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ) ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ Η ΟΠΟΙΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ 36.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.

ΜΟΛΙΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΙΕΤΑΞΕ ΑΜΕΣΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.
ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ 7.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.

ΜΕ 1%  ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΑ 36.000.000 ΣΕ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ 45.000.000.

ΔΗΛΑΔΗ 38.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1810.

ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ; ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΦΑΓΜΕΝΟΙ ή ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΝ ΤΟ DNA TO ΕΛΛΗΝΙΚΟ;

ΟΤΑΝ ΕΙΠΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ (ΜΗΝ ΞΥΝΙΣΕΤΕ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΕΣ) ΟΤΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΘΑ ΒΑΠΤΙΣΘΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΝΟΝΙΖΕΤΕ;

Ο ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΩ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΝΟΜΙΖΕΤΕ;

ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ ΦΙΡΜΑΝΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ;

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ…………………….

Δικέφαλος 

Δείτε επίσης:




Share

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειστε Ελληνες koukfamily, ειστε μετα βιας εξελληνισμενοι οτιδήποτε.
Αν διαβασω ακομα μια ανάρτηση μπορώ να καταλάβω την καταγωγή σας. Ενδεχόμενος να κυλάει και λίγο σλαβικό αίμα στις φλέβες ΣΑΣ, οπότε στην τελική ανάλυση να μην έχετε κανέναν τόπο καταγωγής.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Η βλακεία που ξεστόμισες αγαπητε αναγνωστη οφειλεται φυσικα μονο στο γεγονος οτι εισαι πολυ νεος αναγνωστης και προφανως επιπολαιος....
Εκτός αν εισαι αλβανός οπότε δικαιολγησάι να λες οτιδηποτε...
Ειμαστε Ελληνες και δεν εχουμε αλλα αιματα στις φλεβες μας.... (λες και εξυπναδες δηλαδη)
Εσυ τωρα θα μας κρινεις λοιπον απο ενα αρθρο το οποιο εκφραζει τις αποψεις αυτου που το εγραψε;
Αν σε κατι δεν συμφωνεις μπορεις να απευθυνθεις στον αρθρογραφο...
Η θεση του ιστολογιου μας για τους Αλβανους και τους Ελληνες Αρβανίτες ειναι ξεκάθαρη και εχει αποτυπωθει σε ντουζινες αρθρα.
Εχουμε δωσει απειρες μαχες σε σχολια εναντίον αλβανων για την ελληνικοτητα των αρβανιτων...

Επειδη δεν προκειται να σου πρωοτεινω να διαβασεις αλλα σχετικά αρθρα να τα βρεις μονος σου σαν τιμωρία για τις ανυποστατες κατηγορίες...
Βαλε στο Google λοιπον ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ ή koukfamily και γραψε Αρβανίτες και να δεις τι θα σου εμφανίσει....

Και να προσεχεις αλλη φορα τα λογια σου γιατι προσωπικα ανεχομαι ολες τις διαφωνιες και τις κατηγορίες αλλά όχι το να με πουν ΜΗ ΕΛΛΗΝΑ ή προδότη.

Ελπιζω να δεις το λαθος σου και να ανακαλεσεις....
Θα σε περιμενω σε σχολιο σε άλλη αναρτηση για την ελληνικοτητα των Αρβανιτων...

Ανώνυμος είπε...

Οχι, δεν ανακαλώ, και διακόπτω οριστικά κάθε επικοινωνία μαζί σας.


ΜΕΣΑ ΕΠΕΣΑ ΠΑΛΙ, ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ, ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ ΕΧΩ, ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΣ ! (Κέρδισα 2:0)

ΤΕΛΟΣ

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Για Αλβανος μια φορά τα εμαθες τα ελληνικα... μπραβο σου.
Στο καλο...

Ανώνυμος είπε...

Είναι άλλοι οι Αλβανοί της Κασπίας και άλλοι οι Αλβανοί της Ιλλυρίας. Ποιά ήταν όμως η Αλβανία του Καυκάσου; Σύμφωνα με την παράδοση, την οποία διασώζουν οι Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς και Ιουστίνος, η παρακαυκάσια Αλβανία είναι δημιούργημα των Αλβανών, κατοίκων της ιταλικής πόλεως Άλβα, οι οποίοι μετανάστευσαν με αρχηγό τον Ηρακλή. Οι επίμαχες λοιπόν λέξεις σχετίζονται με την ελληνική γλώσσα καθώς και με τη λατινική, συνάμα δε με τον απώτερο Ελληνισμό, αφού η ίδρυση της απόμακρης Αλβανίας του Καυκάσου ανάγεται στον κύκλο των άθλων του Ηρακλή (Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια, 1927, τ. 3ος, 403γ-406β).

Λαοί με το όνομα Αλβανία υπήρχαν στην Κρήτη, στην Ιταλία και σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Σύμφωνα λοιπόν με τις αρχαίες ελληνικές παραδόσεις οι Αλβανοί του Καυκάσου ήταν μετανάστες από τους Αλβανούς του Λατίου, τους οποίους οδήγησε εκεί ο Ηρακλής, όπως υποστηρίζουν οι Κουπιτώρης, Θωμόπουλος και άλλοι (αν και ορισμένοι από αυτούς επιμένουν να ομιλούν περί ελληνικής καταγωγής των Αλβανών λόγω ομοιότητας πολλών αλβανικών λέξεων με αρχαίες ελληνικές και λόγω της Πελασγικής και άρα ελληνικής όπως λένε καταγωγής των Ιλλυριών).

Για τους Αλβανούς του Λατίου (οι οποίοι αποίκησαν τον Καύκασο και όχι το αντίθετο) αναφέρεται ο Διόδωρος Σικελιώτης, στο Βιβλίο 8, κεφ. 25, όπου αναφέρεται σε παλαιό πόλεμο Ρωμαίων-Αλβανών επί βασιλείας στην Ρώμη του Οστιλίου Τύλλου, ενώ στον ίδιο πόλεμο αναφέρεται ο Πολύαινος στα Στρατηγήματα, Βιβλίο 8, κεφ. 5.

Σύμφωνα επίσης με τον Τάκιτο, Πελασγοί από την Θεσσαλία μετανάστευσαν στον Καύκασο μετά που εκστράτευσαν με τον Ιάσονα στους Κόλχους και την Ιβηρία και Αλβανία, φτάνοντας μέχρι την Κασπία. (Tacit, annal, 6/34)

Ανώνυμος είπε...

Τέλος, έχει αποδειχθεί ότι η αλβανική γλώσσα είναι ινδο-ευρωπαϊκή γλώσσα, ανήκει σε έναν διακριτό/ξεχωριστό κλάδο της ινδοευρωπαϊκής οικογένειας γλωσσών και δεν σχετίζεται με τις λεσγικές γλώσσες και διαλέκτους των Αλβανών του Καυκάσου:

«Η αλβανική γλώσσα απότελεί την μόνη επιβιώσα διάλεκτο του θρακο-ιλλυρικού κλάδου των ινδο-ευρωπαϊκών γλωσσών. Φαίνεται να επιβεβαιώνει τη θέση των Αλβανών ότι είναι οι παλαιότεροι αυτόχθονες κάτοικοι της βαλκανικής χερσονήσου.» (One Europe, many nations: a historical dictionary of European national groups, By James Minahan, History, 2000, Page 29)

Το δέντρο των ινδο-ευρωπαϊκών γλωσσών δημιουργήθηκε το 1974 από το Ινστιτούτο Γλωσσών στη Σουηδία και δημοσιεύτηκε το 1975:

«Η αλβανική γλώσσα πληρεί τις προϋποθέσεις - Η αλβανική γλώσσα είναι το πιο παλιό ινδο-ευρωπαϊκό ιδίωμα.» (WEBSTER’S NEW TWENTIETH CENTURY DICTIONARY, Unabridged Second Edition, De Luxe Color, William Collins and World Publishing Co., Inc., 1975, ISBN: 0-539-048523-3)

Ανώνυμος είπε...

Αξίζει να πούμε εδώ ότι οι Αλβανοί πήγαν στον Καύκασο και όχι το αντίθετο - «Βαρβάρων τε αυ Θράκας και Παίονας και Ιλλυριούς και Αγριάνας τους ευρωστοτάτους τε των κατά την Ευρώπη και μαχιμωτάτους προς τα της Ασίας γένη αντιτάξεσθαι.» (Αρριανός Ζ’, 5)

Όταν ο θρυλικός στρατηλάτης (ο Μέγας Αλέξανδρος) πέρασε το μεγάλο φαράγγι του ορεινού όγκου που χωρίζει την Ασία και που αποτελεί τον μοναδικό διάδρομο εισόδου στην αχανή ανατολική Ασία – γι’ αυτό και “πύλη του Καυκάσου” ονομάζεται – τοποθέτησε εκεί ισχυρή φρουρά.

«Ούτω δη τα της Ασίας ώδε έχει προς του Ταύρου και του Καυκάσου τέμνεσθαι απ’ ανέμου ζεφύρου ως επ’ απηλιώτην…» (Αρριανός Ε’, 25, 5)

«Όταν έφτασε η άνοιξη, ο Αλέξανδρος προχώρησε προς την Ινδία, αφήνοντας πίσω τον Αμύντα με 3.500 ιππείς και 10.000 πεζούς.» (Αρριανός Δ’, 22, 4)

Αυτή η οπισθοφυλακή χωρίστηκε σε φυλές και κάθε φυλή ανέλαβε τη φύλαξη ενός συγκεκριμένου χώρου. Ο Κωνσταντινος Πορφυρογέννητος, σημειώνει: «Ίνα γίνηται σύνορον Φασιανής, ο ποταμός Ιέραξ, ήτοι ο Φάσις, και τα μεν αριστερά μέρη τα προ Ιλλυρίαν, κατέχωσιν οι Ίβηρες.» (P.G.T. 113, Περί Ιβήρων)

Εκεί, γύρω από αυτόν τον ποταμό, δημιούργησαν την πόλη τους. Αυτή η επαρχία ακόμη και σήμερα ονομάζεται “Αλβανικές Πύλες”. «Επί δ’ αυτοίς Κάσπιοι άνδρες. Αλβανοί τ’ επί τήσιν Αρήιοι. Εκεί δε και το έθνος οι Αλβανοί πολεμικοί και ποιμενικοί…ω Κυκλώπειος φησίν, ο βίος τουτέστιν ευδαίμων και άπονος.» (Διονύσιος “Οικουμένης Περιήγησις”, σελ. 180, στίχος 73)

Την αξία αυτών των ακριτών συνοριοφυλάκων αντελήφθη και ο στρατηγός Στηλίχων (415 μ.Χ.), ο οποίος ενίσχυσε αυτές τις φρουρές με αρκετούς Ιλλυριούς από την Αλβανία και εκχριστιανισθέντες Γότθους, για να τον μιμηθεί αργότερα ο Βελισσάριος.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Αγαπητε σχολιαστη,
Ινδοευρωπαίοι και ινδοευρωπαϊκές γλωσσες δεν υπαρχουν...
Ειναι ενα κατασκεύασμα που εχει αποδειχθεί ότι είναι ψεύτικο...
Αλλωστε κι εσυ ο ιδιος αναφερεις οτι δημιουργηθηκε το δεντρο αυτο των γλωσσων το 1974 στην Σουηδία...

Οσο για την καταγωγη των Αλβανων εχουμε βαλει δεκαδες αναρτησεις και το θεμα εχει καλυφθεί πληρως...
Οι Αλβανοι δεν έχουν ουδεμίαν σχεση με την Ευρώπη, ουδεμίαν σχεση με τους αρχαίους Ελληνες και ουδεμίαν σχέση με τους αρχαίους Ιλλυριούς...
Είναι βαρβαρικός λαός που δυστυχώς μας κουβαλήθηκε εδώ από τους Τούρκους οι οποίοι τους εξισλάμισαν κιολας...
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οι Αλβανοι είναι πολυ φιλότουρκοι και υπηρετούν τους Τούρκους σε ολοκληρη την ιστορία των Βαλκανίων...
Πάντα ήταν εχθροί των Ελλήνων. Παντα προσπαθούσαν να τους κλεψουν την ιστορία, τα εδάφη και τον πολιτισμό...
Δυστυχώς παραμένουν καρόλη την επαφή που έχουμε μαζί τους λογω των μεταναστών προς την Ελλάδα, εχθρικοί και διαφορετικοί...

Οπως και να έχει εφόσον η ιστορία τους έβαλε εδώ παραδίπλα μας θα τους ανεχτούμε αλλά μέχρι εκεί...
Δεν θα ανεχτουμε ουτε την κλοπή των εδαφών μας, ουτε τον εξανδραποδισμό των αδερφών μας Βορειοηπειρωτών που κατοικούν στην Β Ηπειρο χιλιάδες χρόνια πριν απο τους Αλβανους και φυσικά ούτε την κλοπή της ιστορίας μας...
Φτανει πια...
Αλβανοποίησαν τον Ελληνα Βυζαντινό Γεωργιο Καστριώτη που δεν ήξερε καν την λέξη Αλβανός... και οι συγχρονοί του τον αποκαλουσαν Πρίγκηπα των Ηπειρωτών... και ο οποίος είχε σφραγίδα στα ελληνικά και έφερε παντα με τιμη των βυζαντινό δικέφαλο αετό που εκλεψαν οι Αλβανοί για να τον κανουν σημαία...

Τι να λεμε τωρα...;

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Σχολια με αντιγραφή σελιδων απο αλβανικά εγχειρίδια δεν θα γινουν δεκτά...
Για να μην μπαινεις στον κοπο...
Εδω προωθούμε τον καλό διάλογο κι οχι εγκαθετους αλβανούς που θελουν να κανουν προπαγάνδα... με ατελείωτες σελιδες αλβανικής μυθολογίας...

Ολα τα υπολοιπα σχολια σου ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ...
Φτιαξε δικο σου αλβανικο ιστολογιο και να τα περασεις...

Ανώνυμος είπε...

"Σχολια με αντιγραφή σελιδων απο αλβανικά εγχειρίδια δεν θα γινουν δεκτά...
Για να μην μπαινεις στον κοπο...
Εδω προωθούμε τον καλό διάλογο κι οχι εγκαθετους αλβανούς που θελουν να κανουν προπαγάνδα... με ατελείωτες σελιδες αλβανικής μυθολογίας...

Ολα τα υπολοιπα σχολια σου ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ..."

Ήμουν σίγουρος γι' αυτό. Ό,τι απαντάει στην προπαγάνδα σας και δεν σας βολεύει, δεν θα αναρτηθεί. Αχρείε.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Α μπραβο...
ετσι για να καταλαβαίνουμε και με ποιον εχουμε να κανουμε...
Γιατι το εχεις ξανακανει και νομιζεις αλβανε οτι θα εκμεταλλευτείς ενα ελληνικο ιστολογιο για να περασεις την προπαγάνδα σου και να βαζεις ατελειώτες σελιδες πλυσης εκγεφαλου για να επηρρεασεις του λοβοτομημενους;

Κακομοιρη....
Οταν θα μπω εγω στα δικα σας αλβανικά ιστολογια να κανω προπαγανδα να κανεις το ιδιο...
Χαμένε τουρκοσπορε...
Αντε να φιλησεις κανενα τουρκικο χερακι...

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Και μια διευκρινηση προς τυχον νεους αναγνωστες ολων αυτων των σχολίων προς αποφυγην παρεξηγησεως...
Ο συγκεκριμενος ανωνυμος σχολιαστής μπαινει στημενος στα ελληνικά πατριωτικα ιστολογια και αφηνει ντουζινες σχολια με αντιγραφη ψευτοιστορικών αλβανικών εγχειριδίων νομιζοντας οτι ετσι κανει καλο στην ράτσα του...
Είναι 2η ή 3η φορα που το επιχειρεί στο δικο μας ιστολογιο και δυστυχώς τα 3 πρωτα σχολια του τα αναρτησα μην αντιλαμβανόμενος με ποιο κουμασι εχω να κανω...
Μαλιστα απαντησα κιολας δυστυχως απο ευγενεια, οπως θα δείτε αποκαλωντας τον και "αγαπητο σχολιαστη" εξαπατημενος...
Ειναι αρχη μου να εχω διαλογο ή να αναρτω οποιοδηποτε σχολιο που ειναι ευπρεπες ακομα κι οταν διαφωνω και το ξερετε πολυ καλα...

Ομως δεν θα ανεχτω εναν τυπο ο οποίος θέλει να εκμεταλλευθεί το ιστολογιο όχι για να εχει εναν εποικοδομητικό διάλογο ή εστω να γραψει της αποψεις του αλλά για να αντιγράψει απο την αλβανική μπροσούρα ατελείωτες ανιστορητες αράδες...

Αυτό να το κανουν στα δικα τους ιστολογια ολοι οι μισελληνες (οπου δεν θα τους ενοχλησουμε κιολας γιατι εμείς δεν ειμαστε ανθρωποι που βουτανε τα χερια τους στα σκουπιδια...) κι οχι στο δικο μας ιστολογιο...

Αυτα.

Παντελής Βλαχάκης είπε...

Το Άλφα στην αλφαβήτα μας δεν είναι για φιγούρα...Αντιπροσωπεύει το Πρώτον την "Α" ή αλιώς Πρωτογενές ενέργεια δηλαδή, Πυρηνική-Ηλικακή ενέργεια. Aντιπροσωπεύει σύν τοίς άλλοις, τίς ακτίνες του φωτός, και το υγρό στοιχιο στη γη, Στην Ελλάδα έχουμαι τον Α ποταμό, τον ονομάζουμαι ΑΛΦΕΙΟ...επίσης όλοι έχουμε πράγματα με μεγαλύτερη τημή από άλλα, "τιμή Άλφα" που ονομάζουμε Τιμαλφή. Ο Καύκασος όπου ο ΖΕΥΣ έδεσε τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ στα βράχια, είναι και αυτός το Α άλφα όρος στη γή, εκεί κοντά, ήταν και η ALFANIA Δωρικά όμως, το δίγαμα προφέρωταν ελαφρώς σαν ...B, και σήμερα, λέμε ΑΛΒΑΝΊΑ. ALFA-NIA.....To NIA..ΑΠΟ ΤΗ ΛΕ ΞΗ "Δονία" (ή γή δονείται) Έτσι έχουμαι Μάκε-Δονία = η μεγαλύτερη ακτογραμή σε Μάκος της Ελλάδος. Επίσης Δουνιάς/ντουνιάς λέγεται η γης από τη δόνηση, οι Τούρκοι λένε Dόνερ στη διάλεκτο τους (γυρίζει) ΑΛΒΑΝΙΑ = Άλφα(δο)νία άσχετο τί αφήνουν να εννοεί σήμερα το όνομα Αλβανός οι σημερινοί Αλβανοί.
Ού Τίς,...... αυτό ακριβώς εγειναν οι Αλφανοί του Καυκάσου, έχασαν την ταυτότητα τους, την ιδιότητα τους, την Πατρίδα τους... τον 5ο αιώνα μ.Χ. είχαν πέσει σε κατάθλιψη εάν ερωτούσες κάπιον "πώς σέ λένε" απαντούσε Ού Τίς επιδή όντως ένοιωθαν μηδαμινοί με δίχως πατρίδα,
Οί Τούρκοι έφεραν τους Αλβανούς στην Βαλκανική Χερσόνησο μαζί με τα κοπάδια τους (ώς κινητό κρεοπωλείο με φρέσκο κρέας για τον Οθωμανικό στρατό) το 12ο αιώνα ΜΧ,
Ώς σήμερα ακούμε γιά Καυκάσια παρουσία και, ό Κολοκοτρώνης: "Τουρκαλβανοι"
Οι τούρκοι επίσης ονόμασαν τους ALFANOYS του Καυκάσου Από το "Ού Τίς" που έλεγαν καί τήν Περσική ονομασία Άρράν που ονόμαζαν την Αλβανία του Καυκάσου, (άνυδρη γη) Αρναούται, κοινώς Αρναούτηδες....
Αρράν + Ού Τίς = Αρναούτης
Στόν Τρωικό πόλεμο με τους Τρώες πολέμησαν οι Αλφανοι, . Eπίσης, στην εκστρατία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ανατολή, με τους Πέρσες πολέμησαν, 400 χρόνια με τους Τούρκους, καθώς επίσης, και στόν πρώτο καί δεύτερο παγόσμιο πόλεμο είδαμε τα καμώματα τους....

Οι Αρβανίτες όμως, κατάγονται από την πόλη "Αρβάντ” ΆΡΑΔΟΣ πόλη στη Συρία σε ένα ομώνυμο νησί της Μεσογείου. Το όνομα Αράδιος αναφέρεται στην Βίβλο ως ό γεννήτορας των Αραδίων, (Αρβανιτών) Σήμερα Είναι το μόνο κατοικημένο νησί στη Συρία. Σε όλες της Ανατολικές Δωρικές διαλέκτους (σημιτικές) το όνομα ΆΡΑΔΟΣ γείνετε ARWADOS καί συνπτυγμένα λακωνικά, ARWAD....KAI, πίσω στην Ιωνική που μηλάμε σήμερα λέγετε, ΑΡΒΑΔ. από το ΑΡΒΑΔ ο Αρβα-νίτης* Νίτη ωστόσο, ονομάζομαι τον κατ'εμάς μέ Νού άνθρωπο.
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ, = ο φέρων νού 'Ελλην από την περιοχή του Αρβάδ. Τήν εποχή εκείνη δεν ήταν όλοι Ομονοούντες στό χώρο αυτό, Έλληνες μέν και oi άλλοι, μέ ανατολική νοοτροπία δε, Σημίτες Έλληνες. Για' αυτό τελικά από τiς έριδες και συνεχείς πολέμους οι σημερινοί Αρβανίτες ανανγάστηκαν να φύγουν από τον τόπο τους ή, οι περισσότεροι από αυτούς τέλως πάντων καί ήρθαν στην σημερινή Ελλάδα και Κάτω Ιταλία (μεγάλη Ελλάδα) Στά Κύθηρα υπάρχουν (πριν τον πόλεμο τουλάχιστον υπήρχαν) οικογένιες με επίθετο "Νίτης"
Εξάλλου, την κραταιά “GREEK” καταγωγή τους οι Αρβανίτες την έχουν αποδείξει στα πεδία των μαχών με Γέρα (διακρίσης) Πως μπωρει οι Αλβανοί να είναι όμοροι τους?

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.