24 Ιουλίου 2012

Ο Συριακός στρατός ελέγχει και πάλι την Δαμασκό. Η αλήθεια για την Συρία. (βίντεο)


Ο στρατός έχει επανακτήσει τον έλεγχο, όμως τώρα συνεχίζονται οι έρευνες, κυρίως στην Κφαρ Σούσε, σε αναζήτηση κρυμμένων τρομοκρατών».

Ο συριακός στρατός φαίνεται να έχει θέσει υπό τον έλεγχό του το μεγαλύτερο μέρος της Δαμασκού, έπειτα από μια εβδομάδα σφοδρών μαχών, και πλέον οι εξεγερμένοι ακολουθούν μια αντάρτικη στρατηγική παρενόχλησης, όπως έγινε γνωστό από τους αντικαθεστωτικούς και τις αρχές.«Δυστυχώς, ο στρατός του καθεστώτος έχει θέσει υπό τον έλεγχό του σχεδόν ολόκληρη την πρωτεύουσα, σημειώνονται ακόμη συγκρούσεις στην Κάνταμ και τη Νταράγια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εξεγερμένος που είπε πως ονομάζεται Όμαρ αλ Καμπούνι.

«Υπάρχουν ακόμη μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ), όμως πλέον κρύβονται», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ακτιβίστρια Λένα αλ Σάμι, που κατοικεί στη Μαζέ, ελικόπτερα εξακολουθούν να πετούν πάνω από τη συνοικία. «Ο στρατός είναι παρών σε όλη την πρωτεύουσα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ελέγχει την πόλη διότι ο ΕΣΣ επιτίθεται στους στρατιώτες», επεσήμανε η ίδια.

Ένας άλλος εξεγερμένος, που έχει τη βάση του στη Δαμασκό και δήλωσε ότι ονομάζεται Άχμεντ αλ Μιντάνι, μιλώντας μέσω skype στο Γαλλικό Πρακτορείο σημείωσε ότι «η μάχη για την απελευθέρωση της Δαμασκού συνεχίζεται, σημειώνονται ακόμη συγκρούσεις σε πολλές περιοχές. Ήταν η πρώτη φάση και η δεύτερη θα ακολουθήσει με επιθέσεις που θα πλήξουν το καθεστώς.

Οι συριακές αρχές από την πλευρά τους φαίνονται σίγουρες ότι έχουν επανακτήσει τον έλεγχο της Δαμασκού. «Σημειώνονται ακόμη μικρές συγκρούσεις σε κάποιους δρόμους, σε κάποιες συνοικίες, όμως μπορούμε να διαβεβαιώσουμε όλο τον κόσμο ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά», δήλωσε στον Τύπο ο Τζιχάντ Μακντέσι εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών.

«Αυτό που συνέβη στη Δαμασκό ήταν παροδικό και δεν θα περάσουν περισσότερες από δύο ημέρες προτού τα πράγματα επανέλθουν στο κανονικό», πρόσθεσε.

Μια πηγή από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας επιβεβαίωσε ότι ο στρατός έχει επανακτήσει τον έλεγχο της συριακής πρωτεύουσας. «Ο στρατός έχει επανακτήσει τον έλεγχο, όμως τώρα συνεχίζονται οι έρευνες, κυρίως στην Κφαρ Σούσε, σε αναζήτηση κρυμμένων τρομοκρατών».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, «ο τακτικός στρατό έχει θέσει υπό τον έλεγχό του κάποιες περιοχές, όμως σε άλλους τομείς οι εξεγερμένοι είναι ακόμη παρόντες».

Σήμερα η κατάσταση στη Δαμασκό φαινόταν πιο ήρεμη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ενώ περισσότεροι κάτοικοι κυκλοφορούσαν στους δρόμους. 

Αντάρτες λένε ότι έχουν καταλάβει πολλές συνοικίες

Στέλεχος του στρατιωτικού συμβουλίου των Σύρων ανταρτών υποστήριξε απόψε ότι οι αντάρτες έχουν καταλάβει πολλές συνοικίες στο Χαλέπι, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, καθώς ο στρατός συνεχίζει να την βομβαρδίζει.

"Είναι το πρώτο στάδιο προς την απελευθέρωση της πόλης», είπε ο συνταγματάρχης Άμπντελ Τζάμπαρ αλ-Οκάιντι μιλώντας μέσω Skype στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον αλ-Οκάιντι, έχουν «απελευθερωθεί» οι συνοικίες Σαλαχεντίν, Σάαρ, Χανάνο Σίτι, Τάρεκ αλ-Μπαμπ και Σέιχ Νατζάρ. Σημείωσε πάντως ότι οι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται στην περιφέρεια αυτών των περιοχών και ότι άρματα και ελικόπτερα του στρατού εξακολουθούν να βομβαρδίζουν την πόλη.

Στο στρατιωτικό συμβούλιο συμμετέχουν ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, που αποτελείται από λιποτάκτες και ένοπλους πολίτες αλλά και οι δυνάμεις του στρατηγού Μουστάφα αλ-Σέιχ, ο οποίος αποστάτησε από τον τακτικό στρατό. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Στη συνέχεια σας παραθέτω video του Γάλλου δημοσιογράφου και ακτιβιστή Thierry Meyssan όταν άρχιζε η Μάχη της Δαμασκού.
Είναι φυσικά από αυτά που η δυτική προπαγάνδα κρύβει επιμελώς από τις τηλεοράσεις....

Παράλληλα θα δείτε και μια μετάφραση των όσων λέει ο Γάλλος δημοσιογράφος... 



(Μετάφραση του ανωτέρω video στα ελληνικά)

Για 5 ημέρες, οι δυνάμεις της Δύσης και του Κόλπου, ξεκίνησαν μια μαζική επιχείρηση για να αποσταθεροποιήσουν τη Συρία. Το όνομα της επιχείρησης: “Το ηφαίστειο της Δαμασκού και οι σεισμοί της Συρίας.” 

Αυτές οι επιχειρήσεις βασίζονται σε 2 ομάδες: 

Από τη μια πλευρά είναι αυτοί που αποκαλούν τους εαυτούς τους “Ο ελεύθερος στρατός της Συρίας”, φερόμενοι ως λιποτάκτες αλλά στην πραγματικότητα είναι κυρίως μισθοφόροι και κακοποιοί που έχουν προσλάβει από τις εκεί περιοχές. Αυτός ο στρατός ελέγχεται από την τουρκία και μισθώνεται από το ΝΑΤΟ. 

Από την άλλη πλευρά είναι ισλαμικές εξτρεμιστικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης και της Αλ Κάιντα, οι οποίες εξαρτώνται από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία - συμμάχους των Αμερικανών (Η Αλ Κάϊντα είναι δημιούργημα των Αμερικανών). 

Για να γίνουν αυτές οι επιχειρήσεις, αφήνουν 40 με 60 χιλιάδες μισθοφόρους να περάσουν τα σύνορα. Οι περισσότεροι μπαίνουν από την Ιορδανία που δεν απέχει πολύ από τη Δαμασκό. 

Τις πρώτες ημέρες επρόκειτο για την οργάνωση μικρών συγκρούσεων στην πόλη, όπου μικρές κινούμενες ομάδες επετίθεντο σε απομονωμένους στρατιώτες ή απομονωμένους αστυνομικούς για να δημιουργήσουν χάος, χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος στόχος. 

Και μετά έγινε αυτή η μεγάλη επίθεση που υποτίθεται ότι σκότωσε 4 από τους κύριους ηγέτες ασφαλείας του Κράτους. Αλλά εδώ υπάρχει κράτος και αυτοί οι τέσσερις αναπληρώθησαν αμέσως. Το κράτος στάθηκε στο ύψος του. Δεν επηρρεάστηκε από τον θάνατο των τεσσάρων. 

Αμέσως μετά, το βράδυ, μια μεγάλη επίθεση έγινε μέσα στην πόλη όπου υπήρχαν μάχες παντού καθόλη τη διάρκεια της νύχτας. Μάχες, τις οποίες τις κέρδισε ο Συριακός στρατός. Φυσικά αυτή είναι μια φάση και όλοι γνωρίζουν πως οι μάχες θα αρχίσουν πάλι το βράδυ και ίσως περισσότερο αύριο που είναι Παρασκευή η αγαπημένη ημέρα των ισλαμιστών. 

Επίσης περιμένουμε μια μεγάλη επιχείρηση της ενημέρωσης να λάβει χώρα τις επόμενες ώρες. Όπως έχω αναφέρει δυο μεγάλοι δορυφόροι, Arabsat και Nilesat, μόλις αποσύνδεσαν κάποια Συριακά τηλεοπτικά κανάλια και περιμένουμε μια μεγάλη επίθεση εναντίον της Συριακής τηλεόρασης για να καταστρέψουν τα στούντιο. Γνωρίζουμε ότι στο Κατάρ και στη Σαουδική Αραβία και σε κάποιες περιοχές στη Δαμασκό, κάποια επίσημα κτήρια έχουν μετατραπεί σε στούντιο για να τραβήξουν ψεύτικα στιγμιότυπα που θα τα παρουσιάσουν στο κοινό. Έτσι εχθές, αμέσως μετά την επίθεση, ο υπουργός πληροφοριών εμφανίστηκε στην τηλεόραση για να προειδοποήσει τους συμπολίτες του για αυτό που ερχόταν το οποίο δεν είναι φυσικά επίθεση απέναντι στην Συριακή κυβέρνηση αλλά στο κράτος της Συρίας συνολικά. 

Μπορεί να εκπλαγείτε με αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω αφού για περίπου ενάμιση χρόνο τα ΜΜΕ της Δύσης και του Κόλπου διαδίδουν ψέμματα για το τι συμβαίνει εδώ για να σας κάνουν να πιστέψετε ότι πρόκειται περί επανάστασης εναντίον μιας δικτατορίας, ενώ πρόκειται για ένα σύστημα αποσταθεροποίησης της χώρας με σκοπό να οδηγήσει στην ήττα του Συριακού στρατού και στον θρίαμβο των συμφερόντων των σιωνιστών σε αυτήν την περιοχή. 

Όπως βλέπετε, βρισκόμαστε στην καρδιά της Δαμασκού, η κυκλοφορία φιλτράρεται σε σημεία ελέγχου από την αστυνομία αλλά κάποιος μπορεί να περπατήσει στο δρόμο. Η ηρεμία έχει επιστρέψει. Όσοι νομίζουν ότι με το να μεταδίδουν ψέμματα ότι το κράτος της Συρίας καταρρέει θα κάνουν το Συριακό λαό να παραιτηθεί, κάνουν λάθος γιατί αυτός δεν είναι ό τρόπος που έχει γραφτεί η ιστορία τους. 

Πίσω μου βλέπετε το άγαλμα εκείνου του Στρατηγού που κατά τη διάρκεια επίθεσης των Γάλλων και ενώ ήξερε ότι όλα είχαν χαθεί και δεν υπήρχε κανένας τρόπος αντίστασης επέλεξε να πολεμήσει όπως και να ‘χει και έδωσε τη ζωή του για τη Δαμασκό που δεν καταστράφηκε. Έτσι, ακόμα και εδώ, όταν όλα έχουν χαθεί, είμαστε ακόμα ικανοί να θυσιάσουμε τη ζωή μας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι απίθανο ότι η επιχείρηση της ενημέρωσης που έχει σχεδιαστεί θα μπορούσε να έχει έναν αποφασιστικό λόγο στην εξέλιξη των γεγονότων. 

Take care...

(ευχαριστώ τον φίλο Δημήτρη Τ)



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.