23 Ιουνίου 2012

Η προδιαγραμμένη πορεία της Ελλάδας προς την χρεοκοπία - Η νέα κυβέρνηση Σαμαρά θα έχει ημερομηνία λήξεως - Η άνοδος στην εξουσία της αγελαίας Αριστεράς θα οδηγήσει στην βίαιη χρεοκοπία - Η χώρα θα αναδυθεί από τις στάχτες της.

Γράφει ο Πέτρος Λεωτσάκος 

Είναι  προδιαγεγραμμένη η πορεία της Ελλάδος προς την χρεοκοπία.  
Η νέα κυβέρνηση Σαμαρά παρά τις προσπάθειες που θα καταβάλλει μάλλον δεν θα καταφέρει να αποτρέψει την χρεοκοπία. Λέμε μάλλον και δεν επικαλούμαστε βεβαιότητες καθώς η Γερμανία θα προσδιορίσει προσεχώς το μέλλον της Ελλάδος.

Το ελληνικό πείραμα, διάσωσης της χώρας μέσω haircut στο χρέος και μνημονίων δεν έχει αποδώσει γιατί κατάρρευσε η προσπάθεια του κράτους να προχωρήσει σε τομές και μεταρρυθμίσεις στην οικονομία. 

Η ελληνική οικονομία επί δεκαετίες ισορροπούσε μεταξύ της ζώσας και θνησιγενούς οικονομίας αλλά όταν έγειρε η πλάστιγγα προς την θνησιγενή οικονομία παρέσυρε στο χάος την χώρα. 
Το μνημόνιο απέτυχε γιατί ενώ μειώθηκε το χρέος κατά 110 δις όπως με πομπώδη τρόπο ανέφερε ο Βενιζέλος λόγω του haircut των ομολόγων, το χρέος ήταν 340 δις και μετά το haircut πήγε στα 370 δις.
Τι συνέβη το haircut δεν ωφέλησε την Ελλάδα 110 δις αλλά 28 δις ευρώ ενώ την ίδια ώρα δεν άλλαξε κάτι σε επίπεδο χρέους αλλά υπήρξε αναδιάρθρωση μεταξύ των κατεχόντων. Οι ιδιώτες απαίτησαν και αποχώρησαν και ο επίσημος τομέας η ΕΕ και το ΔΝΤ αντικατέστησαν τους ιδιώτες στο ελληνικό χρέος.  
Είναι πρωτοφανές και  εξωπραγματικό και εξοργιστικό να μην έχει φθάσει ούτε 1 ευρώ στην πραγματική οικονομία ώστε να τροφοδοτηθεί η ανάπτυξη και ταυτόχρονα η Ελλάδα να έχει λάβει έως τώρα 100 με προοπτική 235 δις ευρώ.
Η διάσωση της Ελλάδος μέσω του haircut έγινε για ένα σκοπό για να διασωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες.
Πριν 3 χρόνια οι ευρωπαϊκές τράπεζες κατείχαν 100 δις ελληνικού χρέους και σήμερα κατέχουν με όρους πραγματικών τιμών 1,5 δις ευρώ.
Η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην ιστορία δεν έγινε για να βοηθηθεί η Ελλάδα αλλά για να σωθούν οι Ευρωπαϊκές και όχι οι ελληνικές τράπεζες.
Το μοντέλο διάσωσης των ελληνικών τραπεζών είναι σπιράλ θανάτου.
Οι τράπεζες θα χρειαστούν 40-42 δις ευρώ για να ανακεφαλαιοποιηθούν και σκεφθείτε που θα βρουν οι έλληνες μέτοχοι ή και ξένοι 42 δις ευρώ για να επιστρέψουν στο κράτος;
Με βάση συγκλίνουσες εκτιμήσεις αν το κράτος πάρει πίσω από τα 42 δις τα 10-14 δις θα είναι μεγάλη επιτυχία.
Το ποσοστό επανάκτησης θα είναι πολύ χαμηλό.
Το μνημόνιο απέτυχε γιατί τα κεφάλαια που έδωσαν οι Ευρωπαίοι δεν πήγαν στην πραγματική ελληνική οικονομία και γιατί το ελληνικό κράτος απέτυχε να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές.
Η Ελλάδα διαθέτει κατ΄ όνομα ευρωπαική οικονομία είναι λίγο καλύτερη της οικονομίας της Ναμίμπια ή της Ουγκάντα.
Η Ελλάδα χρειάζεται μείωση 50% των δημοσίων υπαλλήλων δηλαδή μείωση 200 χιλ, μείωση των δημοσίων δαπανών, στο πλαίσιο των εξόδων και όχι των δημόσιων επενδύσεων, συντεταγμένες και στοχευμεύνες αποκρατικοποιήσεις και δραστική μείωση του κράτους.
Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα επανεκκινήσει την οικονομία.
Όμως όλα αυτά είναι θεωρίες.
Αν στην σύνοδο κορυφής 28-29 Ιουνίου διαπιστωθεί ότι η Γερμανία και η Τρόικα δεν είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν ενεργά την Ελλάδα και δεν μείνουν μόνο στην 2ετή παράταση του χρόνου προσαρμογής του μνημονίου η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει.
Η νέα ελληνική κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά στηρίζεται σε ένα πρωθυπουργό που έχει όραμα αλλά σε ένα κυβερνητικό σχήμα τρίτης εθνικής, άνευρο που δεν πείθει για τις ικανότητες του, ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος της αναγέννησης της Ελλάδος.
 
Πιθανότατα η Ελλάδα θα κερδίσει λίγο χρόνο λίγους μήνες έως ότου διαφανεί ότι ήταν στο αδιέξοδο και  παραμένει στο αδιέξοδο.
Η προγραμματική συμφωνία με δύο κόμματα της μικροπολιτικής ανευθυνότητας ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που αντί να συμμετάσχουν ενεργά στην Κυβέρνηση Βενιζέλος και Κουβέλης βάζουν φίλα προσκείμενους κολλητούς προδιαγράφουν το μέλλον της κυβέρνησης.
Θα έρθει κάποια στιγμή που η ΔΗΜΑΡ θα αποσύρει την εμπιστοσύνη της όταν τα πράγματα θα επιδεινωθούν.
 
Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι και ο Νομπελίστας Krugman προειδοποίησε για την ΔΗΜΑΡ ότι μπορεί να άρει την εμπιστοσύνη από την Κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση ή θα καταρρεύσει ή θα προκηρυχτούν εκλογές.
Θεωρητικά ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα της αγελαίας Αριστεράς θα κερδίσει την εξουσία.
Η έλευση του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει την χώρα στην βίαιη χρεοκοπία και στην δραχμή.
Γιατί είναι αγελαία Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ότι πιο διεφθαρμένο, σάπιο, ότι ποιο παλαιοκομματικό και κρατικίστικο είχε το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το νέο κεντροδεξιό ΠΑΣΟΚ και βρήκε πολιτικό άσυλο στον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα της κραυγαλέας και φωνασκούσας Αριστεράς ένα κομματικό μόρφωμα 12 συνιστωσών, 25 ρευμάτων, 128 τάσεων και 547 απόψεων και έχει καταλήξει Αγελαία Αριστερά που προσπαθεί να συντάξει τους ασύνταχτους.
Μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι οπαδοί της άποψης ότι και με την δραχμή εμείς θα τρώμε καλά θα δουλεύουμε λίγο και κάποιοι μ... θα εργάζονται αντί για εμάς.
 
Το σάπιο ΠΑΣΟΚ έχει πάει ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και να δεχθούμε ότι υπάρχουν και καλά στοιχεία στον ΣΥΡΙΖΑ θα φθαρούν γρήγορα καθώς η πλειοψηφία είναι αγέλη επικίνδυνων τρωκτικών.
Το βασικό πρόβλημα και μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να διαχειριστεί την εκλογική του εκτόξευση και το κυριότερο να τιθασσεύσει την επικίνδυνη ομάδα ψηφοφόρων του που είναι και η πλειοψηφία.
Οι παλαιοί αριστεροί ήταν ιδεολόγοι, οι σημερινοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ένα μεγάλο μέρος του τουλάχιστον είναι το σάπιο, το διεφθαρμένο είναι η Ελλάδα του χθες.
 
Υπάρχει και μια μερίδα νέων ψηφοφόρων που αποφάσισαν να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν βλέπουν διέξοδο στα αδιέξοδα τους. Η ομάδα αυτή ψηφοφόρων είναι σεβαστή γιατί ήταν ψήφος επιλογής.
Η άλλη ομάδα, το παλαιό και φθαρμένο ΠΑΣΟΚ πήγε ΣΥΡΙΖΑ από καιροσκοπισμό, από ιδιοτέλεια... 
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στα πράγματα και θα αποτύχει όχι γιατί δεν θα ξέρει να διαχειριστεί την εξουσία αλλά γιατί η χρεοκοπία θα έχει ξεπεράσει τις δυνατότητες του ΣΥΡΙΖΑ όπως και κάθε κόμματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο δούρειος ίππος της χρεοκοπίας της Ελλάδος.
Όταν η Ελλάδα χρεοκοπήσει προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει και τότε μέσα από τις στάχτες ένα νέο πολιτικό σύστημα θα αναγεννηθεί.
Δεν θα υπάρχει ΝΔ, δεν θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ, δεν θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ.
Το βιβλίο της Ελλάδος θα κλείσει και θα πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων.
Ένα νέο βιβλίο θα αρχίσει να γράφεται στην Ελλάδα μιας χώρας που χρεοκόπησε και προσπαθεί από το μηδέν να ξαναγράψει ιστορία.
Κάπως έτσι πιστεύουμε ότι θα εξελιχθούν προσεχώς τα πράγματα στην Ελλάδα.

Πέτρος Λεωτσάκος
πηγή Bankingnews

Ποσειδώνας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.