23 Μαρτίου 2012

Πελλότοπος, πελλόκοσμος, τους νούσιμους τι να τους κάνει;

Γράφει ο Ομηρος Αλεξάνδρου

Κάθε κύπριος που αγαπά πραγματικά τον τόπο του οφείλει και πρέπει να σέβεται και τους θεσμούς του και κυρίως τον ύψιστο των θεσμών που είναι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τι θα πρέπει όμως να κάνει και πώς πρέπει νοιώθει κάποιος πολίτης όταν βλέπει το πρόσωπο που κατέχει το αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας να τον διασύρει και να τον εξευτελίζει όσο κανένας άλλος Πρόεδρος στο παρελθόν;


Δεν θέλω να φλυαρήσω και να σας κουράσω για αυτό θα παρακάμψω όλες τις υπόλοιπες πράξεις, απραξίες και δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια από τότε που ανέλαβε την εξουσία και θα σταθώ μόνο στην προχθεσινή του δημοσιογραφική διάσκεψη, για ένα και μόνο λόγο για να προστατεύσω τον θεσμό του Προέδρου της πατρίδας μου που κάποιοι ενσυνείδητα η ασυνείδητα τον διασύρουν
.

Μεταξύ των διαφόρων αρλουμπολογιών και παπαριών που μας αράδιασε ο Πρόεδρος στη δημοσιογραφική του διάσκεψη ήταν και το εξής αμύθητο
. ’Αν οι συνθήκες και κυρίως το κυπριακό πολιτικό πρόβλημα το επιβάλει θα διεκδικήσω ξανά την προεδρία γιατί πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω με σκληρή δουλειά μια αξιοπρεπή λύση του κυπριακού. Πώς μπορεί να με αμφισβητείτε όλοι στο εσωτερικό την στιγμή που πολλοί ξένοι ηγέτες με παροτρύνουν να διεκδικήσω ξανά την προεδρία γιατί όπως μου ανέφεραν αναγνωρίζουν τις ικανότητες μου καθώς επίσης και το γεγονός ότι είμαι ο μόνος που μπορώ να πετύχω μια λύση του κυπριακού προβλήματος;’’..... Για να σπάνε πλάκα μαζί σου ανόητε ... εμείς όλοι σε πήραμε χαμπάρι και εσύ ακόμη αυτοθαυμάζεσαι και ζεις στο κόσμο σου; Να σε κάμουμε εξαγωγή η μεταγραφή Πρόεδρε, για να τους τα πρήξεις και εκείνους όπως μας τα έπρηξες και σε εμάς. Τι και αν πέθανε ο αυθεντικός καραγκιόζης, αυτό σημαίνει ότι το έργο του δεν μπορούν να το συνεχίσουν άλλοι;

Εδώ φυσικά κάποιος μπορεί να μου πει ότι δεν σέβομαι τον θεσμό του Προέδρου και τούτο γιατί εξακολουθώ όπως και τα τελευταία να βάζω κατά των εκάστοτε Προέδρων και γενικά κατά των πολιτικών και να τους απαξιώνω συνεχώς. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Κάθε φορά που γράφω έναν άρθρο, με ‘’πιάνουν οι τύψεις μου’’ ότι δηλαδή χρησιμοποιώ πολύ σκληρές εκφράσεις κατά των πολιτικών. Αυτό, ευτυχώς για μένε διαρκεί μέχρι την επόμενη μέρα που θα τους παρακολουθήσω ξανά από την τηλεόραση για να διαπιστώσω ότι, την χθεσινή μέρα μάλλον ήμουνα ήπιος στη κριτική μου. Νομίζετε ότι απλά έτσι χωρίς λόγο καταφέρομαι και ασκώ σκληρή κριτική κατά του Προέδρου και του κομματικού κατεστημένου; νομίζετε ότι το κάνω από εμπάθεια και από τρέλα; Ας ανατρέξει κάποιος στο παρελθόν και να μου πει, αν σε άλλο κράτος, έχουν διαπραχθεί τόσες προδοσίες και εγκλήματα, τόσες πολιτικές κόντρες, τόσα σκάνδαλα και διαφθορά, και όλα αυτά χωρίς απολύτως καμία καταδίκη και τιμωρία;


O
Πρόεδρος, ιδιαίτερα μετά την έκρηξη στο Μαρί που στοίχισε την ζωή σε 13 συνανθρώπους μας, κατάστρεψε το μεγαλύτερο έργο υποδομής και έστειλε την οικονομία μας στα τάρταρα, δεν φαίνεται να τα έχει 400. Αν κάποιοι δεν τολμούν η φοβούνται να παραδεχθούν αυτές τις σκληρές αλήθειες, η δεν αγαπούν τον τόπο τους, η κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους. Περί των ‘’Πελλών Προέδρων’’ του παρελθόντος, του παρόντος και πολύ πιθανόν του μέλλοντος θα επανέλθω σύντομα με νέο άρθρο μου γιατί απλά πιστεύω ότι ο λαός πρέπει να γνωρίζει τα προβλήματα υγείας των ηγετών του.(Τάσος Παπαδόπουλος για Σπύρο Κυπριανού, Εφημερίδα ‘’Κήρυκας’’ 1975).

Είναι η όχι εγκεφαλικό το πρόβλημα του προέδρου μας όταν φθάνει στο σημείο να μας αραδιάζει τις πιο πάνω ανοησίες; Το να λέει ότι οι ξένοι ηγέτες λίγο πολύ τον θαυμάζουν και τον θέλουν ξανά Πρόεδρο, την στιγμή που όλος σχεδόν ο κυπριακός λαός, συμπεριλαμβανομένων και των νούσιμων του κόμματος του αισθάνονται τόση ανασφάλεια και οργή μαζί του, σίγουρα αυτά δεν μπορούν να θεωρηθούν ισορροπημένες καταστάσεις. Είτε οι ξένοι δεν καταλαβαίνουν τα
Cyprus English που τους αραδιάζει, η πραγματικά σπάνε πλάκα μαζί του προωθώντας τα συμφέροντα τις Τουρκίας των 80 εκατομμυρίων, παραγνωρίζοντας από την άλλη το δίκαιο των ανώριμων πολιτικά 800 000 πολιτών.

Με την αποχώρηση και του υπουργού οικονομικών Κίκη Καζαμία από την κυβέρνηση(Την Φαρσοκωμωδία τις Πραξούλλας απαξιώ να την σχολιάσω) μας έμεινε περίπου μια κυβέρνηση του ΑΚΕΛ και δεδομένου ότι ελάχιστοι νούσιμοι παρέμεινα σε αυτό το κόμμα, ποίος θα τραβήξει τελικά το αυτί της ανεκδιήγητης αυτής προσωπικότητας για να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί μέχρι την λήξη της θητείας του τον Φεβρουάριο του 2013; Αχ αυτό το φυσικό αέριο.....πόσο ακόμη θα μας ταλαιπωρεί.... όλοι θέλουν να το βγάλουν και να ‘
’δώσουν όλα τα οφέλη από αυτό στο κυπριακό λαό μόνον’’.

Με όλα αυτά τα κωμικοκοτραγικά που συμβαίνουν με τον Χριστόφια και το ΑΚΕΛ δεν θα αποφύγω και πάλιν τον πειρασμό να βάλω την φαντασία μου να καλπάσει και να προβλέψω ότι, όλα αυτά τα κάνουν για να βοηθήσουν τον έτερον άκρως επικίνδυνο για την Κύπρο μας, Νίκο Αναστασιάδη να αρπάξει την εξουσία επιστρέφοντας του με αυτόν τον τρόπο την μπάλα που τους είχε ο ίδιος ρίξει το 2008 όταν υπέσκαπτε την υποψηφιότητα του Γιαννάκη Κασουλίδη για να αναδειχθεί ο Χριστόφιας Πρόεδρος. Όσοι αμφιβάλλουν για αυτό ας μου πουν, αν ο Νίκος Αναστασιάδης θα μπορούσε να διεκδικεί τώρα την εξουσία, αν προηγουμένως δεν είχε προηγηθεί στην εξουσία το ΑΚΕΛ και ο Χριστόφιας κάνοντας τα όλα μαντάρα; Τα αρρωστημένα μυαλά της ηγεσίας του ΑΚΕΛ θεωρούν ότι κάθοδος υποψηφίου του ΑΚΕΛ στις εκλογές σε συνδυασμό με την σίγουρα κάκιστη λύση που θα φορτωθεί ο επόμενος μη ακελικός Πρόεδρος θα συσπειρώσει το κόμμα τους, αυτός είναι ο ‘’πατριωτισμός’’ του ΑΚΕΛ, θαυμάστε τον. Αντί να συνασπισθεί με τα άλλα κόμματα για ανάδειξη στη εξουσία ενός υπερκομματικού τεχνοκράτη και να φράξει το δρόμο στην απειλή που ακούει στο όνομα Νίκος Αναστασιάδης προσπαθεί να συσπειρώσει το Κόμμα σε βάρος του τόπου.


Τελικό συμπέρασμα. Ο κάθε λαός έχει την ηγεσία που του αξίζει.
Πελλότοπος, πελλόκοσμος τους νούσιμους και την ελευθερία τι να τι κάνει; Αυτά κατάλαβαν οι ξένοι σύντροφε Χριστόφια και αν εσύ επιμένεις στη παπαριά που μας εκτόξευσες πιο πάνω, τότε σε παρακαλώ όπως μας αναφέρεις ...... διευθύνσεις και ονόματα... αυτών των ηγετών που σε παρότρυναν να διεκδικήσεις ξανά την εξουσία. Είμαι σίγουρος ότι αν το κάνεις, που δεν θα το κάνεις, αυτοί οι ηγέτες θα δείξουν την στοιχειώδη ευθιξία και τον ελάχιστο σεβασμό απέναντι στον κυπριακό λαό και θα σε διαψεύσουν.


Όμηρος Αλεξάνδρου



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.