16 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.

Εδω και μέρες είχα ανοίξει διάλογο με ορισμένους οπαδούς της "πατρώας" θρησκείας. Τους λεγόμενους από τους χριστιανούς "νεοειδωλολάτρες" ή και "νεοπαγανιστές". Είναι γεγονός ότι αναμέσα τους υπάρχουν πολλοί φανατικοί όπως άλλωστε και στον Χριστιανισμό και με παρωπίδες έχουν σαν αποκλειστικό στόχο να προσβάλλουν την πίστη μας και να πλήξουν τα Ιερά και τα Οσια της Ορθοδοξίας μας. Η Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας είναι γι αυτούς εχθρική με αποτέλεσμα τελικώς να οδηγούνται σε ανθελληνική ουσιαστικά προπαγάνδα προσπαθώντας να ξεριζώσουν έναν από τους 2 βασικούς πυλώνες των Ελλήνων.

Εν τούτοις ανάμεσά τους υπάρχουν και φωνές που όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς προσπαθούν να βρούν μια κοινή συνισταμένη ώστε με αλληλοσεβασμό να προσπαθήσουμε να περισώσουμε ότι είναι δυνατόν από την πατρίδα μας. Ο κοινός λοιπόν αγώνας για το καλό της Ελλάδας μας μας φέρνει υποχρεωτικά σε επαφή.

Φίλοι μου πιστεύω ότι οφείλουμε όλοι μας να σεβόμαστε τα πιστεύω του άλλου πολύ περισσότερο όταν αυτός είναι αδερφός μας Ελληνας. Οσο κι αν αυτό που πιστεύει εμείς το θεωρούμε αιρετικό ή λάθος εν τούτοις είναι δικαίωμα καθενός μας να πιστεύει ότι αυτός θέλει, φτάνει αυτό να μην προκαλεί κακό στην πατρίδα μας.... (φέρνω εδώ σαν παράδειγμα τους Μάρτυρες του Ιεχωβά των οποίων τα πιστεύω καταστρέφουν οχι μόνο τους αδερφούς μας αλλά και την ίδια μας την πατρίδα...).
Φυσικά ο σεβασμός αυτός πρέπει και οφείλεται να υπάρχει και προς την μεριά της Ορθόδοξης συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων από πλευράς των θρησκευτικών μειοψηφιών ειδάλλως κάθε διάλογος δεν μπορεί να τελεσφορήσει.

Σας παραθέτω λοιπόν το μήνυμα που έλαβα από έναν οπαδό της λεγόμενης "πατρώας" θρησκείας με τον οποίο προσπαθήσαμε να βρούμε κάποιες κοινές συνισταμένες. Διαβάστε και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Περιμένω τα σχόλιά σας.

ΘΑΝΟΣ

Αγαπητοί Χριστιανοί

Οι λύκοι της neas taksis έχουν μπεί στο μαντρί και κατασπαράσουν το ποίμνιον .
Ο Αρχιεπίσκοπος όμως τρέχει κατα Αραπιά μεριά για μπίζνες !
Θα αξιοποιήσει λέει την εκκλησιαστική περιουσία για νάχει έσοδα να δίνει ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ στους φτωχούς χριστιανούς στα μαύρα χρόνια που έρχονται.
Λάθος Αρχιεπίσκοπε! Οι Χριστιανοί δεν θέλουν την ελεημοσύνη σου. Θέλουν να ηγηθείς στον αγώνα για να φύγει η nea taksi και να μην έρθουν τα μαύρα χρόνια!

Προφανώς όμως ο ΠΑΣΟΚτσής Αρχιεπίσκοπος δεν έχει ούτε το κουράγιο ούτε την θέληση να ξεκινήσει αγώνες. Το ίδιο και τα γεροντάκια που λέγονται "Μητροπολίτες".
Ακόμα και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας (που τον έχουμε και εμείς σε κάποια εκτίμηση) είπε "Θα κάνουμε λειτουργίες χωρίς να ανάβουμε ηλεκτρικά φώτα" (σαν διαμαρτυρία για την επέλαση των μέτρων λιτότητας). Δηλαδή θα τρομάξει η nea taksi επειδή σε κάποιες εκκλησίες δεν θα ανάβουν φώτα; Σεβασμιώτατε, είσαι άνθρωπος των Φυσικών Επιστημών. Θα περιμέναμε απο εσένα πιο δυναμικές και ευφυείς λύσεις.

Όταν κάνεις ένα γεροντάκι ηγήτορα της Εκκλησίας, μοιραία θα σκεφθεί "Εγώ πόση ζωή έχω ακόμα; Μια δεκαετία; Πού να αρχίζεις αγώνες τώρα. Αφού δεν μας κόβουν τον μισθό, άσε. Δέκα χρόνια θα την βγάλουμε άνετα. Μετά, άσε τους επόμενους να κόψουν τον λαιμό τους".
Το σχέδιο της neas taksis είναι να εξαθλιώσει το χριστιανικό ποίμνιον ώστε να απελπιστεί και να εγκαταλείψει τους ιεράρχες του. Έπειτα, όταν οι ιεράρχες θα έχουν μείνει χωρίς ποίμνιον θα τους ξαποστείλει και αυτούς!

Κάποτε οι εξουσιαστές χρειαζόταν το χριστιανικό ιερατείο για να κρατά τον κόσμο ήσυχο και υποταγμένο. Τώρα δεν έχει ανάγκη τις θρησκείες. Έχει το Χόλλυγουντ, τους ρόκ στάρς, την τηλεόραση, τους μεγαλοδημοσιογράφους ...

Αγαπητοί Χριστιανοί

Είστε σε δύσκολη θέση (όπως και εμείς). Διαλέξτε έναν νεαρό δυναμικό Αρχιμανδρίτη ή λαϊκό (κάτω των 35 ετών), κάντε τον Ηγέτη σας και πετάξτε στον Καιάδα τα προσκυνημένα γεροντάκια και τους μασόνους της Εκκλησίας.
Γίνετε Νικηταράδες και Μακρυγιάννηδες.
Δείξτε τους οτι ο Χριστιανός δεν είναι υπάκουο πρόβατο αλλά Βασίλειος Βουλγαροκτόνος!

Πυθαγόρας

Ενημέρωση 19-11-2011
Μετά την παραπάνω ανάρτησή μας δημοσιεύθηκε επιστολή μας που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ



Share

6 σχόλια:

oneiropagida είπε...

Eνα πολύ καλό κείμενο που μέσα σε λίγες γραμμές περιέχει όλη την ουσία .Μακάρι αυτά που σκέφτεται εκείνος με τόση αγάπη για τους Χριστιανούς να τα σκέπτονταν και κάποιοι Χριστιανοί που εθελοτυφλούν στα όσα συμβαίνουν και απλά προσκυνούν το "νέο " αφεντικό σαν ακόμα ένας καινούργιος Πασας - Αφέντης στον τόπο μας

Ένα μεγάλο μπράβο στον Πυθαγόρα αλλά και σε εσένα Θανο για την τολμη και το επίπεδο που δείξατε και οι δυό σας με αυτη την ανάρτηση

cummulus είπε...

Βασικά Θάνο, μέ ἐκπλήσσει θετικά τό πολιτισμένο ὕφος τοῦ Πυθαγόρα. Συνήθως οἱ ὁμοϊδεάτες του, δέν "παίζονται". Μπράβο του.
Θάθελα νά σημειώσω τρία πράγματα:

1) Ἕχει δίκηο πού ζητάει τήν πρωτοπορία τῆς Ἑκκλησίας, γιά τήν ἀποτίναξη τοῦ ζυγοῦ τῆς Νέας Τάξης. Καί ἔχει δίκηο, γιατί στήν ἐποχή μας, μέ ἡγεσίες δοτές, ἤ καί ἀνθελληνικές ἀκόμη, μέχρι καί οἱ μυαλωμένοι ἀρχαιολάτρες, βλέπουν πώς ἡ Ἐκκλησία εἶναι ἡ φυσική ἡγεσία τοῦ λαοῦ. Πράγμα ὅμως πού ἡ διοίκηση τῆς Ἐκκλησίας δέν βλέπει.

2) Νά θυμίσω μέ λίγη πίκρα, πώς ὅταν στήν Ἑκκλησία ὑπῆρχε ἀρχιεπίσκοπος μέ τά χαρακτηριστικά πού ζητάει ὁ Πυθαγόρας, κάποιοι ἀντιχριστιανοί στίς σελίδες τους, χλεύαζαν ἀκόμη καί τήν ἐπιθανάτια ἀσθένεια ἀπό τήν ὁποία ὑπέφερε. Μιλάω γιά τόν Χριστόδουλο. Ὁταν τόν εἶχαμε μακαριστό, τόν χλευάζαμε, τώρα, τόν ζητᾶμε. Εἶναι ὅμως ἀργά.

3) Ἡ Ἐκκλησία, δέν δίνει ἐλεημοσύνη ΜΟΝΟ στούς χζριστιανούς της. Εἶναι τρομακτικό λάθος αὐτό, καί διαστρέβλωση τῆς πραγματικότητας.
Στά συσσίτια τῶν ἐνοριῶν,, πού σέ τέτοια κλίμακα δέν παράσχονται ἀπό κανέναν φορέα, τό φαγητό δίνεται χωρίς νά ζητάει κανείς "πιστοποιητικό θρησκευτικῶν φρονημάτων" Εἶναι ἀδικία νά λέγεται αὐτό γιά τήν Ἐκκλησία.

cummulus είπε...

...καί κάτι ἀκόμη γιά τόν τίτλο τῆς ἀνάρτησης. Γιατί ὁ προσδιορισμός "πατρῶα θρησκεία" νά ἀποδίδεται μόνο στό δωδεκάθεο; Ἡ χριστιανική πίστη τῶν προγόνων μας, δέν συνιστᾶ "πατρῶα θρησκεία" ; Στό σημεῖο αὐτό, καταθέτω διαφωνία. :-(

Eλεύθερη Ελληνίδα είπε...

Αγαπητέ Θάνο, οι κινήσεις προσέγγισεις όλων των Ελλήνων μεταξύ μας είναι ό,τι καλύτερο σ'αυτή τη χρονική στιγμή.
Εύγε σε σένα αλλά και στον φίλο σου!
Αλλότριες δυνάμεις μας έκαναν να ξεχάσουμε το "ΟΜΑΙΜΟΝ" και να καταγινόμαστε με εσωτερικούς μικρο-εμφυλίους.

ΟΧΙ!

Εμείς είμαστε εδώ και επιδιώκουμε τον συνδυασμό των δυνάμεων όλων των Ελληνικών ψυχών.

Και πάλι ΕΥΓΕ Θάνο, περιμένουμε και θέλουμε να συμμετέχουμε κι εμείς στην προσέγγιση που ξεκινάς.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ είπε...

Η αλήθεια είναι ότι οι πατριώτες και χριστιανοί όλο και λιγοστεύουν. Ακόμη λιγότεροι έως ελάχιστοι είναι οι δωδεκαθειστές πατριώτες. Τελικά όλοι οι πατριώτες ψάχνουν για συμμάχους αλλά … οι έριδες θα διαλύσουν την όποια επιτυχία. Αν δεν υποτάξουμε την φιλαρχία μας και δεν εξαφανίσουμε την διχόνοια από την ψυχή μας προκοπή δεν υπάρχει. Αν δεν δεχθούμε την καλή αλλοίωση ώστε η ρωμηά ψυχή μας να αλλάξει και την μυαλό μας σε ρωμαίηκο, προκοπή δεν θα δούμε. Το θέμα θέλει πολλή σκέψη και πάνω απ΄ όλα αν θα έχουμε την σκέπη της Παναγιάς.

Ανώνυμος είπε...

Οι περισσότεροι κληρικοί είναι εκτός ορθοδοξίας. Ο παπάς σε αυτό το βίντεο τα λέει σωστά, και μάλιστα αυτό το βίντεο πρέπει να το προωθήσουμε πάση θυσία!!!

http://www.youtube.com/watch?v=IYBl37Ld4NY

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.