27 Ιουλίου 2011

Ποιος ήθελε νεκρό στην ΠΛΑΤΕΙΑ Συντάγματος;

Του Στάθη Διομήδη

«Η άλλη πλευρά επιδιώκει να υπάρξει νεκρός αυτή την περίοδο» δήλωσε εχθές ο Οικονόμου, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την τρομακτική βία που άσκησαν τα τάγματα ασφαλείας κατ’ εντολήν του στην ΠΛΑΤΕΙΑ Συντάγματος, 15, 28 και 29 Ιουνίου.

Μιλάει ο άνθρωπος που έδειρε σε μια μέρα περισσότερο κόσμο από όσο έδερνε η χούντα σε ένα χρόνο. 

Ήθελαν νεκρό οι διαδηλωτές λέει με σιγουριά ο Οικονόμου για να καλύψει τη δολοφονικά βίαιη διάλυση των διαδηλωτών στην ΠΛΑΤΕΙΑ Συντάγματος.
Ας δούμε όμως ποιος ήθελε νεκρό αυτή την περίοδο κύριε Οικονόμου η «άλλη πλευρά» όπως χαρακτηρίζετε εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές ή η κυβέρνηση και η αστυνομία;
Άραγε ήθελε νεκρό ή όχι η αστυνομία όταν έριχναν ασφυξιογόνα μέσα στο μετρό;
Ήθελε νεκρό ή όχι η αστυνομία όταν έσπαγαν τα ΜΑΤ δεκάδες κεφάλια με τα κλομπς κρατώντας τα και ανάποδα σε κάποιες περιπτώσεις; Και κτυπώντας νέους, γέροντες και παιδιά αδιακρίτως;
Ήθελε νεκρό ή όχι η αστυνομία όταν έριξε τρεις χιλιάδες ασφυξιογόνα, εκατοντάδες κρότου λάμψης, και τόνους χημικών με τις φυσούνες εκτός των υπολοίπων;
Ήθελε νεκρό ή όχι η αστυνομία όταν κουφάθηκε από κρότου λάμψης ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος;
Ήθελε νεκρό ή όχι η αστυνομία όταν έριχνε μέσα σε στοές και καταστήματα ασφυξιογόνα και κρότου λάμψης;
Ήθελε νεκρό ή όχι η αστυνομία όταν έριχνε ληγμένα χημικά στα πρόσωπα των διαδηλωτών;
Ήθελε νεκρό ή όχι η αστυνομία όταν πετούσε πέτρες και μάρμαρα αδιακρίτως στο πλήθος;
Τελικά ποιος ήθελε νεκρό η κυβέρνηση και οι Χωροφύλακες ή οι πολίτες που ζητούσαν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

Μίλησε επίσης ο αρχηγός της χωροφυλακής για μια περίεργη συνεύρεση αναρχικών με φασίζουσες ομάδες ακροδεξιών! Εμείς πάλι είδαμε μια περίεργη συνεύρεση ακροδεξιών με τα τάγματα ασφαλείας ακόμη και σε επίπεδο συνεργασίας.
Τα τάγματα ασφαλείας καταλύοντας κάθε έννοια σεβασμού και νόμων στη Δημοκρατία, εισέβαλλαν σε χώρο της Βουλής χαριεντιζόμενοι με ροπαλοφόρους «πολίτες» αν θυμάστε…
Αλγεινή εντύπωσε προκάλεσε τότε και η ανακοίνωση της χωροφυλακής ότι τα ΜΑΤ προστάτευσαν τους ροπαλοφόρους. Ξυλοκοπούσαν τα τάγματα ασφαλείας επί δύο ημέρες εκατοντάδες χιλιάδες απλούς πολίτες και για τους μόνους που ενδιαφέρθηκαν ήταν για τους ροπαλοφόρους ακροδεξιούς (γιατί άραγε;) τους οποίους τους έβαλαν και μέσα στη βουλή!
Θέλω να θυμίσω εδώ ένα δημοσίευμα στο zougla.gr που ευθέως κατηγορούσε τον αρχηγό της αστυνομίας ότι ενώ οι αξιωματικοί (αναφέρονταν τα ονοματεπώνυμά τους και οι εντολές τους) στο κέντρο επιχειρήσεων έδιναν εντολή οι αστυνομικές δυνάμεις να αποκόψουν αυτούς που συμμετείχαν στα επεισόδια ο αρχηγός αρνήθηκε αυτή την επιλογή και αποφάσισε να γίνεται επίθεση κατά μέτωπο στους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα δε διαψεύστηκε ποτέ από την Αστυνομία…

Επίσης ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. μίλησε και για μια ακόμη μορφή σύγχρονης βίας, «της ψυχολογικής βίας» που γίνεται από ηλεκτρονικά μπλογκ. Θα εννοεί μάλλον την ανάρτηση στο διαδύκτιο της επιστολής του Α’ Αντιπροέδρου Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Δημήτρη Ντούμα που ανέφερε επί λέξη: «ΔΗΘΕΝ «κοινωνικοί αγωνιστές», πρεζάκηδες, χαοτικοί, πρόστυχες γυναίκες, ξεπεσμένοι συνδικαλιστές, χούλιγκανς, σκίνχεντς και το κάθε «καρυδιάς καρύδι» ερχόταν και «ξεφόρτωνε» μπροστά στους Συναδέλφους μας».
Ο απίθανος Αρχιχωροφύλακας μίλησε επίσης τις νέου τύπου μολότοφ που εξαπέλυαν εναντίον των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 126! Αστυνομικοί. Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι τα επεισόδια έγιναν σε συνεργασία με την αστυνομία είναι ακριβώς το ότι έπεσαν ελάχιστες μολότοφ εκείνες τις ημέρες. Δυσανάλογα λίγος ο αριθμός σε σχέση με παλαιότερες εντάσεις…
Αυτό είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι στη «μάχη» που έδωσε η πολιτική ηγεσία και η χωροφυλακή για να διαλυθούν και να τρομοκρατηθούν οι Έλληνες πολίτες πρωτεύοντα ρόλο έπαιξαν παρακρατικοί ασφαλίτες και ακροδεξιοί. Θύλακες των οποίων υπάρχουν ακόμη στις τάξης της χωροφυλακής όπως είπε πρόσφατα ο Χρυσοχοΐδης… 

Εδώ μπορεί ο Αρχηγός της χωροφυλακής αλλά και οι βουλευτές να βρουν μεγάλο μέρος του υλικού που υπάρχει σε βίντεο και φωτογραφίες από τις ημέρες της δολοφονικής αστυνομικής βίας σε απλούς διαδηλωτές: https://docs.google.com/document/d/1_7Q79kE_aUghpkz7khIC-CUWH-4wPKVgwU0qUt9idYQ/preview?hl=en_US&pli=1&sle=true
 
Κλείνοντας να ξαναπώ ότι δεν περίμενα να ακούσω συγνώμη από χωροφύλακες αλλά περίμενα να υπάρχει λίγη τσίπα… όταν όμως ενεργούν κατ΄ εντολήν του αρμόδιου υπουργού ξέρουν ότι είναι καλυμμένοι…
Όταν δεν υπάρχει φιλότιμο το θράσος του αρχηγού περισσεύει. Εκείνοι που μας χρωστάνε μας πήραν και το γάιδαρο λένε στο χωριό μου…

Υ.Γ. Δεν μπορεί να είναι τυχαία η συμπεριφορά του Οικονόμου με τις καταβολές του. Άλλωστε προέρχεται από τη χωροφυλακή όπου κατετάγη το 1974, Ενώ ο υπαρχηγός Ραχωβίτσας κατετάγη όλως τυχαίως και αυτός στη χωροφυλακή το 1973.

Όπως βλέπετε αρχηγός και υπαρχηγός της αστυνομίας όχι μόνο προέρχονται από τα σπλάχνα της Χωροφυλακής αλλά κατετάγησαν και την περίοδο της χούντας ο δεύτερος και λίγες ημέρες μετά την πτώση της ο πρώτος. 

Είμαι σίγουρος ότι για να προσληφθούν τότε θα είχαν πολύ «δημοκρατικό» πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων… Είμαι πολύ επιεικής όταν τους λέω χωροφύλακες…

Υ.Γ.2 το ερώτημα δεν είναι ποια «πλευρά» ήθελε νεκρό. Το ερώτημα είναι εάν ήθελε νεκρό η χωροφυλακή, η κυβέρνηση ή και οι δύο μαζί…



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.