28 Ιουλίου 2011

Πολιτική κρίση στην Κύπρο: Παραιτήθηκε σύσσωμη η κυβέρνηση της ... Ο Χριστόφιας δεν παραιτείται....

Την παραίτησή τους έθεσαν στη διάθεση του προέδρου Χριστόφια, όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. "Δεν παραιτούμαι" δήλωσε από την πλευρά του ο Κύπριος πρόεδρος, εν μέσω πυρετωδών διεργασιών για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ως αποτέλεσμα της πολιτικής και οικονομικής κρίσης που πυροδότησε η πολύνεκρη έκρηξη στη βάση της Εθνικής Φρουράς, την 11η Ιουλίου.

Ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας ζήτησε από τους υπουργούς του να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.
Τα 11 μέλη της κυβέρνησης θα παραμείνουν στα αξιώματά τους μέχρι την ανακοίνωση του κυβερνητικού ανασχηματισμού, εντός των ημερών, πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα "Φιλελεύθερος", η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου διήρκεσε περίπου 40 λεπτά και σε αυτή παρέστησαν και οι τρεις υπουργοί του ΔΗΚΟ, οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει τις παραιτήσεις τους.

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα μέλη του Υπουργικού για την πρόθεσή του να προβεί σε ευρύ ανασχηματισμό της Κυβέρνησης και ζήτησε να θέσουν οι υπουργοί τις παραιτήσεις τους στη διάθεσή του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας θέλει να διαβουλευτεί με τα κόμματα της συγκυβέρνησης και πρόσθεσε ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει σύντομα.

Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής
Την ίδια ώρα, τη θέση του Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΕΥΡΩΚΟ) ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας "πρέπει να φύγει από την προεδρία", επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Μάριο Καρογιάν.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Μ. Καρογιάν και σε αυτή έγινε ανταλλαγή απόψεων για τον τρόπο αντιμετώπισης της δύσκολης κατάστασης, στην οποία έχειπεριέλθει η Κύπρος μετά την έκρηξη στη ναυτική βάση.

Οι δύο άνδρες, σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι ο καθένας παρέθεσε τις απόψεις καιτις προτάσεις του κόμματός του. Ο Μ. Καρογιάν, δήλωσε ότι επιβάλλεται ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρείας αποδοχής, στη βάση συγκεκριμένου προγράμματος.

Δεν παραιτούμαι
Πάντως, ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, απέκλεισε το ενδεχόμενο παραίτησής του, δηλώνοντας ότι λογοδοτεί στον λαό και όχι στα ΜΜΕ. Οταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, εάν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθεί, απάντησε:

"Φυσικά και όχι. Με εξέλεξε ο λαός και λογοδοτώ στον λαό και όχι στα ΜΜΕ".

Προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ;
Οσον αφορά την οικονομικρή κρίση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η Κύπρος θα ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης.

Μέχρι τώρα, σημείωσε, με τους χειρισμούς που έχουν γίνει, "η Κύπρος καταφέρνει να ικανοποιήσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες. Αυτό το έχουμε σχεδιάσει για μέχρι και το τέλος αυτού του χρόνου και γίνονται προσπάθειες και για παρακάτω", υπογράμμισε ο Σ. Στεφάνου και πρόσθεσε:

"Αρα, ας μη θεωρούμε δεδομένο ότι η Κύπρος θα ενταχθεί στο μηχανισμό στήριξης και να φτιάχνουμε διάφορα σενάρια".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση μαζί με τα κόμματα συζητούν διάφορα μέτρα, αναφορικά με την οικονομία, τόσο για την ικανοποίηση δημοσιονομικών αναγκών όσο και για την επίλυση διαρθρωτικών προβλημάτων.

Σε ερώτηση, εάν με ένα επιτόκιο 9,5% θα μπορεί η Κύπρος να προσφύγει στις διεθνείς αγορές, ο κ. Στεφάνου είπε, ότι μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες με ένα επιτόκιο πολύ πιο χαμηλό.

πηγή Σύνδεσμος 71

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτοί που έχουν διατεταγμένη υπηρεσία σε Ελλάδα και Κύπρο δεν παραιτούνται αν δεν την φέρουν σε πέρας....
Αυτή είναι η εντολή των μισελλήνων αφεντικών τους.....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.