1 Ιουλίου 2011

Θέρος, Τρύγος, Πόλεμος.

Του Υποστρατήγου ε.α. Κωνσταντίνου Αργυροπούλου

Το θέρος έφτασε. Ο Θεός διέταξε τα νέφη να αποδημήσουν προς το νότιο ημι­σφαίριο της Γης. Το βαθύ γαλάζιο του ανοιξιάτικου ουρανού έλαβε την εντολή να ενδυθεί την γλαυκή του στολή. Την αργυρόχροη. Της θάλασσας τα κύματα καταλά­γιασαν και μελωδούν σχεδόν μουρμουριστά του θέρους την φλοίσβια συμφωνία.

Κι εγώ, όπως πορεύομαι σε τούτη τη ζωή, συνεχώς χάνω τον δρόμο μου. Τον προσανατολισμό μου. Να είναι το θέρος άραγε η αιτία; Να είναι ο ήλιος ο καυτός; Χάνω τα μηνύματα των καιρών; Χάνω τους συνανθρώπους; Υψώνω τα χέρια στο αχανές. Εκεί που με τη λίγη λογική και το πιο πολύ συναίσθημα νομίζω, ότι αιωρείται η αύρα του Θεού. Και ερωτώ. « Ώ, Πλάστη Συ, των όντων, που τώρα πια νομίζουν, ότι την Γη διαφεντεύουν, δώσε μου ένα σημάδι, ότι καλώς ευρίσκομαι εδώ, σε τούτο το μέρος, τούτη τη στιγμή της ιστορίας των « ενσόφων» πλασμάτων.

Δεν είμαι σίγουρος αλλά σαν να άκουσα την φωνή Του. Στην αγωνία μου να λάβω μία απάντηση, ίσως να δημιούργησα με την φαντασία μου την απόκριση την Θεϊ­κή: « θέρος, τρύγος, πόλεμος»! αναρωτήθηκα. Μα τούτη η ρήση δεν είναι γνω­στή; Τί το πρωτότυπο έχει; Μετά ξανάκουσα ή νόμισα, ότι άκουσα φθόγγους από το υπερπέραν. Κι έκατσα και τους συναρμολόγησα. Κι ύστερα πέποιθα και πόνεσα και έκλαψα πικρά. Πώς είναι δυνατόν ο Θεός να αποφαίνεται με τρόπο ανθρώπινο; Αλλά πάλι, εγώ είμαι ανθρώπινη ύπαρξη και επομένως δεν μπορώ να περιγράψω ούτε να προδιαγράψω τον χαρακτήρα του Θεού. Κι Εκείνος απεφάνθη: « Με χαρακτηρί­ζε­τε Πανάγαθο, Φιλεύσπλαχνο, Συμπονετικό, Επιεική, Πάνσοφο, Παντογνώστη, Δίκαιο, Στοργικό, Ζωοδότη, Φωτοδότη, Δημιουργό. Ναί, οι χαρακτηρισμοί σας είναι εύστο­χοι. Επίσης με θέλετε και Παντοδύναμο και Τιμωρό και Ενήμερο και Καθοδη­γητή και Προστάτη και Ελέγχοντα και Υπάρχοντα. Ναι σωστά. Υπάρχω! Είμαι, όπως με έχετε φανταστεί. Ζω μέσα στην ψυχή εκείνων που διαθέτουν ιδιότητες συγγενείς με τις δικές μου. Είμαι καλός για τους καλούς. Αγρυπνώ για τους κακούς. Και οι άνθρω­ποι που έχουν το νού τους στους κακούς έστωσαν κι αυτοί προστατευόμενοί μου. Είναι αλήθεια και τούτο δεν μπόρεσα να το ελέγξω. Υπάρχουν δυνάμεις αντίρροπες. Αντιτιθέμενες στις αρετηφόρες μου θέσεις. Δεν είναι όλοι Άγγελοι. Υπάρχουν οι δαί­μονες. Και οι δαίμονες είναι πιο πολλοί, διότι οι δαιμονόπιστοι ασπάζονται το κατώ­τερον και μη θείον ον, ως ευκολότερον προσβάσιμον και τα καλά και συμφέροντα παρελκυστικώς υποσχόμενον. Και ως εκ τούτου απεδέχθην την μισαλλοδοξία σαν μια πρακτική, που εξυπηρετεί εκείνους που έχουν ισχυρότερα κίνητρα για την επιβολή των πιστεύω τους. Εσύ πιστεύεις; Τί πιστεύεις»;

«Πιστεύω εις Ένα Θεόν Πατέρα Παντοκράτορα».

«Έ, αφού πιστεύεις, γιατί είσαι αδιάφορος; Γιατί είσαι αδρανής; Ένας αδιά­φορος, πώς μπορεί να χαρακτηρισθεί όν με ψυχή; Ακόμη και η Γη, στην οποία σύ ενδιαιτάσαι και που νομίζεις, ότι συντίθεται από ύλη ανόργανη και άψυχη, ακόμη κι αυτή εξανίσταται. Εκρήγνυται μέσω των ηφαιστείων της. Με τους σεισμούς της. Ακόμη και η Γη σου δεν ανέχεται τα κακώς λειτουργούντα και τις κακοποιήσεις της. Θυμώνει! Εσύ»;

«Εγώ, Κύριε και Θεέ μου, όπως έχω κατηχηθεί, οφείλω να είμαι συγκρατη­μένος, να ανέχομαι, να μη θυμώνω, να αγαπώ. Το είπε και ο εκλεκτός Σου Απόστολος Παύλος: και τώρα μας μένουν η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη· ανώτερη δε από τις τρεις αυτές είναι η αγάπη».

«Εγώ θα έλεγα να το ιδείς και από την άλλη πλευρά, δηλαδή ότι κόραξ κόρακι φιλεί και τέττιξ τέττιγι. Και μη ξεχνάς, ότι ο δικός σου ο φιλόσοφος Δημόκριτος είπε, ότι: από κανένα δεν μπορεί να αγαπιέται αυτός που κανένα στη ζωή δεν αγαπά».

«Κύριε, γίνε σαφέστερος σε παρακαλώ. Διατελώ σε σύγχυση σε ό,τι αφορά στο θέμα της αγάπης».

«Θα προσπαθήσω, ελπίζοντας, ότι εσύ θα συνεκτιμήσεις τις συνεκδοχές για να με καταλάβεις. Πρώτο μας μέλημα είναι η αντιπαράταξη στους δαίμονες. Δαίμο­νες είναι εκείνοι που δεν σε αγαπούν. Ποιος δεν σε αγαπά; Εκείνος που έχει όνομα ελληνικό αλλά τους Έλληνες δεν αγαπά. Ποιός είν’ αυτός; Αυτός που σε εκμεταλ­λεύε­ται. Αυτός που πλουτίζει εις βάρος σου. Αναζήτησέ τον σε κάποια καθίσματα του ελληνικού κοινο­βουλίου, στο χρηματιστήριο, στους εντολοδόχους της εξουσίας, στους χρηματοδότες της εξουσίας, στους κοινωνικούς μηχανικούς, στους κερδο­σκό­πους, στους αλλοτριόφρονες, στους αλλοδόξους, στους φοροφυγάδες, στους μεγαλό­στομους, στους δημα­γωγούς, στους κοινωνικούς υποκριτές, στους κατ’ επίφασιν συν­δικαλιστές, στους ιδιαιτεροκράτες, στους μυστικούς διπλωμάτες, στους υπερμάχους της παγκόσμιας διακυβέρνησης και λοιπούς ιδιοτελώς ενεργούντες ανθέλληνες. Όλοι αυτοί ουδόλως επιθυμούν τη δική σου ευμοιρία. Κυρίως δε αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την άμυνα της χώρας σου. Όταν μειώνουν την στρατιωτική θητεία. Όταν μειώ­νουν τις δαπάνες για την ασφάλεια, όταν εσκεμμένα μεριμνούν για την μείωση της δημοσίας εικόνας των στρατιωτικών, σκοπεύοντας στην καταβαράθρωσή τους από το ύψος των ηθικών βάθρων, τότε να ξέρεις, ότι η χώρα σου , με την υπομόχλια εξώθηση των δαιμόνων σύρεται στο χείλος ενός ανίερου γκρεμού».

«Προς αφανισμόν»;

«Ναί, προς αφανισμόν! Διότι χωρίς ασφάλεια παύει να υπάρχει η οποιαδήποτε χώρα. Ο εχθρός διεισδύει και μιαίνει τη χώρα υπό μορφή πρακτόρων, υπό μορφή λαθρομετανάστη, υπό μορφή αλλοθρήσκου, υπό μορφή απαιτούσης μειονότητος, υπό μορφή δανειστού. Και σαν επιστέγασμα και ριζηδόν με στρατιωτικές επιχειρήσεις, οπότε και εφαρμόζεται το δίκαιο του ισχυροτέρου εις βάρος του ασθενεστέρου. Κατάλαβες»;

«Κύριε, τί ποιήσω ίνα την τιμήν της Ελλάδος αποκαταστήσω»;
«Να θυμώσεις! Να επιβάλλεις την ιδέα της εντιμότητος στους κυβερνώντες σε. Να τους υπενθυμίσεις, ότι υπάρχει Ελλάς! Να τους υποχρεώσεις να διδάξουν στα παιδιά σου με τον παραδοσιακό τρόπο που οι δάσκαλοι εδίδασκον τα περί πατρίδος κατά την αρχαία ελληνική γραμματεία. Ήθος, καθήκον, κοινωνική αγωγή, τιμή, αξιο­πρέπεια, Ιστορίας διδάγματα, εθνική αλληλεγγύη, εθνική ομόνοια, περιβαλλον­τολο­γική συνείδηση, πίστη στην ιδέα της Πατρίδος και την απορρέουσα ευθύνη για την διατήρηση και την ακεραιότητα της όποιας Ελλάδος έχει απομείνει μέσω της πολεμικής αρετής. Θυμήσου: θέρος, τρύγος, πόλεμος! Τώρα το καλοκαίρι σπεύσε να τρυγήσεις τους καρπούς της απρονοησίας όσων “μαζί τα έφαγαν” και πολέμησε τα δαιμόνια»!

από το Σύνδεσμος 71



Share

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα έπρεπε να ζητήσουμε συγγνώμη , γιατί η πατρίδα μας λέγετε Ελλάδα ; Τα Σκόπια ονομάστηκαν κακώς όπως ονομάστηκαν . Αλλά γιατί το υπουργείο Παιδείας φωτογραφίζει κάτι , για το οποίο δεν έχει αναγνωριστεί με αυτό το όνομα Μακεδονία ; Το πρώτο όνομα αυτής της χώρας ήταν Παιονία . Το δεύτερο ήταν Βαρντάρσκα . Το τρίτο Σκόπια . Το Μακεδονία μετά από το 1944 . Ποιό μπροστά πως λέγονταν .Πολλή πριν το 1944 .

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα γράφεις στρατηγέ. Έχεις ταλέντο στην γραφή. θα μπορούσες να γράφεις αναγνώσματα για τα Ελληνόπουλα. Όμως εδώ τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά ! Για δες τον χάρτη των χωρών της μεσογείου. Παντού φωτιές. Φωτιές διαφορετικές σε κάθε χώρα αλλά φωτιές. Φωτιές προσαρμοσμένες για κάθε περίπτωση, για να αλώσουν τα κράτη, τα έθνη τους λαούς μια για πάντα. Η δική μας περίπτωση λόγω ΕΕ είναι διαφορετική απο τους άλλους. Με τον ίδιο όμως στόχο. Την διάλυση, την άλωση.Το παιχνίδι για τους Έλληνες χάθηκε ήδη. Είναι ήδη πολύ αργά. Τριαντατόσα χρόνια πριόνιζαν το δέντρο της Ελλάδας μέχρι που κόπηκε και έπεσε και τώρα όλοι τρέχουν να ξυλέψουν. Και τώρα που έπεσε πήραμε όλοι χαμπάρι τι έγινε και καλούμε σε συστράτευση, σε συναγερμό ...! Είναι πολύ αργά για δάκρυα στρατηγέ. Νωρίτερα έπρεπε να είχες ξυπνήσει για να ξυπνήσεις κιεμας ΕΓΚΑΙΡΑ !

ΑΧΕΡΩΝ είπε...

Και ομως,ακομη και μετα απο οσα μας βρηκαν (οχι χωρις την δικη μας συνυπαιτιοτητα),ειμαστε σε θεση να κανουμε μεγαλη ζημια,αφου μπορουμε να παρουμε την Ε.Ε μαζι μας στην οικονομικη καταρρευση,και μεσω αυτης,ΟΛΟΝ τον πλανητη.Αν αρχισουμε να ''κλωτσαμε''την καρδαρα,να δειτε τοτε καλοπιασματα απο τους ''Ευρωπαιους''.

Είδα φώς και μπήκα είπε...

Απάντηση στον ανώνυμο 2 Ιουλίου 12:43.
Επειδή γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια τον στρατηγό, σας διεβεβαιώ πως αυτά που λέει και γράφει σήμερα, τα έλεγε επί 35 χρόνια.....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.