23 Μαΐου 2011

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο οι Γερμαναράδες.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Διάβασα την ίδια μέρα, την Πέμπτη που μας πέρασε, δυο δημοσιεύματα, σε δυο διαφορετικά γερμανικά έντυπα, την περίφημη BILD και το επίσης περίφημο Spiegel. Τώρα τι να σας πω; Ότι μας δουλεύουν «ψιλό γαζί» οι γερμαναράδες; Ότι χτυπάμε «μια στο καρφί και μια στο πέταλο»; Ότι έχουν κάνει την Ελλάδα κλωτσοσκούφι για να παίζουνε οι πιτσιρικάδες και οι δημοσιογράφοι όταν δεν έχουν άλλο θέμα;

Ο τίτλος της Bild ρωτούσε: ''Μήπως οι Έλληνες θα έπρεπε να πουλήσουν την Ακρόπολη» και συνόδευαν τον τίτλο με μια…υπέροχη φωτογραφία του αγαπημένου μας μνημείου με την επεξεργασμένη μορφή ενός …ακέφαλου κούρου.'

Το δημοσίευμα, στην ιστοσελίδα της εφημερίδας αναφερόταν ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πιέζουν ασφυκτικά την Ελλάδα να εκποιήσει κρατική περιουσία. Και σημείωνε – ευτυχώς δηλαδή!!!- ότι δεν είναι και τόσο εύκολο για την Ελλάδα να πουλήσει κρατική περιουσία, δεδομένου ότι δεν υφίσταται εθνικό κτηματολόγιο και υπάρχει το ενδεχόμενο να μην έχουν ξεκαθαρίσει τελείως θέματα που αφορούν τίτλους κυριότητας, όπως συμβαίνει με την έκταση του πρώην αεροδρομίου της Αθήνας στο Ελληνικό.

Πάντως, για να μην αφήσει το αρθράκι της χωρίς χολή, η Bild καλούσε τους αναγνώστες να ψηφίσουν ηλεκτρονικά και να τοποθετηθούν στο ερώτημα εάν «πρέπει η Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη ή όχι;».

Από την άλλη πλευρά, με τίτλο «Ο μύθος των τεμπέληδων του Νότου»το Spiegel Online στην πρώτη είδηση στην κυριολεξία «άδειαζε» τις δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου που δήλωσε πρόθυμη να βοηθήσει τη χώρα μας βάζοντας όρους και προϋποθέσεις που στόχο έχουν να μπει τέλος στην πρόωρη συνταξιοδότηση, τις διακοπές και τις αργίες των Ελλήνων. Περίεργο; Και όμως, σημειωνόταν ότι οι δηλώσεις την Τετάρτη της κ. Άνγκελα Μέρκελ «είχαν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις με την αντιπολίτευση να επικρίνει σφοδρά την καγκελάριο για λαϊκισμό». Αλλά και το ίδιο το περιοδικό, έκανε λόγο για «αβάσιμες προκαταλήψεις.» Στο κείμενό του αναρωτιόταν για το εάν όντως Ισπανοί, Πορτογάλοι και Έλληνες είναι οι …ραχάτηδες της ΕΕ και συγκρίνοντας τα στοιχεία του ΟΟΣΑ και της Κομισιόν για τις τρεις χώρες και για τη Γερμανία, κατέληγε γράφοντας : «Ναι μεν οι οικονομίες των τριών χωρών έχουν δομικά προβλήματα αλλά οι λαοί του δεν …κάθονται και απλώς απολαμβάνουν τον ήλιο της Μεσογείου».

Προς μεγάλη μου έκπληξη, το περιοδικό με το αλήστου μνήμης «δάχτυλο» που μας είχα κάνει κυριολεκτικά ρεζίλι σε όλο τον κόσμο, έλεγε ότι «στην Ελλάδα, ο μέσος όρος ηλικίας συνταξιοδότησης βρίσκεται στα 61,9 χρόνια, έναντι του 61,8 ετών για Ισπανία και Γερμανία -οι δε Πορτογάλοι βγαίνουν στη σύνταξη, στην πράξη, κατά μέσο όρο στα 67 έτη’. Το περιοδικό σημείωνε μάλιστα πως Αθήνα και Μαδρίτη, όπως και αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχουν ήδη δρομολογήσει αύξηση των ορίων ηλικίας ενώ όσον αφορά τις ημέρες άδειας, τα στοιχεία διέψευδαν το στερεότυπο: Κατά μέσο όρο Ισπανοί και Πορτογάλοι παίρνουν άδεια για περίπου 22 ημέρες τον χρόνο, οι Έλληνες για 23. Αντίστοιχα, οι Γερμανοί έχουν κατά μέσο όρο 30 ημέρες -«χώρια τις δημόσιες αργίες», σημείωνε το Spiegel, που δεν είναι σημαντικά λιγότερες από ό,τι στις υπόλοιπες χώρες, του Βορρά ή του Νότου.»

Λοιπόν, τι να πιστέψει κανείς τώρα; Ότι το κατάπτυστο Spiegel που μας είχε προσβάλει ως λαό αλλά και ως ιστορία με το χειρότερο τρόπο πριν από ένα χρόνο «άλλαξε δρόμοι» και τώρα μας…ευνοεί και μας δικαιολογεί ενώ το ρόλο του «κακού» ανέλαβε πλέον η Bild;

Συγγνώμη αλλά εγώ δεν ακούω ούτε τον ένα, ούτε τον άλλον. Δεν ακούω , δεν εμπιστεύομαι και δεν σέβομαι ΚΑΝΕΝΑ Γερμανό. Θέλω να επιμείνουμε με κάθε τρόπο και με κάθε μέσον ως το τέλος στις απαιτήσεις μας για τις αποζημιώσεις από τη Γερμανική Κατοχή, τις εκτελέσεις, τον όλεθρο, τις καταστροφές , το κατοχικό δάνειο και την κλοπή του χρυσού που φτάνουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ.

Θέλω να τους «φτύνουμε» ηθικά όπου τους βρίσκουμε, να τους καταψηφίζουμε ακόμα και στη…Γιουροβίζιον, να τους δείχνουμε με κάθε ΘΕΜΙΤΟ τρόπο ότι δεν τους θεωρούμε φίλους μας, να μην δεχόμαστε την οποιαδήποτε εξάρτηση απ΄ αυτούς.

Προσπαθώ να περιορίσω τον παρορμητισμό μου και να δεχτώ τους Μεγάλους Γερμανούς της Τέχνης και της Διανόησης αλλά και του Πολιτισμού και του Αθλητισμού μόνο και μόνο για να συνεχίσω να σέβομαι τον εαυτό μου. Ακόμα κι εκεί, έχω κάποιες αναστολές. Αλλά δεν τολμώ να ζητήσω από οποιονδήποτε να μοιραστεί τα συναισθήματά μου όλα γιατί υπάρχουν και πολλοί «καλοί» Γερμανοί που έπαθαν και παθαίνουν πολλά κακά από τους ανήθικους ηγήτορές τους.

Ζητώ συγγνώμη. Αλλά έτσι αισθάνομαι. Μακάρι να γίνει «κάτι» ώστε να μπορέσω ν’ αλλάξω τα συναισθήματά μου. Μέχρι τότε…



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.