28 Μαρτίου 2011

Οι φιλοσκοπιανοί προδότες διώκουν τα μέλη των ΟΥΚ γιατί φώναζαν Εθνικά συνθήματα!

Σε δίκη στο Ναυτοδικείο Πειραιά, παραπέμπονται στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 μετά από δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά κατόπιν έγκλησης από τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Παρατηρητήριου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) Παναγιώτη Δημητρά, οι 39 άνδρες των ΟΥΚ του Λιμενικού, που κατηγορούνται για παράβαση του Άρθρου 2 του αντιρατσιστικού Ν. 927/79 για τα συνθήματα που αναφώνησαν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου ο Παναγιώτης Δημητράς υπέβαλε παράσταση πολιτικής αγωγής εκπροσωπών των εθνικών ομάδων που προσβάλλονταν από τα συνθήματα αυτά («Σκοπιανοί», Αλβανοί και Τούρκοι).
Το ερωτηματικό που προκύπτει άμεσα από αυτή την μήνυση είναι ποιοι είναι οι εκπρόσωποι των Εθνικών Ομάδων που προσεβλήθησαν από τα συνθήματα των ανδρών των ΟΥΚ του Λιμενικού και για ποιο λόγο ο Παναγιώτης Δημητράς εκπροσωπεί τις ομάδες αυτές ; Με απλά λόγια οι πολίτες του γειτονικού κράτους της ΠΓΔΜ και της Τουρκίας που ζούν στην Ελλάδα ζήτησαν από το Δημητρά να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά εκ μέρους τους ;

Επιπλέον από όσο είναι γνωστό σύμφωνα με αυτά που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου (http://www.greekhelsinki.gr/bhr/greek/profile.html) το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) δημιουργήθηκε όπως αναφέρει "ως το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ομάδας για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων τον Ιανουάριο του 1992.

Τα μέλη της ίδρυσαν το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) στα τέλη του 1992, ύστερα από παρότρυνση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (IHF). Ένα χρόνο αργότερα, το Δεκέμβριο του 1993, η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας δέχθηκε το ΕΠΣΕ ως Ελληνική Εθνική Επιτροπή με καθεστώς παρατηρητή.

Το Νοέμβριο του 1994, η Γενική Συνέλευση έδωσε στο ΕΠΣΕ την ιδιότητα του πλήρους μέλους. Τον Απρίλη του 1998, το ΕΠΣΕ επίσης έγινε μέλος του Διεθνούς Δικτύου Ανταλλαγής Πληροφοριών για Θέματα Ελευθερίας της Έκφρασης (IFEX). Το 1997 το ΕΠΣΕ και η ΕΟΔΜ συνίδρυσαν το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τις Μειονότητες στην Ευρώπη - Νοτιανατολική Ευρώπη (CEDIME-SE), το οποίο υπήρξε το 2000 συνιδρυτής του Κονσόρτιουμ Πηγών Πληροφοριών για Μειονότητες (COMIR).

Το 2000, το ΕΠΣΕ έγινε μέλος του Ευρω-Μεσογειακού Δικτύου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (EMHRN) και της Οργάνωσης ΜΜΕ Νοτιανατολκής Ευρώπης (SEEMO).

Το 1994 το ΕΠΣΕ ξεκίνησε την εκπόνηση λεπτομερών εκθέσεων για όλες τις εθνικές, εθνογλωσσικές και τις μεγαλύτερες θρησκευτικές μειονοτικές κοινότητες στην Ελλάδα, (Μακεδόνες και Τούρκοι, Αρβανίτες, Πομάκοι και Βλάχοι, Καθολικοί, Μάρτυρες του Ιεχωβά, Προτεστάντες και Νέα Θρησκευτικά Κινήματα), καθώς και για τις ελληνικές μειονότητες σε Αλβανία και Τουρκία και για τους Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα.

Εκτός από τη συνήθη παρακολούθηση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικών που σχετίζονται με αυτά και εκτός από την έκδοση δελτίων τύπου (ξεχωριστά ή μαζί με άλλες ΜΚΟ) και την εποπτεία των ελληνικών και βαλκανικών ΜΜΕ σε ότι αφορά τα στερεότυπα και τη ρητορική του μίσους, το ΕΠΣΕ εγκαινίασε το 1997 ένα γραφείο Ρομά σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τα Δικαιώματα των Ρομά."

Όπως φαίνεται από αυτή την ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου πρώτα από όλα τα στελέχη του αναγνωρίζουν την ύπαρξη «Μακεδόνων» όπως αναφέρουν στην Ελλάδα, λαμβάνοντας ουσιαστικά ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα της διαφοράς που έχει προκύψει μεταξύ της Ελλάδας και της αλυτρωτικής πολιτικής της ΠΓΔΜ, αγνοώντας φυσικά την ιστορική αλήθεια που και ο ίδιος ο πρώην Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόροφ είχε ξεκαθαρίσει ότι δηλαδή ο λαός του είναι σλάβοι και δεν έχουν καμία σχέση με τους Μακεδόνες.

Δεύτερον τα στελέχη του Παρατηρητηρίου αναγνωρίζουν την ύπαρξη Τούρκων στην Ελλάδα ως μειονότητα, τη στιγμή που η Συνθήκη της Λωζάνης αναφέρεται στην ύπαρξη θρησκευτικής μειονότητας στην Ελλάδα, την μουσουλμανική και όχι σε εθνική. Η τροποποίηση της προαναφερθείσας Συνθήκης, ώστε η μειονότητα να χαρακτηριστεί από θρησκευτική σε εθνική, αποτελεί πάγια πολιτική της Τουρκίας εδώ και αρκετές δεκαετίες, την οποία όπως φαίνεται «υιοθετεί» και το Παρατηρητήριο.

Τρίτον στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου αναφέρονται ως μέρος της αποστολής του η παρακολούθηση ων δικαιωμάτων και η σύνταξη μελετών για τους Πομάκους στην Ελλάδα καθώς και για την κατάσταση της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία και στην Αλβανία.

Με λύπη διαπιστώνει κανείς ότι το ΕΠΣΕ ενώ δείχνει ένα ιδιαίτερο ζήλο για την προβολή των προβλημάτων των Ρομά, των «Μακεδόνων», των «Τούρκων», των μεταναστών στην Ελλάδα, αγνοεί τα προβλήματα που οι Πομάκοι στην Θράκη βιώνουν καθημερινά από τα πλοκάμια του τουρκικού παρακράτους.

Αγνοεί την χειραγώγηση και την ψυχολογικό εξαναγκασμό που δέχονται οι Πομάκοι για να απαρνηθούν την ταυτότητας τους, οι οποίοι το μόνο που ζητούν είναι να έχουν τα παιδιά τους την ίδια παιδεία και τις ίδιες ευκαιρίες στη ζωή που έχουν και οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες και όχι αυτή που το τουρκικό προξενείο επιθυμεί.

Με λύπη ο αναγνώστης των ανακοινώσεων του ΕΠΣΕ βλέπει ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά για τα προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες της Τουρκίας, ούτε καν για τους βανδαλισμούς για παράδειγμα στο ελληνoορθόδοξο νεκροταφείο της Ίμβρου που έλαβαν χώρα στις 29 Οκτωβρίου του 2010.

Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο για το σχέδιο της δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη που αποκαλύφτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από την τουρκική Αστυνομία και φυσικά καμία αντίδραση για το σχέδιο «Κλωβός» το οποίο περιελάμβανε επιθέσεις κατά των μη μουσουλμάνων της Κωνσταντινούπολης.
Το αποκορύφωμα δε της αδιαφορίας του ΕΠΣΕ για την αποστολή που υποτίθεται ότι έχει αναλάβει είναι η πλήρη απουσία οποιασδήποτε ανακοίνωσης για την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα ο οποίος σκοτώθηκε από θερμοκέφαλους εθνικιστές Αλβανούς (προφανώς για το Παρατηρητήριο μόνο οι Έλληνες είναι εθνικιστές) επειδή μιλούσε Ελληνικά.

Ίσως τελικά ο Παναγιώτης Δημητράς και οι συνεργάτες του στο ΕΠΣΕ να έβγαζαν μία ανακοίνωση για τον άτυχο και ήρωα Αριστοτέλη Γκούμα αν το θύμα ονομαζόταν διαφορετικά και ομιλούσε μία άλλη γλώσσα αντί για ελληνικά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Οπως βλέπετε φίλοι μου οι Εφιάλτες έφτασαν πλέον στο σημείο μέσα στην πατρίδα μας να βάζουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου τους σύγχρονους ήρωες "Λεωνίδες"....
Ας ελπίσουμε τουλάχιστον οι ένστολοι δικαστές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων....



Share

9 σχόλια:

Unknown είπε...

Εάν στο δικαστικό σώμα ακόμα υπάρχουν Πατριώτες πού πιστεύουν στα ιδανικά που μας δίδαξαν πρώτα οι γονείς μας και επειτα οι δασκάλοι μας, δεν θά πρέπει στά παιδιά να βάλουν ούτε ένα δευτερόλεπτο φυλακή!!

Γνωρίζω ότι υπάρχουν!!!

***ΜΑΚΕΔΩΝ*** είπε...

Φίλε μου Θάνο , αυτού του είδους τα συνθήματα και ακόμη ποιό θερμά , τα φωνάζαμε στις ειδικές δυνάμεις εδώ και μερικές δεκαετίες . Ο στρατός δεν είναι εκκλησία και ειδικότερα οι ειδικές δυνάμεις . Το ηθικό των στρατιωτών δεν εξυψώνεται με ρεμπέτικα τραγούδια και αντιρατσιστικά συνθήματα . Ο στρατιώτης επιβάλετε να είναι και ρατσιστής και εχθρικός και δυνατός και και και . Η δουλειά του στρατιώτη είναι να σκοτώνει . Δεν στέλνουμε στρατιώτες στη μάχη να πιάσουν κουβεντούλα ή να πιουν καφέ . Για τον στρτατιώτη κάθε αλλοεθνης είναι και εν δυνάμει εχθρός είτε αρέσει στον Δημητρά είτε όχι . Ο στρατός έχει τους δικούς του νόμους ...

Πως θα τους δικάσει το ναυτοδικείο αφού γνωρίζει πολύ καλά πως τα συνθήματα αυτά είναι μέρος της εκπαίδευσής τους. Φρονώ πως οι ναυτοδίκες θα πράξουν το καθήκον τους απαλλάσοντας από κάθε κατηγορία τα παλληκάρια μας .

cummulus είπε...

Πόσο άλλο θά ξεπέσουμε πόσο πιά;

george είπε...

Σαν Χριστιανός Ορθόδοξος (και περήφανος για αυτό) που είστε, να βγάλω το συμπέρασμα ότι ο Ιησούς Χριστός ενέκρινε ξαντέριασμα των αντιπάλων του και γδάρσιμό τους για να φτιάξει παπούτσια, έτσι;

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Καλα πως γινεται φιλε μου george μεσα σε μια αναρτηση που την διαβασαμε και την σχολιασαμε τοσοι φιλοι να είσαι ο μονος που διέκρινε ξαντέριασμα και γδαρσιμο των εχθρών.... και ούτε στα σχολια κάποιος φίλος κανει τετοια αναφορά...

Και μου κανει φυσικα ιδιαίτερη εντύπωση η αναφορά σου καθως παρόμοια βασανιστήρια δεν συναντάμε να γινονται από τους Ελληνες στην Ιστορία αλλα από κάποιους άλλους "γειτονες" μας εις βάρος μας....

Περίεργη αναφορά....

Φυσικα και η ειρωνική αναφορά στο πρόσωπο του Χριστού περιορίζει τις επιλογές μας και τον τρόπο απαντησής μας....

Σαν Ορθόδοξος Ελληνας είμαι ετοιμος να τηρήσω αυτο που μου έδωσε εντολή ο Κύριος....
Και να συγχωρήσω τον ξεφτίλα προδοτη Δημητρά αν ζητησει συγνώμη.
Αλλά πρωτα πρέπει να ζητήσει σηγνώμη......

Ακόμα κι ο Κύριος όταν ερωτήθει σχετικώς για το πόσες φορές οφείλει να συγχωρέσει τον αδερφό του ο Χριστιανός όταν του ζητήσει συγνώμη..απαντησε συμβολικα ....77 φορές!!!!

Αλλα πρέπει πρωτα να ζητησει συγνώμη... γιατι αν δεν ζητησει τότε το μονο που μπορει να κάνει ο Χριστιανός είναι να ζητήσει να τον συγχωρήσει ο Κύριος τον αδικουντα.....
Αυτα όσον αφορά την θεϊκή δικαιοσύνη.

Και σε αυτα στηριζεται η θεική αλλά και η ανθρωπινη παραδειγματική τιμωρία που δεν την απέκλεισε ο Κύριος γι αυτο και υπέμεινε την άδικη δίκη των Φαρισαίων.....

Με βρηκες κεφάτο και αποφάσισα να κάνω λιγο κατηχητικό...
Δεν ξερω όμως αν οι υπόλοιποι φιλοι μας θα εχουν την ιδια υπομονή.....

Πάντως είναι καιρός να γνωρισεις κι εσυ την Ορθοδοξία... αφού πρωτα γνωρισες τόσο καλα την ελληνική γλώσσα.....

Ποσειδών είπε...

Αναρωτιέμαι γιατί κάποιοι επισκέπτονται αυτό το ιστολόγιο, όταν υπάρχει το indymedia που είναι
το καταλληλότερο για αυτούς.
Ότι και να διαβάσουν, καταλαβαίνουν
αυτό που θέλουν να καταλάβουν !!!
Απαξιώ και να απαντήσω...Άλλωστε
με "κάλυψε" απόλυτα ο φίλος ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ.-

cummulus είπε...

george,
γιά λόγους ευγενείας, πες μας κάτι για σένα, έτσι ώστε νά ξέρουμε ποιός κάνει τέτοιες κρίσεις.
ευχαριστώ

george είπε...

"είσαι ο μονος που διέκρινε ξαντέριασμα και γδαρσιμο των εχθρών.... και ούτε στα σχολια κάποιος φίλος κανει τετοια αναφορά..."

Τα "εθνικά συνθήματα", για τα οποία διώκονται τα ΟΥΚ, ήταν τα ακόλουθα τρία:

"Τους βλέπετε αυτούς, τους λένε αλβανούς, κορδόνια θα φτιάξουμε με άντερα από αυτούς"

"Τους βλέπετε αυτούς, τους λένε οθωμανούς, αρβύλια θα φτιάξουμε με δέρματα από αυτούς".

"Έλληνας γεννιέσαι, δε γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε γουρούνι αλβανέ".

Δεν είμαι εγώ αυτός που είδε ξεντεριάσματα και γδαρσίματα, οι ΟΥΚάδες τα είδαν. Μήπως εν τέλει απλά αγνοούσατε εντελώς το περιεχόμενο των "εθνικών συνθημάτων";

Δεν ειρωνεύομαι τον Ιησού Χριστό, ειρωνεύομαι όποιον θεωρεί τον εαυτό του Χριστιανό Ορθόδοξο, και θεωρεί "εθνικά" τα παραπάνω συνθήματα, ενώ βάσει θρησκευτικής και μόνο συνείδησης, θα έπρεπε να τα καταδικάσει απερίφραστα.

Ξέρω αρκετά καλά την Ορθοδοξία, καλύτερα μάλλον από όποιον φαντασιώνεται τέτοια αρρωστημένα πράγματα.

Διέκρινα και μία μομφή για την εθνικότητά μου, αν κατάλαβα καλά. Την αφήνω να πέσει στο νερό, γιατί πιστοποιοητικά ελληνικότητας δε χρωστάω σε κανέναν.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Αρχιζω αντιστροφως.
Καταρχην οφείλω μια συγνωμη καθως εγω προκάλεσα για την εθνικοτητα σου. Κι εφοσον εμμεσως αφηνεις να εννοηθεί οτι εισαι αδερφος Ελληνας ας συζητησουμε τις υπολοιπες θέσεις σε άλλο τονο.
Εχουμε συχνες επισκεψεις από αλλοφυλους εγκαθετους και προκλητικους τυπους και ειμαστε λιγο τσιτωμενοι....

Φιλε μου λοιπον George,την ειρωνεια για το περηφανος Ορθόδοξος την αφηνω κι εγω να πεσει στο νερο....

Τα συνθηματα τα ακουσα πολυ καλα....
Και θεωρώ ότι είναι ακραία και έχουν σκοπο την ανυψωση του ηθικου στρατιωτών που φυσικα δεν μπορουν να τραγουδουν περνα-περνα η μελισσα... κλπ

Αν τα ακουγα από μεθητες σχολείου θα τα κατεκρινα και αν ημουν σε θεση θα τα απαγορευα κιολας...

Ομως φίλε μου πιστεύεις ότι ο Δημητρας (που φαίνεται ότι οπως θεωρεις οτι εμεις δεν ξερουμε τα συνθηματα κι εσυ δεν γνωριζεις ποιος ειναι) το έκανε επειδη ειναι καλος Χριστιανός;

Και επιπλέον που ειναι οι διαμαρτυρίες του για αντιστοιχα τραγουδακια που λένε οι στρατιώτες των "γειτόνων" μας;

Φίλε μου από ανθρωπους που προκειται να βάλουν το σωμα τους και την ζωή τους να προασπίσουν τα ιερά και τα οσια του Εθνους μας, τις οικογενειές μας, και τα σπίτια μας πολυ πριν κληθούμε εμεις (οι εφεδροι) να το κανουμε, ΝΑΙ, τότε κλείνω τα αυτιά μου σε τετοια τραγουδάκια και ειδικα όταν ειναι διαπιστωμενο ότι αυτοι που τα τραγουδανε, ανηκωντας στο Ελληνικο Στρατό δεν προκειται ΠΟΤΕ να τα πραγματοποιησουν με την αγριότητα που περιγράφονται...

Αντιθέτως δεν μπορω να πω για το ιδιο για τους εχθρούς μας....

Οποτε καλε μου φιλε όταν οι άλλοι τραγουδανε παρόμοια τραγουδια για τους Ελληνες και η ιστορία έχει αποδείξει ότι είναι ικανοι να τα πραγματοποιησουν με παλουκώματα, γδαρσίματα και σουβλίσματα τότε λυπάμαι αλλα δεν εχω την απαιτηση να τραγουδανε οι δικες μας ειδικες δυναμεις το "ηταν ενα μικρο καραβι....".

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.