19 Φεβρουαρίου 2011

ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;

- "Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε προς τα που να τραβήξω από εδώ;"
- "Αυτό εξαρτάται κατά πολύ από το που θες να πας..." είπε η γάτα.
- "Δε με ενδιαφέρει που..." είπε η Αλίκη.
- "Τότε δεν έχει σημασία ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσεις..." είπε η γάτα.

Η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων - Λιούις Κάρολ.

Διάβασα αρκετά άρθρα προβληματισμού που αφορούν στην επόμενη ημέρα. Άντε ρωτάμε. Να κάνουμε επανάσταση. Να βγούμε στους δρόμους...

Και μετά τι;

Το ερώτημα αυτό είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να απαντηθεί για τρεις τουλάχιστον λόγους:

1. Αν δεν έχουμε σαφή γνώση του που θέλουμε να πάμε είναι πολύ δύσκολο να φτάσουμε εκεί.
2.Για να επαναστατήσει ο κόσμος χρειάζεται ένα κίνητρο. Αυτό το κίνητρο πρέπει να είναι χειροπιαστό.
3. Αν ο κόσμος επαναστατήσει χωρίς να ξέρει τι θέλει και χωρίς να έχει συγκεκριμένα αιτήματα, θα προκληθεί χάος, το οποίο είναι πολύ πιθανό να εκμεταλλευτούν οι εχθροί μας, για να μας επιβάλουν το επόμενο καθεστώς.(Αξίζει να σκεφτούμε μήπως αυτό θέλουν και ίσως γι αυτό να έχει λυσσάξει ο Λαζόπουλος).

Η ερώτηση: Και μετά τι; θα έλεγα ότι είναι μάλλον ρητορική. Τι θα πει και μετά τι; Υπάρχει μια λίστα με δισεκατομμύρια πράγματα για το μετά. Δε νομίζω το blogspot να επιτρέπει ανάρτηση τέτοιου μεγέθους.

Πριν παραθέσω μερικά από αυτά, να υπενθυμίσω ότι για να πετύχουμε, πρέπει:

Πρώτον. Να ξέρουμε τι θέλουμε και να έχουμε καθαρή ιδέα του αποτελέσματος σε κάθε περίσταση.
Δεύτερον. Να είμαστε σε εγρήγορση με τις αισθήσεις ανοιχτές, ώστε να μπορούμε να παρατηρούμε αυτό που παίρνουμε σαν αποτέλεσμα και να αξιολογούμε αν μας οδηγεί προς το επιθυμητό αποτέλεσμα...
Τρίτον. Να έχουμε την ευελιξία να μπορούμε να αλλάζουμε αυτό που κάνουμε μέχρι να πάρουμε αυτό που θέλουμε .

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης ο πρεσβύτερος, οι άνθρωποι που κινούνται στην πολιτική είναι δύο ειδών, οι ιδεολόγοι και οι συμφεροντολόγοι. Μέχρι σήμερα, την πολιτική την ελέγχουν οι συμφεροντολόγοι. Ίσως ήρθε η ώρα να αναλάβουν οι ιδεολόγοι.

Αναφέρω (ευπειθώς) και μόνο ενδεικτικά, τα ακόλουθα :

- Άρση βουλευτικής ασυλίας και κατάργηση νόμου περί ευθύνης υπουργών. (Χωρίς σχόλιο)

- Συμμετοχή τυχαία εκλεγμένων πολιτών στις εξεταστικές επιτροπές. (Δημοκρατία).

- Αλλαγή Πολιτικού συστήματος, αναθεώρηση του συντάγματος.(Δες και εδώ και εδώ και εδώ και εδώ)

- Πάγωμα όλων των πληρωμών μέχρι να ελέγξουμε το χρέος! (Κοινή λογική)

- Αρνηση πληρωμής του δημόσιου χρέους ως προϊόν απάτης - αν αποδειχθεί.(Προβληματισμοί)

- Δήμευση περιουσίας όσων έκλεψαν - αν έκλεψαν. (Κοινό αίσθημα δικαίου)

- Εξοδος από το ευρώ. Επιστροφή στη δραχμή. (Προβληματισμοί)

- Κατάργηση όλων των διοδίων πλην των εθνικών.

- Πλήρης διαχωρισμός εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας.

- Ακύρωση και μη αναγνώριση του αισχρού μνημονίου.

- Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Οχι εμπορεύσιμο είδος.

- Αυστηρότερος έλεγχος και ποινές στους πολίτες που κατέχουν δημόσια αξιώματα. (Δημοψήφισμα)

- Ενιαίο ψηφοδέλτιο σε όλες τις εκλογές πλην των εθνικών. (Καταπολέμηση κομματοκρατίας).

- Εθνικοποίηση όσων τραπεζών δεν τα καταφέρνουν και χρειάζονται κρατική στήριξη. (Κοινή λογική).

- Διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για ΟΛΑ τα σοβαρά εθνικά θέματα. (Δημοκρατία)

- Παιδεία στο τρίπτυχο γνώση, αγάπη για τον άνθρωπο, σεβασμό στο περιβάλλον, που να λαμβάνει υπόψη και την τηλεόραση. Να εξεταστεί αν η τηλεόραση πρέπει να ανήκει στο υπουργείο τύπου, ή στο παιδείας.(Δημοψηφίσματα μετά από προτάσεις)
- Απαγόρευση παιδικών διαφημίσεων. (Δημοψήφισμα)

- Κατάργηση τρομονόμου. (Δημοψήφισμα).

- Ανάπτυξη ενός ορθολογικού τρόπου διαχείρισης των μεταναστών στην Ελλάδα μακριά από ακρότητες αντί για το άθλιο νομοσχέδιο ο οποίος θα τεθεί σε δημοψήφισμα.

- Ανάπτυξη (σχολεία, πάρκα, θέατρα) στις ακριτικές περιοχές (Θράκη - νησιά) ώστε ο ντόπιος πληθυσμός να έχει δουλειά, να περνάει ζωή υποφερτή και να μη διανοείται να σκεφτεί ότι δεν είναι Έλληνας.

- Ανάπτυξη πλατφόρμας για την αντικειμενική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς να επεμβαίνει η κυβέρνηση.

- Διαφήμιση και ανάπτυξη του τουρισμού.

- Ανάπτυξη αντικειμενικού ποσοτικοποιημένου συστήματος αξιολόγησης (οι Γερμανοί δεν είναι πιο έξυπνοι από εμάς) στις δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία κ.λ.π.

- Δημιουργία περιβάλλοντος και κινήτρων για την επιστροφή όλων των διακεκριμένων επιστημόνων στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη έμφαση στην Ιατρική, και την παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

κλπ

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ.



Share

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H γάτα έχει δίκηο . Πώς να ξέρει κατα που πρέπει να τραβήξει ;
Βλέπεις τι γίνεται στηυ γειτονιά μας ; Αίγυπτο κλπ ;
Ξέρεις τι ακολουθεί ; Ή μήπως νομίζεις ότι πρόκειτε για τυχαία γεγονότα ...
Προχτες άκουσα στο TV Bloomberg τον Κισσινγκερ αυτοπροσώπως να λέει ,αναφερόμενος στη Μ Ανατολή , οτι "αυτό που βλέπουμε είναι οι πρώτες σκηνές της πρώτης πράξης του έργου που θα δούμε στη Μ Ανατολή" ! Έτσι είπε .
Κι εσύ έχεις την απαίτηση απο τη γάτα να σου πεί κατά που θέλει να παει για να αποφύγει τον πόλεμο που έρχεται με το Ιράν !
Γάτα είναι δεν είναι μάγος !!!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είπε...

Συμφωνῶ μέ αὐτό τό κείμενο. Συμφωνῶ ὃτι οἱ ἐκλογές στήν Τοπική Αὐτοδιοίκησι, στούς συλλόγους, συνεταιρισμούς κλπ, πρέπει να γίνωνται μέ ἑνιαῖο ψηφοδέλτιο.
Πλήν ὃμως καί σε ἐθνικό ἐπίπεδο, δέν μποροῦμε να παραδίδουμε διηνεκῶς τήν χώρα στόν κομματισμό.
Διότι κομμα = διαπλοκή. Κόμμα = ἀπόκομμα ... Κόπτω = ἀποκόπτω κάτι, τό ξεχωρίζω δηλαδή ἀπό κάποιο σύνολλο.
Καί ἀπό τήν στιγμή πού το σύνολλο διασπᾶται, ἒχουμε κοινωνικό διχασμό. Δήλαδη ὑποκειμενικά, ἀπό τήν μία μεριά οἱ ...καλλοί καί ἀπό τήν ἂλλη οἱ ...κακοί !
Ἂς μελετήσουμε τά ἀρχαῖα πολιτεύματα. Τήν δημοκρατία τῶν Ἀθηνῶν. Τί ἒκαναν οἱ σοφοί της ; Καταπολέμησαν τόν φιλετικό καί ταξικό διαχωρισμό. Δηλαδή πάλεψαν να αποκτήσουν οἱ πολίτες ἑνιαῖα συνείδησι. Νά στεγάζωνται στόν ἲδιο χῶρο καί μέ τίς ἲδιες ἀρχές ἂνθρωποι πού προέρχονται ἀπό διαφορετικές φυλές καί μέ διαφορετικά εἰσοδήματα.
Μέ τήν λογική λοιπόν αὐτήν, ἂν διατηρήσουμε τά κόμματα σήμερα δέν ἒχουμε ἀλλάξει τίποτα.
Ἒτσι πρέπει νά ἒχουμε ἑνιαῖο ψηφοδέλτιο σε ὃλη τήν χώρα, σύστημα ὑποχρεωτικῆς πολυσταυρίας καί ἐκλογή τοῦ Πρωθυπουργοῦ μέσα ἀπό τό νομοθετικό σῶμα.
Αὐτός νά ἐπιλέγει τούς ὑπουργούς αὐστηρά ἒξω ἀπό τόν χῶρο τόν νομοθετικό, ἐπιλέγοντας καταξιωμένες στήν κοινωνία προσωπικότητες.
Ἡ βουλή νά ἀλλάζη κάθε δύο χρόνια κατά τό ἓνα τρίτο.
Κλπ, κλπ.
Δέν μπορῶ να τά γράψω ὃλα αὐτή τήν στιγμή. Ἐλππίζω σύντομα να ἀνεβάσω στό διαδίκτυο λεπτομέρειες τῶν θέσεών μου τίς ὁποῖες ἐκφράζω μέσα στό βιβλίο μου μέ τίτλο "Ζητεῖται ἐπειγόντως Δημοκρατία" ἒκδ. 2004.
Παναγιώτης Δερματᾶς

Ηρακλής είπε...

Ξαναέγραψα τα ίδια και δεν θα κουραστώ να ξαναγράφω. Πολύ ωραία όλα αυτά. Πως γίνονται πραγματικότητα? Επειδή βλέπω το πως είναι στημένο το παιχνίδι(βλέπε ανάρτηση: "Το λάθος τους είναι ότι δεν υπολόγησαν σωστά τον παράγοντα χρόνο" ) έχω φθάσει στο σημείο να περιμένω την εκπλήρωση των προφητειών (βλέπε ανάρτηση : 10 προφητείες). Δηλαδή ευτυχώς που υπάρχει ΘΕΟΣ !!!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.