15 Φεβρουαρίου 2011

Τσάμηδες και Ναζιστές της Ηπείρου οι πληγές.... (επιστολή βορειοηπειρώτισσας)

Κύριοι της «Χρυσής Αυγής» επιλέξτε! Η το σταυρό της γαλανόλευκης ή τα σύμβολα των σφαγέων μας!

Δεν έχω την συνήθεια να γράφω στα blogs αλλά εχθές έφτασα στα όρια μου. Με λένε Ελπίδα και είμαι 34 ετών με καταγωγή από τη μαρτυρική Βόρειο Ήπειρο. Έχω μεγαλώσει με τις ιστορίες και τις αφηγήσεις της γιαγιάς μου ενώ έκανε βελονάκι για όλα τα γεγονότα και τις κακουχίες των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Εχθές όπως κάθε χρόνο πήγαμε οικογενειακώς στη δοξολογία και στην κατάθεση στεφάνων στον άγνωστο στρατιώτη στο Σύνταγμα για την 97η επέτειο της ανακήρυξης της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, με τη συμμετοχή όλων των Βορειοηπειρωτικών Συλλόγων, πολλών Ηπειρωτικών, των κομμάτων, της Περιφέρειας Αττικής και όσων άλλων εγώ ξέχασα…

Η οργή μου ξεχείλισε όταν κάποια «Ελληνόπουλα» την ώρα της Δοξολογίας αντί να είναι στην εκκλησία να τιμήσουν τους νεκρούς και τη Βόρειο Ήπειρο κάλυπταν με φωνές τη δοξολογία διότι μάλλον περισσότερο τους ένοιαζε η γραμμή που ήθελαν να περάσουν ώστε να καεί το Μπουρδ…. η Βουλή, παρά το γεγονός που είμαστε εκεί. Είπα μέσα μου τι και αν είναι της Χρυσής Αυγής τουλάχιστον είναι εδώ με λάθος τρόπο.

Όταν όμως βγήκαμε από την εκκλησία και μας έβρισαν, από τους οποίους κανένας δεν ήτανε βορειοηπειρώτης ούτε τον είχαμε δει σε σύλλογο ή σε κάποια εκδήλωση, ως τσιράκια και γλείφτες των πολιτικών τότε τρελάθηκα. Το χειρότερο δεν ήτανε αυτό! Όταν πήγα να πω σε έναν από αυτούς που το μόνο που θέλανε να καεί η Βουλή και να βρίζουνε πολιτικούς ότι όλοι Έλληνες είμαστε ρε παιδιά διέκρινα στο μπουφάν του τον αγκυλωτό σταυρό των Ναζί που μαζί με τους Τσάμηδες έσφαζαν τους προγόνους μου! Δηλαδή, Νεοναζί θαυμαστές των σφαγέων του Παππού μου μαζί με τους Τσάμηδες στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο με έβριζαν και με καταπίεζαν στην εκδήλωση τιμής προς αυτόν! Ακούστε κύριοι της Χρυσής Αυγής.

Δεν έχετε δικαίωμα να βεβηλώνεται τη μνήμη, το αίμα και την τιμή που φωνάζατε για εντυπωσιασμό φορώντας στο μπουφάν σβάστικες… Επιλέξτε ! Η το σταυρό της γαλανόλευκης ή τα σύμβολα των σφαγέων μας! Έλληνες είστε μην το ξεχνάτε στην τύφλα του μίσους σας για όλους και για όλα ακόμα και για εμάς!

πηγή Βορειοηπειρώτης
(ευχαριστώ τον φιλο Ποσειδωνα)

ΣΧΟΛΙΟ

Οφείλω πριν από την κριτική μου να ομολογήσω ότι σε πολλούς εθνικούς αγώνες η Χρυσή Αυγή πρωτοστατεί και συμμετέχει ενεργά...

Ομως, αν και τα τελευταία χρόνια δεν φαίνεται να χρησιμοποιούνται ως σημαίες και λάβαρα ναζιστικά σύμβολα, εν τουτοις κάποια μέλη της συνεχίζουν να χρησιμοποιούν ιδιωτικώς αλλά όχι κρυφά σβάστικες και γερμανικά σύμβολα...
Ξέρω ότι κάποιοι μπορεί να πουν ότι η σβάστικα επειδή χρησιμοποιήθηκε από τον Χίτλερ δεν παύει να είναι ένα αρχαιοελληνικό σύμβολο... Ομως φίλοι μου όταν βρίσκεται ανάμεσα σε χρώματα των ανθελλήνων σφαγέων Ναζί νομίζετε ότι εκφράζει την αρχαία Ελλάδα; Και τι σχέση μπορεί να έχουν τέτοια σύμβολα μέσα σε εθνικοπατριωτικές εκδηλώσεις;

Εν πάση περιπτώση δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά στις πατριωτικές εκδηλώσεις σύμβολα ΜΗ Ελληνικά που δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Δόξα τω Θεώ έχουμε μπολικα λάβαρα και σημαίες που όλους μας εκφράζουν και που μπορούμε να φέρομε με περηφάνια...
Εκτός της γαλανόλευκης, βυζαντινούς δικεφάλους, το αστέρι της Βεργίνας κίτρινο ή λευκό σε μπλέ φόντο, βορειοηπειρωτικους δικεφάλους στο κέντρο της γαλανόλευκης, τον ποντιακό αετό...κλπ
Ας μην αλληλοπροκαλούμαστε οι πατριωτικές δυνάμεις.....

Επίσης θεωρώ απαράδεκτη την οχλαγωγία κατά την διάρκεια της δοξολογίας....
Χρειάζεται μέγιστη προσοχή και σεβασμός από όλους κατά τη διάρκεια Ορθόδοξων ακολουθιών και δοξολογιών.... γιατί ο ΜΗ σεβασμός θα φέρει αυτομάτως την αποβολή από το Ελληνορθόδοξο πατριωτικό κίνημα το οποίο στηρίζει ουσιαστικά κάθε εθνικό θέμα και υπόθεση.
Κι αυτό φίλοι της Χρυσής Αυγής σίγουρα δεν το θέλετε.
Και το λέω αυτό γνωρίζωντας ότι πολλά μέλη της Χ.Α. ξεφεύγουν από την επίσημη γραμμή και πλησιάζουν επικίνδυνα εβραιοκίνητους νεοπαγανιστές που μόνο σκοπό έχουν την επίθεση στην Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.....

Πάρτε λοιπόν στα σοβαρά τα παράπονα της αναγνώστριας...

Εχω και 2 παρατηρήσεις για την φίλη αναγνώστρια του Βορειοηπειρώτη που έγραψε την επιστολή.
1ον Καλή μου φίλοι ήταν λάθος να βάλεις την λέξη Ελληνόπουλα σε εισαγωγικά.... Είναι γνήσια ελληνόπουλα και η στιγμιαία αντιπάθεια σε κάποιες ενέργειές τους δεν σημαίνει ότι ΔΕΝ είναι ελληνόπουλα.....
και 2ον θεωρώ άστοχη την αναφορά σου ότι κανένας δεν ήταν βορειοηπειρώτης...
Δηλαδή τι σημαίνει αυτό ότι οι υπολοιποι Ελληνες πατριώτες πρέπει να μην συμμετέχουν σε εκδηλώσεις των Βορειοηπειρωτών αδερφών μας;
Πρέπει να προσέχουμε λίγο τις διατυπώσεις.....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.