21 Ιανουαρίου 2011

Η αμετροέπεια του πρώην Νομάρχη Αιτωλ/νίας (που πήρε προαγωγή!) σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις καταχθόνιες πράξεις του.

Το λάβαμε από το φιλικό μας ιστολόγιο των Ελλήνων Δημοκρατών Κρήτης και σας το παραθέτουμε για ενημέρωση:

ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ, ΠΩΣ:

EIMAΣTE ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΚΑΙ “ΚΟΒΟΥΜΕ” ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ:

Ο “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ” ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΑΠ’ ΤΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΟΛΟΙ, ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΙ ΑΒΟΛΕΥΤΟΙ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ …

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Θ’ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ , ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΙ ΑΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΗΓΕΤΙΣΚΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ,

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.


”Γιός μυαλωμένος κάνει ευτυχισμένο τον πατέρα του, ενώ ο άμυαλος είναι η στενοχώρια της μάνας του ” – Σολομών

Οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες που φτάνουν στο ιστολόγιό μας απο εργαζόμενους και μη στην πρώην Νομαρχία Αιτωλ/νίας, λένε πως ο ……. απερχόμενος Νομάρχης φεύγοντας, άφησε πίσω του συντρίμια …. Γραφεία άδεια χωρίς προσωπικό και μια χαώδη διοικητική κατάσταση… Πως τακτοποίησε τους κολλητούς σε θεσεις που επιθυμούσαν εντός – εκτός και επι τα αυτά και για να αποκατασταθεί η στοιχειώδης ομαλοποίηση στην συγκεκριμένη διοικητική μονάδα ποιός ξέρει πόσος καιρός θα περάσει …

Θα παρακάμψουμε όμως κάποιες επι μέρους ατομικές καταγγελίες κατα του κ. Σιώκου και θα σταθούμς σ’ αυτήν του “μετωπου ελευθερων πολιτων”:

“Η εφαρμογή του «Καλλικράτη» κατά πως την αντιλαμβάνεται ο Νομάρχης Αιτωλ/νίας κ. Σώκος.

Είναι γνωστό από τις βαρύγδου­πες εξαγγελίες των Κυβερνη­τών και τον ορυμαγδό των δηλώσεών τους ότι ο νέος Νόμος περί αιρετού περιφερειάρχη και αναδιάρ­θρωσης των Νομαρχιών ή «Καλλικράτης» όπως είναι ευρύτερα γνωστός, είναι η ναυαρχίδα της μεταρρύθμισης και της ριζοσπαστικής αλλαγής στην Δημόσια Διοίκηση όπως επαγγέλλεται η Κυβέρνηση και οι κυβερνητικοί ινστρούχτουρες.

Ο νόμος περί «Καλλικράτη» δίνει το δικαίωμα στους υπαλλήλους του Νο­μάρχη να αιτούνται εθελοντικές, μετα­τάξεις σε Δήμους στους οποίους σύμφωνα με το Νόμο έχουν εκχωρηθεί αρμοδιότητες των υπό κατάργηση Νο­μαρχιών όπως υφίσταντο μέχρι τώρα. Όμως οι Δημόσιοι υπάλληλοι όπως είναι εμφανές δεν έχουν εμπι­στοσύνη ούτε στις διαδικασίες που προβλέπει ο Νόμος Ραγκούση, ούτε στην αξιοπιστία των Νομαρχιακών και Δημοτικών αρχόντων, αφού οι εθελού­σιες μετατάξεις στο Νομό μας είναι ελάχιστες, πλην μίας μόνο περίπτω­σης. Τις μαζικές μετατάξεις από τις Υπηρεσίες της Νομαρχίας Αιτωλ/νίας στο Μεσολόγγι στον νέο – διευρυμένο μετά τον Καλλικράτη – Δήμο Αγρινίου. Τι όμως συμβαίνει ακριβώς και πώς εξη­γείται όμως το φαινόμενο αυτό;

Εν προκειμένω, μια πλειάδα υπαλ­λήλων της Νομαρχίας στα κεντρικά του Μεσολογγίου, οι οποίοι έλκουν την κα­ταγωγή τους και διαμένουν στην πε­ριοχή Αγρινίου και όπως είναι φυσικό να θέλουν να απαλλαγούν από το κα­θημερινό κόστος μετάβασης από το Αγρίνιο στο Μεσολόγγι και τανάπαλιν, αντελήφθησαν ότι ο «Καλλικράτης» απο­τελούσε μία θαυμάσια ευκαιρία να πα­λινδρομήσουν στον τόπο διαμονής τους έστω και διαμέσω του Δήμου Αγρινίου. Όμως ο Νόμος δεν τους ευνοεί, αφού υπάρχουν περιορισμοί και προϋποθέσεις που δεν καλύπτονται.

Αυτό όμως δεν είχε καμία σημασία, αφού η πολυπραγμοσύνη του κ. Σώκου ξεπέρασε τις προϋποθέσεις που απαι­τεί ο Νόμος διαβρώνοντάς τον. Άλλωστε “ημέτερός” μας είναι ο Υπουργός, “δική” μας και η κυβέρνηση, άρα ό,τι θέλουμε κάνουμε κατά πως φρονεί ο Νομάρχης Αιτωλ/νίας κ. Σώκος.

Έλα όμως που καμιά φορά τα πράγ­ματα περιπλέκονται και δεν εξελίσσο­νται κατά το δοκούν των κυβερνητών. Ειδικότερα, πλειάδα υπαλλήλων της εν λόγω κατηγορίας που προαναφέρ­θηκε, υπέβαλλαν αίτημα μετάταξής τους στο Δήμο Αγρινίου με φροντίδα και προσωπική μέριμνα του Νομάρχη κ. Σώκου, όχι βέβαια για να καλύψουν ανάγκες που προέκυψαν από εκχωρηθείσες αρμοδιότητες στους διευρυμέ­νους Δήμους, αλλά για να λύσουν το δικό τους πρόβλημα μετάθεσης στο Αγρίνιο, αφού δεν κάλυπταν τις κατά Νόμο προϋποθέσεις ώστε να μεταταγούν, πράγμα που απεδείχθη περί­τρανα όταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς επέστρεφε τους φακέλους των αιτούντων για μετάταξη Υπαλλήλων στη Νομαρχία Αιτωλ/νίας στις 28 του περασμένου Ιουλίου, με την επισήμανση ότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του Νόμου Ραγκούση. Αίφνης όμως μετά μία εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις 4 Αυγούστου 2010, ο Περιφερειακός Γραμματέας έκανε δεκτές δεκαέξι αιτήσεις μετάταξης, που δεν ήταν άλλες από αυτές που στις 28 Ιουλίου 2010 είχε απορρίψει ως μη σύνομμες.

Προκύπτουν λοιπόν τα εξής αδήριτα ερωτήματα: πως βεβαιώνει ο κ. Σώκος στις 17 Ιουλίου 2010 ότι οι εν λόγω υπάλληλοι έχουν τα κατά Νόμο προσό­ντα; Γιατί ο Περιφερειακός Γραμμα­τέας απέρριψε την βεβαίωση του κ. Σώκου ότι οι εν λόγω υπάλληλοι πληρούν τις προϋποθέσεις; Τι μεσολάβησε στο διάστημα από 27 Ιουλίου έως 4 Αυ­γούστου και απεδέχθη ο Περιφερειακός Γραμματέας τις ψευδείς βεβαιώσεις του κ. Σώκου;

Οι ανωτέρω σκοτεινές δολιχοδρομίες που αφορούν το ζήτημα των παράνομων μετατάξεων των εν λόγω υπαλλήλων της Δημόσιας διοίκησης, καταδεικνύουν περίτρανα την έλλειψη σεβασμού που τρέφουν Νομάρχης και Περιφερειακός Γραμματέας στους Νό­μους της Πολιτείας και την ανυπαρξία αξιοπιστίας στις ενέργειές τους, καθώς και τον ωμό εμπαιγμό τους προς τους πολίτες στους οποίους συμπεριφέρονται ως αγέλη καθώς απαιτούν να μας κυβερνήσουν διαπράττοντας κάθε είδους αθλιότητες προς χάριν μικροκομματικών εξυπηρετήσεων ρουσφετολογικού χαρακτήρα. Τρομάρα τους!!! Και μιας και ο κ. Σώκος δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και άρα τώρα που δεν επελέχθη από το ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιος περιφερειάρχης δεν έχει λόγο να πολιτευθεί, θα επιλέξει την τιμητική συνταξιοδότηση τηρώντας το λόγο του ή θα δεχθεί το χρυσό χάπι της θέσης του αντιπεριφερειάρχη ως άλλος επαγγελματίας καρεκλοκένταυρος; Πάντως ό,τι και εάν επιλέξει ένα είναι σίγουρο. Επί θητείας του μετέτρεψε τις περιφερειακές Υπηρεσίες της Νομαρχίας στο Αγρίνιο σε πραγματική Νομαρχία αποψιλώνοντας τις Κεντρικές υπηρεσίες στο Μεσολόγγι από προσωπικό, μετατρέποντας το Μεσολόγγι σε οιονεί πρωτεύουσα του Νομού. Και ο λαός της Ιερής Πόλης δεν το ξεχνά αυτό.”

ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.