17 Δεκεμβρίου 2010

Πέρασαν Αρης και ΠΑΟΚ. Εμεινε άδοξα έξω η ΑΕΚ. Δύσκολες οι κληρώσεις αλλά μπορούμε.....

Δύσκολη θα είναι η αποστολή του ΠΑΟΚ και του Άρη στη φάση των "32" του Europa League. Ο "δικέφαλος του βορρά" θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ τη Μάντσεστερ Σίτι. Αν προκριθούν στους 16, ο ΠΑΟΚ θα βρει στο δρόμο του τη Σεβίλη ή την Πόρτο και ο Άρης, την Μπεσίκτας ή την Ντιναμό Κιέβου.

Τα ζευγάρια της φάσης των "32"

(1) Νάπολι - Βιγιαρεάλ
(2) Ρέιντζερς- Σπόρτινγκ Λισαβόνας
(3) Σπάρτα Πράγας - Λίβερπουλ
(4) Άντερλεχτ - Άγιαξ
(5) Λεχ Πόζναν - Μπράγκα
(6) Μπεσίκτας - Ντιναμό Κιέβου
(7) Βασιλεία - Σπαρτάκ Μόσχας
(8) Γιουνγκ Μπόις - Ζενίτ
(9) Άρης - Μάντσεστερ Σίτι (πρώτος αγώνας 15/2, ρεβάνς στις 24/2)
(10) ΠΑΟΚ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (πρώτος αγώνας 17/2, ρεβάνς στις 22)
(11) Σεβίλη - Πόρτο
(12) Ρούμπιν Καζάν - Τβέντε
(13) Λιλ - Αϊντχόφεν
(14) Μπενφίκα - Στουτγάρδη
(15) ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Παρί Σεν Ζερμέν
(16) Μέταλιστ Χάρκιφ - Λεβερκούζεν

Τα ζευγάρια της φάσης των "16"

Μπενφίκα ή Στουτγάρδη - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ ή Παρί Σεν Ζερμέν
Μπεσίκτας ή Ντιναμό Κιέβου - Άρης ή Μάντσεστερ Σίτι
Ρούμπιν Καζάν ή Τβέντε - Γιουνγκ Μπόις ή Ζενίτ
ΠΑΟΚ ή ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Σεβίλη ή Πόρτο
Λιλ ή Αϊντχόφεν - Ρέιντζερς ή Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μέταλιστ Χάρκιφ ή Λεβερκούζεν - Νάπολι ή Βιγιαρεάλ
Άντερλεχτ ή Άγιαξ - Βασιλεία ή Σπαρτάκ Μόσχας
Σπάρτα Πράγας ή Λίβερπουλ - Λεχ Πόζναν ή Μπράγκα

Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των "16" θα γίνουν στις 10 Μαρτίου και οι ρεβάνς στις 17.

Λίγα λόγια για τους τελευταίους αγώνες των Ελληνικών ομάδων στο Europa League.

Αρης - Ροζενμπόργκ 2-0

Ο Αρης καμαρώνει για την κορυφαία στιγμή της ευρωπαϊκής ιστορίας του. Με τη νίκη επί της Ρόζενμποργκ (2-0) σφράγισε το εισιτήριο για τους "32" του Europa League, αφήνοντας οριστικά εκτός την κάτοχο του τροπαίου Ατλέτικο. Κούπερ: "Είναι δύσκολο και για μένα που είμαι προπονητής να καταλάβω τι έχουμε καταφέρει". Αλέξης Σπυρόπουλος και Γιάννης Νάτου σχολιάζουν τον θρίαμβο των "κίτρινων".

Η εικόνα του αγώνα:

Βασική προτεραιότητα ήταν να κρατηθεί το μηδέν στην άμυνα και στη συνέχεια να κυνηγήσει το γκολ. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά επτά άρχισε να κυριαρχεί στο κέντρο του γηπέδου, χτυπώντας με το αγαπημένο του στιλ, από τα άκρα.

Εκεί, ο Χαβίτο κατά κύριο λόγο έκανε καλή δουλειά, αυξάνοντας την πίεση στα καρέ του Όρλουντ, αλλά μετά τις προσπάθειες των Τόχα, και Μίσελ, θα μπορούσε να εκτελέσει πέναλτι, αν ο διαιτητής δεν έκλεινε τα μάτια σε ανατροπή του Τσέζαρεκ (30'). Ο Κροάτης, όμως, κρατούσε το καλύτερο για το τέλος του ημιχρόνου, τότε ο Κόκε σούταρε, η μπάλα κόντραρε κι αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, την έστειλε να αναπαυτεί με κεφαλιά εξ' επαφής στα δίχτυα. Η οφ σάιντ θέση του έγινε κατανοητή από τα ριπλέι, από κανέναν όμως, μέσα στο γήπεδο.

Οι πανηγυρισμοί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μπήκαν σε μια σειρά και θα μπορούσαν να λάβουν καθολικό χαρακτήρα, αν ο Εϊβάλε δεν έκλεινε και πάλι τα μάτια σε καθαρή ανατροπή πάνω στον Κόκε στο 56', ενώ βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Ο Άρης όσο περνούσε ο καιρός γύρισε πίσω για να φυλάξει τα νώτα του, ο Σηφάκης λειτούργησε σαν φύλακας άγγελος στο 75' σε απίστευτο σουτ του Ντόρσιν, απίστευτη όμως, είναι συνολικά η πρόκριση του Άρη μέσα από έναν όμιλο, στον οποίο εξαρχής τις δύο θέσεις πρόκρισης έδωσαν όλοι στην Ατλέτικο και τη Λεβερκούζεν.

Το εκπληκτικό γκολ του Ρίκι Φατί στην εκπνοή του αγώνα, απλά έδωσε το σωστό τόνο στους πανηγυρισμούς, οι οποίοι δεν τελειώνουν απόψε για τον Άρη και τους φίλους του.

Κλειδί αγώνα:

Η ψυχραιμία, το μυαλό και ο χαρακτήρας με τον οποίο αντιμετώπισε ο Άρης έναν περίεργο αγώνα. Δεν ήταν εύκολο να κρατήσει την προσοχή του μόνον στη Ρόζενμποργκ, την ώρα που ήθελε να κάνει ό, τι και η Ατλέτικο στην Μπάι Αρίνα. Ούτε, όμως, και να αψηφίσει μία ομάδα που δίνει τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς της, ήδη πρωταθλήτρια, καθώς η ψυχοσύνθεση των Νορβηγών υπαγορεύει να παλεύει κάθε αγώνα ανεξαρτήτου βαθμολογικού ενδιαφέροντος.

MVP:

Ο κόσμος του Άρη. Πάνω από 23.000 φίλαθλοι αψήφισαν τις απαγορευτικές καιρικές συνθήκες και δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα, αυτή για την οποία ο Άρης έχει κάνει όνομα σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Κάστρο έχουν πει το «Κλεάνθης Βικελίδης», «εδώ είναι το το Βικελίδης» έλεγε το πανό κι αυτό είναι πλέον ένα ξεχωριστό κεφάλαιο το οποί κεφαλοποίησε με τον καλύτερο τρόπο η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Αδύναμος κρίκος:

Μόνον ο διαιτητής και τα λάθη του. Δύο πέναλτι δεν δόθηκαν στον Άρη, ούτε αποβολή στον Ντεμίντοφ. Βέβαια, και το πρώτο γκολ του Άρη ήταν οφ σάιντ. Γενικώς, ο Αυστριακός έχασε τις ισορροπίες σε έναν αγώνα που ήταν πιο εύκολος απ' ότι υπολόγισε.

Οι συνθέσεις:

Άρης: Σηφάκης, Κουλοχέρης, Τόχα, Τσέζαρεκ (78' Ρουίς), Κόκε (88' Φατί), Μίτσελ, Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Πρίττας, Μενδρινός (82' Καζναφέρης)

Ρόζενμποργκ: Όρλουντ, Λούστιγκ, Ντορσίν, Ανάν, Μπιάρσμιρ, Γιάμτφαλ (66' Ιβερσεν), Μόλντσκρεντ, Ντεμίντοφ, Σκιέλμπρεντ, Χένρικσεν, Πρίτσα

Δυναμό Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 0-1

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σκόραρε στο 60ο λεπτό (0-1) και ο ΠΑΟΚ τερμάτισε δεύτερος στον 4ο όμιλο και πανηγύρισε στο εχθρικό Ζάγκρεμπ την παλικαρίσια πρόκριση στους "32" του Europa League.

Η εικόνα του αγώνα:

Αφού πέρασε το ψυχολογικό φράγμα των πρώτων 15 λεπτών, ο ΠΑΟΚ βγήκε ζωντανός από την πίεση της Ντιναμό (η οποία όμως δεν της έδωσε κάποια φάση) και προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι του. Ο Χάβος δεν παρέκκλινε των αναμενόμενων και παρέταξε μια ενδεκάδα με τον Φωτάκη αντί του Ιβιτς, τον Σαλπιγγίδη δεξιά και τον Αθανασιάδη φουνταριστό. Στα χαρτιά αυτό το σχήμα έδειχνε ικανό να κάνει τη ζημιά στους Κροάτες, στην πράξη όμως ο Δικέφαλος δεν πάτησε ούτε μία φορά την αντίπαλη περιοχή στα πρώτα 45 λεπτά!

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι μετά το 19ο λεπτό και την πρώτη αξιόλογη φάση τους, έχασαν σωρεία ευκαιριών και θα μπορούσαν να είχαν πάρει το προβάδισμα. Σημαντικότερες όλων αυτή του 29' όταν ο Τονέλ απέτυχε να σκοράρει απέναντι από το τέρμα και του 42' όταν ο Σαμίρ έστειλε, με εκτέλεση φάουλ, τη μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Χαλκιά.

Αν μπορούμε να κρατήσουμε κάτι από το πρώτο -δύσκολο για τον ΠΑΟΚ- ημίχρονο είναι η τύχη που είχε η ελληνική ομάδα στις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν στη Ντιναμό και η ατολμία που έδειξαν οι παίκτες, οι οποίοι κατέβηκαν με το μυαλό στην ισοπαλία.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε πιο ορθολογικός και βρήκε τους κενούς χώρους για να απειλήσει. Οχι μόνο απείλησε, αλλά στην πρώτη του φάση, στο 60ο λεπτό, ο Σαλπιγγίδης βγήκε απέναντι από τον γκολκίπερ της Ντιναμό και πλάσαρε εύστοχα σκοτώνοντας ουσιαστικά κάθε ελπίδα των Κροατών.

Τα πράγματα πλέον ήταν εύκολα για την ελληνική ομάδα, η οποία είδε περισσότερους χώρους για να βγει μπροστά αφού η Ντιναμό είχε ανοίξει για να πετύχει γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης μήπως και φτάσει στην ανατροπή. Ο ΠΑΟΚ όμως είχε καθαρό μυαλό, κάτι που του έλειψε στο πρώτο μέρος, και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στο να κρατήσει το υπέρ του 0-1. Μάλιστα, είχε την ευκαιρία με τον Αθανασιάδη, ο οποίος απέτυχε να κάνει το 0-2 και να διώξει κάθε άγχος από την ομάδά του.

Το κλειδί του αγώνα:

Σημαντικό ρόλο έπαιξε το πρώτο μέρος της αναμέτρησης όπου ο ΠΑΟΚ κατάφερε να το βγάλει αλώβητος. Ο δικέφαλος ήταν κακός και έδωσε το δικαίωμα στη Ντιναμό να χάσει μεγάλες ευκαιρίες. Ευτυχώς το 0-0 έμεινε και στο δεύτερο μέρος, ειδικά μετά το γκολ του Σαλπιγγίδη, τα πράγματα ήταν πιο εύκολα.

Ο αδύναμος κρίκος:

Ο Ρουκάβινα μπήκε ως αλλαγή για να βοηθήσει στη Ντιναμό, αλλά εξαφανίστηκε. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού δεν έγινε αισθητός στην αντίπαλη άμυνα.

MVP:

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης το έψαχνε αυτό το γκολ καιρό. Ηθελε ένα μεγάλο γκολ και το σημείωσε. Χάρη σε αυτό ο ΠΑΟΚ είναι στους 32 του Europa League.

Οι συνθέσεις:

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Κελάβα, Kαλέγιο (59' Ρουκάβινα), Αντέμι (67' Σλέπιτσκα), Ετό (75' Κράμαριτς), Σαμίρ, Τόμετσακ, Μπαντέλι, Μπαρμπάριτς, Μπετσιράι, Κουφρέ, Τονέλ

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Πάμπλο Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης (89' Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (68' Ελ Ζαρ), Αθανασιάδης (82' Φιλομένο)

πηγή contra.gr

Κίτρινες κάρτες: Μπαντέλι, Μπετσιράι - Πάμπλο Γκαρσία, Μπουσαϊντί




Share

1 σχόλιο:

cummulus είπε...

Αϊντε καϊνάριααααααααά! (παλιά αρειανίδικη ιαχή)

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.