27 Αυγούστου 2010

Ελληνική βραδυά στο Europa League.

Με 2 ίδια σκόρ 1-0 και 1-1 οι ομάδες μας προκρίθηκαν απέναντι στους αντιπάλους τους.
Ο ΠΑΟΚ με σκορ 1-1 στην παράταση "καθάρισε" την ισχυρότατη και πολύ ακριβότερη Φενερμπαχτσέ μέσα στην Κωνσταντινούπολη και σε συνδυασμό με το 1-0 της Τούμπας, πέρασε στην επόμενη φάση των ομίλων του Europa League.
Ο Αρης με το ίδιο σκόρ 1-1 μέσα στην Βιέννη κατά της Αούστρια και το 1-0 του Χαριλάου του πρώτου αγώνα βρέθηκε κι αυτός στην σημερινή κλήρωση του Europa League για τους ομίλους.
Το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΚ η οποία μετά το 1-0 μέσα στην Σκωτία κατά της Νταντί Γιουνάϊτεντ, χθες στο άδειο από φιλάθλους της Καραϊσκάκη, ίδρωσε αλλά κατάφερε με σκορ 1-1 να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Ας δούμε πως περιγράφει το contra.gr τους χθεσινούς αγώνες:

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ -ΠΑΟΚ 1-1

ΠΑΟΚ ο πορθητής! Με γκολ του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης η ομάδα του Παύλου Δερμιρτζάκη πήρε το 1-1 στο "Σουκρού Σαράτσογλου" και αποκλείοντας τη Φενέρμπαχτσε θα δώσει πανάξια το "παρών" στους ομίλους του Europa League.

Εικόνα του αγώνα

Έχοντας να υπερασπιστεί το 1-0 του πρώτου αγώνα, ο "Δικέφαλος" ήταν εξ αρχής επιφυλακτικός. Δεν ήθελε (και δεν έπρεπε) να αφήσει πεδίο δράσης στους ποιοτικούς και επικίνδυνους μεσοεπιθετικούς της Φενέρ.

Η συνολική λειτουργία της ελληνικής ομάδας ήταν τέτοια που δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να πατήσουν... περιοχή για να απειλήσουν. Τα μακρινά σουτ ήταν η μόνη επιλογή για τους παίκτες του Κοτσαμάν, αλλά αφενός ο Νιανγκ δεν βρήκε εστία αφετέρου ο Στοχ νικήθηκε από τον Κρέσιτς.

Όσο όμως περνούσε η ώρα τόσο ο ΠΑΟΚ έχανε τον έλεγχο. Ο Γκαρσία άρχισε να χάνει δυνάμεις, ενώ οι πλάγιοι αμυντικοί Μπουσαϊντί και Λίνο εκτέθηκαν αρκετές φορές. Βέβαια το γκολ του Εμρέ στο 49' ήρθε ένα μακρινό σουτ σε συνδυασμό με την αργοπορημένη αντίδραση του Κρέσιτς.

Η Φενέρ δεν έμεινε στο 1-0 και επιχείρησε με διάφορους τρόπους να διευρύνει το προβάδισμά της και να φτάσει στην πρόκριση. Μόνο που οι παίκτες του Δερμιτζάκη δεν πανικοβλήθηκαν. Επανέκτησαν την ηρεμία που τους χαρακτήρισε σε όλο το πρώτο ημίχρονο και έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τα κενά στην άμυνα της τουρκικής ομάδας. Δύο φορές ο Σαλπιγγίδης πέταξε την ευκαιρία. Στην πρώτη μάλιστα προ κενής εστίας πλάσαρε άουτ!

Ήταν η μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ να κλειδώσει από εκείνη την ώρα την πρόκριση. Διότι παρά την επιθετική διάθεση τα "καναρίνια" δεν βρήκαν ξεκάθαρες ευκαιρίες. Ο Δερμιτζάκης έδεσε την άμυνά του με τον Σνάουτσνερ (αντί του "κιτρινισμένου" Μπουσαϊντί), αντιπαρήλθε την πίεση του αντιπάλου και έστειλε το ματς στην παράταση, όπου, όπως αποδείχθηκε, φύλαγε τα καλύτερα.

Ήταν πάντως φανερό από την κανονική διάρκεια πως ο ΠΑΟΚ θα ξανάβρισκε την ευκαιρία να σκοράρει. Αφού πρώτα γλίτωσε στο σουτ του Άλεξ, ο φρέσκος Μουσλίμοβιτς (είχε μπει στο 85' αντί του Φιλομένο) άφησε μέτρα πίσω τον Λουγκάνο και με φονικό σουτ στην κίνηση εκτέλεσε τον ανήμπορο Βολκάν. Ήταν πλέον δεδομένο πως όπως τότε στο Μαλίν, όπως κάποτε στο Χάιμπουρι, η πρόκριση δεν θα χανόταν. Άλλωστε οι γηπεδούχοι αποδέχθηκαν τη μοίρα τους και δεν πάλεψαν καν για την ανατροπή. Αντίθετα ο Σαλπιγγίδης ήταν εκείνος που άγγιξε το 1-2, αλλά μάλλον δεν ήταν η βραδιά του.

Κλειδί του αγώνα

Όταν ένα γκολ κρίνει μια (τέτοια) πρόκριση, είναι δημοσιογραφική υποχρέωση να σταθείς στην φάση και τον σκόρερ. Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς δεν άρχισε το ματς, αλλά όταν τον χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ ήταν εκεί, να σκοράρει ως άλλος... Ζήσης Βρύζας και να υπογράψει την ιστορική πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

MVP

Ασφαλώς ο Βόσνιος στράικερ. Όμως πολλή δουλειά έκανε ο Βιεϊρίνια, ο Σορλέν, ο (άτυχος) Σαλπιγγίδης, ο Φιλομένο, οι δυο στόπερ Κοντρέρας και Μαλεζάς. Περισσότερο όμως απ' όλους δικαιούται τα εύσημα ο Παύλος Δερμιτζάκης, ο οποίος οδήγησε χωρίς πανικό, με σωστές επιλογές και νοοτροπία τον ΠΑΟΚ σε μια σπουδαία επιτυχία.

Αδύναμος Κρίκος

Ο Μαμαντού Νιάνγκ κόστισε τόσα εκατομμύρια στην τουρκική ομάδα (ίσως όσα κοστίζει ολόκληρος ο ΠΑΟΚ), αλλά χάθηκε μεταξύ Κοντρέρας και Μαλεζά. Λίγες φορές δικαιολόγησε τον ντόρο που έγινε γύρω από το όνομα και τη μεταγραφή του από τη Μαρσέιγ.

Οι συνθέσεις


Φενέρμπαχτσε
: Ντεμιρέλ, Λουγκάνο, Εμρέ (75' Σελτσούκ), Νιανγκ, Άλεξ, Στοχ, Κριστιάν (106' Ουνάλ), Αντρέ Σάντος, Τοπούζ (91' Χουρματσί), Μπίλιτσα, Γιονούλ

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί (75' Σνάουτσνέρ), Κοντρέρας, Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Σορλέν, Φωτάκης (91' Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια, Φιλομένο (83' Μουσλίμοβιτς), Σαλπιγγίδης

Να συμπληρώσω ότι η γιγάντια παρουσία των 2500 οπαδών του ΠΑΟΚ στο γήπεδο χαρακτηρίστηκε από τα ΜΜΕ ως Αλωση της Πόλης....

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ -ΑΡΗΣ 1-1

Οπως στο ματς του "Κλεάνθης Βικελίδης" έτσι και στη Βιέννη, ο Κάρλος Ρουίζ ήταν η μεγάλος πρωταγωνιστής, χαρίζοντας την πρόκριση στον Αρη. Το 1-1 με την Αούστρια δίνει στους Θεσσαλονικείς το εισιτήριο για τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Europa League.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ο Αρης κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με πρώτο μέλημα τη διατήρηση του πλεονεκτήματος από τον πρώτο αγώνα. Ωστόσο, αυτό δεν επηρέασε την εικόνα του, πόσο μάλλον το σύστημά του, αφού ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ δεν ακολούθησε αμυντική τακτική. Η μοναδική σοβαρή αλλαγή σε σχέση με το ματς της Θεσσαλονίκης ήταν η χρησιμοποίηση του Ρουίζ (του χρυσού σκόρερ του πρώτου ματς) αντί του Τσέζαρεκ.

Η αλήθεια είναι πως οι φιλοξενούμενοι πέρασαν κάποιες δύσκολες στιγμές, όπως για παράδειγμα το δοκάρι των αυστριακών, αλλά είχαν καταφέρει να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Ηταν λογικό να επιτεθεί η Αούστρια για το γκολ που θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου ματς, όπως ήταν λογικό να χτυπήσει ο Αρης στην αντεπίθεση.

Σε μία από αυτές ήρθε και το γκολ που ουσιαστικά έδωσε στους "κίτρινους" την πρόκριση στους ομίλους. Στο 41ο λεπτό ο Κάρλος Ρουίζ βρέθηκε σε καίρια θέση, μόνος απέναντι από το τέρμα των γηπεδούχων, και με άψογο και συνάμα ψύχραιμο πλασέ, έκανε το 0-1.

Στην επανάληψη η Αούστρια προσπάθησε να αντιδράσει, ισοφάρισε σχετικά γρήγορα με τον Λιντζ, αλλά από εκεί και πέρα όταν χρειάστηκε ο Μιχάλης Σηφάκης ήταν εκεί και με τις σωτήριες επεμβάσεις του κράτησε το 1-1.

Τα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικά. Στις εξέδρες είχε στηθεί γλέντι από τον κόσμο του Αρη, την ίδια ώρα που η Αούστρια προσπαθούσε την ύστατη στιγμή να αλλάξει τον ρου του ματς. Μάταια, όμως, γιατί ο Αρης με έξυπνο και σωστό τρόπο κράτησε έως τέλους το πολύτιμο 1-1 που του έδωσε την πανάξια πρόκριση στους ομίλους.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Για να διατηρήσει ο Αρης τις ελπίδες του χρειαζόταν ένα εκτός έδρας γκολ. Αυτό ήρθε στο καταλληλότερο σημείο. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο Αρης πήρε αυτό που άξιζε με βάση την εικόνα του στο ματς και την τακτική του Κούπερ και έριξε στο καναβάτσο τους αντιπάλους. Από κει και πέρα, το παιχνίδι ήταν τυπικής διαδικασίας.

MVP:

Πέραν του Κάρλος Ρουίζ που στα δύο ματς με την Αούστρια Βιέννης πέτυχε τα γκολ που έκριναν την πρόκριση, αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στον Μιχάλη Σηφάκη, ο οποίος για μία ακόμη φορά ήταν άψογος.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:

Ουδείς. Είναι κρίμα να αδικηθεί κάποιος σε μια τόσο μεγάλη μέρα για τον Αρη.

Οι συνθέσεις

Αούστρια: Λίντνερ, Τρογιάνσκι (62' Στανκβοβιτς), Μαργκράιτερ, Ντάγκοβιτς, Χλίνκα, Κλάιν, Λιντζ, Γιουν, Λιντλ (46' Σουμάχερ), Μπαουμγκάρτλινγκερ, Σούτνερ (74' Λέοβατς)

Άρης: Σηφάκης, Νέτο, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Ναφτί, Τόχα (55' Πρίττας), Χαβίτο, Κάλβο (57' Τσεσνάουσκις), Κάλβο, Ρουίς (74' Ρουίζ)

ΑΕΚ -ΝΤΑΝΤΙ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ 1-1

Tυχερή θα πρέπει να αισθάνεται η ΑΕΚ για τη συμμετοχή της στην κλήρωση των ομίλων του Europa League. Η Ένωση προηγήθηκε σχετικά νωρίς με το παρεθνικό γκολ του Ντιόπ, αλλά στη συνέχεια, για έναν ανεξήγητο λόγο, δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το παιχνίδι.

Αυτό είχε ως συνέπεια να πάρει τα πάνω της η μέτρια ποιοτικά, Νταντί Γιουνάιτεντ. Οι Σκωτσέζοι ισοφάρισαν με τον Ντέιλι, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο, ενώ έφτασαν πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ, το οποίο -ευτυχώς για την ΑΕΚ- δεν ήρθε.

Η εικόνα του αγώνα


Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για την ΑΕΚ, αλλά δεν κύλησαν ανάλογα. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς στο πρώτο μέρος είχε πολύ καλή λειτουργία στη μεσοεπιθετική της γραμμή, ενώ δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου η εστία του Σεμπάστιαν Σάχα.

Η συνεργασία των Ντιόπ, Καφέ και Μάκου με τους Σκόκο, Λεονάρντο και Τζιμπούρ ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Ξεδιπλώνοντας ωραίους συνδυασμούς η ΑΕΚ πατούσε με ευκολία την περιοχή του Πέρνις. Πάντως το γκολ προέκυψε από στημένη φάση: στο 23' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λεονάρντο ο Γιάχιτς έπιασε την κεφαλιά, ο Ντιόπ κινήθηκε προς την πορεία της μπάλας και με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ με την φανέλα της ΑΕΚ.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους ο ρυθμός έπεσε και όλα έδειχναν ότι η βραδιά θα κυλούσε χωρίς απρόοπτα για την ΑΕΚ. Φευ. Η είσοδος του Ντέιλι στον αγώνα έκανε άνω-κάτω την άμυνα της ΑΕΚ, αφύπνισε του Σκωτσέζους και σκόρπισε ενθουσιασμό στους φιλάθλους της Νταντί που "έπαιζαν" μόνοι τους μπάλα στις κερκίδες του Καραϊσκάκη.

Ο περί ου ο λόγος, μετά από ωραία πάσα του Ντίξον στο 78', βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Σάχα και ισοφάρισε. Το γκολ έφερε τρικυμία στην ενωσίτικη οπισθοφυλακή, με τη Νταντί να φτάνει κοντά στο γκολ - πρόκριση στο 82΄με τον Γουότσον (το σουτ πέρασε άουτ).

Κλειδί του αγώνα
Η επιλογή του προπονητή της Νταντί Πίτερ Χιούστον να τα παίξει "όλα για όλα". Έβαλε στο ματς το Ντέιλι στο 64ο λεπτό, γέμισε την επίθεση της Νταντί και φόρτωσε μπελάδες -ευτυχώς χωρίς υψηλό κόστος- τον Μπάγεβιτς. Το ερώτημα είναι τι θα συνέβαινε αν η συγκεκριμένη κίνηση από τον πάγκο της Νταντί είχε γίνει νωρίτερα.

MVP
Ο Μπούμπα Ντιόπ. Αρχηγική παρουσία από τον Σενεγαλέζο στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Και, φυσικά, το γκολ που βοήθησε στην πρόκριση.

Αδύναμος κρίκος
Η λειτουργία της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Με μια ανεξήγητη καθίζηση η Ένωση επαναπαύτηκε στο γκολ του πρώτου μέρους και έδωσε δικαίωμα στη Νταντί να... ονειρευτεί ομίλους. Οι Σκωτσέζοι όχι μόνο ισοφάρισαν αλλά με 3 καλές ευκαιρίες προκάλεσαν "εμφράγματα" στους φίλους της ΑΕΚ που έβλεπαν το ματς από την τηλεόραση.

Οι συνθέσεις των ομάδων


ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας (Γκέντσογλου 46'), Μανωλάς, Γιάχιτς, Λαγός, Καφές (c), Ντιόπ, Μάκος, Λεονάρντο (Καράμπελας 90'), Σκόκο, Τζιμπούρ (Μπλάνκο 59')

Νταντί Γιουνάιτεντ (Πίτερ Χιούστον): Πέρνις, Ντίλον, Ντίξον, Κόνγουεϊ, Σκοτ Ρόμπερτσον (c), Κανταμαρτέρι (Γκουντγουέιλ 46'), Ντέιβιντ Ρόμπερτσον, Μπάουμπεν, Γκομίς (Ντέιλι 64'), Κένεθ, Γουότσον

πηγή contra.gr



Share

1 σχόλιο:

cummulus είπε...

Αιντε Αρειανάρα!!!!!!!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.