1 Αυγούστου 2010

Περί αιτιότητας….Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Όταν διδάσκουμε στα παιδιά την έννοια της αιτιότητας, δηλαδή τη συνάφεια ανάμεσα σε ένα αίτιο και ένα αιτιατό χρησιμοποιούμε απλά, χειροπιαστά παραδείγματα (στον κόσμο της αντικειμενικής πραγματικότητας λέμε ότι πατάμε το διακόπτη και ανάβει το φως).

Αναρωτήθηκε ο Κύριος Υπουργός Οικονομικών Doctor Γιώργος Παπακωνσταντίνου και συμφωνώ ΜΕΡΙΚΩΣ μαζί του, «πώς μπορεί μια ομάδα (χαρακτηρίστηκε από δημοσιογράφους και ως ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ) να κρατά δέσμια ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ελληνική κοινωνία στερώντας της τα καύσιμα που απαιτούνται για να κινηθούν τα ιδιωτικά και δημόσιας χρήσης αυτοκίνητα;»

Συμφωνώ ΜΕΡΙΚΩΣ μαζί του και όχι ΑΠΟΛΥΤΩΣ καθότι θέλω να αναστρέψω το ερώτημά του και να ρωτήσω γιατί ΔΕΝ μας είπε ο κ Υπουργός «πώς μπορεί ένας συνάδελφός του Υπουργός, ο πολύ έμπειρος πολιτικός κ Δημήτρης Ρέππας να ΔΩΣΕΙ, εκ προθέσεως ή εξ αμελείας, εσκεμμένα ή ακούσια προσωπικά ΔΕΝ είμαι σε θέση να γνωρίζω και δεν θέλω να κρίνω, το ΑΙΤΙΟ που χρειαζόταν οι ιδιοκτήτες Βυτιοφόρων και φορτηγών Δ.Χ. για να μας προκύψει το αιτιατό της απεργίας που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής και συνεχίζεται – παρά την επιστράτευση – μέχρι αυτήν την ώρα;»

Η ταλαιπωρία των Ελλήνων πολιτών και των τουριστών που αυτή την εποχή επισκέπτονται τη χώρα μας, η οικονομική ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ που επισείει η απεργία και η έλλειψη βενζίνης σε ελληνικές επιχειρήσεις, η ΚΑΚΙΣΤΗ εικόνα που προβάλλεται από τα διεθνή ΜΜΕ για την Ελλάδα και η «διακωμώδηση» του ελληνικού Κράτους με την μη-εφαρμοζόμενη ΕΠΙΤΑΞΗ και ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ οφείλονται, μας λέει ο πρόεδρος κ Τζωρτζάτος και άλλα μέλη του ΔΣ των Ελλήνων φορτηγατζήδων στο γεγονός ότι ο κ Ρέππας ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει το Νομοσχέδιο για την κατάργηση του «κλειστού επαγγέλματός του»¨την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου!

Η αλήθεια είναι ότι οι κάτοχοι βυτιοφόρων και φορτηγών ΔΧ είχαν ανακοινώσει ότι θα ξεκίναγαν την απεργία τους στις 27 Αυγούστου!

ΑΙΤΙΟ; Η Υπουργική ανακοίνωση ότι το Νομοσχέδιο κατατίθεται στη Βουλή των Ελλήνων ΑΜΕΣΑ!!!

ΑΙΤΙΑΤΟ; Η ΑΜΕΣΗ αντίδραση και δυναμική απεργία των κατόχων αδειών βυτιοφόρων και φορτηγών ΔΧ!!!

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ;

Από την περασμένη Δευτέρα μέχρι σήμερα βιώνουμε ένα δυναμικό, απίστευτο ΜΠΑΧΑΛΟ της Δημόσιας Διοίκησης, οι Έλληνες αναστενάζουν σε ατέλειωτες ουρές στα βενζινάδικα, ο Τουρισμός που υπέφερε πλέον πνέει τα λοίσθια, τα έξοδα της τουριστικής καμπάνιας ακυρώθηκαν, η εικόνα της χώρας υπέστη ακόμη ένα οδυνηρό και δυσβάσταχτο πλήγμα, η παραπαίουσα αγορά και η οικονομία φάγανε ακόμη ένα δυνατό χαστούκι και….

Το σχετικό ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ κατατέθηκε και ΔΕΝ συζητήθηκε στη Βουλή!!!

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ;
Στη χώρα που γέννησε και δάνεισε στην ανθρωπότητα τις έννοιες της ΛΟΓΙΚΗΣ, λειτουργούμε άλογα και παράλογα,της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, αποδεικνύεται ότι είμαστε απίστευτα ανοργάνωτοι, του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, δεν υπάρχουν συστηματικές πράξεις και ενέργειες, της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ βιώνουμε συμπεριφορές ανήθικες και ανάλγητες.

ΔΗΛΑΔΗ από την περασμένη Δευτέρα μέχρι σήμερα έχουμε βιώσει καταστάσεις επικίνδυνες που θυμίζουν όχι ευνομούμενη Πολιτεία αλλά αναρχία και, το ΑΙΤΙΟ που ακούει στο όνομα ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ακόμη δεν κατατέθηκε στη Βουλή!

Έχουν δίκαιο οι φορτηγατζήδες και κάτοχοι βυτιοφόρων;

Σε κάποιο βαθμό ΝΑΙ (αφέθηκαν ελεύθεροι και ανεξέλεγκτοι επί 4 σχεδόν δεκαετίες οπότε επιβεβαιώθηκε το αρχαϊκό ρητό που διατείνεται για τη ΣΥΝΗΘΕΙΑ ότι «έξη είναι Δεύτερη Φύση»…και άντε να τους πείσεις)

Έχουν δίκαιο οι Έλληνες πολίτες, οι επιχειρηματίες, οι τουρίστες;

Στο μέγιστο βαθμό ΝΑΙ!

Κλείνω με μια αφελή ερώτηση ως δεύτερο συνθετικό της πρώτης «πού θα βρω βενζίνη καθώς φεύγουμε για τις πολυπόθητες διακοπές» δηλαδή «Είδε κανείς σας πουθενά το περιβόητο Ελληνικό Κράτος;»

Εάν απαντήσετε ΝΑΙ πείτε μου σε ποιό…Βενζινάδικο;




Share

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ Τζωρτζάτος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας φορτηγατζήδων και ιδιοκτητών βυτιοφόρων φάνηκε καλωσυνάτος, χαμογελαστός, ωραίος ομιλητής και ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ 17 φορτηγών!!!
Οι προσπάθειες “ανοίγματος” του κλειστού επαγγέλματος κατόχους αδείας φορτηγού ή βυτιοφόρου ΔΧ θα απολήξουν στην ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ μεγάλων ιδιωτικών εταιριών που θα διαθέτουν και 15 και 25 και 35 φορτηγά και βυτιοφόρα (δηλαδή ο πρόεδρος Τζωρτζάτος είναι ήδη…μέσα στον επικείμενο Νόμο!!!)
Στην Ελλάδα της διαφθοράς, της αδιαφένιας, της παράνοιας είναι ΠΟΛΥ παρανοϊκό, με δεδομένη πλέον την πολιτική επιστράτευση που έδειξε (έτσι έγραψαν οι δημοσιογράφοι-Δημοσιοσχεσίτες του ΠΑΣΟΚ) ότι ο κ Παπανδρέου διαθέτει…πυγμή, είναι εντελώς ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΟ να είμαστε λίγο…υποψιασμένοι χωρίς να προσβάλουμε άτομα και συλλογικά όργανα;;;

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΣΕ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΚΥΡΙΕ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΕ ΑΥΤΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΟΙΚΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΥΠΕΥΘΗΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, αμα είχατε δώσει εσείς πάνω από 100 χιλιάδες για άδεια θα γράφατε οτι γράφετε τώρα?
Το καταλαβαίνεται οτι είναι η περιουσία τους αυτή? μήπως τελικά αντί να βρίζετε την κυβέρνηση βρίζετε μεροκαματιάρηδες ανθρώπους?

Δείτε ένα βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=MOSENYikzeg&feature=player_embedded

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.