9 Ιουλίου 2010

Ευρωλίγκα: Η κλήρωση των ομίλων και των προκριματικών.

Για δύο ομάδες που θα μπουν στη «μάχη» της Ευρωλίγκας με στόχο να φτάσουν μέχρι το τέλος της και την κορυφή της η κλήρωση των ομίλων δεν μπορεί ν' αποτελέσει φόβητρο. Στο δεύτερο όμιλο ο Ολυμπιακός, στον τέταρτο ο Παναθηναϊκός. Δύσβατος ο δρόμος του Αμαρουσίου για τη συμμετοχή για δεύτερη διαδοχική χρονιά στους ομίλους.

Οι Πειραιώτες θα βρουν ως αντιπάλους στην πρώτη φάση της διοργάνωσης που ξεκινά στις 18 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 23 Δεκεμβρίου τις Ρεάλ, Ουνικάχα Μάλαγα, Βίρτους Ρόμα, Μπάμπεργκ, καθώς και την ομάδα που θα προκύψει από τον Α' προκριματικό όμιλο, όπου δε συμμετέχει το Μαρούσι, ενώ οι πράσινοι θα τεθούν αντιμέτωποι με τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παμέσα Βαλένθια, Εφές Πίλσεν, Αρμάνι Μιλάνο και Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Η πρεμιέρα των δύο ομάδων μας είναι κόντρα σε ισπανικούς συλλόγους με τους «ερυθρόλευκους» να υποδέχονται τη Ρεάλ στις 18 Οκτωβρίου στη εναρκτήρια αναμέτρηση της διοργάνωσης και το «τριφύλλι» ν' αντιμετωπίζει (20 ή 21/10) εκτός έδρας την περσινή κάτοχο του Γιούροκαπ ομάδα της Παμέσα Βαλένθια. Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η Ευρωλίγκα, στις 16 Ιανουαρίου του 2011 θα ξεκινήσει το Top-16 το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Μαρτίου. Ακολουθούν τα προημιτελικά σε best of three ματς απ' όπου θα προκύψουν οι τέσσερις φιναλίστ του φετινου φάιναλ φορ που θα διεξαχθεί το τριήμερο 6-8 Μαΐου στο Τορίνο.

«Οι φιλοδοξίες μας είναι μεγάλες όπως και τα τελευταία δύο χρόνια», ήταν το πρώτο σχόλιο για την κλήρωση από τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ιβκοβιτς ο οποίος κληθεί να μιλήσει για τον όμιλο των ερυθρόλευκων πρόσθεσε: «όλες οι ομάδες βρίσκονται ακόμη σε φάση δημιουργίας, οπότε ότι και να πούμε θα είναι πολύ πρώιμο. Ωστόσο είναι γεγονός ότι η αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ συμμετέχει σ' αυτή τη διοργάνωση.

Ο μάνατζερ του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος, εις εκ των τριών εκπροσώπων της ομάδας που βρέθηκε την Πέμπτη στην Βαρκελώνη τόνισε: «Θεωρώ ότι κληρωθήκαμε σε ένα δύσκολο γκρουπ, όχι απλά επειδή σ' αυτό είναι η ΤΣΣΚΑ, αλλά και για τους άλλους τέσσερις αντιπάλους μας. Στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος από το να κάνουμε του φιλάθλους μας ευτυχισμένους και υπερήφανους.

Όσον αφορά την κλήρωση των προκριματικών γύρων. Το Μαρούσι θα τεθεί αρχικά αντιμέτωπο με την ουκρανική Μπουντιβέλνικ που δε μοιάζει με κάτι... τρομερό για την ομάδα των βορείων προαστίων. Στη συνέχεια όμως τα πράγματα δυσκολεύουν μια και αν οι «κιτρινόμαυροι» προκριθούν τότε στο δρόμο τους θα βρεθεί μία από τις Κίμκι ή Καζέρτα με τους Ρώσους να έχουν το προβάδισμα. Αν το Μαρούσι αποκλείσει κι αυτόν τον αντίπαλο θα του μένει ακόμη ένα βήμα για να βρεθεί στους ομίλους. Θα πρέπει στη συνέχεια η ελληνική ομάδα ν' αποκλείσει κι αυτή που θα επικρατήσει από τα ζευγάρια Βιλερμπάν-Μπούντουτσνοστ και Λε Μαν-Μπάνβιτ, με τις περισσότερες πιθανότητες να είναι μία από τις δύο γαλλικές. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ευρωλίγκα, οι προκριματικοί θα ξεκινήσουν στις 21 Σεπτεμβρίου και οι δύο ομάδες που θα προκριθούν στους ομίλους της διοργάνωσης θα γίνουν γνωστές στις 8 Οκτωβρίου.

Τα γκρουπ της κλήρωσης


1ος όμιλος

Κάχα Λαμποράλ
Μακάμπι
Παρτιζάν
Πρόκομ Τρεφλ
Ζαλγκίρις Κάουνας
Νικητής Προκριματικών Β

2ος όμιλος
Ολυμπιακός
Ρεάλ Μαδρίτης
Ουνικάχα Μάλαγα
Βίρτους Ρόμα
Μπάμπεργκ Μπρόζε Μπάσκετ
Νικητής Προκριματικών Α

3ος όμιλος

Μπαρτσελόνα
Σιένα
Λιέτουβος Ρίτας
Φενέρμπαχτσε
Τσιμπόνα
Σολέ

4ος όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Παναθηναϊκός
Παμέσα Βαλένθια
Εφές Πίλσεν
Αρμάνι Μιλάνο
Ολίμπια Λιουμπλιάνας

Οι δύο όμιλοι των προκριματικών


1ος
Αλμπα-Ροάν
Χέμοφαρμ-Χάποελ Γκαλίλ Ελιόν
Ούνιξ Καζάν-Γκρόνιγκεν
Νίμπουργκ-Σαρλερουά

2ος
Βιλερμπάν-Μπούντουτσνοστ
Λε Μαν-Μπάνβιτ
Κίμκι-Καζέρτα
Μπουντιβέλνικ-Μαρούσι

Το πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων

18/10 1η αγωνιστική
Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης

20-21/10
Παμέσα Βαλένθια-Παναθηναϊκός

27-28/10 2η αγωνιστική
Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

03-04/11 3η αγωνιστική
Ολυμπιακός-Ουνικάχα Μάλαγα
Ολίμπια Λιουμπλιάνας-Παναθηναϊκός

10-11/11 4η αγωνιστική

Ολυμπιακός-Νικήτρια Α' προκριματικού
Παναθηναϊκός-Εφές Πίλσεν

17-18/11 5η αγωνιστική
Βίρτους Ρόμα-Ολυμπιακός
Αρμάνι Μιλάνο-Παναθηναϊκός

24-25/11 6η αγωνιστική
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός-Παμέσα Βαλένθια

1-2/12 7η αγωνιστική

Ολυμπιακός-Μπάμπεργκ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός

8-9/12 8η αγωνιστική

Ουνικάχα Μάλαγα-Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός-Ολίμπια Λιουμπλιάνας

15-16/12 9η αγωνιστική

Νικήτρια Α' προκριματικού-Ολυμπιακός
Εφές Πίλσεν-Παναθηναϊκός

22-23/12 10η αγωνιστική

Ολυμπιακός-Βίρτους Ρόμα
Παναθηναϊκός-Αρμάνι Μιλάνο

ΠΗΓΗ nooz.gr



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.