31 Μαΐου 2010

Αιματηρή επίθεση των Εβραίων Σιωνιστών στον Στόλο με την ανθρωπιστική βοήθεια....


Σε 19 ανέρχονται οι νεκροί και σε 26 οι τραυματίες μεταξύ των επιβατών του στολίσκου της Ελευθερίας που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και δέχθηκε επίθεση από ισραηλινούς κομάντος, μετέδωσε το κανάλι 10 της ισραηλινής τηλεόρασης.

Μεταξύ των τραυματιών φέρεται να συγκαταλέγεται και ένας Ελληνας.

Στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρεται ότι «κατά την επιχείρηση, οι ισραηλινοί στρατιώτες αντιμετώπισαν ισχυρή σωματική βία.

Ορισμένοι από τους επιβάτες χρησιμοποίησαν μαχαίρια και σιδηρογροθιές και επιχείρησαν επίσης να αρπάξουν το όπλο ενός στρατιώτη. Μπροστά στην αναγκαιότητα να υπερασπιστούν τη ζωή τους, οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ».

Το χρονικό

Το πρώτο πλοίο που δέχτηκε επίθεση ήταν ένα τουρκικό σκάφος γύρω στις 3 με 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας από αέρος με ελικόπτερο και από θαλάσσης από πολεμικά και πλωτά σκάφη του Ισραήλ.

Ισραηλινοί κομάντος ανέβηκαν στο σκάφος και ακολούθησαν συμπλοκές με πραγματικά πυρά.

Ο «Στολίσκος της Ελευθερίας», με περίπου 600 ακτιβιστές και 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας σε μία προσπάθεια να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας άλλαξε γραμμή πλεύσης προκειμένου να αποφευχθεί μία νέα εμπλοκή με το ισραηλινό ναυτικό.

Τα σκάφη, που κατευθύνονταν στη Γάζα, εντοπίστηκαν από τα ισραηλινά πολεμικά σκάφη νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε απόσταση 124 χλμ από τις ισραηλινές ακτές.

Οι επιβάτες φόρεσαν αμέσως τα σωσίβιά τους και σήμανε συναγερμός, σύμφωνα με τη διεθνή ομάδα. Δημοσιογράφοι του Αλ Τζαζίρα, που επέβαιναν στα πλοία, τόνισαν πως οι ακτιβιστές αποφάσισαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους να φθάσουν στις ακτές της Γάζας, άλλαξαν όμως γραμμή πλεύσης προκειμένου να κερδίσουν χρόνο και να φθάσουν στο λιμάνι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το ισραηλινό ναυτικό επικοινώνησε με τους διοργανωτές της πρωτοβουλίας με τον ασύρματο, ζητώντας τους είτε να ακολουθήσει ο στολίσκος τα πολεμικά στον ισραηλινό λιμένα Ασντόντ, είτε να επιστρέψουν στην αφετηρία τους.

Τα έξι πλοία με επικεφαλής τουρκικό σκάφος με 600 επιβαίνοντες απέπλευσε από τα διεθνή ύδατα ανοικτά της Κύπρου με προορισμό τη Γάζα την Κυριακή προσπαθώντας να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό της περιοχής.

Καλεί σε παγκόσμια εξέγερση η Χαμάς

Σε εξέγερση μπροστά στις πρεσβείες του Ισραήλ σε όλον τον κόσμο κάλεσε η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, ύστερα από την επιδρομή των ισραηλινών κομμάντος κατά του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα.

«Καλούμε όλους τους Αραβες και τους μουσουλμάνους να εξεγερθούν μπροστά στις σιωνιστικές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα, Σαμί Αμπού Ζούχρι.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα Ισμαήλ Χανίγιε κατήγγειλε με ανακοίνωσή του τη «βάρβαρη επίθεση» εναντίον του διεθνούς στολίσκου και κάλεσε τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να προστατεύσει τους φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές που επέβαιναν στα πλοία.

Φόβοι για ταραχές στο Ισραήλ

Η ισραηλινή αστυνομία αύξησε το επίπεδο συναγερμού στη χώρα για να αντιμετωπίσει «πιθανές ταραχές» ανάμεσα στους Αραβες Ισραηλινούς, μετά την στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των πλοίων που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, ανακοίνωσε αστυνομικός εκπρόσωπος.

Εσπευσμένα επιστρέφει από την Οττάβα και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο επισπεύδει την επιστροφή του στο Ισραήλ, ακυρώνοντας την αυριανή του συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, επισπεύδοντας την επιστροφή του στο Ισραήλ.

Η συνάντηση στον Λευκό Οίκο εντασσόταν στο πλαίσιο των προσπαθειών της αμερικανικής κυβέρνησης για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας μέσω έμμεσων συνομιλιών ανάμεσα στις δύο πλευρές υπό τη μεσολάβηση της Ουάσινγκτον, οι οποίες πλέον δεν είναι πιθανόν να συνεχισθούν, τουλάχιστον προς το παρόν. Λεπτό προς λεπτό το ρεσάλτο...

Mε μία κυκλωτική κίνηση την οποία ακολούθησαν προειδοποιητικές βολές, τα ισραηλινά σκάφη άρχισαν να πλησιάζουν τα έξι σκάφη της ανθρωπιστικής αποστολής τα οποία συνέχισαν την πορεία τους κάνοντας και αυτά ελιγμούς αποφυγής των στρατιωτικών πλοίων.

Από τα ισραηλινά σκάφη αποβιβάστηκαν μικρότερα φουσκωτά με κομάντος οι οποίοι ξεκίνησαν να πλευρίζουν όλα τα σκάφη του στόλου των ακτιβιστών και με γάντζους να επιχειρούν να ανέβουν πάνω στα πλοία για να τα καταλάβουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έφοδος των ισραηλινών κομάντος ήταν εξαιρετικά δύσκολη καθώς τα πλοία των ακτιβιστών πραγματοποιύσαν ελιγμούς στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την κατάληψή τους από τους ισραηλινούς.

Γύρω στις πέντε τα ξημερώματα, εμφανίστηκαν ελικόπτερα ναυτικών επιχειρήσεων και μεταφοράς προσωπικού, τα οποία άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα πολλά από τα σκάφη βλέποντας την κρισιμότητα της κατάστασης να ανακόψουν ταχύτητα.

Μέσα σε λίγα λεπτά οι ισραηλινοί κομάντος είχαν καταλάβει το σύνολο των σκαφών τόσο από αέρος όσο και από θαλάσσης. Ακολούθησε πρόσδεση των σκαφών και σύλληψη των πληρωμάτων και των επιβαινόντων ακτιβιστών. Από εκείνη την ώρα έχουν επιλέξει μπλακ άουτ ενημέρωσης,

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι ακτιβιστές είχαν στόχο να φύγουν από τα διεθνή ύδατα και να εισέλθουν στη Γάζα τις πρώτες πρωινές ώρες υπό το φως της ημέρας ενώ οι ισραηλινοί επέλεξαν να επιχειρήσουν νύχτα καθώς το φως της ημέρας όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές δεν θα ήταν σύμμαχός τους καθώς οι τηλεοπτικές εικόνες θα ήταν πιο εύκολο να ληφθούν.

«Πυροβολούσαν αδιακρίτως»

Ισραηλινά πυρά έπεσαν και κατά την κατάληψη του υπό ελληνική σημαία και με ελληνικό πλήρωμα επιβατηγού πλοίου «Σφενδόνη», αναφέρουν μαρτυρίες των επιβαινόντων στο φορτηγό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος», το τελευταίο, που κατελήφθη από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Την πληροφορία μετέδωσαν οι επιβαίνοντες, περί τις 5.15 - 5.20 τα ξημερώματα.

Μέλος της οργάνωσης Ελεύθερη Γάζα που συμμετέχει στην αποστολή μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα ανέφερε ότι υπήρξε επίθεση από ισραηλινά πολεμικά πλοία και ελικόπτερα.

Ο κ. Ευάγγελος Πισσιάς σημείωσε, δε, ότι το ελληνικό πλοίο αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση εντολή «εάν πρέπει να παραδώσουμε ελληνικό πλοίο με ελληνική σημαία στο Ισραήλ».

Επεισόδια στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η λεωφόρος Κηφισσίας μπροστα από την πρεσβεία του Ισραήλ, όταν, λίγο πριν τις 8 το βράδυ, ομάδες ατόμων που έπαιρναν μέρος στη διαδήλωση κατά της σφαγής στα πλοία της διεθνούς αποστολής, επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 7.50, όταν μια ομάδα 20 ατόμων - στην πλειονότητά τους νεαροί Παλαιστίνιοι - προσπάθησαν να περάσουν ένα τοιχίο στη συμβολή της οδό Μουσών με τη λεωφόρο Κηφισσίας για να πλησιάσουν την πρεσβεία.

Απωθήθηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί γύρω από την πρεσβεία από νωρίς το απόγευμα με αποτέλεσμα να αρχίσουν τα έκτροπα.

Αμέσως μετά άλλες ομάδες που βρίσκονταν στο άλλο άκρο των συγκεντρωμένων επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις και στις κλούβες των ΜΑΤ, ρίχνοντας ξύλα, μπουκάλια και πέτρες, με συνέπεια οι αστυνομικοί να απαντήσουν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και να τους απωθήσουν.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές προς την πλευρά του κέντρου της Αθήνας και εκείνοι οπισθοχωρώντας έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων και πριν διαλυθούν πετούσαν πέτρες και ξύλα εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και στους παράπλευρους δρόμους της Κηφισσίας από μικρές ομάδες των διαδηλωτών οι οποίοι επιτίθονταν σε αστυνομικούς, ειδικά της ομάδας Δέλτα.

Κατά τη διάρκεια των επεισόδιων υπήρξαν τραυματισμοί και προσαγωγές.

Αποτέλεσμα των οδομαχιών ήταν να νεκρώσει η οικονομική δραστηριότητα, να κλείσουν τα καταστήματα κατά μήκος της Κηφισσίας μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Αλεξάνδρας.

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της Αθήνας και μία ομάδα από αυτούς έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμάτων και πέταξε αντικείμενα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών κατέληξε στα προπύλαια απ' όπου διαλύθηκαν λίγο πριν τις 10 το βράδυ.

Οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση των ομήρων και τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ.

Στην εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα» συμμετείχαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, το Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, η Συμμαχία «Σταματήστε τον πόλεμο» καθώς και οργανώσεις μεταναστών και προσφύγων κυρίως από αραβικές χώρες.

πηγή ΕΘΝΟΣ ONLINE




Share

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Θάνο καλησπέρα.
Αναμφίβολα κατακριτέα η δολοφονική
ενέργεια των Ισραηλινών.
(Δεν σου κρύβω ότι ήμουν και εγώ
ένας εκ των πολλών που τα ... ''έχωσαν'' χθές στην Εβραιομασονία, μέσα από διάφορα blogs).
Τι μας κρύβουν όμως;
ΘΕΤΩ ΜΕΡΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
--Γιατί το Τουρκικό πλοίο είχε τόσες
Τουρκικές σημαίες; (Συνήθως τα πλοία των ακτιβιστών έχουν αναρτημένη μία σημαία της χώρας).
--Υπήρχαν άνδρες της τουρκικής ΜΙΤ
επάνω στο καράβι;
--Τα πλοία βρίσκονταν όντως σε διεθνή ύδατα; Κύπρος και Ισραήλ επέκτειναν τα χωρικά τους ύδατα
και αν ναι για ποιον λόγο;
--Υπάρχει συμφωνία συνεργασίας
μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ για άντληση πετρελαίου; (Υπάρχει και πολύ καλά έκανε η Κύπρος. Αφού διαπίστωσε ότι με τους δικούς μας
πολιτικάντηδες όλων των αποχρώσεων, δεν μπορεί να γίνει τίποτα, πήρε μια πολύ σωστή -κατ'εμέ- απόφαση. Μία πολύ καλή συμφωνία σχετικά με τα ποσοστά, σύμφωνα με τον Κυπριακό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο).
--Οι Τούρκοι, θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν την επέκταση των
χωρικών υδάτων με άλλο τρόπο; Όπως κάνουν με εμάς στο Αιγαίο; Κατ' εμέ
κατηγορηματικά όχι. Θα τολμούσαν να στείλουν πολεμικό σκάφος; Όχι, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι Ισραηλινοί δεν αστειεύονται... και ο νοών νοείτω.
--Μήπως λοιπόν οι Τούρκοι επέλεξαν
αυτόν τον τρόπο ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ εκμεταλλευόμενη τους ακτιβιστές;
Και βέβαια δεν θα περίμενε κανείς από το μιλιταριστικό καθεστώς του
Ισραήλ να αντιδράσει διαφορετικά.
(Για να μην παρεξηγηθώ, επαναλαμβάνω ότι είναι απολύτως κατακριτέα η εγκληματική αυτή ενέργεια των Ισραηλινών).
--Γιατί τα δικά μας πλήρως ελεγχόμενα και κατευθυνόμενα Μ.Μ.Ε. παρουσίασαν το θέμα όπως
''βόλευε'' τα αφεντικά τους; (Μα για ευνόητους λόγους...).
--Γιατί τα Κυπριακά Μ.Μ.Ε. έδωσαν
μια άλλη ''διάσταση'' στο θέμα;

Θα παρακαλούσα φίλους από την Κύπρο, να μας ενημερώσουν σχετικά με τα αναφερόμενα στο παρόν. Σίγουρα θα είναι καλύτερα ενημερωμένοι από εμάς.
Φιλικά - ΠΟΣΕΙΔΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο
γεωστρατηγικών αναλύσεων STRATFOR,
περιγράφει τα γεγονότα ως καθαρό γεωστρατηγικό παιχνίδι μεταξύ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ κάνοντας αναφορά στο ότι οι δύο χώρες γνώριζαν ότι οδηγούνται σε σύγκρουση.
Αυτό λέει πολλά...

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Οι απορίες σου καλε μου φίλε Ποσειδώνα ειναι και δικές μου και πολύ φοβάμαι ότι κάποιοι αγνοί εθελοντές μπλέχτηκαν αθελά τους στο γεωστρατηγικό παιχνίδι Τουρκίας Ισραήλ.....

Φίλε ανωνυμε όπως βλέπεις συμφωνω απόλυτα και με την δική σου εκτίμηση....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.