19 Μαΐου 2010

Προσκλητήριο από το Πατριωτικό Μέτωπο.

Δελτίο Τύπου
Αθήνα 18-05-2010

Σε προσκλητήριο των Πανελλήνων, προχωρά με ανακοίνωσή του το Πατριωτικό Μέτωπο. Καλώντας προσωπικότητες, των γραμμάτων, των τεχνών, των επιστημών αλλά και των πατριωτικών αγώνων, να πάρουν στα χέρια τους το Κίνημα. Να συνενώσουν τις δυνάμεις τους σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία για την Πατρίδα και τον Λαό μας, απέναντι στην εν εξελίξει λαίλαπα που σαρώνει-διαλύει τον κοινωνικό ιστό και μειώνει την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Οι προσωπικότητες που επιλέχθηκαν στο προσκλητήριο αυτό, έχουν αποδείξει με τη συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία τους στον δημόσιο διάλογο, τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας, την σταθερή τους αφοσίωση στις αρχές της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εθνικής αξιοπρέπειας. Κοινό τους επίσης γνώρισμα, η μη επαγγελματική τους σχέση με την πολιτική και η έμπρακτη συμβολή τους στην κοινή αγωνία για την πορεία της Πατρίδας και του λαού μας.

Το Πατριωτικό Μέτωπο, τους καλεί, όχι να ενταχθούν, αλλά να παραλάβουν το Κίνημα, το οποίο ήδη αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς σε ολάκερη την Ελλάδα αλλά και στην ελληνική Διασπορά. Όλοι τους και ο καθένας ξεχωριστά, εξέφρασαν και συνεχίζουν να εκφράζουν την ανάγκη αντίστασης στον οδοστρωτήρα της “νέας εποχής” που επιχειρείται να επιβάλλουν στη χώρα μας, τόσο η νέα τάξη πραγμάτων, όσο και οι εγχώριοι εκφραστές της.

Ίσως η επιλεγείσα σύνθεση να ξενίζει, επειδή οι παρακάτω προσωπικότητες, προέρχονται από διαφορετικές ιδεολογικοπολιτικές καταβολές και προσωπικές διαδρομές. Ίσως επειδή σε ιδιαίτερα ζητήματα, μπορεί να έχουν εκφραστεί και να εκφράζονται διαφοροποιημένα σε σημαντικά, αλλά δευτερεύοντα σε αυτήν την κρίσιμη φάση ζητήματα. Ωστόσο, εμείς ως λαός, αισθανόμαστε την υποχρέωση να τους ζητήσουμε να δώσουν τα χέρια, σε μια ελαχιστοποιημένη κινηματική πολιτική πλατφόρμα, έτσι ώστε η νέα τάξη, να μας βρει όλους απέναντί της.

Σε αυτόν τον κοινό αγώνα, δεν μπορεί να λείπει κανείς. Όλοι μας γνωρίζουμε τα λάθη του παρελθόντος. Λάθη που κυρίως προέρχονται από τα «θανάσιμα αμαρτήματα» του Ελληνισμού. Αρχομανία, μισαλλοδοξία, απολυτότητα στις ιδεολογικοπολιτικές προσεγγίσεις. Λάθη που όποτε η Πατρίδα μας βρέθηκε σε αδιέξοδα σαν το σημερινό, την οδήγησαν στην καταστροφή. Από αυτά τα λάθη διδαχθήκαμε, πρέπει να διδαχθούμε και να συστρατευθούμε στον κοινό αγώνα.

Θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μας, τους απλούς εργάτες του Πατριωτικού Μετώπου, να τους παραδώσουμε το Κίνημα, να τους δούμε να συσκέπτονται και να συναποφασίζουν για τα σχέδια δράσης κατά της διάλυσης που υφιστάμεθα.

Στο όνομα λοιπόν των πόθων και των αγωνιών του Ελληνικού Λαού, καλούμε τους, Αδάμ Κύρα, Δημοσιογράφος, Αλεξόπουλος Γεώργιος, Επιχειρηματίας, Αλευρομάγειρος Δημήτρης, Στρατηγός Ε.Α., Ανευλαβής Ελευθέριος, Γιατρός, Αραμπατζής Γιώργος, Αρχιτέκτονας, Αρβανίτης Νικόλαος, Συνταξιούχος, Βαλαωρίτης Νάνος, Ποιητής, Γαλάνης Μανώλης, Δημοσιογράφος, Γεωργίτσης Φαίδων, Ηθοποιός, Γιανναράς Χρίστος, Πανεπιστημιακός, Γκατζούλη Νίνα, Πανεπιστημιακός, Δελαστίκ Γιώργος, Δημοσιογράφος, Ήφαιστος Παναγιώτης, Πανεπιστημιακός, Καλεντερίδης Σάββας, Ε.Α. Αξιωματικός, Καραμπελιάς Γιώργος, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας, Καραχότζα Σεμπαϊδήν, Δημοσιογράφος, Καργάκος Σαράντης, Εκπαιδευτικός, Καψάλας Δημήτρης, Συγγραφέας-Δημοσιογράφος, Κισσανδράκης Νικηφόρος, Επιχειρηματίας, Κόλμερ Κώστας, Δημοσιογράφος, Κουργιανίδης Γιάννης, Συγγραφέας, Κρανιδιώτης Φαήλος, Δικηγόρος, Κωνσταντακόπουλος Δημήτρης, Συγγραφέας, Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος, Στρατηγός Ε.Α.-Συγγραφέας, Λάλας Σταύρος, Λογοθέτης Κωνσταντίνος, Πρώην Εισαγγελέας, Λυγερός Νίκος, Μαθηματικός, Λυγερός Σταύρος, Δημοσιογράφος, Μαλκίδης Φάνης, Πανεπιστημιακός, Μαύρος Γιάννης, Πολιτικός Επιστήμων, Μεταλληνός Γιώργης, Ιερέας-Πανεπιστημιακός, Μυλωνά Δήμητρα, Δημοσιογράφος, Νικολακοπούλου Λίνα, Ποιήτρια-Στιχουργός, Παπαγεωργίου Δημήτρης, Δημοσιογράφος, Παπανικολάου Θύμιος, Δημοσιογράφος, Πιπερόπουλος Γιώργος, Πανεπιστημιακός, Πλατανίδης Φώτης, Επιχειρηματίας, Πλατιάς Αθανάσιος, Πανεπιστημιακός, Ρωμανιάς Γιώργος, Οικονομολόγος , Ρωμανός Κωνσταντίνος, Πανεπιστημιακός, Σαρίδης Εμμανουήλ, Συγγραφέας, Σαρρής Νεοκλής, Πανεπιστημιακός, Σπανουδάκης Σταμάτης, Συνθέτης, Σταλίδης Ανδρέας, Συγγραφέας, Σταυρόπουλος Στάθης, Σκιτσογράφος-Δημοσιογράφος, Στοφορόπουλος Θέμος, Πρέσβης Ε.Τ., Σφακιανάκης Νότης, Συνθέτης-Τραγουδιστής, Τενέζος Θόδωρος, Επιχειρηματίας, Χαντζάρας Σπύρος, Δημοσιογράφος, Χαραλαμπίδης Μιχάλης, Μηχανικός, Χατζηαθανασίου Γιώργος, Δικηγόρος, Χατζηπαρασκευάς Σάββας, Δημοσιογράφος, να συστρατευθούν στον κοινό αγώνα, παίρνοντας στα χέρια τους ένα αγνό Πατριωτικό Κίνημα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Για να το ενισχύσουν, να το δυναμώσουν, να το πάνε μπροστά. Για να δώσουνε και πάλι την χαμένη ελπίδα στον δυστυχισμένο λαό μας. Για να ξαναστήσουν την αξιοπρέπειά μας που μειώνεται μέρα με την ημέρα, με τις επιλογές των σημερινών συγκυβερνώντων.

Στο προσκλητήριο αυτό δεν πρέπει να λείψει κανείς. Το Πατριωτικό Μέτωπο, με όλες του τις δυνάμεις, μικρές ή μεγάλες, είναι στην απόλυτη διάθεσή τους.

Κλείνοντας, το Πατριωτικό Μέτωπο, αισθάνεται την ανάγκη στην δημόσια αυτή πρόσκληση, να ζητήσει προκαταβολικά και ταπεινά συγγνώμη, αν έξω από το προσκλητήριο αυτό, έμειναν κάποιοι επίσης σημαντικοί Έλληνες, είτε από άγνοια, είτε από παράλειψη των ανθρώπων του Κινήματος. Μια αδυναμία που μπορεί αμέσως να διορθωθεί από την πλευρά του Μετώπου.

Ήλθε η ώρα τα όνειρα του ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη, να «πάρουν εκδίκηση».

Πατριωτικό Μέτωπο

Ακαδημίας 88

Αθήνα

Τηλ. Συντονιστή ΠΑΜΕ:

6979112273

www.pamet.gr

pametopo@gmail.com




Share

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ
Παναγιώτης Ήφαιστος
Διεθνείς Σχέσεις-Στρατηγικές Σπουδές
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Τμήμα Διεθνών-Ευρωπαϊκών Σπουδών
www.ifestosedu.gr info@ifestosedu.gr
www.ifestos.edu.gr info@ifestos.edu.gr

ΒΑΓΓΕΛΗΣ είπε...

Ποία η θέση του ΠΑ.ΜΕ. σχετικά με την ορθοδοξία και ποία είναι γενικά τα θρησκευτικά τους πιστεύω;;;

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φίλε μου Βαγγελη εντεχνως δεν υπάρχει καμια αναφορά στην Ορθοδοξία στην κίνηση του Πατριωτικού Μετώπου.

Προφανώς δεν θέλουν να αποκλείσουν Ελληνες που δεν ασπάζονται την Ορθοδοξία.

Πάντως κι εμενα για να πω την αλήθεια δεν μου πολυαρέσει αυτή η ανυπαρξία έστω μιας απλής αναφοράς στην Ελληνορθόδοξη Παράδοσή μας....

Αν θες ψάξτους κι εσυ...εγω δεν βρηκα τίποτα.

http://www.pamet.gr/index.php

Ανώνυμος είπε...

Γαμό το στανιό μου μια ζωή έλληνες θα ειστε.Εδω καιγετε ο τοπος και εσεις νοιαζεστε για την ελληνορθοδοξη παραδοση και αν θα συμμετεχουν οι τραγοι στο κινημα.Ρεεεεεεεεεεε ξυπνατε για την Ελλαδα μιλαμε και όλοι ευπροσδεκτοι.Μα τοση μ....α στον εγκεφαλο και τις ελληνορθοξες παραδοσεις σας; Δηλαδη και καποιος που ειναι δωδεκαθειστης θα πει δεν παω γιατι δεν αναφερει τιποτα.Τι ιδιο θα πει και ενας αθεος και το ιδιο και ενας μουσουλμανος.Και ας αγαπαν την Ελλαδα.Δεν θα παν γιατι δεν αναφερει το κινημα για την θρησκεια τους τιποτα.Μα τοση μ...α στον εγκεφαλο γαμο τα ελληνορθοδοξα μπλογκ μου.Και ειμαι και χριστιανος...

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτης Τραϊανού

http://www.eamb.gr/

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Ανώνυμε βλέπω ότι δεν ανεχεσαι και πολύ την γνωμη του άλλου....τελοσπάντων.

Εισαι Χριστιανός οπως λες αλλά δεν είσαι βλέπω παρατηρητικός....

Δεν βλέπω να σέβεσαι όυτε τους όρους που έχουμε θέσει (ακριβως από πάνω) για τον σχολιασμό...
Κοινως τους έγραψες στα π.....α σου.

Θα σε παρακαλέσω για πρωτη και τελευταια φορά να προσέχεις τα λόγια σου γιατι μπορεί να είμαστε ανοικτοί να ακούσουμε κάθε άποψη αλλα οι βωμολοχίες δεν θέλω να λερώνουν το ιστολόγιό μας.

Για μια και μόνη φορά λοιπόν θα αφήσω το υβριστικό σχόλιο σου αλλα χωρις άλλη ανοχή....

Τωρα επί του προκειμένου. Εδω είναι Ελλάδα Ορθοδόξων Ελλήνων οι υπόλοιποι αποτελούν απλά θρησκευτικές μειονότητες σεβαστές αλλά όχι να μας κάνουν να φοβόμαστε να πούμε ότι είμαστε Ορθόδοξοι....
Και το Πατριωτικό Μέτωπο μπορούσε κάλιστα να πεί οτι υπερασπίζεται την Ορθοδοξία αλλά είναι ανοιχτο σε κάθε Ελληνα Πατριώτη ανεξαρτητως θρησκέυματος....

Δεν καταλαβαίνω γιατι πρέπει να φοβάμαι ή να το κρύβω αυτό για το οποίο είμαι περήφανος.....

Εξάλλου παρτο κι αλλοιώς αν ζούσα σε μια μουσουλμανική χώρα και ήμουν χριστιανός αλλά πατριωτης λες να είχα προβλημα να μπώ σε ένα πατριωτικό κίνημα που θα απαρτιζόταν κυρίως από μουσουλμάνους αλλά θα ήταν ανοικτό και σε όλους τους άλλους πατριώτες;

Φυσικά αυτό είναι ενα ρητορικό ερωτημα καθως σε κανενα ισλαμικό κράτος δεν ανεχονται αλλοφυλους ή αλλοθρησκους....

Και εν κατακλείδη να κλείσω με αυτό που φαίνεται να σε ενοχλεί κι αρχίζεις το σχόλιό σου.....

Ναι γ...ω το στανιό μου μια ζωή Ελληνες θα είμαστε......

ΒΑΓΓΕΛΗΣ είπε...

Αγαπητέ Θάνο, το είχα ήδη ψάξει και απλώς ρώτησα μήπως και μου ξέφυγε. Άχρωμοι και άοσμοι με πολλά ερωτηματικά. Δεν θέτω ως απαραίτητη προϋπόθεση την ελληνορθοδοξία, διότι τότε π.χ. στέλνουμε τους καθ΄όλα Έλληνες Πομάκους στην αγκαλιά της Τουρκίας. Σίγουρα πρέπει να υπάρχει μία ευρύτερη συναίνεση μεταξύ των Ελλήνων, αλλά με σαφής θέσεις σε βασικές αξίες, που αποτελούν θεμελιώδης αρχές ενός έθνους.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.