27 Απριλίου 2010

Απαράδεκτες δηλώσεις Βενιζέλου για τα παλικάρια μας, τους Ελληνες Ικάρους!

Ένα γεγονός που για πρώτη φορά συνέβη, απασχόλησε την κοινή γνώμη, η οποία εκφράστηκε ποικιλοτρόπως.

Οι πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας, απείχαν κάθε εκπαιδευτικής δραστηριότητος, πλήν των αποστολών παραβιάσεως του εναερίου χώρου, διακομιδών και διασώσεως.

Αιτία, κατά τον ελεγχόμενο τύπο, ο οποίος (τύπος) έσπευσε ασμένως να υιοθετήσει τις απόψεις των πολιτικών προϊσταμένων του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και μάλιστα του κ. Βενιζέλου, ο οποίος σε ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε τους πιλότους με απαράδεκτους όρους, ήταν η περικοπή του εξαμηνιαίου πτητικού επιδόματος των ιπταμένων.

Είπε μεταξύ των άλλων ο κ. Βενιζέλος: «Είναι εξίσου αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι ο καθένας μπορεί να καταχράται των μέσων πίεσης που διαθέτει για συντεχνιακούς λόγους, τη στιγμή που η πατρίδα χρειάζεται μια πανεθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης».

«Αυτές οι μεθοδεύσεις δεν τιμούν το σώμα των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και τη λαμπρή παράδοση του όπλου. Εκλαμβάνω το περιστατικό αυτό ως ένα ατυχές και στιγμιαίο σφάλμα εκτίμησης που δεν αντιπροσωπεύει τα στελέχη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, πλήττει όμως την εικόνα τους, αλλά ευτυχώς όχι και την άμυνα της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και κατέληξε λέγοντας:

«Φταίνε πρωτίστως οι λίγοι που παρέσυραν τους πολλούς, αλλά και οι πολλοί έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης που παρασύρθηκαν από τους λίγους, οι οποίοι δεν είχαν προφανώς επίγνωση του ρόλου τους και της θέσης τους».

Αλλά κ. Βενιζέλο, χωρίς φωτιά καπνός δεν βγαίνει, λέει ο λαός. Οι πιλότοι μας, που γι’ αυτούς είμαστε χίλιες φορές υπερήφανοι, εν αντιθέσει με εσάς τους πολιτικούς, νομίζεται ότι δεν είχαν κανένα λόγο για αυτό που έκαναν και καταχρώνται των μέσων πίεσης για συντεχνιακούς λόγους; Εσείς προσωπικώς και ο υφυπουργός σας, δεν τους διαβεβαιώνατε μέχρι χθές, περί της μη αφαιρέσεως ποσοστού από το πτητικό τους επίδομα; Ναι ή όχι; Και ξαφνικά γίνεται το αντίθετο. Εσάς που ψευδώς μέχρι τώρα διαβεβαιώνατε τους ιπταμένους περί της ακεραιότητας των αποδοχών τους, πως πρέπει να σας χαρακτηρίσει κανείς; Χειρότερα από τους χαρακτηρισμούς τους οποίους εκτοξεύσατε ή απαξιωτικά; Αλλά και από τα νέα σας ΘΑ, ότι δηλαδή ΘΑ δώσετε στο μέλλον, με διαφορετικό τρόπο, χρηματικό ποσό ανάλογο με αυτό που θα χάσουν, σημαίνει με άλλα λόγια, ότι δέχεστε ότι οι ιπτάμενοι ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟ και ο άδικος είστε εσείς.

Και εσείς κ. Βενιζέλο είστε πολιτικός και φέρετε και εσείς, στο μέτρο που σας αναλογεί βεβαίως, διότι υπήρξατε και στο παρελθόν στέλεχος κυβερνήσεων, την αναξιοπιστία, την κακοδιοίκηση, την φαυλότητα, τις ανεφάρμοστες υποσχέσεις, την συντεχνιακή τακτική προς πολιτικό όφελος, τον διορισμό ημετέρων με παχυλούς μισθούς τετραπλασίους των ιπταμένων, την κομματικοποίηση των πάντων και ένα σωρό άλλων που σας καταλογίζουν, πλέον καθημερινώς, οι προδομένοι από τους πολιτικούς Έλληνες πολίτες.

Είναι τουλάχιστον ανάλγητο και απρεπές η φορολόγηση του πτητικού επιδόματος αυτών που ζούν σε απομεμακρυσμένες φρουρές, με την φόρμα εργασίας καθημερινώς, χωρίς ωράρια, αργίες, υπερωρίες, μακριά από τις οικογένειές τους, με όποιο κόστος γι’ αυτό και παίζουν την ζωή τους κορώνα – γράμματα κάθε στιγμή, όταν από την άλλη οι μη φορολογούμενοι δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί και λοιποί ελευθεροεπαγγελματίες πίνουν στην υγεία των πιλότων που δίδουν και την τελευταία ικμάδα τους στον βωμό του καθήκοντος, ρουφώντας τους το αίμα μέσω της δικής σας σοσιαληστικής μανίας και της απαξιώσεως των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Κύριε Βενιζέλο, οι Έλληνες Αξιωματικοί γενικώς, έχουν απολύτως την συναίσθηση του καθήκοντός τους και της αποστολής τους και το έχουν αποδείξει πολλές φορές. Και για τον λόγο αυτό είναι πολύ υψηλά στην συνείδηση του Ελληνικού εν αντιθέσει με τους πολιτικούς.
Άφεριμ θα σου πεί μεθαύριο ο Τούρκος……..

ΥΓ: Κύριε υπουργέ: Σας απασχόλησε ποτέ το γεγονός γιατί μέχρι σήμερα, από την αρχή του έτους, έχουν υποβληθεί 300 παραιτήσεις Αξιωματικών στην Αεροπορία;

από τον Σύνδεσμο 71

Δείτε ΕΔΩ την απάντηση των πιλότων μας.




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.