31 Μαρτίου 2010

Πόσο σημαντικά είναι τα Ιερά Προσκυνήματα των Αγίων Τόπων για την Πατρίδα μας;


Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων θα μπορούσε να είναι το ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟ -ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ "εργαλείο" της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. ΚΑΝΕΝΑΣ...ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ!....ΟΥΤΕ ΟΙ Η.Π.Α., ΟΥΤΕ Η ΡΩΣΙΑ, (που είναι ισχυρότερη σήμερα από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ, λόγω ενέργειας και ενός πολύ ισχυρού εθνικού στοιχείου που αγγίζει αν δεν ξεπερνάει το 1,5 εκτμ ψυχές), ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ δεν θα μπορούσε να επιβάλλει καλύτερα από την Ελλάδα τις θελήσεις του στην περιοχή αν βέβαια αξιοποιούσε αναλόγως τον απίστευτης αξίας παράγοντα που λέγεται ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ. Ο ιεραποστολικός χαρακτήρας των Αγίων Τόπων και η διεθνής ακτινοβολία των Παναγίων Προσκυνημάτων που φέρουν από τους πρώτους ακόμη αιώνες μετά Χριστόν αποτελούσε την αιτία εκδήλωσης φθόνου και προκαλούσε ποικίλα προβλήματα. Είναι αλήθεια ότι τα αγιασμένα χώματα, όπου έζησε, δίδαξε και σταυρώθηκε ο Χριστός ήταν και είναι μέχρι σήμερα μήλον της έριδος. Δόθηκαν και δίνονται πολλές μάχες μέχρι σήμερα για να κρατηθούν και να διατηρηθούν στα χέρια που τα εμπιστεύθηκε η Αγία Ελένη, στα χέρια των Ελλήνων Αγιοταφιτών. Η Δύση με τις Σταυροφορίες προέβη σε λεηλασίες και επιχείρησε αλλαγή του θρησκευτικού καθεστώτος. Η Ανατολή με τους Κόπτες και τους Αρμένιους εποφθαλμιούσαν και συνεχίζουν να εποφθαλμιούν το πνευματικό θείο δώρο που πρόσφερε στο Τάγμα των Σπουδαίων η Αγία Ελένη. Ο φθόνος όμως δεν λειτουργούσε μόνο για τους μη Ορθοδόξους, τους αιρετικούς αλλά ενίοτε ταλαιπωρούσε και την Αγιοταφιτική Αδελφότητα, προκαλώντας γεγονότα και πράξεις που λειτουργούσαν διαβρωτικά και αλλοίωναν τον ιεραποστολικό και πνευματικό χαρακτήρα της θεάρεστης αποστολής τους.
Και τότε κατά το παράδειγμα του Κάιν με τον Άβελ άνοιγε η όρεξη για διεκδικήσεις ακόμη και από ομοδόξους μας Ορθόδοξους Χριστιανούς που δεν κατανοούσαν πως ήταν δυνατόν τα Ιερά Προσκυνήματα να βρίσκονται σε ελληνικά χέρια. Σε τέτοιες χρονικές περιόδους διχονοιών και φοβερών ερίδων υπήρξαν απώλειες και αλλαγές και σημειώθηκαν λεηλασίες και αρπαγές.

Ο φθόνος, η ολοφάνερη πενία πνευματικής ζωής και πορείας και η απουσία των πνευματικών απαραίτητων εφοδίων προσέδωσε μια κοσμική διάσταση στην πορεία της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας. Ο κίνδυνος αλλαγής του θρησκευτικού Status Quo στους Αγίους Τόπους είναι ορατός και δια γυμνού οφθαλμού. Το δυστύχημα όμως είναι ότι τόσο η Ελληνική κυβέρνηση, όσο και η Αγιοταφιτική Αδελφότητα δεν τον έχουν συνειδητοποιήσει και αδυνατούν να τον αντιμετωπίσουν.

Ποιοι όμως επιβουλεύονται το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων;
Ποιοι είναι αυτοί που διακαώς επιθυμούν την απομάκρυνση του Τάγματος των Σπουδαίων, της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας; Σκοτεινές δυνάμεις, ξένα κέντρα εξουσίας ή αόριστα διπλωματικά παιχνίδια; Δεν έχουν καμιά σημασία οι ίντριγκες, οι μηχανορραφίες, τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, τα τηλεοπτικά μαλλιοτραβήγματα και οι δημόσιες διαπομπεύσεις... Σημασία έχει η τάχιστη επαναφορά της ενότητας, η επιστροφή στις αρετές που κοσμούσαν την Αγιοταφιτική Αδελφότητα, η καταλλαγή και η ειλικρινής ειρήνευση που προσφέρει η λαμπρή για τους Ορθοδόξους οδός της μετανοίας.

Για την Ελληνική διπλωματία καλύτερα να μην ασχοληθούμε γιατί παρά το δήθεν ενδιαφέρον της εμμένει να διατηρεί υποβαθμισμένο το όλο ζήτημα και να αντιμετωπίζει με τη νοοτροπία του ζητιάνου την Αγιοταφιτική Αδελφότητα και το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο. Η λύση βρίσκεται στην κοινή λειτουργική ζωή των αντιμαχομένων και στην επαναφορά στο Κοινό Ποτήριο, τη Θεία Ευχαριστία που φωτίζει τις ψυχές. Το μόνιασμα των Αγιοταφιτών και όχι η αναγνώριση του νέου ή η βιαία απομάκρυνση του παλιού είναι το ζητούμενο. Και προς την κατεύθυνση αυτή επιβάλλεται να εργαστούν όλοι αν πραγματικά επιθυμούν να καταστούν σπουδαίοι στο Τάγμα των Σπουδαίων.


από το Εθνικά Θέματα - Ελλάδα



Share

12 σχόλια:

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ είπε...

ΜΑΛΙΣΤΑ
Ο ΚΑΙΝ ΚΑΙ Ο ΑΒΕΛ ΚΑΙ Η ΣΑΡΑ ΚΑ ΙΗ ΜΑΡΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΘΗΚΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΑΟΙ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΠΟΡΦΥΡΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΨΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΔΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΥΠΟΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΙΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΕΝΙΕΣΑΙ

byzantio είπε...

Ένας πατριάρχης προσπάθησε να μιλήσει υπέρ των ελληνικών θέσεων, και το Ισραήλ, η Ιορδανία από τις φανερές χώρες, ας αφήσουμε τους άλλους πράκτορες και τους παπικούς, έπεσαν να τον φάνε.

Δείτε που βρίσκεται σήμερα και πως ζει, ενώ κάποιοι άλλοι που ξεπουλάν την Ελλάδα και την ορθοδοξία "ζουν και βασιλεύουν"!
<a href="http://anavaseis.blogspot.com/2010/02/blog-post_6875.html</a>

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ είπε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΠΟΡΦΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΖΗΤΡΟΣ

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

@Καλως τον. Τι έγινε έβρεξε και ήρθαν τα σαλιγκάρια;

Φίλε Επικούρειε,
Θα σε λυπήσω αλλά θεωρώ ότι κάτω από ορισμένες συνθήκες μπορείς και να γίνεις Ελληνας. Ενταξει βιολογικώς δεν γίνεται αλλά αυτόν που αποκτά ελληνική εθνική συνείδηση και είναι έτοιμος να δώσει μαζί μου, την ζωή του για την Ελλάδα δεν μπορώ παρά να τον εντάξω (με ιδιαίτερη τιμή) στο Γένος των Ελλήνων....
Φυσικά αυτό δεν κολλαει σε καμια περίπτωση με τους αλλοδαπούς βαρβάρους που βρίσκονται στην πατρίδα μας......
Και φυσικά δεν θεωρω ελληνες ούτε αυτούς που "μετέχουν της ελληνικής παιδείας" ακόμα και με τον λάθος τρόπο που ερμηνεύουν οι περισσότεροι τον Ισοκράτη (ο οποίος δεν μίλησε για τους βαρβάρους στην συγκεκριμένη ομιλία του). Δεν πα να μετάχεις στην ελληνική παιδεία, δεν πα να μιλας άπταιστα ελληνικά, Ελληνας δεν μπορείς να είσαι αν δεν έχεις ελληνική εθνική συνείδηση.

Οσο για το Χριστιανός συμφωνώ μαζί σου μόνο γίνεσαι.
Το να είμαι Ελληνας μου χαρίζει (αν το αξίζω) τιμή, περηφάνεια και βαρύ καθήκον.
Το να είμαι Χριστιανός μου χαρίζει (παλι αν το αξίζω) την σωτηρία.

Τωρα για τον Επίσκοπο Πορφύριο αν το έκανε αυτό που λες τα πράγματα είναι πολύ απλα (όπως και για τον κάθε επίσκοπο της Εκκλησίας ή και κάθε άνθρωπο). Ενήργησε έξω από τις εντολές του Χριστού.

Γιατί όσα κι αν έκαναν οι ειδωλολάτρες προγονοί μας συνταυτιζόμενοι με την Ρωμαϊκή διοίκηση και τους Ιουδαίους της εποχής, στους προγόνους μας Χριστιανούς, κανένας δεν έχει το δικαίωμα από τον Θεό να αφαιρεί ανθρωπινες ζωές.......

Χαρηκα που σε ξαναείδα.

@φιλε Βυζαντινε εχεις απόλυτο δίκιο...... Οι προδότες Ελλάδας και Ορθοδοξίας πολλές φορές "δοξάζονται" και οι ήρωες "ταπεινώνονται" όμως όπως είπε κι ο Κύριος οι "΄εσχατοι έσονται πρώτοι και οι πρώτοι έσονται έσχατοι"......στις καρδιές μας.

Apokalipsis999 είπε...

Ο επίσκοπος Πορφύριος δεν είναι τίποτα στις σφαγές που έκαναν οι ειδωλάτρες δωδεκαθεϊστές στους χριστιανούς! Μην ξεχνάμε πως οι δωδεκαθεϊστές στην αρχαία Αθήνα σκότωσαν και το Σωκράτη για τα δαιμόνιά του, στους χριστιανούς θα κόλοναν;
Και δυστυχώς με το φανατισμός και τη βία που έσπειραν οι ειδωλολάτρες, βία και φανατισμό εισέπραξαν! Και αυτά είναι αποτελέσματα όχι των θρησκειών αλλά εγωπαθών ανθρώπων.
Αλλά αυτή η εγωπάθεια συνεχίζει ακάθεκτη και στις μέρες μας από δήθεν αρχαιολάτρες που διαβάζουν μόνο ότι τους συμφέρει...

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ είπε...

Φίλε ΘΑΝΟ
δεν έχω σταματήσει να παρακολουθώ τις αναρτήσεις σου. Παρά τον περιορισμένο χρόνο και λόγο δουλειάς και λόγο της ενεργού συμμετοχής μου (μαζί με πολλούς ΣυνΕλληνες) στον πατριωτικό αγώνα κατά του λαθρονομοσχεδίου καθώς και άλλων δραστηριοτήτων. Ο χρόνος λίγος και όσος μου μένει είναι σε αγώνα μέσα από το fb.

Απλά σήμερα είδα αυτό με τα περί ΚΑΙΝ και ΑΒΕΛ και ξέρεις τις ευαισθησίες μου περί των ιουδαιοΕβραικών.

Τέλος πάντων δεν θα καθήσω να αναλύσω τα περί διωγμών κλπ. Υπαρχουν και σε αναρτήσεις μου στο facebook και τεκμηριωμένα. Αλλά είτε το έχεις είτε δεν το έχεις το Ελληνικό πνεύμα.

Θα ήθελα κάποια στιγμή να γράψεις και πέντε πράγματα για την άθλια συνομωσία σε βάρος της ακαδημίας Πλάτωνος. Υπάρχει ένας άνισος αγώνας των κατοίκων να την κρατήσουν σε πείσμα των μεγαλοΕργολάβων. Δεν θα αναφερθώ για τα αρχαία που εξαφανήζονται και για άλλα.

είναι κρίμα.

Φαντάζομαι ότι στο αγώνα που κάνομυε για την φορολόγηησ της Χριστιανικής περιουσίας θα είσαι εναντίον.

Hellas-Orthodoxy είπε...

Εγιναν "διωγμοι" και στα Ιεροσολυμα!Και η περιοχη ηταν ελληνικη με δεκαδες ναους και βιβλιοθηκες!

ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;;;

Εβραιοι ζουσαν εκει προ Χριστου,οχι Ελληνες!Σοβαρευτειτε επιτελους!Οι μονοι που ισοπεδωσαν την πολη ηταν οι ΡΩΜΑΙΟΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ γυρω στο 70 μ.Χ.,αφηνοντας μονο το σημερινο Τειχος των Δακρυων.

Αληθεια,εχετε παει στα Ιεροσολυμα;

Εσεις που το παιζετε ελληναραδες,θα αισθανοσασταν υπερηφανεια να βλεπατε την ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ να κυματιζει σε απιθανα μερη και κατω απο το βλοσυρο βλεμμα των Εβραιων.

Ή μηπως οχι;

Λυπαμαι για λογαριασμο σας,τιποτα αλλο.Οι Ελληνες μοναχοι και ιερεις των Αγιων Τοπων πληρωνουν με τη ζωη τους την παρουσια τους εκει-οπως ο Αγιος Φιλουμενος,που σφαχτηκε απο Εβραιους πριν μερικα χρονια-κι εσεις τους βριζετε.ΝΤΡΟΠΗ!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φίλε μου Επικούρειε με χαρά είδα την λέξη "Ιουδαιοεβραϊκών".

Ξέρεις τι μου κάνει εντύπωση; ότι τα μηνύματά σου προσέχεις να είναι ευπρεπέστερα και όχι τόσο επιθετικά όσο άλλοτε.

Κι αυτο δείχνει ότι υπάρχει μεταξύ μας σεβασμός. Κι αυτό είναι προς όφελος της Ελλάδας.

Θα γνωρίζεις βέβαια μετά από τόσες και τόσες συζητήσεις που έχουμε κάνει ότι πάντα κι εγω δείχνω πόσο σέβομαι, τιμώ και αγαπώ τους αρχαίους μας προγόνους και τα πιστεύω τους όσο κι να διαφωνώ σε μερικά.

Να σου πω όμως κάτι φίλε μου αυτή είναι η μόνη λύση (η έντιμη ανακωχή και συνύπαρξη μας) για να βοηθήσουμε αποτελεσματικά την πατρίδα μας στον ανίερο πολιτιστικό, φυλετικό και οικονομικό πόλεμο που έχει εμπλακεί από τους ξένους φθονερούς μισέλληνες και τους ντόπιους Εφιάλτες....

Οσο κι αν θεωρείς εχθρούς σου τους Ελληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους πρέπει τουλάχιστον να αναγνωρίσεις δύο πράγματα ότι α) πολέμησαν και μαρτύρησαν για την Ελευθερία της και β) ότι μέσα στην λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης και στην πολυπολιτισμική εισβολή και πανγλωσία που μας επιβάλουν η Ορθόδοξη Θ. Λειτουργία αλλά και γενικά η λειτουργική της Ορθοδοξίας μας διαφυλάττει ανόθευτη την ελληνική γλώσσα μας και μάλιστα στην αρχαϊκή μορφή της, όπως μας την μετέφεραν από την αρχαία Ελλάδα οι βυζαντινοί πρόγονοί μας.

Φίλε μου όσον αφορά τον αγωνα που κάνετε (ποιοι;) για την φορολόγηση της εκκλησιαστικής (κι όχι Χριστιανικής) περιουσίας σαφώς και θα με βρείς αντίθετο.

Η εκκλησία ως διοίκηση (κι όχι με την ευρύτερη εννοια στην οποία ανήκουμε όλοι οι Ορθόδοξοι) κατέχει σημαντική περιουσία η οποία όμως είναι διασπασμένη σε πολλά ΝΠΔΔ. Η κεντρική διοίκηση της Ελλαδικής Εκκλησίας πρέπει να σου πω ότι κατέχει σημερα το 6% όσων κληρονόμησε (ως η μοναδική πολιτειακη ελληνική οργάνωση) μετά το τέλος της Τουρκοκρατίας. Κι αυτό διότι παραχώρησε στο ελληνικό κράτος άλλοτε οικειοθελώς και άλλοτε με την βία το υπόλοιπο 94%!!! Φυσικά το 6% σήμερα της φτάνει ίσα ίσα να συντηρήση το τεράστιο κοινωνικό έργο της.

Κι εδω είναι η προκατάληψη του κράτους. Ενώ όλα τα ΝΠΔΔ της χώρας πληρωνουν φορολογία, ως μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, επί της διαφοράς που προκύπτει αν από τα έσοδά τους αφαιρεθούν τα έξοδα, στην Εκκλησία ζητήθηκε από το ανθελληνικό κράτος (κι αυτό το γνωρίζεις πολύ καλα) να πληρώσει φόρο επί των εσόδων της!!!!!

Λυπάμαι που στους τόσο ζοφερούς καιρούς για την πατρίδα, που ζούμε, καποιοι έχετε επιλέξει τον αλληλοσπαραγμό των Ελλήνων.....

Την ίδια στιγμή για να καταλάβεις πόσο στημένη είναι η δουλειά και σας παρασερνει, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣ) το οποίο τυγχάνει κι αυτό ΝΠΔΔ δεν φορολογείται!!!!!!! Ομως γι αυτό δεν βλέπω να γίνεται καμια φασαρία....

Αν νομίζεις ότι επειδή οι Μητροπολίτες κυκλοφορούν με λιμουζίνες και κάνουν πλούσια ζωή αυτό κάτι σημαίνει. Είμαι μαζί σου. Να ερευνηθεί η προσωπική τους περιουσία και να φορολογηθούν όπως όλοι μας ως φυσικά πρόσωπα. Οι μητροπόλεις όμως πρέπει να φορολογηθούν όπως σου προείπα με την διαφορά εσόδων -εξόδων.

Και σε παρακαλώ μην χρησιμοποιείς τον όρο Χριστιανικη περιουσία. Εκτός αν θεωρείς ότι υπάρχει και ειδωλολατρική περιουσία, μουσουλμανικη, βουδιστική κλπ!!!!!

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ είπε...

ΘΑΝΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΣ ΟΤΙ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΟ ΚΟΣΜΙΑ

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΙ. ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ PROFILE ΜΟΥ ΣΤΟ FB, ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΔΩ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΟΥ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Ο HELLAS-ORTODOXY ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΜΟΥ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ FB ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Η ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ FB ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ 3 ΦΟΡΕΣ.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ. ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΣΟΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΦΑΓΑΝ ΜΕ ΕΝΕΡΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ Ή ΑΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΑΤΡΩΑ.

Η ΦΙΜΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΩΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Επικούρειε να ξέρεις πάντως ότι κι εγω είμαι φανατικά εναντίον της φίμωσης του οποιουδήποτε blogger. Αυτες ειναι πρακτικες του Indymedia, και του Zougla............

Ευχομαι να μπορέσεις να ξαναμπείς στο FB και να διατηρήσεις τον πατριωτικό σου λόγο. Κάθε φωνή που σβήνει είναι σα να καιγεται το σπίτι του διπλανού σου....αργα ή γρήγορα η φωτια θα φτάσει και στο δικό σου......

Πάντως να ξερεις ότι ανάμεσα στις χριστιανικές φωνές πολύ σπάνια θα βρείς εχθρούς που να προσπαθήσουν την διαγραφή σου ή την επίθεση στο blog σου....
Το βρισκω πολύ πιο πιθανό να ενόχλησε η πατριωτική στάση σου παρά τα θρησκευτικά σου πιστεύω....

Ξέρω ότι με το να κρατάω επαφή μαζί σου ίσως να στεναχωρώ κάποιους αδερφους Ορθόδοξους Ελληνες όμως θα πρέπει να γνωρίζουν κι αυτοί ότι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις θα είμαι (όσο μου επιτρέπει ο Θεός) πιστός στα προστάγματα και στα νάματα της Ορθοδοξίας μας και θα υψώνω τον Ορθόδοξο λόγο της Αλήθειας σε κάθε ευκαιρία και κατά κάθε αντιπάλου της.

Παράλληλα όμως επειδή ο αγώνας για την Ελλάδα έχει πολλές επάλξεις και Μακρά Τείχη....γνωρίζω ότι σε μερικούς πύργους βρίσκονται και πολεμουν μαζί μας (με τους εκατομμύρια Ορθόδοξους Ελληνες) και κάποιοι αλλόθρησκοι αδερφοί μας.
Και με κανέναν τρόπο δεν προκειται (όπως έχω αποδείξει και μεσα από την στάση μου μέχρι τώρα) να γυρίσω και να χτυπώ κατά του διπλανού πύργου του τείχους υπονομεύοντας τον αγώνα του Γένους......

Λυπάμαι όμως που δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τον πύργο των νεοειδωλολατρών Ελλήνων αδερφών μου, γιατί θεωρώ ότι πολύ συχνά δέχομαι χτυπήματα από αυτούς (και αναγκάζομαι απλά να αμυνθω και να προστατέψω τον Ορθό λόγο), χωρίς ποτέ να τους έχω ενοχλήσει στα δικά τους ιστολόγια...ισως απέναντίας να έχω ακόμα και φιλοξενήσει άρθρα τους που έχουν να προσφέρουν όφελος στην πατρίδα μας.

Επικούρειε,
Σου εύχομαι καλή επάνοδο στις επάλξεις του αγώνα...με λιγότερο μένος κατα των Ορθοδόξων Ελλήνων και μεγαλύτερο κατά των ανθελλήνων ντόπιων και ξένων που τελευταια έχουν γίνει πολλοί περισσότεροι και πιο επικίνδυνοι......

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ψυχής και πατρίδας....

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ είπε...

Αγαπητέ ΘΑΝΟ
Πάντα προσπαθώ να τηρώ τις ρήσεις ή τα προστάγματα αυτών που είναι πρόγονοι μου.

ΜΗΤΡOΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΤΕΡΟΝ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ”.
[ΣΩΚΡΑΤΗΣ]

1ον. Σχετικά με την φορολόγηση της Εκκλησίας και την περιουσία της. Θεωρώ ότι η περιουσία της Χριστιανικής εκκλησίας (αν και κανονικά θα έπρεπε να πω συναγωγής, διότι η εκκλησία έχει διαφορετικό νόημα για μας τους Έλληνες) είναι προϊόν αποδοχής εγκλημάτων. Χρυσόβουλα και Σουλτανικά φιρμάνια. Από την στιγμή που το παρόν ΕλληνοΡωμαικό κράτος αναγνωρίζει σαν νόμιμους τους κατακτητές Ρωμαίους και Οθωμανούς τουλάχιστον ας υπάρχει μια δίκαιη φορολόγηση της επικρατούσας θρησκείας τα τελευταία 1700 χρόνια στην Ελλάδα.

2ον. Από την πρώτη στιγμή που έχει τεθεί το ζήτημα της φορολόγησης έχω τοποθετηθεί ΞΕΚΑΘΑΡΑ για την φορολόγηση και του ΚΙΣ. Έχω παραθέσει στοιχεία και με φωτογραφικό υλικό για το ποιοι Έλληνες(;;) πολιτικοί έδρασαν και υπέρ του ΚΙΣ με ανταλλάγματα (προτείνω το βιβλίο ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, που είναι μια από τις πηγές μου).

3ον. Όντως στην κίνηση για τις διαμαρτυρίες για την φορολόγηση προσπάθησαν να εισχωρήσουν ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ. Από την πρώτη στιγμή και εγώ και αρκετοί ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΩΟΙ (δεν μου αρέσει ο όρος ΕΘΝΙΚΟΣ) σταθήκαμε κατά. Υπάρχουν όμως μέσα στην ομάδα και αρκετοί Έλληνες Ορθόδοξοι με ξεκάθαρες θέσεις. Περισσότερα δεν θέλω να πω. Αλλά να ξέρεις ότι εγώ με ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΜΕΙΩΤΕΣ δεν συνεργάζομαι. Ραντεβού την ερχόμενη Κυριακή το μεσημέρι

4ον. Θα πρέπει να ξέρεις ότι και στον Παντελεήμονα και στην Πλατεία Αμερικής και στην συγκέντρωση των φίλων του Όρους και στις άλλες διαδηλώσεις υπήρχαν μαζί Πατριώτες Έλληνες κατά τα Πατρώα και τα Χριστιανικά. Το ίδιο και στις συγκεντρώσεις της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ.

Αντίθετα ήταν ξεκάθαρη η στάση των ρασοφόρων ιερέων σας. Και δεν είδα να το σχολιάζεται. Από τον Βαρθολομαίο και Ιερώνυμο μέχρι και τον αχρείο στον Παντελεήμονα. Δεν είδα λοιπόν αντιδράσεις. Άραγε πόσοι έτρεξαν αυτές τις μέρες στον Παντελεήμονα και λειτουργήθηκαν με τα λόγια αυτού του αχρείου;;

Όλες αυτές οι δραστηριότητες μου έχουν ενοχλήσει και αρκετούς που θεωρούν ότι δεν μπορεί να συνύπαρξη με Έλληνες Χριστιανούς και σε κοινούς αγώνες. Και τον οποίων τα επιχειρήματα δεν μπορώ να τα αγνοήσω διότι είναι υπαρκτά.

5ον. Το να παρουσιάζω αυτό που εγώ θεωρώ αλήθεια δεν καταφέρομαι εναντίον σου ή οποιουδήποτε άλλου Έλληνα Χριστιανού. Καταφέρομαι κατά του Ιερατείου, διότι όπως έχει αποδειχθεί όπου υπάρχει οργανωμένο ιερατείο υπάρχουν εγκλήματα και εκμετάλλευση.

Για τον H.O. Φίλε Δημήτρη δεν έχεις παρά να διαβάσεις το βιβλίο που αναφέρω.

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΗ ΑΝΑΤΑΣΗ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΝΟΥ. ΟΙ ΘΕΟΙ Ή ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ. Ο καθένας ας πράττει κατά το δοκούν ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ και μόνον.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους που αγωνίζονται για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία! Αν και αρχικά όταν διάβασα το τίτλο για "τη σπουδαιότητα των Ιερών Προσκυνημάτων..." το μυαλό μου πήγε στη δυνατότητα επαφής με την Θεία Χάρη όπως με τη προσκύνηση των Τιμίων Λειψάνων των Αγίων.
Δεν ξέρω αν γεννιέται ή γίνεται κανείς Έλληνας, πιστεύω όμως πεθαίνει κάποιος σαν Έλληνας.
Αν μπορείτε θα ήθελα κάποια ενημερωτική ανάρτηση σχετικά με την φορολογία της Εκκλησίας. Γενικά είμαι κατά της φορολογίας της εκκλησιαστικής περιουσίας αλλά όταν αντικρύζω τη σημερινή πραγματικότητα αναρωτιέμαι μήπως ένα τέτοιο μέτρο λειτουργούσε ως αφύπνιση στους Ιεράρχες που επιδιώκουν να τα πηγαίνουν καλά με τους κυβερνώντες και όχι με τον Θεό καθώς εμπλέκονται στην παναίρεση του Οικουμενισμού;
Επειδή οικουμενιστές Μητροπολίτες μπορούν να επιβάλλουν χρηματικές κυρώσεις σε ιερείς που θέλοντας να υποστηρίξουν την Ορθοδοξία είναι αντίθετοι στα οικουμενιστικά τους ανοίγματα, σκέφτομαι μήπως τελικά η φορολογία της Εκκλησίας είχε θετικές επιπτώσεις.
Λυπάμαι που ενώ υπάρχουν καλοπροαίρετοι άνθρωποι που αγανακτούν με τη χλιδή των Ιεράρχων που διαβιούν σαν Δεσποτάδες και όχι σαν Επίσκοποι, δεν αντιδρούν στη προδοσία της πίστεως που γίνεται με τον οικουμενισμό.
Στο Youtube υπήρχε μία σειρά 3 video με τίτλο "Οι Εβραίοι μας ελέγχουν" δημοσιευμένα από την Αγκαλιά της Παναγίας αλλά τα αφαίρεσαν. Στο 2ο γινόταν η εξής συγκλονιστική δήλωση ότι "τα χρήματα που συγκεντρώνονται με τους φόρους πηγαίνουν ως πληρωμή τόκων από τα χρήματα που δανείζεται κάθε κράτος από τη παγκόσμια τράπεζα που ελέγχουν ιδιώτες, Εβραίοι!" Ισχύει κάτι τέτοιο; Πιστεύω πάντως ότι έρχεται σε συμφωνία με μία πρόσφατη είδηση (http://www.greekalert.com/2010/03/blog-post_9703.html) που έλεγε ότι οι Εβραίοι της Ελλάδας δεν πληρώνουν φόρους! Γιατί άραγε; Να πληρώσουν φόρο - τόκο δανείου από τον εαυτό τους;
Θα ήθελα να επισημάνω και εγώ στον Επικούρειο Απόλλωνα ότι οι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι δεν είναι εχθροί της Ελλάδας. Ποιοί είναι όμως οι Ορθόδοξοι; Είναι αυτοί που έχουν Ορθή Πίστη και Ορθό Βίο, αυτοί που αγωνίζονται να τηρούν τις εντολές του Χριστού! Το να είναι κάποιος παπάς δεν συνεπάγεται ότι τηρεί και τις εντολές του Χριστού, συνεπάγεται όμως ότι έχει πολύ μεγαλύτερη ευθύνη προς τον Θεό.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.