7 Φεβρουαρίου 2010

Παρουσίασε το προσχέδιο νόμου για την ιθαγένεια ο Ραγκούσης.

O υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης παρουσίασε στο υπουργείο το προσχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή και θα αφορά στην ιθαγένεια ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων. Μετά τη δημόσια διαβούλευση και αφού ενσωματώθηκαν οι προτάσεις πολιτών, φορέων και κομμάτων το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπει:

α) την απαίτηση να έχουν συμπληρώσει και οι δύο γονείς 5ετή νόμιμη διαμονή πριν πάρει το παιδί τους την ελληνική ιθαγένεια.

β) την προϋπόθεση της επιτυχούς παρακολούθησης κατά τη διάρκεια των 6 ετών σε ελληνικό σχολείο

γ) ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί αδυναμία διαπίστωσης της ιθαγένειας, αυτή δεν θα πρέπει να οφείλεται στην άρνηση γονέα να συνεργαστεί

δ) ότι για όσους μεταναστεύσουν νόμιμα στην Ελλάδα μετά τη δημοσίευση του νόμου θα ορίζονται ως προϋποθέσεις η 7ετής συνολικά νόμιμη διαμονή στη χώρα και η κατοχή άδειας «επί μακρόν διαμένοντος», προκειμένου να μπορέσουν να ζητήσουν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση, ενώ η διοίκηση θα έχει προθεσμία ενός (1) έτους να απαντήσει, ώστε το όλο σύστημα που καθιερώνεται να είναι πρακτικά, σε μεγάλο βαθμό, αυτό που ισχύει σήμερα στη Γερμανία.

ε) τη δυνατότητα πραγματοποίησης ειδικών τεστ Γλώσσας, Πολιτικής Αγωγής, Ιστορίας κ.α. από την Επιτροπή πολιτογράφησης, όπως αυτά θα οριστούν από τα συναρμόδια υπουργεία

στ) ως κώλυμα για να μην δοθεί η ιθαγένεια το να συντρέχει λόγος δημόσιας ή εθνικής ασφάλειας.

ζ) δευτεροβάθμιο έλεγχο επί της διαδικασίας πολιτογράφησης από το Συμβούλιο Ιθαγένειας, στο οποίο θα προεδρεύει πλέον επίτιμο μέλος του Συμβουλίου Επικρατείας.

Τέλος ο Γιάννης Ραγκούσης έδωσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το ανώτατο ποσοστό τον αλλοδαπών που μπορούν να κάνουν αίτηση και να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές του 2010, αντιστοιχεί στο 0,65% του συνολικού πληθυσμού.

από το Πρώτο Θέμα

ΣΧΟΛΙΟ
Ξεκίνησε ο πόλεμος εν μέσω οικονομικής κρίσης. Ο Ραγκούσης έδωσε το πρώτο χτύπημα στην ελληνική κοινωνία με την απόδοση ιθαγένειας (κι όχι υπηκοότητας) στους (νόμιμους!!!) αλλοδαπούς. Τα αυστηρά μέτρα που ΚΑΙ ΚΑΛΑ θα ισχύουν είναι καθαρά για τα μάτια του κόσμου και για να βουλώσει μερικά στόματα της αντιπολίτευσης.
Μην αυταπατάσθε φίλοι μου. Κανένα από αυτά δεν πρόκειται να ισχύσει. Θα κάνουν Ελληνα ιθαγενή!!!!! όποιον γουστάρουν οι εκάστοτε κυβερνώντες.

Οπως όλοι αντιλαμβάνεστε το θρήσκευμα του αλλοδαπού επ' ουδενί δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την απόκτηση ιθαγένειας. Ετσι σε 10 - 20 χρόνια (μάλλον και πολλά λέω) θα έχουμε μια αμιγή μουσουλμανική μειονότητα με ισλαμιστικά και τρομοκρατικά στοιχεία. Οι πυρήνες της Αλ Κάϊντα και οι Αμερικανοί τρίβουν τα χέρια τους...Το ίδιο και οι Τούρκοι.
Οσο για τους Αλβανούς αυτοί θεωρούν ήδη τους εαυτούς τους ψηφοφόρους αφού οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πάνω από δέκα χρόνια στην χώρα μας και ετοιμάζονται για το μεγάλο χτύπημα......

Η κερκόπορτα άνοιξε. Μένει τώρα να ακουστεί και το "Η Πόλις Εάλω".....

Κλείνω με μια απορία τι εννοεί με το "θα αφορά στην ιθαγένεια ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων"; Γιατί ανακατεύουν τους Ελληνες με τους αλλοδαπούς;
Δηλαδή και οι Ελληνες ομογενείς αδερφοί μας θα περνάνε όλη αυτή την δοκιμασία για να λάβουν αυτό που δικαιούνται εκ γεννήσεώς τους; Αρα εκεί το πηγαίνατε να μπορείτε να αρνηθείτε την ιθαγένεια στους Ελληνες και να την δίνετε στους ξένους. Βρωμικά μισελληνικά μυαλά......



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.