4 Νοεμβρίου 2009

Φασιστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "καταδίκασε" τον Σταυρό στα ιταλικά σχολεία....

Η είδηση:

Tο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαστήριο Ανθρωπινων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) καταδίκασε την Ιταλία για την ύπαρξη σταυρού στις σχολικές αίθουσες. Ο σταυρός κρίθηκε ότι είναι ενάντια στο δικαίωμα των γονέων να ανατρέφουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους και στο δικαίωμα των μαθητών στην ελευθερία θρησκεύματος.

Eνάγουσα ήταν η Σόλιε Λάουτσι, μια Ιταλίδα από το Αμπανο Τέρμε. Τα παιδιά της, Ντατάικο και Σάμι Αλμπερτίν, ηλικίας 11 και 13 ετών αντίστοιχα, παρακολουθούσαν μαθήματα στο δημόσιο σχολείο της πόλης. Σε όλες τις τάξεις του σχολείου υπήρχε κρεμασμένος σταυρός. Η Λάουτσι έκρινε ότι η ύπαρξη σταυρού ήταν αντίθετη με το λαϊκό χαρακτήρα του Κράτους και του σχολείου.

Επικαλέστηκε μάλιστα και μία δικαστική απόφαση που είχε κρίνει την ύπαρξη σταυρού στα εκλογικά κέντρα αντίθετη προς το λαϊκό χαρακτήρα του κράτους. Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας η κυβέρνηση υποστήριξε ότι η ύπαρξη σταυρού στις τάξεις είναι λογική, καθώς ο σταυρός δεν είναι μόνο θρησκευτικό σύμβολο, αλλά και «σημαία» της μοναδικής εκκλησίας που αναφέρεται στο ιταλικό Σύνταγμα, σύμβολο του ίδιου του Κράτους.

Ωστόσο, οι δικαστές στο Στρασβούργο έκριναν ότι ο σταυρός μπορεί εύκολα να ερμηνευθεί από τους μαθητές όλων των ηλικιών ως θρησκευτικό σύμβολο, σύμβολο που μπορεί να ενοχλήσει μαθητές άλλων θρησκευμάτων ή άθεους. Επεδίκασε μάλιστα
το ποσό των 5.000 ευρώ στην ενάγουσα για ηθική βλάβη.

Η Ιταλίδα υπουργός Παιδείας κατεφέρθηκε εναντίον της «ιδεολογικής» απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Η ύπαρξη σταυρού στις σχολικές αίθουσες δεν σημαίνει προσκόληση στον καθολικισμό, αλλά είναι ένα σύμβολο της παράδοσής μας» δήλωσε η υπουργός σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa.

πηγή Τα Νέα

ΣΧΟΛΙΟ

Αυτή είναι η κακώς νοούμενη ανεξιθρησκεία της Ε.Ε. Με φασιστικό τρόπο αποφάσισε να "κατεβάσει" τον Σταυρό από τις σχολικές αίθουσες της Ιταλίας. Αιτιολογικό ήταν, ότι ενοχλεί τους αλλόθρησκους ή άθεους μαθητές και τις οικογένειές τους. Δηλαδή με το ίδιο σκεπτικό το να "κατέβει" ο Σταυρός ενοχλεί τους Χριστιανούς μαθητές και τις οικογένειές τους.

Με λίγα λόγια επιβολή αθεϊας στα σχολεία επιδιώκει η Ε.Ε. Ο ρόλος της λοιπόν ξεσκεπάζεται χρόνο με τον χρόνο.

Οσο κι αν ακούγεται ενοχλητικό για τους Χριστιανούς θα μπορούσε κάλιστα το ΕΔΑΔ να αποφασίσει την ανάρτηση στις σχολικές αίθουσες που υπάρχουν και αλλόθρησκοι μαθητές, και άλλων θρησκευτικών συμβόλων ωστε να εκφράζονται ελεύθερα όλες οι θρησκείες. Φυσικά αν το πάρουμε κι έτσι όλοι οι υπόλοιποι τοίχοι κενοί από θρησκευτικά σύμβολα θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι εκφράζουν τους άθεους μαθητές!

Ομως ο αντικειμενικός σκοπός είναι να "φύγει"ο Σταυρός. Αυτό είναι που ενοχλεί. Οπότε όλες οι άλλες λύσεις δεν είναι επιθυμητές. Και να σκεφτεί κανείς ότι φασιστικά και απροκάλυπτα, προσπαθούν να επιβάλλουν τις αθεϊστικές αντιλήψεις τους σε Χριστιανικά κράτη όπου η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών είναι Χριστιανοί.

Ας μην ετοιμάζoνται και τρίβουν τα χέρια τους οι αντίχριστοι της χώρας μας γιατί εδώ είναι Ελλάδα και οι κυβερνώντες (παρόλες τις έντονα προδοτικές απόψεις τους) ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, σκέφτονται και το πολιτικό κόστος. Αυτό που πλήρωσε ο Σημίτης με το θέμα των ταυτοτήτων......

Ας είμαστε όμως σε επαγρύπνηση και εγρήγορση να ανατρέψουμε πιθανά σενάρια εφαρμογής της αθεϊστικής ανεξιθρησκείας που προσπαθεί να μας επιβάλλει η Ε.Ε.

Επιτέλους έχουμε κι εμείς οι Χριστιανοί ανθρώπινα δικαιώματα αυτοπροσδιορισμού και δεν αρνούμαστε τον αυτοπροσδιορισμό κανενός άλλου θρησκεύματος. Αυτό σημαίνει ανεξιθρησκεία κι όχι η αποκαθήλωση του Σταυρού.

Και στην Ελλάδα η συντριπτική πλειοψηφία είμαστε, ακόμα, Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Τα δικαιώματά μας, που προβλέπει και το Σύνταγμα, πρέπει να γίνονται σεβαστά και σαν φόρος τιμής στο αίμα των χιλιάδων ή και εκατομμυρίων νεκρών μας που έπεσαν για του "Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία".῾




Share

8 σχόλια:

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Ο Χριστιανισμός είναι ο συνδετικός κρίκος της Ευρώπης.

Αν αφαιρεθεί η χριστιανική παράδοση,και οι χριστιανικές αξίες και συνεχίσουν να έρχονται με τους ίδιους ρυθμούς μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες, πολύ σύντομα θα γευτούμε (σαν ευρωπαίοι) τα αποτελέσματα:

Ωμή και στυγνή βία, πλήρης αδιαφορία για τον συνάνθρωπο, ακόμη και επιθέσεις μουσουλμάνων εις βάρος Χριστιανών στο όνομα της Τζιχάτ.'Οχι ότι ζούμε σε "Παράδεισο" αλλά όπως κ να το κάνουμε υπάρχει κάποια "ηθική" και κάποια διάκριση στο "σωστό" και το "λάθος".

Αν θέλουν να γίνει μια μέρα η ευρώπη Ιράν ή Αίγυπτος, ας συνεχίσουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Όσο για την Ελλάδα, μέχρι να γίνει η επομενη αναθεώρηση του Συντάγματος δεν μπορεί να επιβληθεί τίποτε.
Σκοπός της Παιδείας στην εΕλλάδα είναι η διαμόρφωση "εθνικής" και "θρησκευτικής" συνείδησης και επικρατούσα θρησκεία είναι η Ορθοδοξία.
Όποιος δεν το αποδέχεται αυτό, ας πάει σε άλλη χώρα.

Ανώνυμος είπε...

γιατι την ονομαζετε φασιστικη την αποφαση ρε ειστε σοβαροι?
οι φασιστες δεν κανουν τετοια πραγματα
νεοταξιτικη πουστοδημοκρατικη ειναι...

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φίλε ανωνυμε καταρχήν να σου πώ ότι φθανεις στα όρια. Σε παρακαλώ να σέβεσαι τους όρους που έχω θέσει στην φόρμα αναπτυξης σχολίου, για μη υβριστικά σχόλια.

Την θέση σου την καταλαβαίνουμε και χωρίς βρισιές.....

Λοιπόν οσον αφορά το νεοταξική συμφωνώ φυσικά μαζί σου αλλά το δημοκρατική που το στηρίζεις;
Δημοκρατική σημαίνει ότι ρωτήθηκαν όλοι και η πλειοψηφία αποφάσισε....

Εδώ όπως καταλαβαίνεις δεν ρωτήθηκε κανένας (όπως προφανώς θα γίνει και στην Ελλάδα που για το θέμα των ταυτοτήτων η τότε κυβέρνηση αγνόησε 3.000.000 υπογραφών που ζητούσαν δημοψηφισμα!!!) Το φασιστική λοιπόν πάει εδώ κι όχι σε ιδεολογική προσέγγιση. Αποφασίζουν και ενεργούν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν παρά μόνο τα νεοταξικά αφεντικά τους.....

Ανώνυμος είπε...

οκ. σορυ για τον πλεονασμο.
το δημοκρατικη ειναι συνωνυμο του πρωτου συνθετικου οποτε ηταν περιτο...
δημοκρατικη σημαινει βρωμικη,ατιμη,αντιλαικη,σχιζοφρενικη,αφυσικη,διεστραμενη,διεφθαρμενη και χιλιαδες αλλους χαρακτηρισμους που θα μπορουσα να πω.
η λεξη δημοκρατια και δημοκρατης,σενα λεξικο του μελλοντος,θα ειναι η μεγαλυτερη βρισια η μεγαλυτερη προσβολη που θα μπορει να σου πει καποιος.

οι φασιστες ποτε δεν θα κατεβαζαν το σταυρο,ποτε δεν θα γεμιζαν τις πατριδες τους με εκατομυρια λαθροεποικιστες,ποτε δεν θα διελυαν τα εθνη τους.
αλλα δυστυχως στον τελευταιο παγκ.πολεμο νικησαν οι δημοκρατες και οχι οι φασιστες.
γιαυτο βλεπουμε να γινονται ολα αυτα.
τεσπα θα μπορουσατε να το πειτε σταλινικη η μπολσεβικικη αποφαση...

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φίλε μου πρόσεχε γιατί μπαίνεις σε επικίνδυνες ατραπούς. Αν πραγματικά εφαρμοζόταν η δημοκρατία με την σημασία του όρου της λέξης Δήμο-κρατία δηλαδή το κουμάντο στον λαό, τότε τα πράγματα θα ήταν σαφώς καλύτερα. Εδώ όμως έχει επικρατήσει η πλουτοκρατία και η νεοταξική συνομωσία.

Τώρα όσον αφορά τον πόλεμο δυσκολεύομαι να σου πώ ποιός νίκησε...πιθανως θα φανεί αλλά στο μέλλον, γιατί δεν ξέρω αν το ξέρεις αλλά οι τελευταίες εντολές του Χιτλερ στους Γερμανούς επιχειρηματίες ήταν ότι το Δ Ραϊχ θα δημιουργηθεί μέσω της οικονομικης κι οχι στρατιωτικής εξάρτησης της Ευρωπης από την Γερμανία!!!!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Χιτλερ και οι συναυτώ επεδίωξαν την δημιουργία τότε, μιας Νέας Τάξης Πραγματων και καταλαβαίνεις πόσο επικίνδυνο ήταν αυτό. Η Ελλάδα και τότε όπως και τωρα αντιστάθηκε. Ο τράχηλος του Ελληνα ζυγό δεν υποφέρει. Με το που ακούμε νεα τάξη κάτι μας πιάνει. Το κακό είναι ότι τώρα πάνε να μας την επιβάλλουν με ακόμα πιο ύπουλο τρόπο.....

Και μπορεί καποιος να ισχυριστεί ότι κι εδω την εποχή πριν τον πόλεμο, είχε επιβληθεί φασιστικό καθεστώς όμως πρώτον το καθεστώς αυτό ουδεμίαν σχεση είχε με τα υπόλοιπα παρόμοια καθεστώτα τόσο σε ανεκτικότητα όσο και σε σκληρότητα απέναντι στους πολιτικούς του αντιπαλους και δεύτερον με το ιταλικό κτύπημα ξεχάστηκε κάθε παρόμοια ιδεολογία ακόμα κι από τον ίδιο τον Μεταξά!!!

Το έθνος μας το έχει αυτό από αρχαιοτάτων χρόνων, μπροστα σε μεγαλους εξωτερικούς κινδύνους ενώνεται και μεγαλουργεί. Οπως έχει και κάτι άλλο μετά το πέρας τον κινδύνων χωρίζεται και αλληλοσκοτώνεται!!!

Μετα την περσική εισβολή σκοτωθηκαμε στον πελοποννησιακό. Μετά τον Μ. Αλέξανδρο αλληλοσφάχθηκαν οι διάδοχοι. Μετά την επανασταση του 1821 χώσαμε φυλακή τον Κολοκοτρώνη κι ο Μιαούλης (επί Καποδίστρια) έκαψε τον Ελληνικό Στόλο!!! Για να μην πούμε και για το 1944.......

Γι αυτό φίλε μου μην σε απασχολεί το πως θα ονομάσουμε την απόφαση, φασιστική, μπολσεβικική, σταλινική κλπ. Ετσι κι αλλοιώς όταν συμβεί και στην Ελλάδα θα την ονομάσουμε ανθελληνική και όλοι μας θα καταλάβουμε τι θα εννούμε....

Πρώτα φίλε μου είμαστε αδέρφια Ελληνες κι έπειτα οι πολιτικές ιδεολογίες.

Δεν με πειράζει να συμφωνήσω (σε εθνικά θέματα για το καλό της Ελλάδοας μας) με τον Ελληνα φασίστα,
τον Ελληνα κομμουνιστή, τον Ελληνα δημοκράτη ή Ελληνα σοσιαλιστή.
Θα διαφωνήσω όμως σίγουρα με τον Φασίστα ελληνα, τον Κομμουνιστή ελληνα, τον Δημοκράτη ελληνα η τον Σοσιαλιστή έλληνα....

Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ

Ανώνυμος είπε...

ναι μεν αλλα...
η κατασταση ειναι τραγικη και μη αναστρεψιμη πλεον.
η ελλαδα πεθαινει απο τον καρκινο της αριστερας και προοδου και δεν σωζεται με τιποτα.
ετσι κιαλλιως φασιστες μας λενε τα σταλινικα αποβρασματα,οποτε γιατι να μην το δεχτουμε?

ελληνας κομμουνιστης δεν υπαρχει ουτε υπηρξε ποτε.
σκετο κομμουνιστης,ανθελληνας και θανασιμος εχθρος της πατριδας μας.
δυστυχως επικρατησαν οι ηττημενοι απολυτα, απο το 74 μεχρι σημερα,ελεω πανιλιθιων χριστιανοδεξιουληδων που τρεμουν μην τους πει φασιστες ο εχθρος...

με τα 4 εκ. λαθροεποικιστων στη χωρα που θα γινουν 8,το πολυ σε 15 χρονια ελλας τελος για παντα!!!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Η απαισιοδοξία και η απογοήτευση δεν συνάδουν φίλε μου στο αγωνιστικό φρόνημα του Ελληνα.

Δεν με νοιάζει πως με αποκαλούν οι εχθροί.

Με νοιάζει μονο να εχω κι άλλους Ελληνες πατριώτες στις επάλξεις του αγώνα που δίνω για τον "υπερ βωμών και εστιών" για Πίστη και Πατρίδα.

Κουκουλοφόροι, τρομοκράτες, νεοταξίτες, παγκοσμιοποιημενα ρεμάλια δεν προκειται να νικήσουν.

Κι όσο η βρώμα μεγαλώνει τόσο θα πληθαίνουμε.......

Ειναι καταδικασμένοι από χέρι.....

Ανώνυμος είπε...

Η στατιστική εξέλιξη του πληθυσμού των Ελλήνων άλλα δείχνει. Και αν σκεφτείς πως τα παιδιά των ξένων θα αναμιχθούν με το αίμα των Ελλήνων, μάλλον πάμε προς μπαστάρδεμα της φυλής μας.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.