10 Οκτωβρίου 2009

Η ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ, ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ...ΝΤΡΟΠΗ!!!

Μετά από 8 χρόνια απόλυτης αδιαφορίας και απραξίας, ο Μητροπολίτης Ιταλίας Γεννάδιος Ζερβός κατόρθωσε να ακυρώσει και να σβήσει την εμπνευσμένη προσπάθεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου που ξεκίνησε από τον Αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής κ. Σπυρίδωνα Παπαγεωργίου και σφραγίστηκε με την μεγαλειώδη επίσκεψη-προσκύνημα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄ στην περιοχή το 2001 οπότε και εγκαινίασε τα ανακαινισμένα ιστορικά μοναστήρια του Αγίου Ιωάννη του Θεριστή στην Καλαβρία και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Σικελία, που σημειωτέον παραχωρήθηκαν στην Μητρόπολη Ιταλίας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο με αίτησή τους, από τους καθολικούς δημάρχους των περιοχών αυτών.


Η αναγέννηση της Ελληνορθόδοξης Μοναστικής παρουσίας μετά από 1000 χρόνια στην Μεγάλη Ελλάδα και την Σικελία, φαίνεται ότι έσβησε οριστικά, μετά από την σημερινή τελική άρνηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Μαντανίτσι της Μεσσήνης της Σικελίας, (Μάνδρα Νικαίας είναι το ελληνικό του όνομα), να παραχωρήσει έστω και μόνον μερικούς χώρους του πλήρως ανακαινισμένου μοναστηριού που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και εγκαινιάστηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην διάρκεια της Ιστορικής του επίσκεψης-προσκυνήματος –της πρώτης Οικουμενικού Πατριάρχου-στην περιοχή το 2001 όπου και εγένετο δεκτός με ενθουσιασμό από τους κατοίκους που ποτέ δεν λησμόνησαν παρά τους διωγμούς τις ελληνικές τους ρίζες που ανάγονται στο 700 π.Χ, ούτε τις ορθόδοξες καταβολές τους, αλλά και με τιμές Αρχηγού Κράτους από τις Ιταλικές Αρχές. Στο ίδιο μοναστήρι μάλιστα εγκαινιάστηκε και υποτίθεται ότι θα λειτουργούσε το Ινστιτούτο Ορθοδόξων Σπουδών και Μελετών «Όσιος Νικηφόρος ο Μονάζων».


Η Μητρόπολη Ιταλίας που απέτυχε επί 8 ολόκληρα χρόνια να κάνει το στοιχειώδες που ήταν να επανδρώσει με μια μικρή έστω αδελφότητα το πανέμορφο συγκρότημα που μπορούσε να παίξει σημαντικότατο εθνικό, πνευματικό και πολιτιστικό ρόλο στην Σικελία, (Τρινακρία λέγεται ακόμη και σήμερα λόγω των τριών της ακρωτηρίων,) το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου που βρίσκεται στο κέντρο της και έχει πληθυσμό 6 εκτμ ανθρώπων, ζήτησε πριν λίγο καιρό ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ, «να κρατήσει μερικά έστω δωμάτια» και μάλιστα «ετοιμαζόταν» να εγκαταστήσει εκεί ως ηγούμενο έλληνα Ιερομόναχο από Πατριαρχική Μονή που βρίσκεται στον Όλυμπο που θα τελούσε υπό τις ευλογίες του Φαναρίου...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΕΝΝΑΔΙΟ ΟΜΩΣ, οι «κουτόφραγκοι» δεν ήταν τελικά τόσο κουτοί και αρνήθηκαν να του δώσουν άλλη πίστωση χρόνου. «Τι θ’ αλλάξει τώρα; Δεν κάνατε τίποτε τόσα χρόνια; Γιατί να σας ξαναεμπιστευτούμε, όταν είδαμε τι κάνατε στην Καλαβρία» φέρεται να του είπαν... Ο Μητροπολίτης δήλωσε σε αναγνώστη μας ότι: «Εγώ δεν τα ήθελα τα Μοναστήρια, από το Πατριαρχείο με πίεσαν και δεν μου έδωσαν ποτέ ούτε χρήματα, ούτε μοναχούς...Καλύτερα τώρα γιατί έτσι θα έχουμε λιγότερα προβλήματα!!!!!» Ξέχασε φαίνεται ότι ο ίδιος ζήτησε γραπτώς από τον Δήμο την παραχώρηση του μοναστηριακού συγκροτήματος...Ξέχασε ότι ο ίδιος ακόμη και τη στιγμή αυτή που γράφονται αυτές οι γραμμές, παρουσιάζει από την επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολής του αυτά τα δύο μοναστήρια εξηγώντας μάλιστα πως περιήλθαν σ’ αυτή μετά από παραχώρησή τους από τους τοπικούς Δήμους, (βλέπε στη συνέχεια του άρθρου)Κι έτσι αντί να διοργανώνονται σ’ αυτό το εξαιρετικό συγκρότημα συνέδρια για τον ελληνισμό και την ορθοδοξία όπως είχε ονειρευτεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης και δεκάδες άλλοι απλοί άνθρωποι που εργάστηκαν αφιλοκερδώς για το σκοπό αυτό και διώχθηκαν, συκοφαντήθηκαν και χτυπήθηκαν αλύπητα, ο κ. Γεννάδιος ως Μητροπολίτης Ιταλίας εκπροσωπεί τον Πατριάρχη του Γένους στο μοναδικό συνέδριο Ορθόδοξης Πνευματικότητας που γίνεται στην Ιταλία και βέβαια διοργανώνεται από το Οικουμενιστικό Μεικτό..! (ανδρες και γυναίκες μοναχοί μαζί) του Μπόζε, όπου «σπεύδουν» όλοι οι εκσυχρονιστές κατ’ όνομα ορθόδοξοι κάθε Σεπτέμβριο τα τελευταία 13 χρόνια! Διαβάστε από την ιστοσελίδα τους τον χαιρετισμό του Ορθόδοξου Μητροπολίτη Ιταλίας κ. Γενναδίου στο φετεινό συνέδριο. http://www.monasterodibose.it/index.php/content/view/3216/528/lang,it
Συγχαρητήρια λοιπόν: οι καθολικοί οικουμενιστές, διδάσκουν την Ευρώπη «Ορθοδοξία..!!!»

Το έγκλημα επαναλαμβάνεται

Το ίδιο είχαν κάνει λίγους μήνες πριν και οι αρχές του Μπιβόντζι της Καλαβρίας που αφού είδαν να εκδιώκονται οι μοναδικοί δύο έλληνες μοναχοί και μάλιστα αγιορείτες και πάλι από τον κ. Ζερβό, που επί χρόνια δεν έκανε τίποτε για να του στηρίξει πνευματικά, οικονομικά, διοικητικά, έδωσαν την Ι. Μ. Του Αγίου Ιωάννη του Θεριστή σε αδελφότητα Ορθοδόξων Ρουμάνων. Ο κ. Ζερβός τόλμησε μάλιστα να ενάγει τον Δήμο ενώπιον των Δικαστικών Αρχών!!! Και βέβαια απεδοκιμάσθη οικτρά από την απόφαση κόλαφο του Ιταλικού Δικαστηρίου. (απόφαση TAR N. 00169/2009 REG. SEN., N. 01161/2008 REG. RIC. που δημοσιεύτηκε στις 18-03-2009)


Η Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεριστή στην ορεινή Καλαβρία που ενώ είχε δοθεί στην Μητρόπολη Ιταλίας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, λόγω της παντελούς αδιαφορίας του Μητροπολίτη Γεννάδιου Ζερβού, τελικά δόθηκε σε αδελφότητα Ρουμάνων Ορθοδόξων. Την τελυταία στιγμή αποτράπηκε η παραχώρησή της σε Ουνίτες από την Ουκρανία με την παρέμβαση του Καθηγητού της Νομικής Σχολής Giorgio Barone-Adesi, Ιερομονάχου Νείλου Βατοπεδινού. Πριν είχαν εκδιωχθεί οι Αγιορείτες π. Κοσμάς Λαυρεώτης και Ιερομόναχος Γεννάδιος Διονυσιάτης!
Είχαμε ήδη δημοσιεύσει, βλέπε http://greeknation.blogspot.com/2009/09/mandanici.html με τίτλο ΕΠΕΙΓΟΝ ΈΚΚΛΗΣΙΣ προς το Υπ. Εξωτερικών δια να παραμείνει εις την Ορθόδοξον Εκκλησίαν Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΟΝΗ του mandanici εις την Σικελία... την ανταπόκριση του αναγνώστη μας Δρ. Maurizio Botti στις 19 Σεπτεμβρίου, αλλά απ’ότι φάνηκε «κανένας δεν άκουγε ούτε στο ΥΠΕΞ αλλά δυστυχώς ούτε στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας στην Κωνσταντίνου-Πόλη...
Σήμερα λοιπόν, ξεκινάμε σταυροφορία και ζητάμε από όλους εσάς να στείλετε μηνύματα στον Οικουμενικό Πατριάρχη, στο ΥΠ.ΕΞ, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μήπως έστω και την ύστατη ώρα διασωθεί κάτι. Θα αναρτήσουμε το γράμμα που θα σας προτείνουμε να στείλετε τις επόμενες ημέρες.
Σκεπτικισμό βέβαια προκαλεί σε όλους όσους γνωρίζουν το ζήτημα από χρόνια, είναι το γεγονός πως εξειδικευμένα εκκλησιαστικά ειδησεογραφικά πρακτορεία και εφημερίδες, ενώ είναι απολύτως ενήμεροι απωσιωπούν συστηματικά τα τραγικά αυτά συμβάντα. Αντίθετα αφιερώνουν χώρο για να μας πει ο κ. Γεννάδιος Ζερβός το που και πως περνάνει τις καλοκαιρινές διακοπές του..!!!

Δείτε ολόκληρη την αναρτηση του ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΟΛΙΟ
Ελπίζουμε να υπάρξει αντίλογος στην παραπάνω είδηση για το καλό της Ορθοδοξίας και της Ελλάδας....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.