23 Οκτωβρίου 2009

Οι Ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη. Επιτυχίες για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ατυχία για ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ 2-1

Το γκολ του Ιεροκλή Στολτίδη στην εκπνοή έδωσε στον Ολυμπιακό τη χρυσή νίκη επί της Σταντάρ (2-1) και ταυτόχρονα σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο 93' πήρε η Αλκμααρ τον βαθμό κόντρα στην Αρσεναλ (1-1).

Κλειδί του αγώνα
Τι άλλο από ένα νικητήριο γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων... Ο Ολυμπιακός ταλαιπωρήθηκε από μια οργανωμένη ομάδα, όπως η Σταντάρ, αλλά ο από μηχανής θεός, Άκης Στολτίδης, που ήρθε από τον πάγκο, ήταν στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή για να λυτρώσει συμπαίκτες και οπαδούς.

Συνθέσεις
Ολυμπιακός:

Αντώνης Νικοπολίδης, Ραούλ Μπράβο , Μίχαλ Ζεβλάκοφ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ολοφ Μέλμπεργκ, Ζαουάντ Ζαϊρί (72' Ακης Στολτίδης), Λουτσιάνο Γκαλέτι, Σεαρένσε Ντουντού, Εντσο Μαρέσκα , Κώστας Μήτρογλου, Γκονσάλες Οσκαρ

Σταντάρ Λιέγης:

Σινάν Μπολάτ, Σέρχιο Ρικάρντο Ρότσα, Μάρκος Καμοζάτο, Μοχάμεντ Σαρ, Φελίπε Τρεβιζάν, Βίλφριντ Νταλμά (48' Μεχντί Καρσέλα-Γκονζάλεζ), Ελιακίμ Μανγκάλα, Αξέλ Βίτσελ, Μίλαν Γιοβάνοβιτς, Ντιομερσί Μποκανί, Ιγκόρ Ντε Καμάγκρο (89' Μπέντζαμιν Νικάισε)

ΠΟΡΤΟ - ΑΠΟΕΛ 2-1

Αν και προηγήθηκε στο σκορ, το ΑΠΟΕΛ δεν ολοκλήρωσε την έκπληξη στο Ντραγκάο. Με δύο τέρματα του Χουλκ, η Πόρτο ανέτρεψε την κατάσταση και πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης (2-1) αφήνοντας τους Κύπριους στον έναν.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Η Πόρτο απάντησε γρήγορα στο τέρμα που δέχθηκε κι εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το ματς. Οι Κύπριοι δεν είχαν την εμπειρία να διαχειριστούν το γκολ που σημείωσαν και αφού πρώτα δέχθηκαν την ισοφάριση λίγο πριν το ημίχρονο, στη συνέχεια βρέθηκαν πίσω στο σκορ με την έναρξη του δευτέρου.

Συνθέσεις
Πόρτο:

Χέλτον, Μπρούνο Αλβες, Χόρχε Φουτσίλε, Αλβάρο Περέιρα, Ρολάντο Φονσέκα, Μαριάνο Γκονζάλες, Ραούλ Μεϊρέλες (93' Κρίστιαν Σαπουνάρου), Φερνάντο Ρέζες, Κρίστιαν Ροντρίγκεζ (68' Φρέντι Γκουαρίν), Ρανταμέλ Φαλκάο (87' Ερνέστο Φαρίας), Χουλκ

ΑΠΟΕΛ:

Διονύσης Χιώτης, Μπόμπαν Γκρντσάροφ, Γιόστ Μπρόερς, Μαρίνος Σατσιάς (78' Άνδρέας Παπαθανασίου), Μάριος Ηλία, Νούνο Μοράις, Κώστας Χαραλαμπίδης, Καμίλ Κοσόφσκι (38' Μάριο Μπρέσκα), Χρύσης Μιχαήλ (60' Νεκτάριος Αλεξάνδρου), Χέλιο Πίντο, Νέναντ Μιροσάβλιεβιτς

ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ -ΑΕΚ 2-1

Άτυχη στάθηκε η ΑΕΚ απέναντι στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ γνωρίζοντας την ήττα με 2-1, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Europa League. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκε η Ένωση σχεδόν σε όλο το β' ημίχρονο, λόγω αποβολής του Μαϊστόροβιτς στο 53', ενώ στις καθυστερήσεις ο (εχθρικός) διαιτητής Ζάμπο, απέβαλλε και τον Άρτσε.

Κλειδί

Η αποβολή του Μαϊστόροβιτς αποτέλεσε το κλειδί της εξέλιξης της αναμέτρησης αφού η ΑΕΚ, παρά την ισοφάριση, θα είχε τη δυνατότητα να φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα ή στη χειρότερη περίπτωση να κρατήσει την ισοπαλία.

Οι συνθέσεις:

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Βίκτορ Κοτσαρένκο): Βερέμκο, Λικτάροβιτς (66' Γκοαριάν), Σοσνόβσκι, Σιτόφ, Γιούρεβιτς, Βολόντκο, Κρίβετς, Νεκάιτσικ, Παβλόφ (55' Σκάβιτς), Μπορντάσοφ (Αλουμόνα), Ροντιόνοφ.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Καφές, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν (62' Καράμπελας), Ενσαλίβα, Μαντούκα, Γιάχιτς, Μπλάνκο (59' Μάκος), Νέμεθ (83' Λεονάρντο), Σκόκο, Άρτσε.

Διαιτητής: Ζόλτ Ζάμπο

Κίτρινες: 30' Σοσνόβσκι, 61' Βολόντκο, 71' Γκοαριάν - 39' Μαϊστόροβιτς, 81' Καφές, 87' Άρτσε
Κόκκινες: 53' Μαϊστόροβιτς, 91' Άρτσε

ΠΑΟ - ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ 1-0

Λίγες μέρες πριν την ονομαστική του εορτή ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης κέρασε τη Στουρμ Γκρατς με ένα γκολ και γλίτωσε τον μέτριο Παναθηναϊκό από τη γκρίνια και τις μουρμούρες. Το 1-0 δίνει στους πράσινους ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League, αλλά η γενικότερη εικόνα που παρουσίασε η ομάδα προβλημάτισε τον κόσμο.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Θα έχετε βαρεθεί να το διαβάζετε και να το ακούτε. Για μία ακόμη φορά ο Παναθηναϊκός πέταξε ένα ημίχρονο στα σκουπίδια με τον ανορθόδοξο τρόπο ανάπτυξης που επέλεξε. Ο Σισέ δεν έπαιρνε χαμηλά την μπάλα ούτε με... αίτηση, ενώ ήταν φανερή η απουσία δημιουργικότητας. Οχι πως άλλαξε κάτι σημαντικό στο δεύτερο μέρος, αλλά τουλάχιστον είδαμε ένα γκολ. Εστω και με πέναλτι.

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Σαριέγκι, Βύντρα, Γκάμπριελ, Σπυρόπουλος, Σίλβα, Κατσουράνης (46' Νίνης), Καραγκούνης (85' Ρουκάβινα), Σαλπιγγίδης, Λέτο (75' Σιμάο), Σισέ

Στουρμ Γκρατς: Γκράτζεϊ, Σονλάιτνερ, Βέμπερ, Χλίνκα, Χέλτζλ (80' Xάσλερ), Μπούκβα (63' Γιάντσερ), Μουράτοβιτς, Έχρενραϊχ, Πρετεντχάλερ (46' Φελντχόφερ), Σίλντενφελντ, Μπάιχλερ

Κίτρινες: Καραγκούνης, Γκάμπριελ - Μπούκβα

από το contra.gr




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.