13 Οκτωβρίου 2009

Διετής αποκλεισμός της ομάδας χάντμπολ γυναικών Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, επειδή έδειξε εθνική στάση σε τουρνουά στα Σκόπια και αποχώρησε.

Με διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πρόστιμο 10.000 ευρώ τιμώρησε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία χάντμπολ την ομάδα του Μ. Αλέξανδρου Γιαννιτσών, για την απόφασή της να αποχωρήσει από τους αγώνες του 2ου γύρου του Τσάλεντζ Καπ γυναικών, που διεξάγονταν στην πόλη Πρίλεπ της ΠΓΔΜ.

Η ελληνική ομάδα προέβη σε αυτή την ενέργεια, καταγγέλοντας προκλητική συμπεριφορά από πλευράς διοργανωτών και παραποίηση εθνικού συμβόλου. Οι αθλήτριες του συλλόγου των Σκοπίων, στον πρώτο αγώνα τους κόντρα σε ουκρανική ομάδα, αγωνίστηκαν έχοντας στα σορτσάκια τους τον ήλιο της Βεργίνας παρά τις συστάσεις που είχαν γίνει από ελληνικής πλευράς.

Επίσης ο ήλιος της Βεργίνας είχε τοποθετηθεί και στο κέντρο του γηπέδου με τους ιθύνοντες της ομάδας να υποστηρίζουν ότι αυτό συνέβη για… διαφημιστικούς λόγους, καθώς ήταν το σήμα του χορηγού τους.

Τελικά αποφασίστηκε να αποχωρήσει η ελληνική ομάδα από τη διοργάνωση και εφόσον τιμωρηθεί θα προσφύγει στα αρμόδια αθλητικά δικαστικά όργανα με την συμπαράσταση της ελληνική Ομοσπονδίας χάντμπολ, η οποία εξέδωσε και την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Ο.Χ.Ε. ενημερώθηκε από το σωματείο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, το οποίο αγωνίζεται σήμερα, Παρασκευή στο Τσάλεντζ Καπ Γυναικών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (E.H.F.) στο Πρίλεπ της Π.Γ.Δ.Μ., ότι το τοπικό σωματείο προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να χρησιμοποιήσει στις φανέλες και στον αγωνιστικό χώρο το Αστρο της Βεργίνας.

Ο πρόεδρος της Ο.Χ.Ε. Στέλιος Αγγελούδης έδωσε ρητή και άμεση εντολή στο ελληνικό σωματείο να μην διαπραγματευτεί οτιδήποτε σχετίζεται με τα εθνικά σύμβολα και εφόσον αυτά δεν αφαιρεθούν από οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο εμφανίζονται, να αποχωρήσει από τους αγώνες χωρίς δεύτερη σκέψη και ανεξαρτήτως οποιωνδήποτε αθλητικών συνεπειών.

Η ΟΧΕ, η οποία από την πρώτη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει ότι βρίσκεται στο πλευρό του Μ. Αλέξανδρου Γιαννιτσών, θα προσφύγει στη δευτεροβάθμια επιτροπή της EHF, αλλά και στο CAS, "... προκειμένου να υποστηρίξουμε το δίκαιο του σωματείου Μέγας Αλέξανδρος, καταγγέλλοντας την συνεχή και προκλητική παραβίαση των διεθνών συμφωνιών από την πλευρά των Σκοπίων", όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Αγγελούδης.

"Εάν η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν μπορεί να αντιληφθεί τις ιδιαιτερότητες των αθλητικών αναμετρήσεων μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών και εφαρμόζει το γράμμα των κανονισμών και αγνοεί την ουσία, τότε η προσφυγή στο Αθλητικό Δικαστήριο της ΔΟΕ είναι μονόδρομος για την ελληνική ομοσπονδία. Είμαι βέβαιος ότι η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού θα είναι αρωγός της προσπάθειας αυτής της ΟΧΕ, προκειμένου να αποκατασταθεί το δίκαιο" πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΟΧΕ.

πηγή Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Μπράβο στις κοπέλλες μας, στο σωματείο αλλά και στην ομοσπονδία χάντμπολ και φυσικά το κράτος μέσω του Υπουργείου πρέπει όχι μόνο να συμπαρασταθεί στο σωματείο και στην Ομοσπονδία αλλά και να κάνει τις απαραίτητες προσφυγές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν νομίζω ότι αρκούν μόνο οι ενέργειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χάντμπολ. Πρέπει πάση θυσία να μην μείνουν μόνοι τους οι άνθρωποι του σωματείου και της Ομοσπονδίας.



Share

5 σχόλια:

ΑΔΗΣ είπε...

Αυτό είναι ΞΕΦΤΙΛΑ!

Ανώνυμος είπε...

θα δουμε το υπουργειο τι σταση θα κρατησει. παντως μην πεσετε απο τα συνεφα οταν δειτε την αδιαφορια του υπουργειου. ΜΠΡΑΒΟ και παλι ΜΠΡΑΒΟ στα κοριτσια του χαντμπολ γιαννιτσων που εμας τους ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ μας κανανε υπερηφανους με αυτη τους την αποφαση. οτι δεν μπορουν να καταφερουν τα παπαγαλακια της καθε κυβερνησης, θα τα καταφερνουν οι ιδιοι οι πολιτες. ειτε μεμονομενα, ειτε φορεις αυτου του τοπου. ΜΠΡΑΒΟ στα κοριτσια και σε ολους αυτους που ειχαν την τολμη να παρουν αυτη την αποφαση. ειμαστε μαζι σας. (paokaras).

cummulus είπε...

Αντε να δούμε τώρα τι θα κάνουν οι κυβερνώντες. Εγώ πάντως είμαι περήφανος. Μπράβο στους Γιαννιτσιώτες!!!

THANASIS MAKEDONAS είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟς Ο ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια στις κοπελάρες, στις πραγματικές Ελληνίδες που έδρασαν σαν άλλες Μπουμπουλίνες, και πάλι Μπράβο.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.