9 Οκτωβρίου 2009

Πάμε για κατάργηση του Σταυρού από τα εθνικά σύμβολά; Αρχή από την Αστυνομία......

Δεν θα αναφέρω τίποτα περισσότερο απο κάτι το οποίο όσοι το διαβάσετε, θα με θυμηθειτε:
Μην ξεχνάτε άλλωστε οτι ήδη ο Σταυρός στο κοντάρι της σημαίας δεν επιτρέπεται παρά μόνο σε εορταστικές δοξολογίες.

Ετοιμάζεται η αποκαθήλωση του σταυρού από τα εθνικά σύμβολα (=κρατικά για τους της επικρατούσας κακώς εννοούμενης διεθνιστικής αντίληψης).
Το ξεκίνημα θα γίνει με την αστυνομία.. Στο βάθος το καταληκτικό στάδιο είναι ο σταυρός απο τη σημαία. Να το θυμηθείτε σε βάθος χρόνου... Για όσους εχουν μνήμη,ο κ. Σηφουνάκης (νυν υφυπουργός στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων) το 2000, στο δελτίο ειδήσεων του.... τότε ΣΚΑΙ (νυν ΑLPHA) και στον δημοσιογράφο Αθανασιάδη, με αφορμή το θέμα των ταυτοτήτων, είχε ζητήσει την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ, διότι μια πολυποτισμικη κοινωνία όπως η Ελληνική,δεν μπορεί να εχει στο κρατικό της σήμα θρησκευτικό σύμβολο που δεν εκφράζει όλους τους Ελληνες πολίτες.

Εάν γίνει αυτό που σας αναφέρω, η αρχή απο τα σύμβολα της Αστυνομίας, θα αποδειχθούν προφητικοί οι λόγοι του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδουλου, περί καθαιρέσεως των θρησκευτικών συμβόλων από τα σύμβολα της χωρας.....
Αυτά...δεκτές οι αντιρρήσεις, αλλα ενα σας ζητώ. Μην κρίνετε με κομματικές παρωπιδες. Και απλα θυμηθειτε το όταν ερθει η ώρα αυτα που σας ανέφερε ένας έγνωστος...
Να 'στε καλα.

πηγή News24



Share

16 σχόλια:

cummulus είπε...

Η πρώτη αφελληνισμένη κυβέρνηση είναι εδώ! Ξεκίνησε το ξήλωμα του έθνους. Ομως, αυτά δεν τα είπανε προεκλογικά, γιατί;;

Ανώνυμος είπε...

έβλεπα την εκπομπή Ευαγγεάτου προχθές βράδυ (για το θέμα των stage).
Στο σηματάκι "εκλογές 2009" υπήρχε η γαλανόλευκη αριστερά από το κείμενο χωρίς σταυρό.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φίλε μου Cummulus αυτα δεν λέγονται προεκλογικά.....
Φίλε ανώνυμε έχουμε αναλογη αναρτηση στο ιστολόγιό μας για το σημαιάκι...

http://koukfamily.blogspot.com/2009/09/1.html

Zanglos είπε...

Κορίτσια, ο μεσαίωνας τέλειωσε, μαζί του και ο σταυρός σαν σύνβολο μίσους κατά του Ελληνικού έθνους.
Η σκιά του σταυρού, δεν μπορεί να καλύψει τον ήλιο του Απόλλωνα, έτσι για να αναφερθώ στον Romano τον εβραίο υμνητή του χριστιανισμού.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Εχω βαρεθεί πραγματικά να αντιπαραθέτομαι κάθε λίγο και λιγάκι με παρόμοιες ανιστόρητες και ανθελληνικές θεωρίες.

Ενα μόνο έχω να πώ στην σκιά του Σταυρού μαρτύρησαν χιλιάδες ή και εκατομμύρια Ελληνες από χέρια αλλοφυλων και αλλόθρησκων βαρβάρων που μισούσαν και μισούν τον Ελληνισμό. Τώρα πως γίνεται μεσα στο σκοτάδι του μυαλού κάποιων να δημιουργούνται τόσο περίργες θεωρίες είναι κάτι που μονο η επιστήμη της νευροψυχολογίας μπορεί να απαντήσει....
Το περίεργο μάλιστα είναι ότι κάποιοι από αυτούς νομίζουν ότι παρέχουν καποιο είδος εξυπηρέτησης στον Ελληνισμό!!!!!!

Φίλοι μου νεοπαγανιστές και νεοειδωλολάτρες, αν οι Ελληνες Χριστιανοί ζητούσαν τα χρόνια μετά τους διωγμούς, οπου οι Ελληνες ειδωλολάτρες έσφαξαν εκατομμύρια συμπατριώτες τους μόνο και μόνο επειδή ασπαστηκαν την πίστη της Αλήθειας, πρέπει να καταλάβετε ότι θα είχατε εξαφανιστεί τελείως. Την ύπαρξή σας την οφείλετε στο ότι η θρησκεία της Αγάπης δεν ζητά αντεκδικήσεις.

Λυπάμαι που θα το πώ αλλά με το μίσος που έχετε κατά του Σταυρού αν ποτέ γινόσασταν εξουσιαστές τις πατρίδας μας θα ακολουθούσε νέος διωγμός....

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Συγνώμη για το ύφος μου αλλά δεν είμαι κορίτσι φίλτατε Zanglo.......

Zanglos είπε...

Φίλτατε Θάνο,
Η ιστορία είναι γραμμένη σε δυο βιβλία, η μια είναι στις γραφές που έγραψαν οι φίλοι σου εβραίοι και πρώτα από όλα στην σιχαμερή ΠΔ που βρίθει από κατάρες και ύβρις κατ τον Ελλήνων και η άλλη είναι η αυθεντική καθαρή εξιστόρηση το ιστορικών γεγονότων.

Εσύ διάλεξες την εβραϊκή, και την ψυχούλα σου την δόλια την πλάκωσε ο φόβος και η δεισιδαιμονία, η δική μου αν ρωτάς είναι σαν τον καταγάλανο ουρανό τις Ελλάδας, δεν σκιάζεται τίποτα, ούτε θεούς ούτε διαβόλους.

Εκεί που αναφέρεσαι για σφαγές και καταστροφές, έχεις πλήρως ευθυγραμμισθεί με τους εβραίους πατέρες του χριστιανισμού που τα πάντα τα αντιστρέφουν.

Δυστυχώς όμως για σας τους γενίτσαρους του έθνους τον εναπομείνοντων Ελλήνων, ο μεσαίωνας τελείωσε και τα παραμυθια σας αναδύουν μπόχα εβραϊκή.

Zanglos είπε...

Στα αφτιά μου ηχεί ακόμη ο ήχος από τα ξερατά σου και αναρωτιέμαι, είσαι έλληνας?
Γραφεις: "...αν οι Χριστιανοί ζητούσαν... πρέπει να καταλάβετε ότι θα είχατε εξαφανιστεί τελείως."!!!
Δηλαδή ποιοι όλοι? όλοι οι Έλληνες? Όλος ο Eλληνισμός? Ο Περικλής, ο M. Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης ... όλοι στην πυρά γιατί ήρθε από την έρημο η αληθινή θρησκεία τις γενιάς του Abraham και Jacob? Αυτή είναι η αληθινή θρησκεία? Οι εβραίοι?

Μα ποσο πωρωμένος γλείφτης και ανθέλληνας είσαι! γενίτσαρο σε κάνανε και αντιμάχεσαι τους πατριώτες σου, ξύπνα καημένε και αναρωτήσου, διάβασε την ΠΔ και αναλογίσου!!!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φίλτατε Ζανκγλο φαίνεται πως ξέχασες.
Την επίθεση στο blog που φιλοξενεί τις απόψεις σου την έκανες πρώτος εσύ. Τι περίμενες ευχολόγια; Μπορεί να είμαστε πιστοί στην Εκκλησία του Χριστού που διδάσκει την αγάπη αλλά πρώτον επειδη δεν είμαστε όλοι άγιοι και δεύτερον επειδή με την γραφίδα μπορούμε τουλάχιστον να αμυνθούμε σε άδικες επιθέσεις είμαι αναγκασμένος να αμυνθώ στην αήθη και προσωπική επίθεση που εξαπέλυσες.

Να ξέρεις ότι είναι αρχή στο δικό μας μπλογκ να φιλοξενούνται όλες οι απόψεις οσο σκληρές και αντίθετες με αυτές που πρεσβεύουμε κι αν είναι. Ομως με κανέναν τρόπο δεν μπορώ να δεχτώ προσωπικούς χαρακτηρισμούς που δείχνουν τον χαρακτήρα σου. Να ξέρεις ότι έφθασες στο όριο της διαγραφής με την συμπεριφορά σου.

Αποδέχομαι την αναφορά της γνώμης σου δεν αποδέχομαι όμως την αλητεία του χαρακτήρα σου. Αν λοιπόν θέλεις να συνεχιστεί ένας υποτυπώδης και με επιχειρήματα διάλογος καλό θα είναι να περιοριστεις στην επιχειρηματολογία σου και να αφήσεις τις υβρεις.

Οταν λέω ότι θα είχατε εξαφανιστεί τελείως αναφέρομαι καθαρα σε ανθρώπους των δικών σου ανθελληνικών και αντιχριστιανικών αντιλήψεων. Οι απόγονοι του Μεγαλέξανδρου και του Αριστοτέλη έγιναν Χριστιανοί εδώ και 2000 χρόνια. Τι να κάνουμε που αυτό το πράγμα μερικοί δεν το έχετε καταλάβει.....

Θα στο πώ απλά να το καταλάβεις. Οι Ελληνες είμαστε ένας, διαχρονικά μεσα στους αιώνες, απαράλλαχτος λαός. Οι πολυ παλιοι (προϊστορικοί) πρόγονοί μας πιθανως πίστευαν (όπως κι ολος ο υπόλοιπος κόσμος) σε θεότητες που αντιπροσώπευαν διάφορα τμήματα του κτιστού κόσμου. Πολυ πιθανώς και σε ζώα. Μέσα όμως από πορεία αιώνων και κάτω από τις περίεργες συνθήκες που αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα και στο μυαλό των Ελλήνων εξελίχθηκε μια ανθρωποκεντρική θρησκεία. Το γνωστό δωδεκάθεο. Φυσικά οι Ελληνες αρχίσαμε να υπερτερούμε πολιτιστικά των άλλων λαών καθώς είχαμε μια θρησκεία που είχε ως επίκεντρο τον άνθρωπο την στιγμή που οι υπόλοιποι πίστευαν ακόμα σε ποτάμια, δεντρα και ζώα. Με την πάροδο των αιώνων η ελληνική φιλοσοφία ξέφυγε του πολυθεϊσμού και σύντομα όλα τα φωτεινά μυαλά, Σωκράτης, Πλάτων, Αριστοτέλης, Πυθαγόρας και πολλοί άλλοι έφθασαν στο συμπέρασμα της ύπαρξης ενός Θεού δημιουργού.

Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι γνωρισαν την Αλήθεια του Χριστού και μέσα από την Ελληνική φιλοσοφία και το πνεύμα που προείπαμε έγιναν συνειδητοί Χριστιανοί. Κάτι που οι κακόμοιροι Εβραίοι παρότι γνώριζαν τον αληθινό Θεό, όπως ο ίδιος φρόντισε να τους κρατήσει κοντά του, δεν αποδέχθηκαν. Ετσι σήμερα δεν υπάρχουν Εβραίοι Χριστιανοί και μάλιστα αποτελούν θανασιμο εχθρό των Χριστιανών και ειδικά των Ορθοδόξων.

Κι εμφανίζεστε μετά από 2000 χρόνια εσείς να μας πείτε τι; Οτι εδώ και 2000 χρόνια οι απόγονοι του Αριστοτέλη και του Σωκράτη έκαναν λάθος;
Καημένε πόσο πορωμενος γενίτσαρος είσαι εσύ. Εσύ που θεωρείς τα παληκάρια του 1821 που πολέμησαν "για του Χριστού την Πίστην την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία" ενα μάτσο πλανεμένους φιλοεβραίους!!!!!

Σου αντιστρέφω λοιπόν τους χαρακτηρισμούς......
"Μα ποσο πωρωμένος γλείφτης και ανθέλληνας είσαι! γενίτσαρο σε κάνανε και αντιμάχεσαι τους πατριώτες σου, ξύπνα καημένε και αναρωτήσου, διάβασε την Καινή Διαθήκη και αναλογίσου!!!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Η Παλαιά Διαθήκη που τόσο έχετε λυσσάξει να την πολεμάτε όλοι οι νεοπαγανιστές αναφέρεται στην προσπάθεια του Θεού να κρατήσει τους επιρρεπείς στην ειδωλολατρεία Εβραίους στον δρόμο της πίστης στον αληθινό Θεό. Ομολογουμένως ενας λαός αδαής, νομαδικός και απολίτιστος ήταν δύσκολο να παραμείνει στον ίσιο δρόμο. Ομως υπήρχε η υπόσχεση του Θεού να στείλει τον Σωτήριο Λόγο Του. Να ενανθρωπίσει τον Υιό Του.

Η νέα εποχή που ξεκίνησε πριν 2000 χρόνια για την ανθρωπότητα βρήκε τους Ελληνες σε εθνική παρακμή αλλά πολιτιστική και πνευματική ακμή. Οι φιλοσοφικές σχολές της Ελλαδας και η βαριά κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήδη είχαν αρχίσει να εκπολιτίζουν και να εξελληνίζουν τους λαούς της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας μαζί με τους ίδιους τους Ρωμαίους κατοίκους των ανατολικών περιοχών. Μην μας διαφεύγει ότι μερικοί από τους μαθητές του Χριστού είχαν Ελληνικά ονόματα. π.χ. Φίλιππος, Ανδρέας ή ότι η Ελληνική γλώσσα ήταν διεθνείς την εποχή αυτή. Το Ευαγγέλιο λοιπόν του Χριστού γράφτηκε πρώτα στα Ελληνικά και μάλιστα ένας εκ των Ευαγγελιστών ήταν Ελληνας. Ο Λουκάς.

Υπάρχει ακόμα και το περιστατικό όπου μερικοί Ελληνες πλησίασαν τον Ιησού για να ρωτήσουν ορισμένα θέματα πίστης και Εκείνος είπε " Εφθασε η ώρα να δοξαστεί ο Υιός του Ανθρώπου"...Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό ήταν μια προφητεία του Χριστού ότι η κληρονομιά του περιούσιου λαόυ πλέον περνουσε από τους Εβραίους που με δυσκολία κράτησαν την πίστη μέχρι τότε, στους Ελληνες που επρόκειτο να την ριζώσουν ποτίζωντας την με ποτάμια αίματος. Αιματος Ελληνικού.

Διαβασε λοιπόν Καινή Διαθήκη και αναλογίσου με καθαρό μυαλό, γιατί οι Εβραίοι δεν την αποδέχθηκαν αλλά έμειναν στην Παλαιά Διαθήκη και περιμένουν ακόμα να έρθει ο Μεσσίας; Γιατί οι απόγονοι του Αλέξανδρου που στην Ωπη όρκισε όλους τους λαούς που είχε κάτω από την εξουσία του, να είναι μονοιασμένοι κι αγαπημένοι ανεξαρτήτως εθνικότητος και πίστεως, έγιναν μέσα σε 300 χρόνια οι προμαχοι του Χριστιανισμού; Οι Ελληνες είναι οι μόνοι που σήμερα κρατούν (μαζί με μερικούς ελληνοδασκαλεμενους και βυζαντινοαναθρεμένους ανατολικοευρωπαϊκούς λαούς) την Ορθόδοξη, δηλαδή την ορθή αναλλοίωτη, πίστη όπως την παρέλαβαν και την διαφύλαξαν με αίμα μεσα στους αιώνες.

Κι ερχεστε τώρα εσείς να χτυπήσετε την Αλήθεια και να μας οδηγήσετε πίσω λέγοντάς μας ότι εκατομμύρια πρόγονοί μας, Μάρτυρες, Αγιοι, ηρωες εθνικοί και θρησκευτικοί, Πατέρες, Λόγιοι και απλοί καθημερινοί Ελληνες είχαν λάθος;

Κι αν αυριο παρουσιαστούν οπαδοί της προϊστορικής θρησκείας των Ελλήνων και μας λένε να πιστεύουμε σε δέντρα, στον Ηλιο, στην Σελήνη κλπ θα πρέπει να πάμε ακόμα πιο πίσω;

Εντάξει αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό ξέρουμε πολύ καλα ποιός την εχθρεύεται θανασιμα και το είπαμε παραπάνω. Κι αυτός σας εχει βάλει ως γενίτσαρους να μας ξεριζώσετε την ψυχή. Να μας κάνετε να μισήσουμε τους εαυτούς μας, τους προγόνους μας, την ιστορία μας. Αλλά δεν θα σας περάσει.

Χαιρετίσματα στον Κίσσινγκερ.....πατριωτάκι...

cummulus είπε...

@ Θάνο.
Χαίρομαι το κουράγιο σου!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Καμμια φορά απορώ κι εγω με τον εαυτό μου φίλε μου Cummulus. :)

Zanglos είπε...

Κατά αρχήν δεν είμαι αλήτης όπως με αποκαλείς και έχεις το θράσος να μιλάς για αρχές του blog, είμαι ευτυχισμένος πατέρας και σύζυγος, επιτυχημένος επιχειρηματίας και έχω μια καλή και όμορφη ζωή, μάλλον εσύ είσαι αλήτης και υβριστής, αλλα σίγουρα είσαι βλάκας.

Όλο αυτό το σεντόνι που έγραψες για να δικαιολογήσεις την βαρβαρότητα του χριστιανισμού έναντι τον Ελλήνων είναι ψέματα. Η αλήθεια είναι ότι, με την επικράτηση του χριστιανισμού στην κατοχή του βυζαντίου από τον σφαγέα Κωνσταντίνο τον παιδοκτόνο και μετέπειτα από τον άλλο σφαγέα του λαου μας Θεοδόσιο, αρχίζει η πέρα ως πέρα καταστροφή τις Ελλάδας.

Ναοί και ακαδημίες γκρεμίζονται, βιβλιοθήκες με σπανια συγγράμματα πυρπολούνται, γλυπτά και μνημεία καταστρέφονται, Έλληνες σφαγιάζονται και βασανίζονται για να αλλαξοπιστήσουν, η λέξη Ελλάς, Ελληνικόν είναι απαγορευμένα διά ποινής θανάτου, τα Ελληνικά ονόματα απαγορεύονται…..

Την πόλη οι χριστιανοί προφητεύουν ότι θα πέσει, 100 χιλ άχρηστοι κηφήνες μοναχοί προσεύχονται στην παναγιά ενώ τα στίφη τον μογγόλων πλησιάζουν, η πόλη πέφτει γιατί ήταν θέλημα θεού και εκκλησίας! Ο λαός δέχεται τους τούρκους σαν απελευθερωτές από την βυζαντινή τρομοκρατία...

Η καλύτερη ιστορικά καταγεγραμμένη εποχή είναι την εποχή που υποτίθεται ότι γεννήθηκε ο χριστός από την μαρία του γένους τον David, αλλα κανένας ιστορικός δεν αναφέρεται για αυτό το συμβάν, πολύ αργότερα εβραίοι Ελληνομαθείς συγγραφείς γράφουν το παραμύθι τις γέννησης και τα ευαγγελια που επί 1500 χρόνια διαρκώς αλλάζουν για να καλύψουν τα μωρουδίστικα λάθη τους πχ το ότι η γη είναι πλατιά και το κέντρο του σύμπαντος!!!

Εσύ ορέ μεταλλαγμένε Έλληνα, ποτέ δεν διερωτήθηκες, άραγε είναι αλήθεια? Γιατί για να το κάνεις αυτό πρέπει να έχεις καρύδια όχι φουντούκια. Πως ανέχεσαι να αποκαλούν τους προγόνου σου οι οποίοι έδωσαν τον πολιτισμό στην γη όπως παράδειγμα:

Ο Τατιανός (β΄ αι. μ.Χ.), από τους κορυφαίους απολογητές του Χριστιανισμού, έγραψε το έργο με τίτλο «Προς Έλληνας», απ’ όπου διαβάζουμε:
• «Οι Έλληνες δεν δημιούργησαν τίποτε δικό τους, αλλά όλα τα παρέλαβαν από τους βαρβάρους».
• «Ο Πλάτων ήταν κοιλιόδουλος» .
• «Ο Αριστοτέλης ήταν κόλαξ» του Μ. Αλεξάνδρου.
• «Ο Μ. Αλέξανδρος ήταν μειράκιον μανιακόν».
• «Ο Ηράκλειτος ήταν αμαθής».
• «Η φιλοσοφία του Ηρακλείτου ήταν Ηρακλείτου σκότος».
• «Ο Εμπεδοκλής ήταν αλαζών».
• «Ο Δημόκριτος ήταν αβδηρολόγος».
• «Οι ποιηταί ψευδολόγοι και δια σχημάτων εξαπατώντες τους ακρο-ωμένους».
• «Σεις οι Έλληνες ρητορικήν μεν γαρ επ’ αδικία και συκοφαντία συνεστήσασθε».
• «Δεν ρίπτετε εις τον βόθρον τα υπομνήματα της κακίας μαζί με τον ποιήσαντα Πυθαγόρα;...

«Τα υβριστικά κατά των Ελλήνων επίσημα κείμενα της Ορθοδοξίας. (Όσα χρησιμοποιεί και εγκρίνει σήμερα η Εκκλησία της Ελλάδος.)»
• «Τους γουν δυσσεβείς και αλάστορας (=καταραμένους) τούτους Ελληνιστάς... πυρί και σιδήρω και ύδατι και πάσι τρόποις εξαγάγετε της παρούσης ζωής... Ράβδιζε, είργε (=φυλάκιζε), είτα γλώσσαν αφαίρει, είτα χείρα απότεμνε….

ΠΩΣ ΤΑ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΟΡΕ ΜΩΡΕ ΕΤΟΥΤΑ? Έλληνας είσαι η σκατό εβραϊκό?

Πως μπορείς να δέχεσαι σαν αληθινό θεό έναν ασιάτη εγδικιτικο μισαλλόδοξο που μόνο μίσος και χολή ξερνάει κατά του Έθνους μας και βασανίζει τους ανθρώπους στην κόλαση? Πως μπορείς να αναπαύεσαι με την σκέψη ότι ΕΣΥ θα πας στον παράδεισο, αλλα το παιδί σου η οι γονείς σου μπορεί να πάνε στην κόλαση?

Για σκέψου και γίνου ειλικρινής με το εαυτό σου, υπάρχει η παραμικρή, ελάχιστη ένδειξη ότι αυτός ο άνθρωπος(Χριστός) έζησε επί τις γης?

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Δεν θέλω να σου υπενθυμίσω τους χαρακτηρισμούς που πρωτος χρησιμοποιήσες και φαίνεται ποιος είναι ο υβριστής και από το τελευταίο σχόλιο σου. Οσο για το βλάκας που λές αφήνω ολόκληρο το σχόλιο σου στην κρίση των αναγνωστών. Νομίζω ότι δεν θέλει και ιδιαίτερη προσπάθεια για να καταλάβουν ποιος έχει "σώας τας φρένας....."

Γιατι δεν το έλεγες τόση ώρα και καθόμασταν και γράφαμε;...
Αυτο σε πονάει; Το οτι θα πας στον Παράδεισο και όλοι οι υπόλοιποι στην κόλαση; Μην ανησυχείς ο πατέρας είναι υπεύθυνος για την ανατροφή των παιδιών του ...

Αλλά ξέχασα εσύ δεν πιστέυεις σε αυτές τις "αηδίες"...Δεν σε συμφέρει...

Δεν χρειάζονται λοιπόν αναστολές....

Μείνε λοιπόν εσύ στην "χώρα των αυτοκτονιών" κι άσε μας εμας στην "χώρα των Αγίων".

Και που είσαι πρόσεχε μην βάλεις τα παιδιά να δουν όλα αυτά τα σχόλια γιατι μπορεί να πάθεις και καμια ζημιά και να ξεπεταχθεί και κανένα Ελληνόπουλο......

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Δεν καταλαβαίνω τι επιδιώκουν να κερδίσουν κάποιοι σχολιαστές, οι οποίοι διαφωνούν κάθετα με τις αντιλήψεις και τις θέσεις που εκφράζονται μέσα απο ένα ιστολόγιο, με το να γράφουν με υβριστικό και όχι με πολιτισμένο τρόπο, έστω, σ' αυτό.

Εγω προσωπικά, που έχω πολλά καλύτερα πράγματα να κάνω και αξιοποιώ σωστά τον χρόνο μου, δεν μπαίνω καν σε ιστολόγια που η θεματολογία τους δεν με ενδιαφέρει, πόσο μάλιστα να σχολιάσω....

cummulus είπε...

Αγαπητέ φίλε Θάνο,
Είναι πάρα πολύ κρίμα, που ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν κατανοήσουν ότι το περιεχόμενο της λέξης " Ελληνας", δεν ήταν πάντα το ίδιο με αυτό που σημαίνει τώρα. Κατά συνέπεια, όταν στα ελληνιστικά χρόνια αποκαλούσαν κάποιον "Ελληνα" είναι σαφές ότι δεν εννοούσαν την καταγωγή του. Σε ότι αφορά τον Τατιανό, αυτό που έντεχνα κρύβουν οι αντι-χριστιανοί είναι το γεγονός ότι ο Τατιανός, πρίν γίνει χριστιανός ήταν ειδωλολάτρης, άρα είχε άμεση αντίληψη των διαφορών μεταξύ ειδωλολατρείας και χριστιανισμού, αλλά και τό ότι ο Τατιανός αποκόπηκε από την Εκκλησία, γιατί έπεσε σε αίρεση. Κατά τα λοιπά, ας ευχηθούμε φίλε μου να μπορέσει κάθε αντι-χριστιανός να διώξει την προκατάληψη από πάνω του, και να δεί τα πράγματα πιό ήρεμα.

Ας μην ξεχνάμε επισπροσθέτως ότι ο χριστιανισμός προσέλαβε ότι καλό από την φιλοσοφία των προγόνων μας, και για τον λόγο αυτό πολλούς φιλοσόφους τους εξεικονίζει σε πρόναους εκκλησιών, χαρακτηρίζοντας τους ως, "πρό Χριστού Χριστιανούς" Θα πρέπει ακόμη να μην ξεχνάμε την ¨κακομεταχείριση" που επιφύλαξε ο αρχαίος κόσμος για τους φιλοσόφους, με διάφορους -οχι κολακευτικούς- χαρακτηρισμούς. Ούτε βέβαια, τους επίσης, οχι κολακευτικούς χαρακτηρισμούς, μεταξύ των φιλοσόφων, αλλά και τις καύσεις των βιβλίων τους από τα κρατικά ιερατεία. Ο Πλούταρχος - που δεν είναι βέβαια χριστιανός- είναι γεμάτος από τέτοιες λεπτομέρειες.

Τέλος, η αποδοχή της Αλήθειας Του Ιησού τα χρόνια εκείνα και από φιλοσοφικώς καταρτισμένα άτομα (Ιουστίνος ο μάρτυρας και φιλόσοφος, Διογένης ο Αρεοπαγίτης κ.ά) καταρίπτει κάθε ανιστόρητητο ισχυρισμό περί βιαίου εκχριστιανισμού των μαζών. Οι μαθητές Του Ιησού, οι Χριστιανοί, που κυνηγήθηκαν, διώχτηκαν με βασανισμούς, με ακρωτηριασμούς, με πυρές, με μαστιγώσεις, που έγιναν δημόσιο θέαμα ως βορά αγρίων θηρίων στά στάδια πρός απόλαυση της "πεφωτισμένης" κοινωνίας της αρχαιότητας, τα υπέστησαν όλα αυτά γιατί κάποιοι τους "εξανάγκασαν¨ να μαρτυρούν στο άγιο όνομαΤου;; Αστείο είναι και να το σκεφθεί κανείς. Οι κατακόμβες ακόμη - ευτυχώς- υπάρχουν. Ας τις επισκεφθεί κάποιος αντι-χριστιανός, και ας προσπαθήσει εκεί μέσα -στις στοές- ν΄αφουγκρασθεί την ιστορία, και να πιάσει κουβέντα μαζί της.

Είναι δικαίωμα του καθενός να λατρεύει και να θεοποιεί ότι θέλει. Τις πέτρες, τα ξύλα, τα φίδια, τους κεραυνούς, τον εαυτό του τόν ίδιο Είναι απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμα του, μέσα στα πλαίσια του ¨αυτεξουσίου" που έχει ο άνθρωπος. Ενα δικαίωμα όμως που καταλήγει σε φενάκη για τους σύγχρονους αντι-χριστιανούς παγανιστές, όταν αφαιρούν το δικαίωμα του να είναι, αλλά και να νοιώθει κανείς Ελληνας, με την σημερινή πλέον έννοια του όρου, από κάθε Ελληνα που πιστεύει στον Χριστό. Αν κανείς διαφωνεί, ας ασχοληθεί λίγο με τον Μακρυγιάννη και τον Κολοκοτρώνη.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.