3 Οκτωβρίου 2009

Λίγες σκέψεις πριν την ψήφο. Πρώτα και πάνω από όλους και όλα, η Ελλάδα μας.

Aν και όπως θα έχετε διαπιστώσει όσοι παρακολουθέιτε από κοντά το ιστολόγιό μας, οι πολιτικές τοποθετήσεις και αντιπαραθέσεις δεν υιοθετούνται με κανέναν τρόπο παρά μόνο όταν θίγονται εθνικά θέματα, των οποίων λάθος χειρισμοί μπορούν να αποβούν μοιραίοι για μας και τα παιδιά μας θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, φίλοι μου, λίγες σκέψεις πριν τις εθνικές μας εκλογές. Η πατρίδα χρειάζεται την ψήφο μας κι όχι την αδιαφορία μας. Ποιά ψήφο όμως;

Η γνώμη μου είναι ότι όσο κι αν το επιθυμούμε τα οικονομικά, δεν πρόκειται να φτιάξουν αφού καθορίζονται πλέον αποκλειστικά από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η τσέπη μας λοιπόν γεμίζει ή αδειάζει ανάλογα με τις εντολές και τις προειδοποιήσεις της Ε.Ε. Ανάλογα με τα στατιστικά στοιχεία, τα ισοζύγια, το ΑΕΠ, το δημοσιονομικό έλλειμμα, τον δημόσιο δανεισμό την οικονομική κρίση και άλλες αριθμητικές μπαρούφες που ο περισσότερος κόσμος αδυνατεί να αντιληφθεί όσο κι αν πασχίζει να το κάνει κάθε φορά που κοιτάει με λύπη μέσα στο πορτοφόλι του. Ετσι όποιο κόμμα και να βγεί η οικονομική πολιτική είναι εκ των προτέρων προαποφασισμένη. Ειδικά σήμερα εν μέσω της οικονομικής κρίσης την οποία δεν προκαλέσαμε εμείς αλλά οι πλούσιοι και οι τραπεζίτες, όμως καλούμαστε εμείς να την πληρώσουμε, σφίγγοντας κι άλλο το ζωνάρι (άραγε πόσο ακόμα από τον καιρό που γεννήθηκα και κατάλαβα τον κόσμο όλο αυτό ακούω).

Το κακό είναι όμως ότι η Ε.Ε. δεν ασχολείται μόνο με την τσέπη μας (και την δική της και φυσικά γνωρίζουμε ότι κυρίως ασχολείται με το πως να γεμίζει τις τσέπες των πλουσίων) αλλά προσπαθεί να μας επιβάλλει την θέλησή της και σε θέματα που άπτωνται της καθημερινής μας ζωής, των εθίμων μας του τρόπου ζωής μας, ως λαού και των διεθνών μας σχέσεων ως χώρας. Κρυφές Λέσχες, Μασωνία, ξένες μυστικές υπηρεσίες όλοι ασχολούνται με το κάθε τι που έχει σχέση με την μικρή μας χώρα. Αυτό είναι ένα παράξενο "κοινωνικό φαινόμενο" και όχι μια άκατασχετη συνομοσιωλογία όπως πολλοί αιθεροβάμμονες συμπολίτες μας θεωρούν. Εναπόκειται στους ιστορικούς του μέλλοντος να βρούν τις αιτίες που ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία μας αποτέλεσαν μισητούς αντιπάλους για όλες αυτές τις υπόγειες κρυφές δυνάμεις του σκότους. Προφανώς το εκ γενετής ελεύθερο πνεύμα του Ελληνα το οποίο ενδυναμώνεται σε ύψιστο βαθμό μεσά από την μυστηριακή ζωή της Ορθοδοξίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τους αποκρυφιστές νεοεποχίτες.

Εφτασε λοιπόν για μια ακόμα φορά η ώρα της κάλπης. Εφτασε η ώρα που καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δεν χάθηκε από μέσα μας αυτό το ελεύθερο πατριωτικό πνεύμα.
Κι αφού τα οικονομικά μέχρι νεωτέρας, έχει αναλάβει η Ε.Ε. με εντολοδόχους τους Ελληνες πολιτικούς το μόνο που μας απομένει είναι να βάλουμε στην Βουλή πατριώτες Χριστιανούς Ελληνες ώστε να προασπίσουν τα συμφέροντα της πατρίδας μας.

Τα τελευταία 30 χρόνια τα κόμματα, εκ του πονηρού, έχουν αποφασίσει ότι για τις μεγάλες αποφάσεις του Εθνους μας τον λόγο έχει μόνο η Βουλή (κι όχι ο ίδιος ο λαός) η οποία καλείται να επικυρώσει ή να απορρίψει τις ενέργεις της εκάστοτε κυβέρνησης. Οι δημοσκοπήσεις εφόσον περικλείουν κινδύνους για τα κόμματα που βρίσκονται στην εξουσία καλό είναι να μην διεξάγωνται.

Αποκορύφωμα αυτής της πολιτικής ήταν η επιδεικτική αδιαφορία στο θέλημα 3.000.000 Ελλήνων το 2001 από τον τότε πρωθυπουργό Σημίτη για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις νέες αστυνομικές ταυτότητες. Φανταστείτε ότι στην Ιταλία των 60 εκατομμυρίων χρειάζονται μόνο 100.000 υπογραφές για να προκληθεί σύμφωνα με το Σύνταγμά τους δημοψήφισμα για οποιοδήποτε θέμα!!! Ο Σημίτης υπακούωντας σε προσταγές των κέντρων που προείπαμε προτίμησε να περάσει στο "ντούκου" που λέει κι ο λαός μας, το θέμα. Το περίεργο ήταν ότι ο υπογράψας (για το δημοψήφισμα) νέος πρωθυπουργός κ. Καραμανλής προτίμησε κι αυτός να το αποσιωπήσει υπακούωντας κι αυτός προφανώς σε παρόμοιες εντολές, παρόλο που την εποχή εκείνη (το 2001) που η Εκκλησία μάζευε τις υπογραφές είχε διατυμπανίσει ότι μόλις ανελάμβανε την εξουσία θα έκανε δημοψήφισμα!
Στην κατάσταση όμως αυτή τεράστιες ευθύνες έχει και η ηγεσία της Εκκλησίας μας αφού δεν παρακίνησε το θέμα μετά το 2004, αλλά προτίμησε να τηρήσει "σιγή ιχθύος"!!!

Για να επανέλθουμε όμως στα των εκλογών και :
1. Εφόσον δεν πρόκειται να ζητηθεί σε κανένα μεγάλο φλέγον εθνικό θέμα η γνώμη μας, καθώς τα μεγάλα κόμματα εξουσίας θεωρούν, εντελώς λανθασμένα, ότι, επειδή κάποιοι συμπολίτες μας τα ενισχύουν με την ψήφο τους, γιατί για παράδειγμα συμφωνούν στην κοινωνική πολιτική, οι ίδιοι αυτοί συμπολίτες μας δέχονται για παράδειγμα την σύνθετη ονομασία των Σκοπίων που να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία!!!!!!

2. Επειδή επίκεινται σπουδαίες εθνικές αποφάσεις για το θέμα των Σκοπίων, την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, την επίλυση του Κυπριακού, την επιδιωκόμενη από Τούρκους και Αμερικανούς διχοτόμηση του Αιγαίου και πλήθους άλλων.

Πρέπει η ψήφος να πάει σε ανθρώπους ανεξαρτήτως κόμματος που θα έχουν στην καρδιά τους την Ελλάδα. Που θα μπορούν να σταθούν στο ύψος των κρισίμων εθνικά περιστάσεων. Που θα μπορούν να ακόμα και να αποχωρήσουν από το κόμμα που υποστηρίζουν όταν διαπιστώσουν ότι υπάρχει προδοτική στάση σε οποιοδήποτε εθνικό μας θέμα. Σκεφτείτε μόνο ότι στην προηγούμενη βουλή υπήρχαν 70 Μακεδόνες βουλευτές εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία άκουγε τα λεγόμενα για αποδοχή σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων με την ελληνική λέξη Μακεδονία και δεν αντιδρούσε!!!! Γνωρίζοντας μάλιστα ότι σε δημοσκοπήσεις που γίνονται το 85% των Ελλήνων Μακεδόνων δεν επιθυμεί σε καμιά περίπτωση οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία......... Με λίγα λόγια έβαζαν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα πάνω από την πατρίδα...

Κύριοι επίορκοι βουλευτές μπορείτε να μου πάρετε όλα τα ξενόφερτα ΕΥΡΩ που έχω στην τσέπη, όμως ποτέ δεν θα με αναγκάσετε να πώ τα Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία, Νέα Μακεδονία, Ανω Μακεδονία και ότι άλλο νομίζετε.....

Γι αυτό λοιπόν αδέρφια μου Ελληνες, η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να βάλουμε στην Βουλή Ελληνες πατριώτες. Και μην βιαστούν κάποιοι να πανηγυρίσουν ή να καταδικάσουν τα λόγια μου, νομίζοντας ότι εννοώ κάποιο συγκεκριμένο κόμμα ή παράταξη. Ξέρω ότι ΟΛΑ τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν και κάποιον ή κάποιους, προδότες (όσο κι αν ακούγεται βαρύ) ανάμεσά τους και δεν έχω προς το παρόν κανέναν λόγο να τους ξεμπροστιάσω, εκτός από όσους έχουν ασκήσει μέχρι σήμερα εξουσία με ανθελληνικό τρόπο, ή έχουν προβεί σε αντεθνικές ενέργειες και τους οποίους εύκολα μπορείτε να εντοπίσετε μέσα από τις κατά καιρούς αναρτήσεις μας.

Ψηφίζουμε λοιπόν συνειδητούς Ελληνες και Χριστιανούς υποψηφίους και ο Θεός να προστατεύσει την πατρίδα μας τις δύσκολες μέρες που έρχονται.
Θα είμαστε ξύπνιοι....

ΘΑΝΟΣ



Share

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ναι, ψηφίστε όλους τους συμπαθείς πατριώτες που κάνουν τους μεγάλους σταυρούς από την μία και είναι παιδεραστές/λούγκρες/κλέφτες από την άλλη. Ψηφίστε όλους αυτούς που ανταλλάσουν μοναστηριακούς αχυρώνες με πολυτελή Ολυμπιακά ακίνητα, Γιοσάκηδες, κ.α


Άηντε θύμα, άηντε ψώνιο, άηντε σύμβολο αιώνιο, σαν ξυπνήσεις μονομιάς
θά ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φίλε μου ανωνυμε φαν του Σφακιανάκη, αν γνωρίζεις κάτι για κάποιους πολιτικούς από αυτούς που λές ότι κάνουν μεγαλους σταυρους και ειναι παιδεραστές/λουγκρες/κλεφτες θα ήταν προτιμότερο (εφόσον επιλέγεις την ανωνυμία και ασφαλέστερο) να μας υποδείξεις στοιχεία και πληροφορίες και να τις ελέγξουμε....Ειδάλλως παρόμοιες κατηγορίες μπορώ κι εγω να κάνω για οποιονδήποτε....

Αν έχει εσύ να προτέινεις κάποιους άλλους υποψηφίους ευχαρίστως να μας τους υποδείξεις και να τους ελέγξουμε επίσης.

Οπως είδες στην αναρτησή μου δεν μιλώ συγκεκριμένα για καποιο κόμμα ούτε και αναφέρω καποιους πολιτικούς. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του κι ας ψηφίσει συμφωνα με την συνείδησή του. Εγώ ούτε να πείσω κανέναν προσπαθώ ούτε και να "οδηγήσω" προς κάποια κατεύθυνση την ψηφο κανενός. Απλά γράφω μερικές σκέψεις μου που όμως βλέπω ότι ενοχλούν.

Το βήμα των σχολίων, όπως βλέπεις, είναι ανοικτό για οποιονδήποτε επωνυμο ή ανώνυμο, θέλει με ευπρέπεια να φέρει τις αντιρρήσεις του και να μας δείξει τον δικό του τρόπο σκέψης..

cummulus είπε...

Σωστός φίλε μου, σωστός!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.